De ce scot la licitaţie casa afaceristului Mălăieşteanu

Am semnat astăzi documentele pentru ca biroul de avocatură Kovacs & Covaci să declanşeze executarea silită a afaceristului Stelică Mălăieşteanu.

Acesta datorează 5.000 de lei cheltuieli de judecată pentru un proces pe care el l-a deschis folosind ca pretext un articol de presă. A pierdut la Tribunalul Timiş şi Curtea de Apel Timişoara şi a achitat aproape 50.000 de lei taxe de timbru şi cheltuieli de judecată.

Primul act prin care s-a declanşat prima executare silită a lui Mălăieşteanu

Apoi a contestat sentinţele şi a cerut ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să mă oblige să-i achit 500.000 de lei daune morale.

Totul pentru că am îndrăznit să scriu despre el. Am scris lucruri adevărate dar asta nu a contat când a decis să mă hărţuiască în instanţe ani de zile.  Înalta Curte a respins pretenţiile şi a decis că mai trebuie să achite 5.000 de lei cheltuieli de judecată. Bani pe care nu vrea să-i plătească acum.

Casa de avocatură Kovacs&Covaci va declanşa executarea silită şi, pe lângă cei 5.000 de lei va mai lua alte onorarii de executare. Mălăieşteanu este primul personaj din Timişoara care hărţuieşte un jurnalist degeaba şi ajunge să plătească scump pentru asta. Până acum jurnaliştii se mulţumeau cu bucuria victoriei.

Eu cred că a venit vremea să ne întoarcem împotriva celor care ne hărţuiesc. Să îi punem să plătească cu vârf şi îndesat. Trebuie să-i dăm apoi exemplu, pentru ca alţii care vor să ne hărţuiască să se gândească bine înainte.

Acestea sunt motivele pentru care am decis, alături de avocatul şi prietenul meu Florin Kovacs, să cer scoaterea la licitaţie a unei vile a afaceristului. Cu cât vom fi mai mulţi jurnalişti care facem asta, cu atât mai frică le va fi să încerce să ne bage pumnul în gură prin procese de presă.

Cred cu tărie că nimeni nu se va lupta niciodată pentru dreptul nostru de a putea să ne facem liniştiţi meseria. Cred în democraţie şi de aceea am convingerea că aceasta este calea prin care putem să ne câştigăm singuri puterea şi poziţia pe care jurnaliştii o merită în societate.

Presa este a patra putere în stat, în teorie. În practică fiecare jurnalist are datoria să lupte pentru a păstra acest statut. Nu este o luptă uşoară, mai ales pentru acei jurnalişti din presa locală, care nu au prieteni avocaţi buni sau care nu sunt susţinuţi complet de redacţiile lor când se ajunge la procese. De aceea cred că, înainte de orice, trebuie să găsim o cale să strângem rândurile şi să fim uniţi.

Scopul acesta este mult mai important decât toate orgoliile, ambiţiile, concurenţele sau problemele personale care ne pun uneori pe poziţii divergente.

Citeşte detalii despre proces:

Proces de 5 miliarde

versus Stelica Malaiesteanu, inceput la Tribunalul Timis in 2006, finalizat in noiembrie 2010 la Inalta Curte de Casatie si Justitie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a tranşat joi, 11 noiembrie 2010, ani de zile de hărţuire judiciară. Reclamantul, un afacerist timişorean, a ajuns să plătească scump demersul său. DETALII AICI

 

Citeşte articolele pentru care Mălăieşteanu a declanşat procesul:

Smecherii si radarul

Publicat în Evenimentul Zilei, în 26 mai 2006, articol pentru care a solicitat afaceristul Stelică Mălăieşteanu cinci miliarde de lei vechi daune într-un proces care s-a încheiat în noiembrie 2010.
citeşte aici detalii despre poroces!

Citeşte aici tot articolul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s