ŢEAPA RADISSON Cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

În urmă cu trei ani, la Evenimentul zilei – ediţia de vest, am început să investighez o afacere imobiliară ciudată. Doi „oameni de afaceri”, Ciprian Nistor şi Andrei Nadasdy au promis ridicarea unor blocuri de apartamente şi vânzarea la preţuri sub piaţa locală.

Multe persoane au plătit bani grei în avans sau chiar au achitat total noile locuinţe. Termenele de finalizare nu s-au mai respectat, întârzierile au provoat neumulţumire şi oamenii au început să-şi ridice semne de întrebare.

Trebuie spus un adevăr aici, legat de presa din Timişoara. Ştiu că mulţi colegi nu vpr vedea asta cu ochi buni dar aceasta este realitatea şi ea trebuie spusă. Firma Radisson, cea care derula proiectul, a pompat sume mari în publicitate în presa locală. De aceea unii colegi nu au putut să scrie sau să relateze la TV, de la bun început, situaţia. Asta a permis escrocilor să înşele şi mai multă lume. După ce a devenit clar că s-a comis o secrocherie şi a intrat pe fir DNA, subiectul nu a mai fost ocolit.

Mai jos este una dintre primele anchete publicate în ziarul Adevărul pe tema aceasta:

Cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

Doi afacerişti care au înşelat peste 110 de persoane fizice şi zeci de firme stau după gratii în aşteptarea judecării vinovăţiei lor.

Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy, cei doi timişoreni care au escrocat timp de mai mulţi ani peste 110 persoane fizice şi alte zeci de firme vor sta după gratii cel puţin 29 de zile. Decizia aparţine Curţii de Apel Bucureşti şi Tribunalului Bucureşti care au dat curs solicitării formulate de procurorul Viorel Cerbu de la Direcţia Naţională Anticorupţie a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un milion de euro escrocaţi pe an

Procurorii DNA au lucrat mai bine de un an pentru a aduna toate dovezile escrocheriei de proporţii, derulată de cei doi pe parcursul a trei ani de zile. Prin trei firme paravan, care în hârtii făceau dezvoltare imobiliară, cei doi au încasat peste trei milioane de euro promiţând că ridică apartamente noi. În paralel au cumpărat servicii, autoturisme şi alte bunuri de la zeci de firme cărora le-au plătit doar o parte din sumele datorate sau pur şi simplu au folosit cecuri fără acoperire. Valoarea totală a pagubei este de peste 3 milioane de euro, bani escrocaţi în perioada 2006 – 2009.

Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au stat la masă cu magistraţi

Ciprian Nistor şi Andrei Nadasdy au participat, alături de personae impoatente din magistratură, la mese festive date de fostul şef al Gărzii Financiare.

Citeşte şi alte detalii interesante despre cea mai mare escrocherie din Vestul României:

Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au fost ajutaţi de şeful Gărzii Financiare

Timişoara: Cea mai mare ţeapă imobiliară din Vestul României în 50 de volume de dosar DNA

EXCLUSIV Amendă record pentru avocatul unui arestat în cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

EXCLUSIV Cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

Dosarul în care sunt anchetaţi Ciprian Nistor şi Andrei Nadasdy nu a putut să fie întocmit la Timişoara, spun surse judiciare importante, pentru că cei doi artizani ai afacerii Radisson beneficiau de protecţia unor personaje importante.

„Practic, prin diverse persoane, cei doi au reuşit să intre în contact cu personaje cheie din garda financiară, finanţe, procurori sau persoane influente din Poliţie”, a spus sursa citată.

Nistor şi Nadasdy au fost văzuţi chiar şi la evenimente importante din viaţa fostului şef al Gărzii Financiare Timişoara, Ionel Olari. „Au fost invitaţi şi au mers la nunta fiului lui Ionel Olari. Acolo era toată spuma oraşului, de la şeful DNA de atunci până la procurori din conducerea Parchetului Curţii de Apel”, a mai spus sursa citată.

Vasile Vlad Speriusi fost şef al DNA Timişoara, a recunoscut acum câteva luni că a participat la acea petrecere şi a indicat chiar numele unor procurori de la Parchetul Curţii de Apel care au mai stat la masă cu escrocii Radisson. „Care este problema ? Au fost şi de la Parchetul Curţii şi judecători. Oameni care am fost invitaţi”, a spus Speriusi. Ulterior, când păgubiţii Radisson au insistat cu plângerile penale, sub şefia lui Speriusi, DNA Timişoara a emis o soluţie de NUP în acest dosar, prin care escrocii scăpat basma curată. În aceeaşi soluţie, instituţia condusă de Speriusi arăta că Ionel Ionel Olari  nu se face vinovat de nicio faptă penală, chiar dacă acesta, fiul şi nora lui au beneficiat cu toţii de excursii de lux achitate din banii victimelor escrocheriei Radisson.

Vacanţe de 100.000 de euro

Conform procurorului Viorel Cerbu de la Departamentul Naţional Anticorupţie, care a cerut la Tribunalul Bucureşti arestarea celor doi escroci, suma totală plătită de Nistor şi Nadasdy pentru excursii de lux, din banii victimelor, depăşeşte 100.000 de euro

Arestaţi pentru fapte grave

La insistenţele păgubiţilor, care au ajuns chiar şi să protesteze în stradă, DNA Bucureşti a preluat dosarul şi a cerut arestarea celor doi escroci. Tribunalul şi Curtea de Apel Bucureşti au concluzionat că există probe temeinice că cei doi au comis o serie de infracţiuni extrem de grave şi se impune arestarea lor. Surse apropiate anchetei spun că procurorii vizează acum persoanele cu funcţii importante care i-au protejat pe cei doi escroci.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s