Administratia Ciuahndu se razbuna pe jurnalistii incomozi

Situatia de la Timisoara este foarte grava, am luat astazi, din nou, atitudine in sprijinul colegilor de la Opinia Timisoarei, impotriva acestui abuz.

Ceea ce face primarul Gheorghe Ciuhandu este extrem de grav, mai ales pentru ca se petrece in Timisoara. Domnul primar a uitat, prea repede, ca aici s-a murit pe strada pentru libertate.

Opinia mea este ca administratia Ciuhandu nu face altceva decat sa se razbune astfel pe niste jurnalisti prea critici pentru gustul acestei administratii. Opinia Timisoarei este o publicatie care a criticat constant si ferm aceasta administratie.

Nu este prima data cand primarul comite un astfel de abuz. Aduc aminte timisorenilor ca in acelasi mod abuziv mi-a interzis si mie accesul in primarie, calcand in picioare Legea privind liberul acces la informatii de interes public, tot pentru ca l-au deranjat articolele scrise la vremea aceea in Evenimentul Zilei.

Si nu sunt singurul jurnalist care a avut parte de o reactie tipica unui prim-secretar PCR, dupa ce a criticat activitatea acestui primar sau a dezvaluit afacerile dubioase ale grupului de interese din jurul lui Ciuhandu. In ceea ce ma priveste am transat problema in instanta si l-am adus astfel pe domnul primar cu picioarele pe pamant, obligandu-l la tribunal sa anuleze interdictia si sa-mi elibereze acreditarea, dar si sa achite daune morale. Pentru ca am facut asta sunt si acum hartuit in instante de familia primarului.

Intr-o democratie, un potentat al zilei care nu intelege ca rolul jurnalistilor este sa-l critice este un personaj care nu are ce cauta pe o functie publica. Din pacate pentru Timisoara, in ultimii ani, primarul orasului a dat numeroase semne ca nu mai poate gandi democratic si civilizat.

Grav este ca acest tip de mentalitate, specifica personajelor comuniste de trista amintire, provoaca astfel de situatii revoltatoare.

Eu stiu ca a avut loc o Revolutie. Ca politicienii s-au cocotat pe functii pentru ca niste tineri idealisti au murit in primul rand pentru LIBERTATE. Ca Timisoara nu este curtea din spatele vilei private de la Valiug sau a vilei din Calea Girocului.

Il invit pe tovarasul Ciuhandu sa mai citeasca Proclamatia de la Timisoara si sa isi aduca aminte ce strigau oamenii in Piata Operei acum 21 de ani, aproape in aceeasi perioada in care domnia-sa se razboieste cu democratia, nu cu un ziar sau cu niste jurnalisti care i-au pus sula in coaste.

In anul 2005, Societatea Timisoara mi-a acordat privilegiul de a fi pe lista jurnalistilor laureati. Nu credeam atunci ca voi ajunge, in Timisoara, sa constat ca se duce un astfel de razboi impotriva jurnalistilor sau a unor ziare.

Faptul ca o face un om care in trecut era atasat valorilor Societatii Timisoara si principiilor din Proclamatia de la Timisoara este si o mare dezamagire.

VIDEO: Emisiune TVT `89 pe tema situatiei in care a ajuns Timisoara

Citeste despre acest caz in Opinia Timisoarei

Societatea civila condamna cenzura aplicata saptamanalului „Opinia Timisoarei” de catre Primarul Gheorghe Ciuhandu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s