Afacerea „Vila Muhle”

Zeci de autorizatii si certificate de urbanism pentru MG Building Design, firma familiei Ciuhandu, au fost semnate de primarul Gheorghe Ciuhandu. Printre ele este unul aparte ce face legatura intre interesele familiei Ciuhandu si afacerile imobiliare ale bastanilor Timisoarei. In 2004, firma a obtinut un certificat pentru modificari la o cladire cu valoare istorica. Clientul fiului primarului: Ionel Carpaci.

Ciurariu a aprobat imediat proiectul

Omul de legatura intre Ciuhandu si Carpaci este Cristian Costache, asociat la MG Building Design si omul PNTCD in CA al ADP. In 23 iulie 2004, MG Building Design, reprezentata de Costache, primeste certificat de urbanism pentru „modificari la casa existenta” de pe strada Mihai Viteazul 3.

Imobilul a fost in 1800 resedinta lui Wilhelm Muhle, gradinarul care a creat primul soi de trandafir romanesc. Surse din Primarie sustin ca in 2004, fostul arhitect-sef, Radu Radoslav, s-a opus proiectului propus de firma fiului primarului si ca a avut discutii aprinse cu primarul.

„Stiu proiectul, era foarte dubios si m-am opus categoric”, ne-a declarat fostul arhitect-sef. Acesta nu a confirmat discutiile cu primarul. Cert este ca pana la plecarea lui Radoslav din Primaria Timisoara nu s-a eliberat autorizatie de constructie pentru modificarile la Vila Muhle. In aprilie 2006, Radoslav paraseste postul de arhitect-sef. In iunie 2006 este numit noul arhitect-sef Sorin Ciurariu. Dupa o luna se elibereaza autorizatia de constructie pentru modificari la Vila Muhle. Beneficiar direct: Ionel Carpaci.

Autorizatie secreta

Ionel Carpaci este unul din cei mai tari dintre bastani ai comunitatii romilor din Timisoara. Vrea sa faca o casa cum nu mai are unul dintre noi”, declara unul dintre romii instariti ale carui interese imobiliare s-au intalnit cu interesele „bastanului” Carpaci.

Asociatul fiului primarului a refuzat sa raspunda la telefon. Fiul primarului neaga documentele, sustinand ca firma familiei nu este implicata in afacerea „Vila Muhle”.

Nu am facut o astfel de lucrare. Este exclus“, ne-a declarat George Ciuhandu.

Primarul insusi a semnat autorizatia de constructie pentru clanul Carpaci, dupa cum spune purtatorul de cuvant al Primariei, Flavius Boncea: „Daca este autorizatie de constructie este semnata de primar in toate cazurile”. Desi aceste documente ar trebui sa fie publice, functionarii Directiei Urbanism au sustinut ca au nevoie de acordul expres al primarului pentru a prezenta oficial datele. Primarul nu a fost de gasit.

ACTIONARI

MG Building Design – afacerea familiei PNTCD

Cristian George Ciuhandu – 40% (fiul primarului)
Constantin Catana – 25% (consilier local PNTCD)
Sorin Cristian Costache – 10% (reprezentantul PNTCD in CA al ADP)
Andreea Kristina Kaycsa – 25%

Cifra de afaceri 2005: 1.840.579 lei
Ana-Maria Ciuhandu – director marketing (sotia primarului)

SECRET

Convorbiri telefonice

Ora: 10.06

EVZ: Vrem informatii despre autorizatia de pe Mihai Viteazul 3.
Functionar Urbanism: Lasati-mi toate datele sa verificam si reveniti in zece minute.

EVZ: Autorizatia 4103 din iulie 2007. Vrem sa stim ce se face acolo mai exact.
FU: Vi se dau toate relatiile de care aveti nevoie.

Ora: 10.36

EVZ: Pentru informatiile acelea…
FU: Colega cu care ati vorbit va strange informatiile acum.

Ora: 10.47

EVZ: De la Evenimentul Zilei…
FU: Uitati care este problema. Mi s-a spus ca nu putem sa dam informatiile decat cu acordul primarului.

EVZ: Adineauri ati spus ca se poate.
FU: Ideea este ca eu nu fac decat ce mi se spune.

Citeşte aici ce a făcut Ciuhandu după apariţia acestui articol:

Proces civil deschis cu tupeu de Ciuhandu junior

Apărarea este simplă. Subiectul este de interes public, cele scrise sunt reale,  prejudiciul nu există. Într-o ţară normală un astfel de proces nu exista sau se termina la primul termen. Problema e că România nu este o ţară normală. DETALII AICI

Reclame

Un gând despre “Afacerea „Vila Muhle”

  1. Pingback: Proces civil deschis cu tupeu de Ciuhandu junior « Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s