Curată nebunie … de râsul curcilor bete

Iniţial am fost revoltat. Apoi m-am enervat. La urmă am ajuns la concluzia că e de râs. De râsul curcilor bete. Aşa că am să scriu un pamflet despre două curci şi cum gândesc ele lumea din jur de sub pene. Aşadar să purcedem.

Curca 1 şi curcanul de la ferma animalelor

Doamnă mare, directoare de ziar. Prietenă cu toţi curcanii şmecheri din oraş. Printre ei un curcan aparte. Unul care a servit umil porcii care au condus ferma animalelor. Curcan politic. Curcanul ăsta avea mai multe coteţe, vile adicătelea. Una dintre ele mai specială pentru că o ţinea la secret curcanul. Asta deşi legea îl obliga să o treacă în declaraţia de avere pentru că păsăroiul cu mărgele de general băga în guşă bani publici.  Curcanul a închiriat coteţul secret curcii numărul 1. Să-şi facă purtătoarea de pene cuib acolo şi redacţie pentru gazeta de perete a bătăturii.

*

Porumbelul pasionat de vile secrete

Intru în scenă eu, ca un porumbel, ziarist la Evenimentul Zilei, pasionat să caut curcanii la vile secrete şi averi ilicite. Găsesc coteţul cu curca clocind în el. Fac poză, mă vede curca, dă din aripi şi aleargă după mine. Nu mă prinde.

Dracul umblă gol pe lângă vulturul pleşuv

Supărată, curca dă telefon, pe linia fixă, la redacţie. Dă aici peste un editor, să-i spunem vulturul pleşuv. Îl ia cu lugu lugu. Că el, un vultur atât de puternic şi mişto şi atât de sexi în pleşuvia lui, trebuie să o ajute pe ea, o curcă hărţuită de porumbelul care nu e porumbel. E dracu` gol! „Şi dacă eşti un tip fain îţi mai spun ceva. Ceva pentru buzunarul tău de la inimă. Acest Mălin Bot are această putere. E o calitate diabolică a lui, care îl va aduce la pieire într-o zi, când vrea Dumnezeu. Acest om, în numele idealurilor nobile are puterea de a manipula oamenii. Aşa m-a manipulat şi pe mine!”, croncăne curca pe un ton smiorcăit.

citeşte mai departe …..

Pasărea de pradă

Ce nu ştia curca, că de aia e curcă, e că vulturu` ăsta cu ochi albaştri a văzut la viaţa lui multe orătănii şi că nu-l impresionează cotcodăcitul.

Vulturul înregistrează discuţia. Mă cheamă. „Uite, a sunat aia să discute de subiectul tău. Aici e înregistrarea. Vezi dacă îţi foloseşte la ceva înregistrarea”, spune vulturul. Înregistrarea, prea savuroasă pentru a rămâne secretă, ajunge pe youtube. Curca face circ, îi zboară fulgii, nu o bagă nimeni în seamă … se potoleşte o vreme

Puiul curcii s-a rătăcit printre droguri

Curca asta făcuse cândva, în urmă cu vreo 18 ani, un ou. Din care a ieşit un pui. Care pui scăpase din ogradă în lanul de cânepă din spatele casei. L-au prins acolo nişte dulăi de la „Crimă Organizată”, udând nişte cânepă indiană. Cică îi părea rău de ea că era uscată. Eu, ziarist acreditat pe justiţie, scriu. Curca turbează iar. Se duce la Parchet şi face o plângere penală. Cică înregistrarea telefonică de pe youtube a fost „interceptată”. Cere să fie anchetat porumbelul şi vulturul. Primul pentru că a „interceptat-o” ilegal, al doilea pentru că i-a violat secretul corespondenţei.

„Corespondenţă” care era în egală măsură şi a vulturului, dar te pui cu logica de curcă ? Cine ştie dacă nu cumva fumul de la iarba puiului nu i-a pătruns sub pene şi i-a alterat gândirea.  Ceva pe bază de substanţe trebuie să fie pentru că orătania, directoare de gazetă de perete fiind, ştia că într-o redacţie telefoanele au calitatea de a înregistra şi că o discuţie despre un articol de presă este publică din start, prin natura scopului ei. În fine. Procurorul, un uliu versat, trimite curca la plimbare, elegant. Curca se plânge la uliu-şef care îi dă cu flit.

Păunul de la Casa Regală

Trec vreo doi ani şi curca e prinsă cu altă măgăreaţă. Lua bani în numele unui păun de la Casa Regală, fără ca nobila şi colorata pasăre să aibă habar. Alt porumbel a scris despre asta dar eu fiind şeful lui, pică pe mine iar pata curcii.

Ce face curca ? Îşi aduce ea aminte că acum doi ani ulii de la Parchet i-au dat cu flit. Începe iar circul. Se dă cu ciocul de pământ, cotcodăceşte, dă din aripi că a fost interceptată ilegal. Ulii o ignoră şi merge madam la instanţă.

Curca de la Judecătoria Timişoara

Ei, dragii moşului, aici povestea devine interesantă. Pentru că, virgulă, curca nebună dă peste alta ca ea. O fostă procuroare, ajunsă judecătoare, despre care porumbelul de mine scrisese câteva articole destul de acide. Madam curcă în robă mai dăduse o sentinţă împotriva unei ciori de notăriţe, nevastă de fost procuror general. Cică porumbelul a calomniat-o şi trebuie anchetat. Prima sentinţă a curcii de la judecătorie a fost rapid anulată de colegii ei cu capul pe umeri, de la Tribunal. Acum curca de judecătoare l-a prins iar pe porumbel.

Şi ce credeţi că face curca doi la plângerea curcii unu ? Nici mai mult nici mai puţin decât judecă dosarul, fără a cita porumbelul. Decide că trebuie anchetat porumbelul şi vulturul. Dar uită să trimită decizia la cuibul porumbelului, aşa cum cere legea din ogradă, să poată să facă recurs porumbelul, să anuleze aberaţia.

Curată nebunie să te numeşti judecător şi să emiţi o sentinţă în care ceri să fie anchetaţi pentru interceptări ilegale şi alte bazaconii doi jurnalişti pentru o înregistrare făcută pe telefonul redacţiei, pe un subiect de interes public, cu discuţii despre o anchetă care urma să fie publicată. Numai o curcă putea să producă aşa ceva.

Cam asta e situaţiunea, dragii moşului. M-am enervat când am aflat. Acum râd. E de râsul curcilor …. bete.

Orice asemănare cu orătănii în viaţă a fost intens speculată şi plasată în acest pamflet. Pamflet am spus curcilor!

 

4 gânduri despre “Curată nebunie … de râsul curcilor bete

  1. Pingback: Din nou despre lichele. De ce a fost atacat şeful ştirilor TVR Timişoara în Ziua de Vest « Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

  2. Pingback: Autocritică « Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

  3. Pingback: UPDATE O sentinţă şocantă pentru jurnaliştii de investigaţie « Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s