Poveste cu organe (2): „Pamfi” şi „fraierul de la casete”

Astăzi am stat de vorbă cu nişte băieţi deştepţi din Piaţa 700.

Nu am să le prezint identitatea, pentru că nu vreau să fie abordaţi de cineva înainte să discute cu ei procurorul care anchetează cazul. Băieţii mi-au făcut o relatare foarte interesantă despre un anumit „organ” de poliţie.

Scurt şi la obiect

Până la băieţii deştepţi o retrospectivă scurtă.

Eu: şofer în căutare de loc de parcare. Organul: Constantin Pamfiloiu, agent-şef, miliţian sadea, erect nervos că nu îi spun „Să trăiţi!”. Limbaj de Garcea, trage de mine, mă ameninţă cu încătuşarea. Totul pentru că atrag atenţia organului cu caschetă că nu îi permit să se „flambeze” la mine şi nu îi dau actele până când nu spune formula magică: „Bună ziua, sunt agentul-şef Căpşună Pamfiloiu, vă rog să prezentaţi la control cartea de identitate, permisul, talonul, asigurarea”.


FOTO: În zare biroul organelor, jos nişte maşini ale unor băieţi deştepţi

Organul s-a precipitat probabil pentru că nu ştie ce dracu înseamnă „flambat”. Sigur credea că l-am înjurat! A stat opt minute în postul de poliţie după ce a luat contact frontal cu cuvântul „flambat”. A sunat mulţi prieteni, nimeni din cercul lui social nu l-a lămurit ce e aia.

Google şi dexonline.ro = prea mult pentru un organ, fie el şi agent-şef.

Organul Pamfiloiu mă caută îmbujorat de nervi prin parcare. Vrea să-mi arate că e cel mai tare … din parcare. Face circ. Află prin staţie cine sunt într-un final istovitor şi devine flasc, îmi spune că pot să plec.  Nu mai vreau eu să plec şi îi cer să încheie un act.


Poză de Miliţie: colonelul Gheorghe Popescu, cu poşetuţă şi agentul Căpşună cu „ciocaţi” de cocalar

Organul refuză şi pleacă. Eu îl reclam în scris la conducerea Inspectoratului de Poliţie Timiş. Organul produce din birou un proces-verbal de sancţiune în care scrie, negru pe alb: „A oprit neregulamentar, i s-au cerut actele, a spus că nu are actele la el, a fost amendat pentru că nu avea actele”. Martor asistent un individ pe care nimeni nu l-a găsit până acum. Nu zău !?

Corpul de control face un supercontrol şi apoi decide că e treaba procurorului să ancheteze cazul. Procurorul, la fel de profi, nu mă audiază pe mine, nici alţi martori propuşi de mine.

În schimb audiază doi martori apăruţi din neant, pe care eu nu i-am văzut imediat după incident când am căutat pe cineva care a văzut totul, ca să îl propun, evident, martor! Procurorul ia de bune gogoşile martorilor răsăriţi peste noapte şi închide cazul cu NUP.


FOTO: Colegii agentului Căpşună Pamfiloiu parcaţi ilegal şi neamendaţi pentru asta

Mai departe citiţi o poveste şi mai savuroasă

Alintat „Pamfi” de contrabandişti Există un organ-şef pe care traficanţii de ţigări de contrabandă cu maşini Audi negre şi albastre „ciel” din Piaţa 700 îl „alintă” „Pamfi”.

Lumea îl ştie pe aici. Nu se bagă în seamă cu oricine. Se ştie prin piaţă de mai mult timp că el căuta pe cineva să vină martor. S-a dus la băieţii care vând ţigări în faţă la Formula 1. Unul dintre ei are un Audi negru. I-a propus să vină martor, dar a refuzat băiatul, a spus că nu se bagă. El ne-a povestit că a văzut cum trage Pampi de un băiat dintr-o Dacie roşie şi că nu e el fraier să se bage să spună altceva. Pampi l-a găsit până la urmă pe fraierul de la casete audio să se rişte, unul din Dumbrăviţa care mai are un frate. A mai găsit o femeie de la Moşniţa, care e de la chimicale. I-a dus el la tribunal. Toată piaţa ştie că s-au dus cu martori la vrăjeală”, a povestit unul dintre băieţii deştepţi.

Culmea e că băieţii deştepţi ştiau tot despre organul de poliţie „Pamfi”: 

Are o maşină cu geamuri fumurii şi a fost mutat disciplinar la Poliţia Rutieră o lună de zile, stă pe Gheorghe Lazăr şi sâmbăta era o zi în care făcea multe lucruri interesante. Căra mult. Mai întreabă şi tu pe la jocuri de noroc la … că afli multe chestii tari”.


FOTO: Maşina unui băiat foarte, foarte, foarte deştept. În zare ….

Băieţii deştepţi ştiu bine

„Este vorba de o detaşare pentru că el are calitate de poliţist de poliţie rutieră şi era nevoie de agenţi noi acolo”, a spus o sursă din conducerea Secţiei 1 de Poliţie Timişoara. Şefa Secţiei 1 de Poliţie, Ana Grigorovici a confirmat oficial că agentul Constantin Pamfiloiu e acum la Poliţia Rutieră, „detaşat”.

