Mogulul PROTV Adrian Sârbu e stăpânul ”telefericului de aur” din Bușteni și regele taxelor de toaletă

Pana la urma am lămurit cine e proprietarul telecabinei de aur de pe acoperișul româniei.

Fericitul proprietar al ”telefericului de aur” de pe acoperișul României este nimeni altul decât mogulul PROTV Adrian Sârbu.

În urmă cu o săptămână scriam pe despre stațiile telecabinei care transportă turiștii de la Bușteni pe Platoul Bucegi.


VIDEO. Adrian Sârbu are și ziariști care îi fac jocurile. Clarice Dinu, redactor-șef Gândul este doar unul dintre angajații acestui patron penal.Dincolo de coada de cel puțin două ore, șochează atmosfera tipic comunistă din interiorul stațiilor, de la zugrăveala veche și lambriurile maro sau ușile din tablă vopsite în roșu exact ca în vremea lui Ceaușescu, până la atitudinea sictirită a angajaților.

Advertisement

Nici măcar o toaletă civilizată nu este amenajată, turiștii fiind obligați să plătească în plus, după ce au achitat un bilet dus-întors de aproape 70 de lei. Tot atunci am calculat, foarte empiric, faptul că telefericul către ”acoperișul României” este o mină de aur, având în vedere că transportă aproximativ 100 de turiști pe oră, în orice anotimp.

Citiţi mai mult:
România, așa cum nu o vezi la TV: Misterul telecabinei de aur de pe acoperișul României

Editorialul a stârnit comentarii foarte interesante, printre ele fiind cel al unei doamne care prezenta faptul că în spatele firmei care operează telefericul din Buşteni este Adrian Sârbu, mogulul PROTV.

Contribuţia cititoarei noastre s-a dovedit de cea mai bună calitate după ce am verificat informaţiile prezentate la diverse instituţii. Mai mult chiar, am aflat alte lucruri foarte utile continuării discuţiei pe această temă.

Acum vă pot spune cifrele exacte și mai ales informația cea mai interesantă legată de acest subiect, după ce a fost confirmată prin verificări minuțioase. În spatele firmei care operează ”telefericul de aur” de la Bușteni chiar se află mogulul PROTV Adrian Sârbu, printr-o firmă.


FOTO: Staţia de pe Platoul Bucegi, cu lambriurile maro şi uşile din tablă vopsite în roşu, exact ca în perioada comunistă.

Mai putem spune, fără să greşim sau să exagerăm, că Adrian Sârbu este un veritabil mogul al turismului din Valea Prahovei.

Controlează transportul pe cablu, diverse spații de cazare și toalete cu plată printr-un ghemotoc de firme și fonduri de investiții.

Firma Teleferic Prahova SA e controlată de Sârbu printr-o încrengătură de societăți intermediare, una dintre ele un fond de investiții cipriot.

Datele obținute de la Registrul Comerțului, Ministerul de Finanțe și Monitorul Oficial expun faptul că Sârbu nu e doar mogul media. Acesta este în primul rând regele neîncoronat al transportului pe cablu din Valea Prahovei  și apoi un veritabil magnat WC-urilor cu taxă.

Teleferic Prahova SA, firma care operează telecabina din Bușteni, mai operează telecabina din Sinaia și alte șase instalații de tip telescaun sau teleschi din Sinaia, Bușteni și Predeal.


FOTO: Programul telefericului Buşteni-Babele, „pictat” pe un carton, exact ca ]nainte de 1989.

Adrian Sârbu nu apare direct în acționariatul Teleferic Prahova SA. Actionarii acestei companii sunt fondul cipriot Saba Investments Overseas LTD și Alerria Management Company SA.

A doua companie, Alerria Management, înființată în 2001, este cea în care apare ca asociat Adrian Sârbu. Datele din Registrul Comerțului indică faptul că Alerria Management SA a purtat anterior denumirea ”Media Pro Management SRL”. Prin această comapnie, Sârbu mai controlează, printre altele, Mediafax SA și Publimedia SA.
Conform datelor de la Monitorul Oficial, Sârbu deține 87 la sută din capitalul social al Alerria Manegement.

Restul de acțiuni e deținut de Rooland Trading LTD reprezentată de Liliana Florentina Șerban. Doamna Liliana Șerban este și administrator al SC Teleferic Prahova SA, firma cu telecabină de aur și toaletă comunistă cu taxă capitalistă. Important de precizat este că  Ministerul Finanțelor a înregistrat pierderi de 1,7 milioane de euro pentru firma ”Alerria Management Company SA”.


FOTO: Lambriurile maro, din stația de teleferic, specifice modului în care regimul comunist amenja spațiile publice.

Mergând pe urmele oamenilor lui Sârbu de la SC Teleferic Prahova SA mai aflăm un lucru interesant. Al doilea administrator al acestei firme, Gheorghe Grădinaru, ”administrează” și firma Susai Mont SRL.

Actionar al aceste firme este fondul Saba Investments LTD. De aici intrăm într-o încrengătură de 50 de firme cu care nu vreau să plictisesc audiența. Relevant este doar că prin această firmă ajungem și la niște spații de cazare din zonă despre care nu știm dacă au sau nu taxă de 1 leu la toalete.

Revenind la telefericul din Bușteni, care transportă pe oră aproximativ 100 de turiști cu aproape 70 de lei biletul dus-întors, mai sunt de prezentat cele mai importante informații: cifrele din bilanțul contabil.


FOTO: Tarifele de transport pentru telecabina Babele-Peștera, prezentate într-un ”tablou” incastrat în lambriuri, stil 1978.

Ultimul bilanț depus la Ministerul Finanțelor ne arată că SC Teleferic Prahova SA a avut venituri anuale de peste 3 milioane de euro și un profit NET, după plata impozitelor, de 147.888 euro. Cu toate acestea nu s-au găsit banii necesari pentru o amărâtă de zugrăveală și amenajarea unei toalete civilizate fără taxe.

Nu am putut afla de la instituțiile citate mai sus cât profit aduce taxa de un leu, pusă de firma mogulului PROTV pentru accesul în toaleta mizerabilă a stației de pe Platoul Bucegi, care arată exact ca la inaugurare, în 1978.

Despre cum a ajuns turismul din Valea Prahovei pe mâinile lui Adrian Sârbu, cameramanul lichidării lui Ceaușescu, e inutil să filosofăm. Desigur, ”privatizarea” asta nu are nicio legătură cu toate legăturile pe care le are Sârbu în zona politică românească, de la FSN-ul lui Iliescu, până în prezent.


FOTO: Tarifele pentru Telecabina Bușteni-Babele cu prețul de 68 de lei pentru un drum dus-întors.

Două lucruri sunt însă certe.

Primo: Adrian Sârbu nu e capabil să facă o afacere curată, nici măcar atunci când e pe profit.

Secondo: Mogulul PROTV este total afon în zona de amenajări interioare și construcții, judecând după falimentul ”SC Compania de Construcții București SA”, altă firmă în care e acționar.

Și totuși, ce face Adrian Sârbu cu banii turiștilor din Buşteni?

2 gânduri despre “Mogulul PROTV Adrian Sârbu e stăpânul ”telefericului de aur” din Bușteni și regele taxelor de toaletă

  1. Pingback: Când ”colegii” ziariști te denigrează degeaba. Clarice Dinu face un gest foarte urât | Mălin Bot, jurnalist

  2. Pingback: Mălin Bot: Cum se face că mă denigrează constant ”ziariști” angajați la patroni penali? Cazul Clarice Dinu | Reporter Virtual | Portal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s