Umor involuntar la Consiliul Superior al Magistraturii

Astăzi am aflat că, după nouă luni, Consiliul Superior al Magistraturii a emis o „bulă” în care se declară indignat de faptul că mi-am permis să critic procurorii care freacă menta la Parchetul Curţii de Apel Timişoara.

Dincolo de ridicolul faptului că le-a luat aproape un an să se trezească din somn, e în comunicatul stalinist emis ceva chiar haios.

Tovarăşii din CSM spun aşa: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a reţinut, pe baza verificărilor efectuate de Inspecţia Judiciară, următoarele: autorul articolului nu a relatat în mod obiectiv realitatea şi nu a efectuat verificări amănunţite, conform dispoziţiilor art. 1 – 5 din Codul deontologic al ziaristului, ci s-a rezumat doar la a relata în cuprinsul articolului propriile opinii, influenţând astfel, în mod eronat, percepţia opiniei publice asupra activităţii instituţiei

http://pcatimisoara.mpublic.ro/Comunicate_TEMP.htm

Este o mostră de umor involuntar pentru că articolul pe care l-a „verificat” Inspecţia Judiciară este chiar unul de opinie, un editorial. Deci e perfect normal să conţină „propriile opinii”.

Nu discut faptul că „verificările” nu m-au inclus şi pe mine, aşa cum era normal, dacă tot au decis să se aplece asupra textelor mele.

Probabil că faptul că abia acum, după nouă luni, a fost postat un comunicat pe tema asta pe site-ul Parchetului Curţii de Apel Timişoara nu e întâmplător. Vă ţin la curent când aflu detalii.

Cert este că situaţia aceasta este încă o probă a mentalităţilor comuniste care sunt cimentate în Consiliul Superior al Magistraturii.

Tovarăşii de la CSM ar face mai bine să se ocupe, de exemplu, de cazul bătrânului din pădure, nenorocit de o sentinţă judecătorească cu semnături de magistraţi falsificate. Asta nu îi interesează!

PS: Acum am citit cu atenţie şi am mai găsit asta: „În aceeaşi manieră, a apărut la data de 4 februarie 2010, în acelaşi cotidian, articolul intitulat „Vocea Vestului: SPA şi lux la Palatul justiţiei”. Şi în acest articol este prezentată într-un mod tendenţios şi persiflant activitatea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, cu scopul vădit de a denigra munca procurorilor şi de a dezinforma opinia publică”.

Vă daţi seama pe ce mâini este soarta Justiţiei din România. Mai e de mirare, cu astfel de exemple, că se întâmplă atâtea aberaţii prin Justiţie ?

Editorialul împricinat şi un alt articol care i-a deranjat:

Procurorii de lux din Banat, plătiţi cu mii de euro, şi-au secretizat lenea

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Procurorii_de_lux_din_Banat-platiti_cu_mii_de_euro-si-au_secretizat_lenea_0_185981700.html

VOCEA VESTULUI: SPA şi lux în Palatul Justiţiei

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Opinie-Malin_Bot-adevarul_de_seara-timisoara-vasile_bac-parchetul_curtii_de_apel_0_201580377.html
Update:

A trecut doar o săptămână de când vă spuneam cum s-a ofticat CSM pentru că ne-am permis să criticăm lenea din Parchetul Curţii de Apel Timişoara. Procurorii de lux au dorit să ne demonstreze că fac treabă şi au trimis în judecată un … hoţ de mopede!

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-adevarul_de_seara-procurori-magistrati-anchete_0_370763533.html

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s