Pierdut procuror curajos. Găsitorului ofer recompensă

Astăzi am aflat o informaţie extrem de interesantă despre notăriţa Safta Criste, nevasta fostului procuror general al României, Mircea Criste. Cea mai importantă calitate a ei este însă aceea de „făcător” de acte pentru mafia şefului de clan ţigănesc Ionelaş Cârpaci.

Afacere trăznet: teren luat cu 10.000 de euro şi apoi dat pentru un milion de euro

Acte importante în escrocheria pentru care Ionelaş şi „tovarăşii” lui au ajuns după gratii au fost încheiate tocmai de Safta Criste (foto jos). Mai sunt şi alte documente încheiate de această notăriţă pentru bunul mers al afacerilor baştanului Cârpaci. Cel mai spectaculos este un transfer de terenuri pe o valoare de un milion de euro, între Mirela Stanca, concubina lui Ionelaş (scuzaţi cacofonia)  şi o firmă de construcţii din oraş. Teren pe care Mirela Stanca l-a obţinut cu cât credeţi ? Cu zece mii de euro! Plăteşti 10.000, scoţi un milion. Frumos!

Safta a scăpat cel mai uşor

Safta a fost cercetată penal în lotul Ionelaş şi este singura persoană care a scăpat, în mod interesant, doar cu o amendă penală. Desigur că Safta nu a scăpat aşa uşor pentru că e nevasta lui Mircea Criste ex procuror general al României, profesor de Drept şi coleg cu nume importante din sistemul judiciar.  A scăpat aşa uşor din cu totul alte motive, pe care numai procurorul de caz le înţelege. Aceleaşi motive pentru care acelaşi procuror nu s-a deranjat să percheziţioneze arhiva cabinetului notarial Criste şi să verifice câte contracte a încheiat doamna procuror general pentru clanul Cârpaci.

Vrea să scape şi de amendă

Aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un coleg din presa timişoreană, a dat peste un dosar al doamnei Safta Criste.

Notăriţa a contestat amenda penală şi contestaţia i s-a respins la Timişoara. Safta a cerut Înaltei Curţi de Casaţie să strămute procesul în altă localitate. În acest timp chiar Ionelaş Cârpaci a ajuns să înceapă să strige de după gratii. La ultimul termen al procesului a acuzat faptul că soţia fostului procuror general a scăpat doar cu amendă. Rămâne de văzut dacă baştanul începe, totuşi, să vorbească. Şi dacă se găseşte un procuror în Timişoara, sau la Bucureşti, care să aibă curajul să se atingă cu adevărat de Safta Criste.

Manevră cu judecătoarea Loredana Bratiş

Pentru corecta informare a celor care au deschis mai târziu blogul, fac precizarea că sunt subiectiv cu privire la madam Criste. Când am scris în EVZ despre afacerea pentru care Ionelaş a fost arestat, Safta Criste a încercat să mă intimideze cu plângeri penale. Procurorii au emis NUP după NUP şi notăriţa s-a adresat Judecătoriei Timişoara. Judecătoarea Loredana Bratiş a emis o sentinţă jenantă.

A decis că trebuie începută urmărirea penală pentru calomnie şi insultă, deşi cei vizaţi de articole erau arestaţi şi tot ce scrisesem era dovedit adevărat de o anchetă judiciară. Sentinţa emisă de Loredana Bratiş a fost declarată ilegală de Tribunalul Timiş, care a obligat-o pe Safta Criste să-mi achite şi cheltuieli de judecată. Acum datorează vreo o sută de milioane casei de avocatură Kovacs & Covaci.

Safta Criste a depus însă sentinţa ilegală a judecătoarei Bratiş la dosarul de la Înalta Curte, ca argument în susţinerea ideii că nu are nicio legătură cu Ionelaş. Bineînţeles că a „uitat” să informeze Înalta Curte că „argumentul” ei a fost declarat ilegal şi desfiinţat de Tribunalul Timiş. Interesant, nu ?

Despre alte fapte de arme ale judecătoarei Loredana Bratiş într-un episod viitor, când am să vă spun cum a judecat Bratiş un proces fără ca „acuzatul” să fie citat şi a emis o sentinţă siderantă pe care a „uitat” să o comunice celui afectat şi interesat să o atace cu recurs. Treabă care ar lăsa mască şi un student în primul an la Drept.

Rămâneţi aproape, merită.  Mai jos este emisiunea lui Gheorghe Ilaş, de la Europa Nova, din 16 februarie 2011, în care am vorbit despre faptele de arme ale judecătoarei Safta Criste.

Citeşte alte informaţii interesante despre Safta Criste

Avocatul Florin Kovacs: „Cei care hărţuiesc jurnalişti trebuie să plătească scump pentru asta!” Factura de astăzi: 104 milioane

Judecătoria Timişoara a admis declanşarea procedurilor de executare silită împotriva notarului public Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste. Procedurile de executare au fost cerute de Casa de Avocatură Kovacs & Covaci, pentru suma de 6.200 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. S-a pus punct astfel unui război de hărţuire derulat pe perioada a aproape patru ani. citeşte în continuare!

Tribunalul Timiş a decis că jurnaliştii nu pot fi cercetaţi pentru insultă şi calomnie

Sentinţa Secţiei Penale a Tribunalului Timiş este definitivă şi stabileşte că nimeni nu poate să fie anchetat sau judecat pentru insultă sau calomnie, întrucât statutul acestor infracţiuni nu este clar, cert şi prevezibil în legislaţia din România. citeşte în continuare!

Mafia imobiliară a baştanilor din Timişoara

Am observat că este o dezbatere interesantă legată de mafia baştanilor din Timişoara. Pentru că am scris mult pe tema aceasta, vă prezint mai jos o sinteză, un articol pe care l-am scris în 2009 pentru Adevărul.

NOIEMBRIE 2010: Ionelaş Cârpaci şi alte 11 persoane sunt acuzaţi în dosarul mafiei imobiliare. Ionelaş şi alte trei persoane sunt în stare de arest preventiv. Alte 7 persoane sunt judecate în libertate. Singura persoană care nu a fost trimisă în judecată este Safta Criste, soţia fostului procuror general al României. Notar public, Safta Criste, a primit doar o amendă administrativă pentru “neglijenţă în serviciu”.
citeşte în continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s