TOPUL MINCIUNILOR propagate de ”activiștii” ActiveWatch în SCANDALUL Soros-Rosia Montana

A trecut suficient timp de la scandalul consumat in septembrie 2013, pentru a putea trece calm în revistă faptele și a trage concluziile necesare. Publicasem  pe Facebook textul în care explicam punct cu punct minciunile propagate de ActiveWatch,  prin diverse vuvuzele. Simplul fapt că una dintre aceste vuvuzele e un țuțer consilier  în primăria celebrului primar Vanghelie ”care este” ilustrează perfect compania în care a ajuns Mircea Toma. Mai jos sunt detalii despre vuvuzeaua lui Vanghelie (foto jos), folosită de Toma. Până la urmă cine se aseamănă se adună.

Legături către evz.ro, unde sunt articole pe această temă:
tomatigan

Prezint mai jos, punctual, principalele minciuni lansate public de Toma și ceata pițigoilor din suita lui. Manipulări ieftine menite să acopere principalul subiect al discuției: interesele lui Mircea Toma în zona ”eco” și sumele încasate în acest scop. La final găsiți și o scrisoare deschisă pe care i-am adresat-o lui Mircea Toma. Au trecut mai mult de trei luni și nu am primit un raspuns. Nici nu am nevoie. Important este ca cei interesati de acest subeict sa gaseasca usor aceste lamuriri, pentru a putea sa-si faca o imagine cat mai clara.

Interpretarea unor autori independenți de la INLINIEDREAPTĂ.RO: 21 de dolari de la Miliția Spirituală pentru strivirea dușmanului de clasă

MANIPULARE GROSIERĂ ÎN CAZUL B1 TV

ONG-ul condus de Mircea Toma a transmis in retele sociale, din prima zi a protestelor, dezinformari in legatura cu modul cum au relatat televiziunile protestele, pentru a decredibiliza mass-media in fata manifestantilor. Astazi va prezint dovezile care expun clar dezinformarea.  Acesta este DOAR UN EXEMPLU care demonstreaza campania de discreditare.

Acest tip de black PR a dus la reactii din cele mai agresive impotriva jurnalistilor.

Eu m-am confruntat cu comentarii brutale pe evz.ro si cu reprosul ca B1 e cumparat pentru ca nu a relatat de la proteste. Starea de suspiciune si tensiune produsa de astfel de comunicari MINCINOASE a fost fara precedent.  ActiveWatch a actionat astfel impotriva propriilor principii de functionare. Este o rusine! Mai jos sunt imagini combinate cu ce transmitea B1 in seara respectivă și ce spunea organizația lui Mircea Toma, minciuna este flagrantă.

b11

MINCIUNA de la ora 20.00: In 1 septembrie,intregul program de stiri al B1 TV a fost dedicat timp de o ora numai relatarilor din prima zi a protestului. Acesta este inceputul stirilor de la ora 20.00.  Dupa doua ore si jumatate, smecherii de la ActiveWatch propagau in retele sociale mesajul ca postul B1 transmite doar ceva imagini si discuta ”CU TOTUL ALTE SUBIECTE”. Iata linkul cu inregistrarea stirilor, unde puteti vedea ca TIMP DE O ORA nu s-a discutat nimic altceva decat protestele.  http://inregistrari.b1.ro/view-01_Sep-2013-Știri_ora_20-41.html

