Escrocii Radisson au produs cu cinism cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest

Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy au înşelat peste 150 de persoane şi firme fără să se teamă de braţul legii

Citeşte şi alte detalii interesante despre cea mai mare escrocherie din Vestul României:

Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au stat la masă cu magistraţi

Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au fost ajutaţi de şeful Gărzii Financiare

Timişoara: Cea mai mare ţeapă imobiliară din Vestul României în 50 de volume de dosar DNA

EXCLUSIV Amendă record pentru avocatul unui arestat în cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

EXCLUSIV Cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

Judecătorii care i-au arestat pe escrocii Radisson spun că Nistor şi Nadasdy au acţionat cu „cinism” şi „perseverenţă”.

Un document important din dosarul Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) descrie cu lux de amănunte modul de operare care a dus la cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României. Este vorba de motivarea sentinţei prin care Tribunalul Bucureşti a dispus, la cererea DNA, arestarea celor doi. Judecătorul Anamaria Trancă a consemnat faptul că ancheta DNA din cazul Radisson a adunat mii de probe, în aproape 50 de volume de dosar penal.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA MOTIVAREA SENTINŢEI

Prima ţeapă: 109.000 euro

Prima escrocherie a fost comisă de cei doi în perioada 2005, când au anunţat că vor construi un bloc în zona Soarelui şi au încasat peste 100.000 de euro de la 7 victime. Ulterior, în 2007, cei doi au anunţat ridicarea primului complex Radisson din care au vândut apartamente către 48 de persoane, prejudiciul total fiind de peste 1,3 milioane de euro. Pentru că au beneficiat de protecţie pe plan local, escrocii Radisson au mai putut să înşele alte 56 de persoane, când au susţinut că ridică un nou complex imobiliar pe strada Lidia. În acest caz au escrocat aproape 1,5 milioane de euro.

Infracţiuni în lanţ

Procurorii au mai descoperit că Ciprian Nistor a declarat în fals la notar că nu are cazier penal, pentru a putea să devină administrator în firmele Radisson. „În cursul anului 2005 a declarat necorespunzător adevărului în cuprinsul a patru înscrisuri autentificate că nu are antecedente penale şi condamnări penale, înscrisuri folosite ulterior la Registrul Comerţului”, se arată în documentul citat. Pe lângă înşelăciuniile imobiliare, cei doi au mai escrocat zeci de firme de la care au cumpărat bunuri plătind cu cecuri false.

Avocat amendat cu 5.000 de lei

Avocaţii lui Nistor şi Nadasdy au încercat să tergiverseze judecarea cauzei. Judecătoarea Anamaria Trancă nu s-a lăsat influenţată şi a dispus chiar amendatea unui apărător. „Tribunalul, faţă de poziţia procesuală a apărătorului ales al inculpatului Nistor Ciprian, avocat Bărbat Bogdan, o apreciază ca pe un refuz de a formula concluzii în prezenta cauză şi dispune amendatea acestuia cu 5.000 de lei”, se arată în sentinţa Tribunalului. Magistratul care a prezidat şedinţa de judecată l-a mai dat afară din sală pe avocatul lui Ciprian Nistor.

La data de 6 octombrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 7 octombrie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea acestora pe o perioadă de 29 de zile. Curtea de Apel Bucureşti a respins apoi recursul prin care cei doi au încercat să scape de după gratii.

Citeşte alte detalii interesante despre cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României şi află care a fost modul de operare al escrocilor astăzi pe timisoara.adevărul.ro

VEZI VIDEO CU O ANCHETĂ DE TELEVIZIUNE REALIZATĂ DE TVR DUPĂ DEZVĂLUIRILE FĂCUTE DE JURNALIŞTII DE LA REDACŢIA ADEVĂRUL DE SEARĂ DIN TIMIŞOARA:

Un gând despre “Escrocii Radisson au produs cu cinism cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest

  1. Solutie: Condamnă pe inculpatul Barbieru Ion Cristian, cu antecedente penale, la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „tulburare de posesie’’, prev. şi ped. de art. 220 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 40 alin. 1 Cod penal.

    Condamnă pe acelaşi inculpat, la pedeapsa de 5000 lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugere”, prev. şi ped. de art. 217 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 40 alin. 1 Cod penal.

    Recidivistul escroc tepar a fost condamnat la inchisoare cu executare !

    Desi foarte mica – aceasta noua pedepsa reprezinta inceputul viitoarelor condamnari care vor urma in cariera sinistrului dezaxat mintal !

    Numãr unic dosar: 22668/245/2010 Înregistrat în data de: 28.07.2010 Obiect dosar: Distrugerea (art. 217 C.p.) Tulburare de posesie Materia juridicã: Penal Stadiu procesual: Fond Părţi: Bărbieru Ion Cristian : Inculpat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s