EXCLUSIV Irinel şi Monica la braţ în cel mai mare supermarket VIDEO

Monica şi Irinel Columbeanu defilează la braţ, de când au început divorţul, în cel mai mare supermarket. Ultima dată s-a întâmplat astăzi. O ţară întreagă îi vede pe toate canalele, în toate ziarele, pe toate site-urile şi află toate detaliile despărţirii. Publicul nu ştie însă ce este în spatele scenei.

Circul din jurul cuplului este total şi mai ales perfect pentru mass-media ahtiate după audienţă. Audienţa aduce publicitate şi banii sunt vitali acum, în toiul crizei. Dacă decojim părţile comune unui astfel de subiect, rămân câteva momente care au făcut deja istorie, fiind pirogravate în memoria poporului român. Pe stil nou „publicul” în numele căruia se iau deciziile editoriale în redacţii.

Irinel şi-a filmat soacra în timp ce femeia o face în toate felurile pe fiica ei. Apoi a postat înregistrările pe youtube. Televiziunile şi siteurile au preluat imediat produsul brut, l-au ambalat şi l-au livrat publicului la preţ redus, în prime-time, la raionul de ştiri, pe raftul aflat la nivelul ochiului, în cel mai vizibil loc al magazinului de informaţii şi divertisment. Vânzările au fost pe măsură.

Tatăl Monicăi a venit în trombă la Bucureşti şi a anunţat că o susţine pe fata lui. Argumentul livrat reporterilor trimişi de editori în mijlocul războiului conjugal este un alt produs vândut angro în supermarketul de ştiri tabloid.  „Irinel este vinovat pentru că a înşelat-o pe Monica cu fetele din jacuzzi!”. Ce bine s-au vândut „fetele din jacuzzi”, când produsul a apărut pe piaţa tabloidă!

Monica, fată deşteaptă, a tăcut în timp ce „Virinel” făcea circ la TV. Cineva a consiliat-o bine, pentru că judecătorul de caz l-a acuzat de Irinel că e scamdalagiu şi a decis că Monica trebuie să primească dreptul de custodie al fetiţei.

Supermarket

Dincolo de artificiile şi festivalul media, era de aşteptat ca Justiţia să dea copilul mamei. Mai ales când aceasta nu e muritoare de foame, nebună sau dispărută. Asta nu a contat în supermarket.

Televiziunile au ambalat frumos „cauza” din instanţă, în mai multe varietăţi de produs: înfăţişările, martorii, acuzele soţilor din acţiunile „înaintate” instanţei, probele, sentinţa, motivarea. Fiecare eveniment a devenit subprodus şi a produs buluceală cu profit în audienţă în supermarketul de ştiri şi divertisment. 22 de milioane de clienţi s-au prezentat la rafturi şi au epuizat stocul, spre deliciul şi profitul producătorilor.

După ce a câştigat la tribunal, Monica a ajuns să ocupe raionul de promoţii de la intrarea în magazin. A luat presa după ea şi s-a dus la poarta vilei de la Izvorani, pentru a cere copilul. Putea să o facă în linişte, cu un poliţist şi un executor, fără prea multe discuţii. Dar şi fără audienţă.

Imaginile cu mama care cerşeşte copilul în faţa porţii impozante de fier forjat. Monica vorbind la telefon, pe „conferinţă”, cu Irinel, cu toată ţara martoră a momentului. Vocea lui Iri. Pazincii impasibili. Un mixt de momente unice care a mai vândut o dată subiectul, în milioane de exemplare, publicului dependent deja de acest produs.

În mijlocul operaţiunilor de vânzări, agasat de vacarmul produs de vânzători, orbit de sclipiciul ambajajelor în care a fost învelit fiul lui şi fosta lui noră, a apărut în supermarket un bătrânel supărat.

Columbeanu senior a tunat către reporteri, cu tonul şi accentul pe care Ceauşescu ţinea discursuri în CC: „Voi să vă apucaţi de treabă! Mergeţi la muncă!”. Habar nu avea câtă treabă au reporterii, ce lanţ de producţie aşteaptă marfa lor şi că el stă în mijlocul unui imens supermarket.

L-am ascultat pe bătrânul comunist cum explică buimăcit cine e de fapt Irinel şi ce reprezintă Monica în realitate. Părea un client de la Alimentara, din anii 80, care a fost teleportat în supermarket, în anul 2011. Nu prea înţelegea el ce se petrece exact văzându-şi fiul şi fosta noră „la braţ”, două produse sclipicioase la raionul de discount de la intrarea în magazin. Cineva trebuie să-i explice că în epoca vânzărilor agresive totul este ambalaj, promoţii, preţuri atractive, culori sexy. Chiar şi viaţa celor care sunt destul de importanţi pentru a ajunge în buletinele de ştiri.

În miculmeu.ro magazinaş.wordpres am ambalat şi eu acest subiect. Am pus un EXCLUSIV, pentru că e o interpretare exclusivă a evenimentelor. Am pus VIDEO şi am produs aşa un titlu sclipicios, care tehnic e corect.

Vom vedea împreună cât de bine se vinde şi dacă sunt clienţii mulţumiţi.

Atentie la ora exacta!

despre jurnalism

Citeşte alte materiale de Malin Bot , vezi înregistrări video şi află alte detalii interesante:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s