MINCIUNA de la ora 21.00: Acesta este finalul stirilor de la ora 21.00. Dupa doua ore si jumatate, smecherii de la ActiveWatch propagau in retele sociale mesajul ca postul B1 transmite doar ceva imagini si discuta ”cu totul altceva”. Iata linkul cu inregistrarea stirilor, unde puteti vedea ca, TIMP DE O ORA, nu s-a discutat nimic altceva decat protestele.
http://inregistrari.b1.ro/view-01_Sep-2013-Știri_ora_20-41.html

b12

MINCIUNA de la ora 22.00:  Dupa ce Stirile B1 au abordat, timp de O ORA, numai subeictul protestelor, in intervalul 21 – 22+, colega mea Nadia Ciurlin si-a dat peste cap programul stabilit si a abordat in continuare protestele, cu transmisii in direct.In ciuda acestui fapt, smecherii de la ActiveWatch propagau in retele sociale mesajul ca postul B1 transmite doar ceva imagini si discuta altceva. Iata linkul cu inregistrarea emisiunii Nadiei
http://inregistrari.b1.ro/view-01_Sep-2013-talk_b1_weekend-117.html
http://inregistrari.b1.ro/view-01_Sep-2013-Știri_ora_20-41.html

b13

Observati ce mesaje agresive transmitea organizatia lui Mircea Toma. O televiziune a dedicat un buletin intreg de stiri si cu toate acestea mesajul a fost ca presa e corupta, ca e cumparata, ca nu isi serveste publicul. Fie acesti oameni sunt de o superficialitate crasa si se joaca cu reputatia uinor redactii intregi lansand minciuni, fie vorbim de un plan de dezinformare bine gandit. Eu cred ca nimic nu e intamplator si ca specialistii de la Departamentul Securității Statului, Direcția a-V-a Securitate si Departamentul D, care mai sunt in viata pot explica cel mai bine acest fenomen. — with Sabin Orcan, Andrei Bădin and Nadia Ciurlin.
1270083_538638806205631_724149800_o
TOPUL MINCIUNILOR propagate de ActiveWatch, organizația lui Mircea Toma, la adresa mea
September 18, 2013 at 3:41pm

Doamna Brandusa Armanca a abordat subiectul finantarilor Soros pentru ONG-uri, facand referire si la articolele mele, am raspuns in acel loc si astept sa se afiseze, pana atunci va postez si aici răspunsul, un TOP AL MINCINULIOR propagate la adresa mea.

Buna ziua, ma bucur ca ati abordat aceasta problema pe un ton decent, asta dupa ce am constatat un veritabil cor denigrator derulat in ceea ce ma priveste, scopul fiind evident.

Nu cunosc intentiile jurnalistilor care au mai scris pe aceasta tema. Plec de la ideea ca sunt onesti si urmaresc interesul cititorilor, asa cum fac si eu.

In ceea ce ma priveste, vreau sa limpezesc lucrurile, pentru ca am constatat in ultima perioada propagarea unor minciuni cu scopul de a dezinforma, pentru a radicaliza impotriva mea intregul grup al persoanelor care fac activism civic.

Dezinformarea isi atinge bine obiectivul, daca am in vedere faptul ca in ultimele doua saptamani sunt tinta unor articole si opinii cu continut jignitor. Asadar, fara sa plictisesc mult audienta, va prezint pe puncte un TOP AL MINCIUNILOR propagate de cei care deruleaza, spun eu, o veritabila campanie de denigrare in spatiul vitrual.

MINCIUNA 1: Mălin Bot spune că manifestantii din Piața Universității sunt plătiți de Soros și de aceea protestul e ilegitim.

TEXTUL MEU: ”Existenţa unor finanţări, pe proiecte folosite explicit în organizarea protestelor, nu este cunoscuta celor care dau curs invitațiilor la manifestații”

ADEVARUL: Eu spun ca sunt si ONG-uri implicate in organizarea protestelor, care incaseaza sume pentru proiecte folosite exclusiv, in aceasta perioada, la organizarea protestelor.

EVIDENT, asta nu poate insemna ca vehiculez ideea absurda ca TOTI protestatarii sunt platiti, la fel cum nu am cum sa spun ca TOTI organizatorii sunt interesati financiar.

Exista insa exemple si eu am punctat unul, atat si nimic mai mult.

