Delirum tremens

DELÍRIUM TRÉMENS, s. n. Criză caracterizată prin delir (1), halucinaţii vizuale sau auditive şi tremurături ale feţei şi ale membrelor, care apare la alcoolicii cronici. [Pr.: -ri-um] – Cuv. lat.(sursa: dexonline.ro)

Am scris săptămâna aceasta un editorial care a provocat reacţii aprinse. Unii au ars chiar în flăcări din pricina opiniilor exprimate de subsemnatul pe tema transformării universităţilor în magazine de diplome şi fabrici de doctori. Doctori în orice.

VOCEA BANATULUI Clinica de muzică, fabrica de doctori şi magazinul de diplome

Editorialul a provocat delir pe facebook, în grupul „jurnaliştii”, unde părerile mele s-au izbit frontal de pereţii virtuali ai unei doamne care e doctor în ceva, filosofie cred, la Universitatea Bucureşti. Virusată cu obsesia că editorialul meu trebuie să conţină dovezile irefutabile ale unei anchete de presă şi cu convingerea acută că am scris pentru că îmi doresc un doctorat şi nu sunt capabil să-l obţin, doamna doctor e expus o patologie fascinantă.

Desigur că editorialul împricinat avea linkuit articolul de fond, care tratează subiectul, dar acest „detaliu” minor nu a fost remarcat de madam doctor.

Universitatea de Vest devine fabrică de doctori. Studenţii pierd legătura cu realitatea

Şi nu trebuia să fie doctor în google, ca să găsească postul de pe acest blog, unde ofer detalii suplimentare, alături de declaraţiile celor implicaţi.

Redactorul-şef de la Radio Timişoara, anunţat în mijlocul cursului că nu mai predă la Jurnalism: „Îmi pare rău, nu mai sunt profesorul vostru!”

Vă voi lăsa mai jos plăcerea să studiaţi simptomele bolii. Eu pun doar diagnosticul că, dacă aşa se manifestă un doctorand sau doctor, e vai de viitorul academic al ţărişoarei ăsteia. Seamănă tot mai mult cu un ospiciu. Şi, fiind ţara un spital de nebuni, e clar de ce avem nevoie de mulţi doctori. QED!


Aşezaţi-vă în fotolii, puneţi ochelarii 3D, începe comedia. Înainte mai spun doar că ceea ce e mai jos e extras de pe peretele contului de facebook al doamnei medic filosof Adriana Mascut (foto sus). Delirul s-a produs aici după ce în grupul „jurnaliştii”, au fost şterse cele 80 de comentarii ale persoanei, când moderatorii au decis să pună o cămaşă de forţă virtuală între editorialul meu şi doamna doctor Mascut. Şi-a mutat delirul pe propriul wall şi a produs cele de mai jos, cu tot cu like la propriul topic. Au încercat unii să îi ofere un pahar cu apă rece, o pilulă virtulă de calmare dar ea nu şi nu, o ţinea langa, ca ăla din reclama cu halatul…

____________________________

Adriana Macsut
Un jurnalist numit Malin Bot a introdus ca exista in Romania fabrica de doctori pentru orice fara sa aduca dovezi
View Feedback (23)Ascunde reacţii (23)
Adriana Macsut apreciază asta.


Adriana Macsut Stiu ca pe lista sunt persoane care sunt doctoranzi sau doctori si invit sa isi spuna opinia.
Ieri la 16:18

Adriana Macsut Are dreptul acest jurnalist in numele libertatii de opinie sa discrediteze la modul general Scoala Doctorala din Romania?
Ieri la 16:18

Adriana Macsut Editorialul lui a pornit de la un caz concret in care un oarecare redactor din Timisoara nu a mai fost lasat sa predea la Universitatea de Vest pentru ca nu are doctorat. De la acest caz jurnalistul a ajuns sa acuze la modul general Scoala Doctorala.
Ieri la 16:20 · o persoanăDan Dorin apreciază asta.

Adriana Macsut In mod subiectiv el isi permite sa spuna ca la studi de doctorat ajung numilitati. Pentru ca am indraznit sa combat sintagma lui de fabrica de doctori a inceput sa ma critici … ca am ochelari ca nu vad bine … ca nu stiu carte etc.
Ieri la 16:21

Adriana Macsut Pana unde am dreptul sa mearga acesti jurnalist cu libertatea de a scrie editoriale invocand dreptul la opinie.
Ieri la 16:22

Adriana Macsut Eu sunt la doctorat si declar in mod clar ca niciunul dintre colegii mei nu a ajuns la doctorat pe pile.
Ieri la 16:22

Adriana Macsut Eu declar ca doctorand ca nu exista fabrica de doctori. De ce este mai credibila opinia unui jurnalist care nu a fost in stare sa ajunga la doctorat? Oare in cazul lui nu este vorba de o opinie subiectiva care tine de razbunare?!
Ieri la 16:24

_____________________________

(pe alocuri, doctoriţa preia părţi din replicile noastre din grupul jurnaliştii) – asta e remarca subsemnatului, pentru a evita confuzii în lectură.

