Ca la balamuc!

Comentasem zilele trecute, pe ideilibere.ro, ultima boacănă a starletei PDL, Elena Udrea. După pictorialul în care madam Udrea ne-a arătat cît de Cleopatra e , a venit un altul, la fel de penibil. Radu Mazăre a apărut în Playboy pozând în Napoleon. Două momente care arată, încă o dată, că scena noastră politică pare mai degrabă un spital de nebuni.

Citeşte pamfletul: Țara arde, Udrea pozează glamour

Într-un salon se fardează Cleopatra. Pe culoar, lângă fereastră, fumează Napoleon. În curte ţine un discurs Tribunul despre România Mare şi ceva mai încolo, într-o scorbură, behăie alt nebun care se crede în contact direct cu Dumnezeu.  Toate astea în timp ce, pe ecranele televizoarelor de prin ospiciu apare alt nebun, care s-a declarat deja preşedinte. În locul preşedintelui care hăhăie printre popi sau plânge cu lacrimi de crocodil, din motive pe care nimeni nu poate să le desluşească.

Ca la balamuc!

Dacă nu ar avea poziţii din care să ne afecteze direct viaţa, toţi măscăricii de mai sus ar fi simpatici.

Te fac să râzi. Problema cu ei este că s-au cocoţat în funcţii publice şi fac acolo tot ce le trece prin cap.

Mare parte din vină, e adevărat, o poartă chiar cei furaţi, minţiţi, prostiţi. Pentru că, deşi este evident de la o poştă că aceste personaje nu au nicio legătură cu servirea intereselor publice, primesc în continuare încrederea unui număr mare de alegători.

Cu alte cuvinte, avem politicienii pe care îi merităm. La ce balamuc este în România, e firesc să existe astfel de politicieni.

Şi lucrurile nu se vor schimba cât timp oamenii decenţi, normali şi cu inteligenţă peste medie stau departe de politică şi de cabina de vot. Este justificată repulsia faţă de politică şi e de înţeles absenteismul la vot. Însă, cu cât sunt mai mari, cu atât profită mai mult toţi demenţii care s-au aciuat în partide, la Guvern, în Parlament sau prin alte posturi publice cheie.

Oricât de urât ne miroase buletinul de vot avem datoria să căutăm şi să alegem răul cel mai mic.

„Cleopatra” şi „Napoleon” au ajuns şi stau acolo unde sunt numai pentru că oamenii decenţi şi inteligenţi au lăsat pe alţii, mai puţin înzestraţi natural şi cultural, să decidă în locul lor.

Dincolo de faptul că au ilustrat elocvent calitatea personajelor de pe scena politică, cele două pictoriale apărute săptămâna trecută ne-au mai arătat ceva.

Au dat sens proverbului: „Cu cât se urcă mai sus maimuţa în copac, cu atât i se vede mai bine fundul roşu”.

Citește alte editoriale:

Interlopii ne conduc cu sabia în mână

Şcoala de şpagă de la Drept

Triunghiul bermudelor poliţiştilor

O durere de cot prea scumpă


Citeşte alte opinii:

Ipocriții

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platformaideilibere.ro“:

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Un gând despre “Ca la balamuc!

  1. Eu nu cred ca Mazare a facut ceva rau prin faptul ca nu e sobru si smerit ca altii. El arata tuturor cum e el cu adevarat.. se da cu zmeul, pozeaza, isi traieste viata pana la urma. Si Udrea e o femeie destul de inteligenta (proful meu de turism i-a fost profesor in facultate si ne-a povestit de ea) care e frumoasa pentru varsta ei. Iar ca a dorit sa pozeze a pozat. si nu a pozat goala. Nu aruncati cu pietroaie in cei ce pozeaza imbracati intr-o revista glamour (desi Playboy nu e glamour)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s