Avocatul Florin Kovacs: „Cei care hărţuiesc jurnalişti trebuie să plătească scump pentru asta!” Factura de astăzi: 104 milioane

video: emisiune TVR Timişoara despre escrocheria în care e implicată şi Safta Criste

104 de milioane este factura pentru procesul de calomnie şi insultă deschis aiurea de Safta Criste, nevasta fostului procuror general al României, Mircea Criste.

Judecătoria Timişoara a admis declanşarea procedurilor de executare silită împotriva notarului public Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste. Procedurile de executare au fost cerute de Casa de Avocatură Kovacs & Covaci, pentru suma de 6.200 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. S-a pus punct astfel unui război de hărţuire derulat pe perioada a aproape patru ani.

Citeşte aici minuta sentinţei prin care s-a decis că Safta Criste nu are dreptate

„Vor ajunge toţi să plătească!”

La suma iniţială se adaugă 3.200 de lei onorariu de avocat pentru procedura de încuvinţare a executării silite şi 1.000 de lei onorariul executorului judecătoresc. Doamna Safta Criste, la fel ca toţi cei care deschid gratuit procese împotriva jurnaliştilor, trebuie să înţeleagă că plătesc scump pentru asta. Noi ne asigurăm că vor ajunge toţi să plătească!”, a declarat avocatul Florin Kovacs.

Conturi blocate

Astăzi am semnat documentele care permit unui executor judecătoresc să blocheze conturile soţiei fostului procuror general sau să-i scoată la vânzare proprietăţile pentru recuperarea banilor. Safta Criste este a doua persoană care m-a hărţuit în instanţe pentru articolele mele şi care ajunge să plătească sume consistente pentru aceste demersuri.

Extrasul de pe portalul instanţelor pentru decizia de încuvinţare a executării silite

Extrasul de pe portalul instanţelor pentru decizia de încuvinţare a executării silite

Click aici pentru contextul original!

Primul hărţuitor pus la plată

În luna noiembrie 2010, prin aceeaşi procedură şi pentru aceleaşi motive, un executor judecătoresc a scos la licitaţie vila afaceristului Stelică Mălăieşteanu, care a fost obligat să achite aproape 50.000 de lei cheltuieli de judecată şi executare silită pentru un proces civil pe care l-a deschis ca reacţie la câteva articole.

Safta este implicată în afacerile clanului ţigănesc Cârpaci

În urmă cu aproape patru ani Safta Criste a fost menţionată într-o serie de articole despre mafia imobiliară condusă de baştanul Ionelaş, liderul clanului ţigănesc Cârpaci din Timişoara. În biroul notarului Safta Criste s-au încheiat documente folosite de Ionelaş pentru escrocherii imobiliare prin care au „furat” terenuri ale statului român. Dezvăluirile din Evenimentul Zilei au fost urmate de două intervenţii în emisiunea „Naşul”, unde am expus legăturile dintre Ionelaş Cârpaci şi Safta Criste.

Safta Criste a depus o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Timişoara susţinând că nu are nicio legătură cu Ionelaş Cârpaci şi că a fost insultată şi calomniată. De două ori Parchetul a respins pretenţiile notăriţei.

Ionelaş a fost arestat

În paralel, informaţiile din articole au devenit probe într-o anchetă judiciară deschisă împotriva mafiei imobiliare. Aceste informaţii şi probele adunate de procurorii Parchetului Curţii de Apel Timişoara au dus la arestarea lui Ionelaş Cârpaci şi a altor trei persoane. La finalul anchetei, în toamna anului trecut, Cârpaci şi alţi 9 acoliţi au fost trimişi în judecată. Notăriţa Safta Criste a fost şi ea găsită vinovată dar a primit doar o amendă penală. Este singurul cercetat din lotul mafiei imobiliare care a scăpat netrimis în judecată.

Culmea tupeului

Deşi informaţiile din articole au dus la arestări şi la cel mai greu dosar împotriva mafiei imobiliare, deşi Safta Criste a fost amendată în acest dosar şi deşi de două ori Parchetul Judecătoriei i-a respins acuzele de calomnie şi insultă, nevasta lui Mircea Criste a insistat să mă hărţuiască şi s-a adresat Judecătoriei Timişoara.

O sentinţă năucitoare

În vara anului 2010, judecătoarea Loredana Bratiş,  care în trecut a fost criticată în articole scrise de mine, a admis pretenţiile nevestei fostului procuror general şi a dispus, în mod ieşit din comun, ca să se înceapă urmărirea penală şi să se „instrumenteze probe” pentru calomnie şi insultă. Am atacat cu recurs această decizie.

Tribunalul a îndreptat eroarea

În 5 ianuarie 2011 Tribunalul Timiş a admis recursul, a anulat sentinţa anterioară şi a constatat că Safta Criste nu are dreptate. Aceasta a fost obligată să achite 6.200 de lei cheltuieli de judecată.

În 19 ianuarie 2011 Judecătoria Timişoara a admis executarea silită a notăriţei Safta Criste pentru cei 6.200 de lei, la care s-au mai adăugat 4.200 de lei onorarii de executare.

În perioada următoare vom depune o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva magistratului Loredana Bratiş, care a emis sentinţa ilegală anulată de Tribunalul Timiş.

În acest moment mai am pe rol două procese deschise de alte persoane care înţeleg astfel să mă hărţuiască pentru activitatea mea jurnalistică, persoane care vor beneficia de acelaşi tratament dacă nu îşi retrag acţiunile.

Citeşte pe adevarul.ro:

UPDATE Şeful mafiei imobiliare ţigăneşti timişorene, Ionelaş Cârpaci, a fost arestat preventiv VIDEO

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită” cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro

SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Anunțuri

4 gânduri despre “Avocatul Florin Kovacs: „Cei care hărţuiesc jurnalişti trebuie să plătească scump pentru asta!” Factura de astăzi: 104 milioane

  1. bravo malin! si pt tine si pt avocatul care te-a reprezentat si care sigur nu are viata usoara in justitie:))) e greu sa lupti cu potentati politic sau financiar dar….e un pas inainte

  2. Pingback: O sentinţă şocantă pentru jurnaliştii de investigaţie « Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

  3. Pingback: Avocatul Florin Kovacs: „Cei care hărţuiesc jurnalişti trebuie să plătească scump pentru asta!” Factura de astăzi: 104 milioane | activewatch

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s