__________________________

Adriana Macsut Gabriel R ,, Am citit toate comentariile. Si nu reusesc sa ajung decat la o concluzie: doctoranzii se considera discriminati. Malin, nu e cazul sa-ti faci sange rau pentru ca, dupa cum spuneam, o sa jungem o tara in care studiile superioare vor fi obligatorii iar ca sa vinzi patrunjel in piata iti va trebui doctorat. Pentru asta se pregatesc unii.”
Ieri la 16:27

Adriana Macsut
Malin Bot PS:,, Inverşunarea cu care madam Adriana se luptă cu editorialul meu, fluturând Constituţia şi halucinând toate prostiile, mi-a adus aminte de o zicală pe care am citit-o prima dată în biroul unui poliţist: „Cu omul neşcolarizat te lupţi puţin şi ai scăpat dar duci o luptă colosală cu prostul care are şcoală”. Îmi scuzaţi abordarea abrazivă, şi îmi cer scuze numai pentru că e vorba de o femeie, dar mi se pare stupefiant ca o persoană cu studii superioare, care activează în mediul universitar şi aparent este doctor în ceva, să fie atât de obtuză, limitată, incapabilă să facă diferenţe simple şi banale. Recitesc totul şi mă întreb ce fel de oameni promovează şi populează mediul universitar, când văd astfel de specimene.”Vezi mai mult
Ieri la 16:28

Adriana Macsut
Malin Bot Eu cred că ne pierdem vremea să dezbatem cu Adriana. Mi-e limpede că are idei puţine şi extrem de fixe ….
…Marius Giura Grupul se numeste ,,JURNALISTI ,,-d-na cu artag ,care a creat aceasta falsa polemica ,ar putea sa-si faca un… grup DOCTORI ,sau ar putea sa-si caute un loc de munca.Ar avea cu ce sa-si umple timpul !Vezi mai mult
Ieri la 16:34

Adriana Macsut Mentionez ca sunt in colectivul redactional de la Anale Socio-Umane o revista cu B+. De ce isi permiti jurnalistii sa acuze?!
Ieri la 16:35

Ioana Baciu Ia-o mai usor, respira calm. Ca un demn filosof, trebuie sa abordezi logic problema. Dar de ce te inflamezi asa, mereu? 😦
Ieri la 16:57

Denisa Ciaclan In primul rand, cu riscul sa ma injuri, poarta-te tu demn, ca un filosof, cum spune Ioana. Si scrie cum trebuie. Nu ‘Malin Bot a introdus ca”, mai bine „a introdus ideea ca”. Ai grija si la scrierea cuvintelor cu un i si cu doi de i. Numai bine!
acum 4 ore

Adriana Macsut Am dreptul sa scriu ce vreau eu aici. Veniti aici nu sfaturi. Dar nu v-a deranjat deloc ca Marin Giua are studii de politehnica si se ocupa de jazz. Asa ca aici gandesc eu iar in concluzie spun clar ca Malin Bot si nici voi nu aveti compet…enta sa scrieti despre studiile doctorale pentru simplul motiv ca nu ati ajuns la acest nivel. Faptul ca am uitatun i in graba de a scrie pe laptop nu iti da dreptul Denisa sa ma acuzi ca nu stiu ce scriu. Draga Ioana … nu ma inflamez deloc si doar scriu pe pagina mea de facebook ce consider eu necesar si nu accept sa fiu cenzurata de catre nimeni. Nu v-am impus sa comentati si nici sa cititi.Vezi mai mult
acum 4 ore

Adriana Macsut Ma criticati pe mine ca ma inflamez si ca am uitat un i cand am tastat insa nu mi-ati loc deloc apararea cand asa zisi jurnalisti precumMalin B, Marius G. m-au insultat in diverse moduri care nu pot fi reproduse. De ce nu respirati voi in fond? Nu ati avut curajul sa ii infruntati pe Malin B. si Marius G. dar acum va napustiti asupra ea indicandu-mi sa tac. De ce eu trebuie sa tac? Asa vreti voi si Malin B.+ Marius G.?
acum 4 ore