Să ne uităm în dosar

Lucrurile devin savuroase abia după ce arunci un ochi în dosarul penal închis prematur de procurorul Elena Bădică. Nouă la Parchetul Tribunalului Timiş, provenită din Caraş, unde a fost doar procuror de instanţă. Bădică a născut un NUP prematur după contactul cu organul Pamfiloiu.

Lipsa de experienţă pe anchete poate să fie una dintre scuzele pentru naivitatea cu care a acţionat şi pentru cât de repede a impresionat-o organul … constatator, ofcors! Evident că nu cred că pot exista alte motive pentru care înghiţea un procuror toate gogoşile din declaraţiile martorilor livraţi la pachet, cu fundiţă roşie, chiar de organul împricinat.


FOTO: Jandarm zgribulit, foarte incomod pentru nişte băieţi deştepţi

Fraierul” de la casete şi femeia de la Moşniţa

Să intre în scenă primul martor: Remus Andrei Veres, 36 de ani, patron de chioşc în care se vând casete audio, CD-uri şi alte producţii care pot face frumos obiectul unui control pe „drepturi de autor”. Firma e TOP LINE SRL şi surpriză martorul chiar are domiciliu în Dumbrăviţa, o strada cu nume imposibil de ungur, numărul 31. Frate: Marius şi atât că baiatul nu are nicio treabă cu povestea asta.

Deştepţi băieţii deştepţi!

Să vedeţi mai departe drăcia dracului, vorba lui Toma Caragiu. Martorul doi: Doina Mariş, domiciliu Moşniţa Veche 184. Bine informaţi băieţii deştepţi!

Ultimul martor, chiar colegul de suferinţă al organului agent-şef Pamfiloiu, organul mai mic agent şef adjunct Florin Deaconu.


FOTO: Organe, luni, înlocuite miercuri cu Jandarmeria

Declaraţiile tuturor trase la xerox: organul s-a prezentat politicos, regulamentar, şoferul a fost recalcitrant, bla, bla, bla …. Paranteză, procuroarea „Găluşcă” nu se întreabă ea, scărpinându-se în cap, da de ce drăcia dracului era şoferul ăsta aşa rău cu bietul organ, dacă organul a fost monument de calm şi politeţe cu el ? Numai pentru a-şi satisface o astfel de curiozitate frivolă trebuia madam Bădică să pună nişte întrebări „ajutătoare”.

Desigur unui procuror nu îi şade bine să fie frivol. Priceput !?

Surprize, surprize

Ei dragii moşului şi acum vine surpriza poveştii. Băieţii deştepţi nu prea sunt încântaţi de tot circul acesta. Treaba e că Poliţia a schimbat garnitura de patrulă din pieţe şi astăzi se plimba Jandarmeria pe acolo. „Treaba cu jandarmii e că nu e loc cu ei. Al dracu olteanu ăla de miliţian că ne-a stricat clientela de două zile cu scandalul lui. Merită să-l dăm în gât” spune unul dintre băieţii deştepţi.


FOTO: Jandarm plasat nasol lângă depozitele auto ale bişniţarilor

Magie, mărturie, gogoşi, gogoşar-şef

Colac peste pupăză, comisarul-şef Gheorghe Popescu, chiar şeful Poliţiei Timiş, care a fost pe speaker pe telefon în timp ce organul Pamfiloiu trăgea de mine, a spus că vine martor. Trebuie să spună el cam ce a auzit şi să vedem dacă nu cumva are surpriza să fie făcut mincinos de agenţii Căpşună şi Vişină: Pamfi şi Deaconu. Nu vă imaginaţi că e vreo dragoste magică între mine şi şeful poliţiei. E magie de avocat, de la cel mai bun avocat din partea aceasta a Europei.

PS Maine sunt înscris în audienţă la prim-procurorul Braşoveanu. Am să îi explic calm şi matematic cam cât de multă incompetenţă girează el pe acolo şi de ce e el gogoşar-şef în cea mai mare gogoşerie din Palatul de Justiţie! Va urma, vă asigur!

Poveste cu organe: tablagiul şi colonelul miliţian (1)

4 gânduri despre “Poveste cu organe (2): „Pamfi” şi „fraierul de la casete”

  1. Sambata dimineata.Devreme, frig rau, atat de pustiu incat a inghetat vigilenta unui agent care si face veacul in ghereta din 700. Cand spun vigilenta ma refer la faptul ca nu se afiseaza cu baietii de la tigarete, comunica „cu tira”…discret. Asta uitase si discuta de mama focului cu sfeul baietilor cu tigarete, ala care are un Mert bej, parcat, „cu rezervare”, dupa lanturi si isi tine „marfa” in WC public. Subiectul discutiei: ce greu , ca el, contrabandistul, nu e invatat cu astfel de „gauri” si nu mai merge.Brusc il directioneaza pe agentu’ printre randurile de zarzavat, si au dat seama ca sunt prea aproape…oricum idilic sa i vezi cum mergeau la brat organul legii si evazionistul printre zarzavaturi. Varza suntem!
    Intrebare: crezi ca dicutau cum sa combata evaziunea fiscala sau roscovanul cu Mert dorea o reducere a procentului „decartat”? Poate doar socializau…
    Data viitoare fac si poze.
    …si noi ii toleram

  2. Pingback: Poveste cu organe (3): Procurori fraieri puşi să prindă miliţieni şmecheri « Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s