MINCIUNA 2: Mălin Bot este antisemit, pentru ca il demonizeaza pe Soros, spune ca banii lui sunt răi si SPUNE ca e ceva RAU cu TOATE ONG-urile care au astfel finantari de la SOROS.

TEXTUL MEU: ”Cele mai multe ONG-uri din lista celor care au beneficiat de finanțări nu au nicio legătură cu protestele din Piața Universității, însă printre ele sunt organizații care au folosit chiar proiectele finanțate de CEE Trust”

ADEVARUL: Eu am prezentat sec, fara nicio judecata de valoare sau concluzie, sursa finantarii unui proiect punctual pe care l-am identificat: CEE Trust, din din care face parte si fundatia Soros. Nu veti gasi niciunde in textele mele vreun cuvant care sa sugereze macar ca banii lui Soros sunt rai, buni, albi, negri sau verzi sau aberatia potrivit careia articolul meu vizeaza TOATE ORGANIZATIILE CARE au finantari din aceasta directie.

Ideea de a duce discutia catre zona antisemitismului e o prostie.  Niciunde in textele mele nu gasiti un singur cuvant care sa poata induce ideea ca ONG-urile cu finantari de la Soros fac ceva rau.

MINCIUNA 3: Mălin Bot sugerează în articolul său că Soros a plătit expres pentru organizarea protestelor din Piata Universității, miliardarul fiind în spatele protestelor. 

TEXTUL MEU 1: ”Existenţa unor finanţări, pe proiecte folosite explicit în organizarea protestelor nu este cunoscuta celor care dau curs invitațiilor la manifestații”, explică faptul ca scopul este de a informa publicul, si in special pe cei din piata, că există printre organizatori persoane cu interese financiare. 

TEXTUL MEU 2:  Banii vin de la un trust format din mai multe fundații, printre care și fundația miliardarului George Soros. ”Trustul pentru Societate Civilă în Europa Centrală și de Est” (CEE TRUST) este un grup format din șase fundații private, printre care ”Institutul pentru Societate Deschisă” al lui Soros.

ADEVĂRUL. Articolul prezintă un caz concret in care reprezentanti ai unui ONG implicati in organizarea protestelor beneficiaza de finantare si explica de unde vin banii. Niciunde in articol nu se spune/sugereaza ca cel/cei care finanteaza au comandat implicarea in proteste.

MINCIUNA 4: Malin Bot spune ca Miliția Spirituală si ActiveWatch sunt finanțate din banii miliardarului ca să împiedice proiectul.

TEXTUL MEU:  ”Este imposibil de stabilit cu certitudine dacă motivația implicării oficiale ține strict de convingeri personale ale gestionarilor lui sau de rațiuni financiare. Bumbeș a negat că prezența tinerilor din piață îi asigură bunul mers al plăților pentru acest proiect. Important este ca publicul să știe aceste informații, urmând să decidă fiecare cititor dacă implicarea directă a unor ONG-uri în organizarea protestelor e determinată de dragostea pentru ”aurul pe care îl reprezintă patromoniul cultural și verde” sau motivată de ”aurul” din conturile CEE Trust”

ADVARUL. E vorbesc numai de ”implicarea in organizarea protestelor” si de finantari pe un proiect care are ca scop organizarea de proteste, nu BLOCAREA proiectului RMGC.

E adevarat ca protestul poate duce la blocarea proiectului, dar nu puteti pune semnul egal intre cele doua stari de fapt, una o poate determina pe alta dar nu vorbim de acelasi lucru.

Acesta e TOP 3, cele mai grobiene manipulari carora le-au cazut, din pacate, victime foarte multi oameni de buna credinta din zona pe care o poate influenta ActiveWatch.

Asta pentru simplul motiv ca acesti oameni au incredere in Mircea Toma & co. si iau de bun tot ceea ce primesc de acolo, fara sa CITEASCA cu atentie textele incriminate.

