Perversiunea senatorului Ghişe

Peste 7.000 de persoane au citit editorialul publicat pe adevarul.ro, în care explicam ce perversiune comite senatorul Ioan Ghişe şi cum sunt manipulaţi cei care îl susţin. Textul a declanşat o dezbatere foarte interesanta, în secţiunea de comentarii, unde sunt expuse peste 60 de opinii.

Senatorul Ioan Ghişe şi cei care îl însoţesc în plimbările-protest au dreptate să fie foarte supăraţi. Singura problemă a acestora este că nu sunt supăraţi pe cine trebuie şi protestează într-un loc ales greşit.

Este firesc să fie revoltat fiecare dintre cei peste 7 milioane de alegători care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu. Nefiresc este modul pervers în care manipulează acum senatorul Ghişe şi alţi lideri USL, transformând Curtea Constituţională în principala ţintă a revoltei. Se produce o operaţiune simplă de imagine ce are ca scop decontarea eşecului din alte conturi decât cele ale responsabililor reali.

Protestul îndreptăţit al senatorului Ioan Ghişe ar trebui să aibă loc în faţa Guvernului,  la sediile PSD şi PNL şi la uşa dormitorului lui Crin Antonescu, dimineaţa foarte devreme.

Majoritatea USL ghidonată de  Victor Ponta şi Crin Antonescu este cea care a decis introducerea condiţiei îndeplinirii cvorumului pentru validarea referendumului. Crin Antonescu a promulgat cu mâna lui, de bună voie şi nesilit de nimeni, legea care a impus cvorumul. Aici şi numai aici se află întreaga răspundere pentru eşecul operaţiunii de demitere a lui Traian Băsescu.

Ioan Ghişe şi cei care îi ţin isonul îndreaptă supărarea celor care au votat pentru demitere către falşi vinovaţi.

Curtea Constituţională nu a făcut altceva decât să constate că nu sunt indeplinite condiţiile impuse prin legea promulgată de Crin Antonescu.

Singura greşeală comisă de CCR este că nu a făcut această constatare imediat şi s-a lăsat manipulată să amâne decizia. Amânare forţată însă tot de liderii USL care au împins falsificarea statisticilor până la punctul în care Ioan Rus a ajuns să spună că nu vrea să-şi petreacă „bătrâneţea la puşcărie” din cauza a ceea ce un alt „domn” numea „un grup infracţional organizat”.

Dacă vreţi o reducere a situaţiei la un exemplu simplu, Ghişe şi alaiul lui se comportă ca un şofer care a trecut pe roşu, este prins şi apoi protestează la sediul Poliţiei Rutiere strigând că poliţiştii sunt ticăloşi pentru că stau în intersecţii. Poate ajuta la decontarea frustrării, dar este complet inutil şi stupid. Când ai decis să treci pe roşu, trebuie să-ţi asumi riscul să rămâi fără permis, dacă e un poliţist în intersecţie.

Când au decis condiţiile validării referendumului, liderii USL şi-au asumat şi riscul neîndeplinirii lor. Acum refuză să-şi asume consecinţele acestui eşec.

Foarte grav este că se induce publicului radicalizat convingerea că Băsescu a rămas la Cotroceni în mod ilegal şi printr-o şmecherie în care sunt implicaţi judecătorii CCR. Este o manipulare perversă, pentru că a transformat în inamici publici pe judecătorii CCR, care nu au făcut altceva decât să constate că nu sunt întrunite condiţile legale impuse chiar de liderii USL.

Mălin Bot este redactor-şef adevarul.ro.

Citeşte şi alte opinii de Malin Bot:

România mea şi România lor

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu


Citeşte alte opinii pe platforma
ideilibere.ro“:

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s