Maimuţa, Ciorbea şi normalitatea

Adus în platourile TV pentru circul pe care îl face, Victor Ciorbea oferă un spectacol demn de milă. Un prim-ministru ratat în degringolada guvernării CDR, un preşedinte cioclu care şi-a dus la groapă propriul partid, Ciorbea este acum o persoană fără nicio altă calitate publică. Îşi pierde des cumpătul şi asta îl face „invitabil”. Privite retrospectiv, ieşirile lui Ciorbea sunt ahiar amuzante. Mai ales acele ieşiri în care răcneşte la cei pentru care face acum gargară electorală.

Cu idei puţine şi foarte fixe, Ciorbea este încă atractiv din pricină că scandalul pe care îl face aduce audienţă. Este un fel de maimuţă pe care o plimbă circul prin oraş când îşi promovează sosirea într-o localitate. Nu este de comentat despre goana după audienţă cu orice preţ pentru simplul fapt că e treaba fiecărei televiziuni cum îşi face politica editorială. Lucrurile sunt atât de complicate încât este imposibil să comentezi din exterior mecanismele care produc ceea ce vedem pe ecrane.


Vezi aici reacţiile agresive ale fostului prim-ministru Victor Ciorbea!

Este însă de dezbătut calitatea clasei politice care a condus România de 23 de ani. Până la urmă, chiar dacă nu urmăresc asta, cei care plimbă astfel de maimuţe pe ecrane fac şi un serviciu important publicului: expun insistent calitatea joasă a personajelor care au avut puterea în România, au acum puterea sau doresc să o primească de la dumneavoastră.

Privind ceea ce fac acum aceste personaje putem înţelege mai bine toate lucrurile care ne-au afectat negativ atunci când au fost la putere.

În cazul Ciorbea, două persoane care au fost în apropierea acestuia în perioada guvernării CDR mi-au confirmat că era la fel de coleric şi lipsit de bun-simţ în atitudine şi comunicare. Era bine dacă de atunci afla publicul care este de fapt calitatea acestui politician.

Incidentul de la RTV, cu un fost prim-ministru care răcneşte cuvinte jignitoare la adresa unui jurnalist, în direct şi în pauza publicitară, este un moment care ne arată cum privesc politicienii principii elementare ale democraţiei.

Vă daţi seama că acest om a condus o perioadă România?

Într-o perioadă în care foarte mulţi români şi-au pus toate speranţele în politicienii CDR care promiteau un alt tip de atitudine în politică, unul diferit de modelul foştilor prim-secretari PCR. Priviţi-l pe Ciorbea cum se comportă, ca cel mai grobian prim-secretar şi înţelegeţi cât de mult au fost înţelaţi românii.

Simpatizanţii PNŢCD pot să găsească multe explicaţii pentru războiul care a pus cireaşa de pe coliva acestui partid, băgat în groapă după guvernarea CDR. Cu o astfel de atitudine, orice lider de partid ajungea la scandal, scindări, revolte şi traseism de la dreapta ţărănistă la stânga PSD, căreia îi serveşte acum interesele.

Depăşind nevrozele şi lui Victor Ciorbea şi lipsa acestuia de bun-simţ, mai este un aspect important, care ar trebui să intereseze toţi jurnaliştii români. Când un politician care se comportă urât cu un jurnalist nu primeşte o replică fermă, toţi jurnaliştii vor avea de suferit. Aici nu e vorba de un aspect personal, este vorba de relaţia politician-jurnalist. Lipsa unei reacţii ferme va perpetua astfel de comportamente şi lucrurile nu merge decât într-o direcţie greşită. Se vor adăuga noi şi noi nume ale unor jurnalişti care au de suferit numai pentru că spun lucruri care deranjează un politician sau altul. De aceea este important să luăm atitudine.

ActiveWatch România a calificat ca fiind „inacceptabilă” atitudinea lui Victor Ciorbea şi le mulţumesc pentru implicare.  Am mai constatat astăzi că există foarte multe persoane care au comentat si distribuit povestea pe Facebook. Vă multumesc tuturor pentru că aţi luat atitudine si mai ales pentru toate mesajele care arată că încă suntem foarte mulţi cei care sperăm că ţara asta va ajunge la normalitate.

Reclame

2 gânduri despre “Maimuţa, Ciorbea şi normalitatea

  1. Eu am trimis la Avocatul Poporului in jur de o suta de scrisori ,la 99 din ele a spus ca nu este de competenta lui ,dupa cum stiti am castigat la CEDO doua procese ,in unul am facut rejudecarea si am fost Achitat ,nimeni nu a fost pedepsit pentru ca mi sa rapit libertatea 430 de zile si torturat fizic si psihic de politisti si magistrati .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s