Poveste cu organe (4): Agentul Pamfiloiu e iar anchetat, s-a redeschis dosarul

Sistemul judiciar se mişcă greu în ţara asta, dar poţi să îl urneşti cu răbdare şi multă încăpăţânare. Vă povesteam acum vreo două săptămâni despre agentul Constantin Pamfiloiu, fost organ patrulator în pieţe, actual organ de dirijare a traficului rutier.


FOTO: Comisarul-şef Gheorghe Popescu fotografiat în timpul inspecţiei din Piaţa 700, după abuzul comis de organul Pamfiloiu

Varianta scurtă e că organul acesta s-a purtat exact aşa cum stă bine unui organ pe stil vechi, miliţienesc. Variantele cu mai multe detalii sunt mai jos. Ideea e că organul s-a ales cu o plângere penală pentru purtare abuzivă şi una disciplinară la Poliţia Timiş. Comisarul-şef Gheorghe Popescu, şeful Poliţiei Timiş, nu prea are chef să-şi complice existenţa şi să facă ordine în propria orgadă. Corpul de Control al IPJ Timiş a trimis plângerea la Parchet, să se spele procurorii pe cap cu ea. Aici a aterizat pe biroul unei procuroare care a crezut orbeşte martorii aduşi de organul de Miliţie Pamfiloiu.


FOTO: Colegii sergentului tablagiu Pamfiloiu, parcaţi ilegal în Piaţa 700

Doamna a înghiţit găluşca martorilor apăruţi din neant şi nu s-a deranjat să-l audieze pe cel care a semnat procesul-verbal încheiat de organul constatator, agent de Miliţie Constantin Pamfiloiu. Şi nici pe însuşi şeful Poliţiei, care auzise o parte din incident. Culmea nu a audiat nici un alt martor propus de subsemnatul, în calitatea mea neplăcută de ţintă a atitudinii abuzive a tovarăşului miliţian tablagiu.


FOTO: Ditamai microbuzul de marfă parcat ilegal, pe trotuar, sub nasul îngheţat şi adormit al altui sergent major din Piaţa 700

Doamna procuror Găluşcă Elena Bădică a făcut de oaie cercetarea şi a emis o rezoluţie cam penală de NUP pentru agentul Pamfiloiu. Şefii lui l-au mutat preventiv la Rutieră dar, vorba unui procuror adevărat: „Se bucură unul mutat la Rutieră. Acolo se ia cea mai grasă şpagă”. În fine, revin la ancheta doamnei Bădică.


FOTO: Limuzina Poliţiei de Frontieră oprită ilegal la piaţă. Nu e clar ce căuta şoferul la precupeţe cu maşina instituţiei


Rezoluţia emisă pe genunchi a fost atacată la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ion Braşoveanu. Mi-a venit recent acasă răspunsul care nu putea să fie altul decât o constatare a faptului că procuroarea Găluşcă a făcut treabă de mântuială. Soluţia NUP a fost anulată şi s-a redeschis ancheta. Tovarăşul sergent major Pamfiloiu mai are de dat cu „subsemnatul”, alături de şeful Poliţiei Timiş, domnul comisar-şef Georghe Popescu.  O mică victorie în lupta surdă cu nesimţirea în uniformă.


FOTO: Dacie de bişniţar venită pe contrasens şi oprită ilegal. Credeţi că i-a luat cineva permisul ? Nici vorbă, agenţii din piaţa 700 şi bişniţarii sunt colegi la locul de muncă, nu se face între colegi!

ACEST TEXT E UN PAMFLET:

PAMFLÉT ~e n. Creaţie publicistică (în proză sau în versuri) de proporţii reduse, cu caracter satiric, în care sunt biciuite aspectele negative din viaţa societăţii – asta din dex e pentru sergentul Pamfiloiu, care s-a enervate pentru că nu ştia ce înseamnă cuvântul “flambat”.


 

Poveste cu organe (3): Procurori fraieri puşi să prindă miliţieni şmecheri

Modul în care madam Bădică a înţeles să instrumenteze dosarul e siderant. S-au audiat numai martorii serviţi de organul care răspunde la numele complet Constantin  Pamfiloiu. Ciudăţeniile din declaraţiile martorilor produşi de organul de Miliţie nu au atras atenţia procuroarei Bădică. Aceasta a înghiţit găluşcă după găluşcă şi a concluzionat la final că „fapta nu există”.
citeşte în continuare!

Poveste cu organe (2): „Pamfi” şi „fraierul de la casete”

Eu: şofer în căutare de loc de parcare. Organul: Constantin Pamfiloiu, agent-şef, miliţian sadea, erect nervos că nu îi spun „Să trăiţi!”. Limbaj de Garcea, trage de mine, mă ameninţă cu încătuşarea. Totul pentru că atrag atenţia organului cu caschetă că nu îi permit să se „flambeze” la mine şi nu îi dau actele până când nu spune formula magică: „Bună ziua, sunt agentul-şef Căpşună Pamfiloiu, vă rog să prezentaţi la control cartea de identitate, permisul, talonul, asigurarea”.
citeşte în continuare!

Poveste cu organe: tablagiul şi colonelul miliţian (1)

Colonelul cu poşetuţa de locotenent de Miliţie, cocalarul miliţian cu pantofii „ciocaţi” de bişniţar de ţigări, că e plină piaţa de ei şi fac afaceri la uşa postului de poliţie. Un tablou sublim care spune mai mult decât toate cuvintele de mai sus despre cât de Miliţie a rămas Poliţia Timiş!
citeşte în continuare!

Poliţiştii şi maimuţa
Un tânăr din Arad a făcut greşeala să creadă că poliţiştii au simţul umorului. Se spune că lipsa simţului umorului este o marcă a lipsei de inteligenţă. În acest caz s-a dovedit că prea mult umor provoacă dureri de cap. La propriu. Povestea este absolut savuroasă.
citeşte în continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s