Mafia retrocedărilor a furat miliarde de euro. Modul de operare într-un caz. Domnu` Ponta, lor să le luați banii! VIDEO

Mulți dintre români privesc povestea cu retrocedările fără prea mult interes. Cei care nu au de recuperat nimic sau nu sunt chiriași într-un imobil aflat în litigiu, adică nu au interese directe, sunt greu de convins să acorde atenție acestui subiect. Tema este însă foarte importantă pentru că plătim toți pentru situația de acum.

Mafia retrocedărilor ne fură pe toți, chiar dacă nu avem prin fișele fiscale o rubrică aparte din care să aflăm exact ce sumă pleacă în conturile paraziților care au sufocat tot procesul de retrocedare. Guvernul nu mai are încotro își asumă astăzi răspunderea pentru că statul are de plătit o factură uriașă în contul retrocedărilor.Mii de români care au fost victime ale mafiei din primării, cadastru și mai ales justiție, s-au adresat Curții Europene a Drepturilor Omului împotriva statului român. CEDO obligă statul să le plătească despăgubiri de zeci de mii sau sute de mii de euro. Banii sunt plătiți din bugetul de stat, cel la care cotizăm cu toții prin impozite și taxe. Nimeni nu merge apoi pe firul fiecărui dosar pentru a recupera banii de la corupți.

Cu alte cuvinte și într-o variantă foarte simplă: noi plătim direct pentru vilele, mașiile de lux și concediile spectaculoase ale funcționarilor și judecătorilor corupți care sunt folosiți de mafia imobiliară. Tot noi plătim și pentru averile mafioților care au corupt pentru a putea parazita foarte profitabil procesele de retrocedare.

Ieri am primit la redacție o scrisoare de la o doamnă octogenară care povestește cu scris mărunt, pe trei pagini, cum a fost plimbată ani de zile de la un birou la altul, prin Primăria București. Povestea ei este povestea tuturor celor care au crezut cu naivitate, după 1990, că a venit vremea îndreptării celui mai mare jaf din istoria României.

Oamenii aceștia nu aveau habar că va urma un jaf de proporții și mai mari și că vor ajunge iar victime, la fel cum mulți dintre românii neinteresați de problema asta nu au habar cât plătesc direct din cauza mafiei retrocedărilor.

Miliardele de euro pe care România trebuie să le achite înseamnă pensii mai mici, profesori mai prost plătiți, școli nereparate, spitale închise. Banii sunt însă la vedere, în conturile și proprietățile celor care au parazitat procesul de retrocedare și de aici ar trebui recuperați.

Doamna de 80 de ani care ne-a povestit experiența ei mai spune ceva foarte important în scrisoarea trimisă redeacției: ”Retrocedarea în natură trebuie să fie o prioritate pentru Guvern. Îndreaptă o nedreptate și nu costă bani”. Adică nu ne pune tot pe noi să plătim în continuare pentru ceva viciat tot din vina politicienilor.

Publicul care este pus acum în fața informației că îl costă în total opt miliarde de euro povestea asta trebuie să știe cine sunt vinovații și cum s-a produs jaful timp de 23 de ani. Sursa răului este lesne de văzut în două declarații ale lui Ion Iliescu. Mai țineți minte cum vorbea tovarășul despre ”nobilele idealuri ale comunismului”, ”întinate” de Ceaușescu? Mai țineți minte cum ne spunea că proprietatea e un moft?

În acest spirit a acționat Iliescu provocând după el o avalanșă de alte malformații care au adus România într-o situație imposibilă acum. În 1990, în paralel cu privatizările, trebuia retrocedat în natură tot ce era de retrocedat și apoi achitate daune. Înainte ca mafioții să se prindă cum pot parazita sistemul.

Dincolo de vânzările drepturilor litigioase, despre care vorbesc acum toți, mafia a făcut lucruri mult mai grave trecute neobservate și prea puțin explicate publicului.

Cu sprijinul unor funcționari de la Cartea Funciară (în Transilvania și Banat unde există evidențe din timpul Imperiului Austro-Ungar) sau de la primării (în restul țării), mafioții au luat datele personale ale celor de la care statul comunist a confiscat proprietăți.

Au folosit numele lor pentru a falsifica actele necesare retrocedării. În mod interesant, dosarele mafioților au fost rapid soluționate la primării și în instanțe și imobilele ”retrocedate” în timp record. Asta în timp ce moștenitorii reali au fost plimbați degeaba ani de zile, la fel ca doamna de 80 de ani care ne-a scris despre calvarul ei.

Pentru a pricepe cu cine și cum lucrează mafioții vă dau un exemplu concret. La Timișoara au fost trimiși în judecată 11 suspecți implicați într-o astfel de schemă, în frunte cu nașul mafiei imobiliare: Ionelaș Cârpaci. Actele care au stat la baza escrocheriei fuseseră întocmite de notarul public Safta Criste, soția unui fost procuror general al României.

Bineînțeles că doamna notar a primit doar o amendă și nu a fost trimisă în judecată. Când Parchetul Curții de Apel Timișoara a cerut și obținut arestarea lui Cârpaci, într-o discuție cu cei care coordonau ancheta i-am întrebat dacă vor ridica toată arhiva notarului public Safta Criste pentru a vedea dacă nu cumva Cârpaci mai are și alte escrocherii parafate la acest notar. Știți ce s-a întâmplat?

Profesorul universitar Mircea Criste, fostul procur general al republicii și coleg la facultate cu mulți procurori și judecători, a dat cu ușile de pereți în sediul Parchetului Curții de Apel. Apoi a urmat o ședință la București, în redacția Adevărul, unde Dinu Patriciu și Peter Imre au cerut expres să nu mai apară niciun articol despre familia Criste. Și aici vorbim despre un mafiot dintr-un oraș al țării. Vă dați seama ce putere au mafioții care fac astfel de afaceri în București?

Guvernul Ponta propune acum o soluție pentru problema retrocedărilor și își asumă răspunderea în Parlament. În acest timp Finanțele Publice din Timișoara caută să-l execute silit pe Ionelaș Cârpaci pentru afacerile imobiliare de milioane de euro, nedeclarate, făcute pe numele concubinei lui. Fiscul nu e ajutat de instanțe care au decis recent să-i ridice lui Ionelaș interdicția de a părăsi țara.  Doamna Criste e foarte liniștită în palatul ei. Nimic din ceea ce propune acum Guvernul Ponta nu îi va afecta pe baștanul Cârpaci sau pe notarul Safta Criste.

România geme de Cârpaci și Safte care au făcut averi fabuloase fraudând procesul de retrocedare. Orice strategie a oricărui guvern trebuie să înceapă prin a recupera de la mafioți ceea ce a fost furat. Să confiște averile escrocilor, ale funcționarilor complici, ale judecătorilor corupți și ale notarilor mafiei.

În paralel trebuie restituit în natură tot ceea ce există. Abia apoi ar trebui să vină Guvernul la mine și la tine pentru a ne mai lua din buzunar 100 sau 500 de euro.

Citește și alte editoriale de același autor:

Comentează acest editorial mai jos, în dezbaterea purtată chiar cu autorul!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s