Adriana Macsut Este pagina mea de facebook si pot scrie ce vreau eu. Este insa lipsit de etica sa veniti si sa imi impuneti ce sa scriu eu. Daca nu va convine ce scriu eu … puteti da ignore.
acum 4 ore

Adriana Macsut La sfaritul aricolului acel Malin spune ca exista fabrica de doctori in Romania. Sa fie clar eu care sunt la doctorat spun ca nu exista. Nu v-a interesat deoc cand acest Malin a spus ca am ajuns la doctorat datorita banilor … ca am idei fixe etc. Daca sunteti de acord cu el va sugerez sa mergeti in lista lui si sa ma lasati sa comentez ce vreau eu aici. Sa va fie de bine.
acum 4 ore

Adriana Macsut Inainte de a face presupuneri despre cum este la doctorat ar fi mai bine sa mergeti sa dati examen la Scoala Doctorala. Nefiind la doctorat … puteti face doar presupuneri in spiritul hei-rup brigadierii care se pricep la orice.
acum 4 ore

Ioana Baciu Imi pare rau ca vorbesti astfel, Adriana. Pentru cultura ta generala, insa, iti spun ca mai multe calitati (si profesori) ma recomanda pentru a urma doctoratul. Faptul ca nu am ajuns inca acolo e o chestiune de conjunctura. E bine ca atunci… cand scrii, sa nu uiti ce fel de oameni iti urmaresc comentariile. Cat despre fabricile de doctori.. E suficient sa vezi modalitatea de admitere intr-un anumit centru universitar, si o sa-ti dai seama. Adriana, eu nu-ti contest dreptul la libera exprimare si nici nu intentionez sa te cenzurez. Poti spune ce vrei p-acilea. Dar poti sa adopti un mod mai elegant de a comenta anumite stiri. In fine, asta e..Vezi mai mult
acum 3 ore

Adriana Macsut Eu nu am venit pe pagina sa iti sugerez cum si ce sa scrii. Este scrict problema mea ce scriu aici. Pentru informarea ta afla ca primesc pm comentarii bune pentru ce scriu aici. Este bine cand scrii sa nu incerci sa dai sfaturi care ingrad…esc dreptul la libera exprimare. Daca intr-adevar te interesa situatia mea mi-ai fi luat apararea can un anume Carstea m-a amenintat cu moartea ca mi-am permis sa postez un call for paper pentru o revista de filosofie. Daca te interesa situatia mea imi luai apararea can acest Mailn Bot m-a insultat in fel si chip pe grupul jurnalistilor. Este simplu sa dai sfaturi cand nu esti insultat si amenintat. Acum vii cu opinia ca imi urmaresc comentarile anumite persoane ,,simandicoase”. Eu le spu n acelor persoana ca daca nu le place de mine sa ma ignore.Vezi mai mult
acum 3 ore

Adriana Macsut Democratia nu inseamna anarhie. Mi se pare straniu ca nu te deranjeaza deloc ca jurnalistul Malin nu tine cont de lege si face propaganda sa predea la Universitatea oameni fara doctorat. Nu te deranjeza deloc ca exista jurnalisti care vor sa fie deasupra legii si care inventeza sintagme de genul fabrica de doctori. Eu .. nu ma laud cu calitati. Sunt un om care isi exprima opinie pe fb. Sa fii iubita si sanatoasa!
acum 3 ore

Adriana Macsut Daca tu considere ca nu au sufcienta cultura generala … si ca sunt inculta esti libera sa ma ignori.

__________________________________

batman, batman …..

PS: Cea mai tare idee fixă de pe reţeta delirului de mai sus, produsă de doamna doctor, mi se pare remarca la adresa lui Marius Giura.Doctoriţei Mascut i se pare extrem de dubios faptul că inginerul Giura se ocupă de jazz. Şi mai e ceva. Să mă scuze doctorii şi doctoranzii care mă cunosc şi îmi sunt amici, foşti profesori, colaboratori, dar trebuie să răcnesc asta la doamna cu halatul: Nu am fost niciodată curios de vreun doctorat sau orice traseu în mediul universitar. Nu dau doi bani pe diplome obţinute în sistemul românesc şi în general dispreţuiesc persoanele care trăiesc numai pentru a adăuga titluri în faţa numelui.

Citeşte mai jos cum au reacţionat studenţii de la jurnalistică:

Studenţi cu atitudine

Citeşte alte materiale, vezi înregistrări video şi află alte detalii interesante:

Reclame

Un gând despre “Delirum tremens

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s