Din acest motiv eu sunt tinta unei capanii de denigrare fara precedent. Ea se deruleaza pentru ca mi-am exprimat pe facebook convingerea ca Mircea Toma si Liviu Mihaiu au interese personale in blocarea proiectului RMGC si folosesc in acest scop ONG-uri pe care le controleaza. Cred ca aceasta afirmatie este cunoscuta tuturor celor care ii cunosc pe cei doi. Asta a deranjat si de aici propagarea minciunilor descrise mai sus si reactii (cum e acest text al dumneavoastra) normale pentru oameni de buna credinta, care sunt convinsi de onestitatea celor mentionati de mine.

Trag o concluzie si intaresc ceea ce am spus si intr-un editorial, tot pe puncte.

1. Sunt ONG-uri care au finantari pe proiecte folosite exclusiv la convocarea multor tineri la proteste. Cei convocati au dreptul sa stie cine castiga si cat castiga. Daca proiectele nu au fost finantate pentru asta, cel care finanteaza trebuie sa stie ca interese personale ale celor care controleaza proiectele determina folosirea lor in alte scopuri.

2. Mircea Toma trebuie sa explice cum e posibil ca ActiveWatch sa promoveze, de doua saptamani calomnii grave la adresa unui jurnalist cum este cea de antisemit sau insulte ca ”buboi al presei”.

3. Cei de la ActiveWatch trebuie sa explice de ce s-au implicat in promovarea protestelor, in conditiile in care nu au obiect de activitate pe protejarea mediului. Mie mi-au spus ca se implica pentru ca acest caz e ”o grava incalcare a legii”. Daca sunt interesati de respectarea legii si sunt finantati pentru asta, trebuie sa explice de ce promoveaza un protest neautorizat care incalca legislatia privind protestele de strada.

4. ActiveWatch si alte ONG-uri au acuzat ”presa” si jurnalistii in general ca nu prezinta cum trebuie aceste proteste, incalcand deontologia profesionala, pentru ca redactiile respective au avut contracte de publicitate cu RMGC, ne-au acuzat pe toti, la gramada, pentru ca nu au beneficiat de propaganda pe care o aveau in trecut, ceea ce este INJUST. Nu isi aplica insa aceeasi masura cand e vorba de ei insisi. Adica, un activist care are finantare pe un proiect nu merge in piata pentru banii din finantare, ci din constiinta. In acelasi timp, un jurnalist care scrie ceva ce nu le place lor o face numai si numai influentat de contracte de publicitate si nu e, sub nicio forma, de buna credinta.

Ciudat, nu ?

sau acesati direct articolul incriminat:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/bani-pentru-piata-universitatii-1056833.html

Veti constata usor ca mesajele transmise catre dumneavoastra de Toma si compania sunt minciuni pur si simplu, servite cu scopul de a intimida. Va multumesc!

http://www.evz.ro/detalii/stiri/rosia-montana-aur-1056976.html#ixzz2ehH8x27w

Scrisoare deschisa

Va solicit public, Mircea Toma si Liviu Mihaiu, să explicati toate aspectele implicarii voastre in miscarea anti Rosia Montana si motivele pentru care sunt folosite in acest scop organizatiile pe care le controlati, chiar daca unele dintre ele nu au ca obiect PROTECTIA MEDIULUI.

Cititi si: http://www.evz.ro/detalii/stiri/acuza-presa-ca-e-cumparata-dar-nu-spun-cati-bani-au-luat-ei-1057266.html

Va solicit public sa prezentati toate probele si informatiile pe care le detineti si care pot sa dovedeasca faptul ca nu imi exercit onest meseria.

Mircea Toma, iti solicit public sa prezinti motivele pentru care, in mod constant, pagina oficiala ActiveWatch promoveaza atacuri la persoana, la adresa unui jurnalist si mesaje cu continut jignitor. Iti solicit sa explici care dintre scopurile functionarii acestui ONG este atins prin promvarea unor jigniri la adresa unui jurnalist.

