Ne cade Timişoara în cap, bucată cu bucată

Un şmecher cu un ditamai BMW X6, cu numere „de Jărmania” a parcat foarte româneşte, pe trotuar. Şoferul a cocoţat „TAB”-ul de lux în calea pietonilor, pe o străduţă care ajunge în Piaţa Unirii. Baştanul aproape a lipit maşina de zidul unei clădiri. Unul dintre zecile de palate din zona Cetate, construite după modele din Viena.

Spre satisfacţia pietonilor pensionari şi a posesorilor de autoturisme cu preţ mai mic de 1.000 de euro, neamţul cu BMW de 60.000 de euro a fost lovit de cele mai mari nenorociri ale capitalei Banatului. Bietul de el a avut ditamai ghinionul să-l lovească ambele năpaste, în acelaşi timp.

Primii au lovit cei de la Administrarea Domeniului Public. Băieţii de la ADP i-au blocat roata pentru că a parcat pe trotuar. O hotărâre de consiliu local le permite asta, după ce aleşii timişorenilor au aprobat-o cu elan proletar, ignorând complet faptul că nu s-a construit niciun loc nou de parcare în zona centrală. Asta deşi ADP taxează timişorenii de aproape două decenii cu celebra taxă Telpark. Şmecherii de la ADP au luat o cocie de bani şi nu au făcut nimic cu ei. Parcări ioc, roţi blocate cu duiumul. Aşa l-a lovit prima năpastă pe neamţul nostru.

Pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, proprietarul maşinii de lux cu roata blocată a încasat a doua lovitură de la soartă. Direct pe plafonul şi capota maşinii. I-a căzut pe maşină o basculă de moloz. Clădirea lângă care a lăsat nefericitul maşina e în stare de degradare avansată, ca aproape toate palatele din zona centrală. Zilnic ninge cu zidărie în buricul Timişoarei. Mica Vienă abia se mai ţine pe picioare şi stă să cadă.

Întors de la cafenea, şoferul şi-a pus mâinile în cap şi a constatat că tocmai băuse cea mai scumpă cafea din viaţa lui. Pofta de a se delecta cu licori fierbinţi în zona istorică îl costă după cum urmează: 300 de lei amenda pentru că a parcat ilegal, 100 de lei taxa de deblocare a roţii şi o sumă necunoscută încă, în euro, cu trei zerouri, pentru reperaţii la X6. Cu alte cuvinte, „neamţul” a aflat cum e cu vorba românească: şi „păţit”, şi cu banii luaţi.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Jaf la drumul mare

„Turist” după numere, cetăţeanul nostru, a dat piept cu Timişoara anului 2011, un oraş în care, dacă nu îţi blochează ADP roţile, sigur îţi pică în cap ceva de sus, de pe clădirile care se dărâmă apăsate de nesimţirea şi indiferenţa cu care administraţia oraşului tratează monumentele istorice.

2 gânduri despre “Ne cade Timişoara în cap, bucată cu bucată

  1. Pe partea aia niciodata nu erau masini parcate…ocazie numa` buna pentru ADP.
    Din pacate noi niciodata nu vom avea parcari adevarate. cele care se fac si acum sunt in zone in care nu exista trafic atat de mare, etc.

    Oricum, nu asa se parcheaza…nu zic ca a meritat sa-i pice chestia aia pe masina…insa ca si procedura, trotuarul trebuie sa fie al pietonilor. daca e neamt, cu atat mai mult trebuia sa stie asta…daca parca corect, nu neaparat in unirii, nu se intampla asta. ca nu cred ca era greu sa parchezi par example la parcarea de la hotel timisoara sau de vis a vis- se plateste.

  2. Raspunderea o are primaria care nu este deloc interesata de conservarea patrimoniului cultural al Cetatii Timisoarei si este preocupata de instrainarea lui cat mai grabnica (pe sune in euro cu multe cifre) unor persoane tuciurii, violente si inculte, care nu cunosc valoarea culturala a bijuteriilor pe care pun ghearele. E disperarea unui regim administrativ local care simte sfarsitul ultimului mandat si incearca sa bage in saci cat mai mult. Eu, la randul meu, vazand evenimentele din ultima vreme, ma trezesc dimineata cu un singur gand: „l-au luat cu duba si pe luramirp udnahuiC?” Sa de-a Domnul sa se faca DREPTATE PENTRU TIMISOARA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s