Mafia imobiliară începe să-şi aranjeze „ploile” în Justiţie

Cel mai greu dosar din ultimii ani, din Banat, în care a fost trimis în judecată şeful de clan ţigănesc Ionelaş Cârpaci începe să intre în firescul justiţiei române. Cârpaci a reuşit să convingă un complet al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să-l elibereze.
Citeşte şi: Cu naşul la cardiolog

La Timişoara, notăriţa Safta Criste, nevasta fostului procuror general al României Mircea Criste l-a convins pe judecătorul Constatin Costea să o spele de păcate.

Minunea din sistemul judiciar, dosarul şi procesul mafiei imobiliare, a durat puţin mai mult de trei zile, dar nu suficient încât să demonstreze că Justiţia nu mai este la butoniera mafioţilor.

Ionelaş Cârpaci, baştanul acuzat de orchestrarea falsurilor imobiliare, a obţinut eliberarea din arestul preventiv. Bucuros de libertate, Ionelaş va putea acum, mult mai activ să convingă şi alţi judecători că nu merită să fie pedepsit cu închisoarea.

Fostul procuror general Mircea Criste a reuşit şi el să-şi sprijine soţia în demersul acesteia de a ieşi basma curată din dosar. De la „vizitele” la şeful procurorului care a anchetat cazul, până la alte intervenţii mult mai interesante.


De la bun început procurorul de caz nu a făcut o percheziţie elementară la cabinetul notarial pentru a vedea în arhiva notăriţei câte alte contracte ale lui Ionelaş au mai fost făcute.

Ce proprietăţi vizau ele. Cât de legale sunt transferurile de proprietăţi în cauză. Safta Criste a primit doar o amendă administrativă, când Ionelaş a fost deferit Justiţiei în stare de arest, alături de alte persoane. Asta deşi în cabinetul ei notarial au perfectat escrocii documente importante.

Amenda a fost contestată la instanţă şi zilele acestea soţia fostului procuror general a primit satisfacţie. Judecătorul timişorean Constantin Costea, de la Curtea de Apel, a decis că doamna Criste nu merită să plătească nici măcar o amendă pentru implicarea în afacerile mafiei ţigăneşti. I-a dat satisfacţie şi a anulat totul, stabilind că doamna Criste nu se face vinovată de nimic. „Te aşteptai să păţească ceva nevasta fostului procuror general ?”, mi-a spus un prieten avocat.

Chiar credeam că Justiţia din România începe să se schimbe şi că poate să calce pe urma sistemelor judiciare performante care, zilele acestea, l-au pus sub acuzare pe unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Judecătorul Costea a ţinut să ne aducă aminte că trăim în România.

Eu cred că domnul Costea trebuie să-i trimită acum doamnei Criste, în numele sistemului judiciar, şi o scrisoare în care să-i ceară scuze că a fost deranjată. Eliberarea lui Ionelaş Cârpaci şi anularea amenzii pentru nevasta fostului procuror general sunt două decizii care arată cât de greu se schimbă lucrurile în bine în România.

Cât timp mai există judecători care dau astfel de semnale siderante, este greu de construit credibilitate şi respect pentru Justiţie. Astfel de decizii sunt cele care fac ca, în toate sondajele de opinie, publicul să perceapă sistemul ca fiind unul extrem de corupt.  Astfel, judecătorii care aleg să sprijine mafia afectează imaginea şi credibilitatea întregului sistem.

Citeşte şi:

UPDATE Coincidenţele ciudate, tupeul clanului Ciuhandu, mafiotul Cârpaci, presiunile lui Mircea Criste

Justiţia şi dreptatea

Cum a actionat mafia imobiliară a baştanilor din Timişoara

Cum te trimite justiţia să dormi în pădure

Titlul nu îmi aparţine. Grigore a fost cel care a pus acest titlu anul trecut, pe deschiderea de ziar făcută de Adevărul cu un caz siderant din Timişoara. Acum, după ce am ajuns să descopăr toată murdăria din spatele acestei poveşti, pot spune că titlul merită completarea: Cum se face justiţie ca-n codru la Timişoara.
Citeste in continuare!

Mafia imobiliară a baştanilor din Timişoara

Am observat că este o dezbatere interesantă legată de mafia baştanilor din Timişoara. Pentru că am scris mult pe tema aceasta, vă prezint mai jos o sinteză, un articol pe care l-am scris în 2009 pentru Adevărul.

NOIEMBRIE 2010: Ionelaş Cârpaci (foto sus, din 6 iunie 2011) şi alte 11 persoane sunt acuzaţi în dosarul mafiei imobiliare. Ionelaş şi alte trei persoane sunt în stare de arest preventiv. Alte 7 persoane sunt judecate în libertate. Singura persoană care nu a fost trimisă în judecată este Safta Criste, soţia fostului procuror general al României. Notar public, Safta Criste, a primit doar o amendă administrativă pentru “neglijenţă în serviciu”.citeşte în continuare!

Citeşte AICI despre cum au încercat Safta Criste şi Mircea Criste să se răzbune pentru articolele care au arătat implocarea notăriţei în afacerile mafiei imobiliare ţigăneşti.

Pe aceeaşi temă:
VOCEA VESTULUI Cum îşi pierd unii vremea
vezi video cu emisiuni realizate de Malin Bot şi citeşte alte detalii, mai jos:

         

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s