Aveam 14 ai la Revolutie si muncesc de la 18 ani in presa fara nicio alta colaborare, acum ActiveWatch ma acuza de ”fesenism” si imi contesta onestitatea profesionala. Face asta o organizatie care, acum un an de zile, nu avea niciun interes pentru situatia grava in care se aflau 200 de jurnalisti cu salariile restante de trei luni si SANTAJATI sa-si anuleze propriile salarii prin concedii neplatite semnate pentru perioade anterioare.

ActiveWatch continua sa faca bullyng pe Fb, cu un nou mesaj jignitor. Iata mai jos un pasaj dintr-un mesaj pimit de la ei:

ActiveWatch Romania: ”Nu e nicio campanie impotriva ta, e ridicola aceasta autovictimizare. Un coleg al nostru te-a comparat cu Sergiu Andon si Darie Novaceanu pentru argumentele feseniste invocate impotriva organizatiilor ce se opun proiectului (ca suntem platiti de forte straine) …”

Va rog sa remarcati faptul ca nici acum nu contesta veridicitatea informatiilor din articolul:

UPDATE: ONG-ul implicat in ORGANIZAREA PROTESTELOR, care a primit 100.000 de dolari, NU CONTESTĂ informațiile

http://www.evz.ro/detalii/stiri/bani-pentru-piata-universitatii-1056833.html

Dragi colegi de la ActiveWatch Romania, insist sa lamurim lucrurile si am sa o fac pana cand le lamurim.

Nu aveti in obiectul de ativitate protejarea mediului, dar va implicati puternic in miscari ecologiste. Constat si in acest mesaj ca tot ceea ce faceti, in ceea ce ma priveste, este sa promovati mesaje cu continut jignitor, fara a contesta informatiile prezentate de mine.

Modul de comunicare pe care il practicati poate fi perceput ca o hartuire.

Adevarul, pe care nimeni din presa nu l-a spus clar pana acum, dar il spun euaici este ca Mircea Toma si Liviu Mihaiu au interese PERSONALE in propaganda anti RGCM din motive pe care ei le stiu si nu ma intereseaza.

Sunt folosite ORGANIZATIILE PE CARE LE CONTROLEAZA, chiar daca au ajuns sa fie folosite IMPOTRIVA SCOPULUI pentru care au fost creeate si sunt finantate.

Consider NECINSTIT faptul ca sunt folosite pentru interesul personal al celor doi organizatii pe care ei le controleaza si care nu au ca obiect de activitate protectia mediului.

CONSIDER NECINSTIT faptul ca sunt folosite impotriva unui jurnalist instrumente oficiale ale unei organizatii care are ca scop protejarea libertatii de exprimare si ca argumentele sunt inlocuite cu continut insultator.

Va solicit public sa indicati motivele pentru care organizatia voastra a promovat organizarea protestelor si este implicata in aceasta actiune.

Va solcit public sa explicati de ce promovati, prin pagina oficiala ActiveWatch, mesaje cu continut jignitor la adresa unui jurnalist, ca raspuns la o ancheta care nu va viza in niciun fel.

Va solicit public, Mircea Toma si Liviu Mihaiu, să explicati toate aspectele implicarii voastre in miscarea anti RGCM.

Va solicit public sa prezentati toate probele si informatiile pe care le detineti si care pot sa dovedeasca faptul ca nu imi exercit onest meseria.

Va solicit public sa prezentati pe siteul vostru RAPOARTELE CONTABILE din ultimii 5 ani, cu LISTELE COMPLETE de cheltuieli si venituri, pentru a demonstra clar sursele de finantare si utilizarea fondurilor.

Va spun, din nou, public ca ceea ce faceti este bullyng si ca nu voi accepta asa ceva, chiar daca sunt sfatuit intens sa nu ma pun cu voi.

Voi redacta o scrisoare deschisa catre toate organizatiile care va finanteaza si ma voi adresa tuturor organismelor intenationale din care faceti parte.

