Nevasta fostului procuror general al României în miezul războaielor dintre clanurile ţigăneşti

Notăriţa Safta Criste, soţia fostului procuror general al României Mircea Criste, a reuşit să scape cel mai uşor din dosarul mafiei imobiliare a baştanului Ionelaş Cârpaci (foto jos dreapta).

Ionelaş şi alte trei persoane au ajuns la arest. Întregul lot al celor trimişi în judecată este de 11 persoane. Singura care a scăpat doar cu o amendă este tocmai Safta Criste. Chiar în ziua în care Parchetul Curţii de Apel Timişoara a anunţat începerea anchetei, şeful acestei instituţii, Vasile Bâc, a fost vizitat personal de Mircea Criste.

Ce nu a spus Vasile Bâc în faţa procurorului general Laura Codruţa Kovesi

Vasile Bâc a dat explicaţii în faţa actualului procuror general, Laura Codruţa Kovesi, cu privire la această vizită, după ce Safta Criste scăpat de trimiterea în judecată. „Domnul Mircea Criste a fost primit în condiţii de legalitate, în programul de audienţe”, a spus Bâc, recent, în faţa procurorului general Laura Codruţa Kovesi. „Nu ştiam de această situaţie”, a spus Kovesi.

Ceea ce nu a spus Vasile Bâc este că acesta primise personal informaţii cu privire la faptul că Safta Criste lucrase intens pentru clanurile ţigăneşti din Timişoara şi că aceste informaţii nu au fost valorificate.

Noi am transmis informaţii către Parchet cu privire la mai multe contracte perfectate de notarul Safta Criste pentru Ionelaş Cârpaci, unele cu probleme. Ştim, de asemenea că procurorul general Vasile Bâc a primit aceste informaţii şi din alte surse, inclusiv în biroul acestuia s-au purtat discuţii pe această temă, când s-a sugerat o percheziţie la cabinetul notarial pentru identificarea tuturor contractelor făcute de acest notar pentru Ionelaş Cârpaci. Astfel se putea obţine probe care să arate că în mod constant aceştia colaborau”, a declarat o sursă din zona instituţiilor care strâng informaţii despre crima organizată şi transmit aceste informaţii procurorilor.

Război ţigănesc iscat în biroul Saftei Criste

Sursele pe care le voi proteja au oferit mai multe documente care probează faptul că cei mai puternici lideri de clanuri ţigăneşti din Banat îşi făceau afacerile imobiliare dubioase chiar la notarul Safta Criste. Printre ei Ionelaş Cârpaci arestat pentru escrocherii imobiliare, Nicolae Mihai care a stat la arest pentru că a scos pistolul într-o sală de judecată în faţa unui judecător şi chiar Trifu Schroth şeful de stabor ţigănesc ucis şi tranşat în crima de la medicină. Documentele sunt cele mai importante din arhiva cabinetului notarial Safta Criste pentru că sunt legate şi de transferuri de proprietăţi care au pus pe picior de război clanurile ţigăneşti.

Sume uriaşe învârtite de şefii de clan în cabinetul notarial

Dincolo de aspectele concrete pentru cazul în care s-a făcut informarea către Parchet, erau multe alte aspecte care puteau conduce la probarea unor operaţiuni de spălare de bani. Sumele vehiculate în aceste documente şi tranzacţionate în cabinetul notarial sunt uriaşe. Numai unul dintre contracte legalizează o vânzare de un milion de euro” a explicat o sursă importantă din zona structurilor care adună informaţii despre crima organizată şi marea evaziune fiscală.

Contractul la care face referire sursa citată a fost înregistrat la Cartea Funciară în 23 ianuarie 2007. Actul consemnează faptul că Mirela Stanca, concubina lui Ionelaş a vândut un teren, cu un milion de euro firmei Timcon SA. Un alt document indică faptul că terenul de un milion de euro a ajuns la concubina baştanului printr-un schimb imobiliar parafat tot la notarul Safta Criste, în 15 august 2006.

Un alt contract încheiat la Safta Criste, tot pentru concubina lui Ionelaş, legalizează o tranzacţie imobiliară de aproape jumătate de milion de euro. Vânzătorul e Trifu Schroth, judecătorul de stabor ţigănesc ucis şi tranşat de doi studenţi, într-un cămin al Universităţii de Medicină din Timişoara. Contractul acesta a fost parafat de Safta Criste în 16 ianuarie 2008. Ionelaş a perfectat afacerea, având „calitatea” de mandatar al concubinei lui.

Război între clanuri, pornit în cabinetul notarial

Contractele citate mai sus sunt cele mai interesante pentru că ele au adus în război clanurile ţigăneşti ale lui Cârpaci, Mihai şi  Schroth. Trifu Schroth a reclamat că Ionelaş l-a ameninţat şi forţat să semneze actele prin care ceda proprietatea de aproape jumătate de milion de euro. Schroth a spus că a Ionelaş i-a sechestrat soţia şi că l-a ameninţat. Acum Schroth nu mai poate să revendice nimic. A fost ucis la Medicină.

Un alt război a izbucnit între clanul lui Ionelaş şi clanul baştanului Nicolae Mihai. Acesta a reclamat la Parchet pe Ionelaş, Francisc Kelemen şi Safta Criste. Mihai susţine că Ionelaş i-a răpit şi sechestrat mama pentru a o convinge să semneze un act de preluare a unei proprietăţi şi că totul s-a petrecut în cabinetul Saftei Criste. Procurorul Gheorghe Pinteală i-a scos basma curată pe Ionelaş, Safta Criste şi Kelemen.

Cel din urmă este arestat acum, alături de Ionelaş, în dosarul escrocheriei parafate tot în cabinetul Saftei Criste. „Toate aceste documente şi multe altele indicau că Ionelaş era un client constant al acestui notar public existând indicii privind obţinerea unor probe care să dovedească complicitatea. Acest aspect a fost ignorat”, a explicat sursa citată mai sus.

Cu pistolul al Tribunal
Ionelaş şi Mihai s-au judecat şi au ajuns la o situaţie incredibilă. Mihai a intrat în Palatul Justiţiei înarmat cu un pistol pe care l-a scos în sala de judecată, în faţa judecătorului. Acesta a fost arestat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s