DNA confirmă escrocheria dezvăluită de reporterii Adevărul

Un comunicat emis de structura centrala a Departamentului Naţional Anticorupţie confirmă dezvăluirile despre escrocheria Radisson, publicate de acum un an în ziarul Adevărul.

CITEŞTE ŞI:

Ancheta Radisson, redeschisă de conducerea DNA Bucureşti
Ţeapa „Radisson”: ancheta deturnată de şeful Finanţelor
„Don Costel“ de Banat
Şeful Gărzii, turist din „ţeapa“ Radisson

„În perioada februarie 2005 – decembrie 2007, inculpaţii Nistor Ciprian (foto jos) şi Nadasdy Andreas, în calitate de asociaţi şi respectiv, administrator la societăţile comerciale menţionate mai sus şi pretinzând că sunt dezvoltatori imobiliari, au indus şi menţinut în eroare un număr de peste 100 de persoane cu prilejul încheierii şi executării contractelor având ca obiect construcţia şi vânzarea unor apartamente în Timişoara”, se arată în comunicatul emis de DNA.

Biroul de Presă al DNA a mai informat că în unele situaţii apartamentele nu au fost construite deloc iar în alte situaţii, deşi au fost construite parţial, contractele de vânzare-cumpărare nu au mai putut fi executate deoarece locuinţele au ieşit din patrimoniul firmei RADISSON.

„Inculpaţii au cauzat persoanelor înşelate un prejudiciu în valoare totală de peste 2 milioane de euro, reprezentând sumele de bani încasate cu titlu de plată integrală sau avans din preţul de vânzare – cumpărare a locuinţelor contractate”, se mai arată în comunicatul DNA.

Biroul de Presă al DNA a mai confirmat oficial şi reţinerea pe 24 de ore, iar apoi arestarea celor doi escroci Radisson: „Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 6 octombrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 7 octombrie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea acestora pe o perioadă de 29 de zile”.

VEZI VIDEO CU O EMISIUNE TV DESPRE ESCROCHERIA RADISSON, DE LA TELEVIZIUNEA EUROPA NOVA TIMISOARA:

MAI CITIŢI:

Clienţii vacanţelor de lux „Radisson“
Proporţiile ţepei imobiliare Radisson
Escrocheria Radisson a ajuns la DNA
Escrocheria Radisson a ajuns la DNA
„Adevărul” a trimis „afacerea Radisson” la Parchet

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s