Văduva neagră

Văduva neagră e un păianjen. Sunt scârboşi păianjenii. Acest păianjen mai este şi foarte veninos. Poate ucide. Nu am să ţin o lecţie de arahnologie. Vreau să vorbesc despre alt tip de văduvă neagră care, lăsată să-şi facă de cap, ne poate învenina viaţa.

Îi place să întindă, în tăcere, pânza lipicioasă în care atrage victimele pe care le devorează. Trăieşte numai din urzelile pe care le împrăştie prin toate colţurile oraşului. Este plină de venin, de stă să pleznească. A strâns în guşă lichidul otrăvit în ani de zile. Ani în care, scârbiţi de urâţenia şi de intrigile ei, tot mai mulţi au ocolit-o. Nu ştie să uite nimic şi nu mai are puterea să ierte. Când nu prinde nimic în plasă se hrăneşte din propriul venin. Asta o face şi mai otrăvitoare.

Puţini cunosc lighioana cu adevărat. Cei mai mulţi se lasă înşelaţi de rolul de libelulă frumos colorată, pe care îl joacă toată ziua.

În fiecare dintre noi pândeşte o văduvă neagră. Mai ales atunci când suntem tentaţi să plătim cu aceeaşi monedă celor care nu ne sunt pe plac, celor pe care ne este greu să-i uităm şi mai ales să-i iertăm. Cei mai mulţi dintre noi avem însă destule calităţi, din cele care ne fac oameni, pentru a putea să ţinem lighioana unde este locul ei, bine ascunsă, controlată.

Sunt oameni incapabili să-şi controleze răutatea şi care se lasă măcinaţi de ea. Distrug totul în jur şi se distrug pe ei în primul rând. Nu înţeleg că cine seamănă vânt culege numai furtună, chiar dacă propria lor labilitate le-a făcut rău de atâtea ori. Din acest motiv trăiesc o dramă continuă.

Nu am să înţeleg niciodată de ce îşi face cineva rău şi de ce preferă să-şi umple viaţa de venin, când poate foarte simplu să o facă mai frumoasă. Chiar dacă nu pricep şi nu uit, ştiu să iert.

Cred ca asta contează cel mai mult.

Reclame

Un gând despre “Văduva neagră

  1. Am invatat ca aceste vaduve negre se plictisesc atat de tare incat traiesc ca un parazit in viata altora. Cum ai spus este inevitabil acest paianjen pentru ca in fiecare dintre noi exista,ne nastem cu el, diferenta este ca unii o hranesc altii decid sa o omoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s