Dezintegrarea României

Cine mai poate pretinde că este în siguranţă pe stradă, în România, ţara în care un jandarm este înjunghiat în post, în faţa unui consulat?

Jandarmeria Română are de dat explicaţii în legătură cu situaţia dispozitivelor de pază pe care le gestionează. A fost nevoie să moară un jandarm pentru a constata că există posturi fixe de noapte cu un singur subofiţer. Probabil că şefii Jandarmeriei nu s-au gândit că există vreun pericol special în Sibiu, în faţa consulatului Germaniei, când au decis să aloce un singur om în acel „dispozitiv”, nu doi aşa cum, este normal.

Un atac mortal
comis cu sânge rece, în plină stradă, asupra unui subofiţer înarmat, aflat în post, ne arată că siguranţa publică este o iluzie în România. Strada pare scăpată de sub orice control al autorităţilor de ordine publică. Cât de sigur pe el s-a simţit criminalul, dacă a putut să ucidă un om în uniformă, fără ezitare, într-un loc public?

Câţi alţi derbedei cu potenţial criminal stăpânesc în acest moment străzile, cu un dispreţ total faţă de autoritate, uniformă, lege, instituţii? Mai este vreo stradă din România un loc sigur?

Cu o zi înainte, pe televiziuni a explodat ştirea potrivit căreia Poliţia Reşiţa a dejucat un asasinat. Un „om de afaceri” local ar fi fost ţinta complotului. Purtătoarea de cuvânt a IPJ Caraş-Severin, care a dat declaraţii pompoase pe marginea acestui caz, nu a explicat până la capăt situaţia. Nu a spus publicului că aşa zisul om de afaceri este un mafiot local, condamnat în trecut pentru cămătărie şi acte violente. Un individ care controlează brutal lumea interlopă din Reşiţa.

Este lăudabil
că Poliţia Reşiţa a prevenit comiterea unui omor, dar era mult mai bine pentru ordinea publică dacă lua la timp măsuri, astfel încât să nu-i crească în raza de competenţă interlopi periculoşi care ajung să-şi organizeze atentate criminale. Înainte de a da vreo primă celor care au lucrat la caz, şefii din Ministerul de Interne ar putea să verifice temeinic legăturile interlopului Cătălin Radu în Poliţia Reşiţa şi condiţiile în care acesta a ajuns Al Capone de Banat.

Citeste detalii despre tentativa de asasinat indreptata impotriva interlopului din Resita!

Între cele două ştiri nu există, evident, nicio legătură, dar puse una lângă alta putem înţelege mai bine ţara în care trăim cu iluzia siguranţei.
Aşadar, la Reşiţa, un interlop periculos este foarte bine protejat de statul român, în războiul pe care îl poartă cu alţi mafioţi. La Sibiu, un angajat al statului este ucis în uniformă, în timpul serviciului.

Extrapolând, putem creiona o realitate alarmantă. România este un stat la butoniera interlopilor, în care sunt victime sigure chiar cei care servesc interesului public şi sunt bine apăraţi indivizii care trăiesc în afara legii. Aceste două exemple duc către o astfel de concluzie. O astfel de concluzie prefigurează un viitor sumbru pentru noi toţi.

Un stat a cărui uniformă este fără valoare, incapabil să-şi protejeze propriile forţe de ordine, în care interlopii controlează situaţia, este pe drumul dezintegării. Este pe punctul să ajungă o junglă incontrolabilă în care eşti pe cont propriu.


Citeşte detalii despre acest caz:

Un jandarm a fost ucis la Consulatul Germaniei din Sibiu

Citeşte şi alte opinii de Malin Bot:

Mitul persecutării politice a lui Adrian Năstase

Infractorii adunaţi în PDL şi incompetenţii toleraţi în DIICOT

Bestiile din slujba partidelor

România mea şi România lor

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu


Citeşte alte opinii pe platforma
ideilibere.ro“:

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s