Sunt un jurnalist care si-a facut onest meseria, am publicat o ancheta cu informatii clare, identificate cu sursa primara si necontestate de cei vizati, am consemnat punctele de vedere ale acestora.

Nimic nu va da dreptul sa imi contestati buna-credinta si sa ma jgniti in modul practicat de trei zile.

ActiveWatch si MARDEIASUL lui Vanghelie. Un consilier PSD din primaria lui „Care este” regleaza conturile gastii lui Mircea Toma

September 17, 2013 at 8:17pm

Inca un exemplu care expune perfect LIPSA DE ONESTITATE si modul de gandire al smecherilor din ONG-uri si mai ales modul in care ma INSULTA de aproape doua saptamani ceata lui Pitigoi din jurul ActiveWatch.

In spiritul propagarii unor injurii si atat, ca raspuns la articolul meu despre finantarile unora dintre cei implicati in chemarile la protestele din Piata Universitatii, blogurile Adevarul promoveaza un text insultator scris de un cetatean care activeaza intr-un ONG pentru rromi si este CONSILIER LOCAL PSD la Sectorul 5, omul primarului „Care este”. Ma intreb cat de jos poate sa coboare acest razboi cu onorabilul domn Mircea Toma (foto jos stanga) si preacinstitul cetatean Liviu Mihaiu.

Autorul se numeste Petre Florin Manole (foto dreapta) si va reproduc un pasaj care spune tot: ”Din bubele, mucegaiul şi noroiul presei româneşti – O/RTV-ist / Antenist / Evz-B1TV-ist – s-a născut zilele astea un Jean-Luc Picard mioritic. Pe numele său – Mălin Bot …”. (linkul: http://bit.ly/1aHuTxS)

Acesta e nivelul de limbaj. Restul textului INSULTATOR e in aceeași nota. Nu am sa fiu ipocrit sa spun ca imi este indiferenta noua injuratura. Asta cu atat mai mult cu cat e gazduita de Adevarul, unde am lucrat. E trist.

In acelasi timp e bine, pentru ca asta dovedeste ceea ce va spuneam: ActiveWatch si smecherii din gasca lui Toma deruleaza o veritabila operatiune de calomniere a unui jurnalist, pentru un articol, ceea ce este NECINSTIT.

Cel mai important aspect este insa ca NICI ACEASTA REACTIE nu contesta in vreun fel informatiile transmise de mine. (link: http://bit.ly/19H2G9j)

Daca doriti sa va formati opinie obiectiva, observati ca textul meu nu contine nicio judecata de valoare, niciun cuvand jignitor, nicio fraza care sa serveasca altui scop decat transmiterea informatiilor. Informatii care nu sunt contestate pana acum. Intr-un alt editorial am explicat situatia si mai ales bulyngul practicat de Toma si compania, pentru a explica limpede pozitia mea:

Cum manipulează şmecherii din ONG-uri Piaţa Universităţii şi cât de toxică e dezinformarea: http://bit.ly/1843cih

Pe aceasta stare de fapt revin la textul in care Petre Florin Manole ma JIGNESTE, pentru ca el mi-a amintit de un alt text al meu, care expune faptul ca, inca din 2012, cand lucram la Adevarul – CARE REFUZA CONTRACTELE DE PUBLICITATE IN ACEA PERIOADA, aveam exact aceeasi atitudine de acum in privinta smecherilor din ONG-uri.

Este important sa stiti ca Petre Florin Manole nu a scris dezinteresat postarea insultatoare de pe blog, dar este foarte bine ca a facut-o, pentru ca mi-a adus aminte de editorialul mai vechi al meu, SCRIS PENTRU ADEVARUL, gazda de astazi a calomniilor lui Manole.

EDITORIALUL meu de ACUM UN AN expune limpede faptul ca gandeam la fel in privinta smecherilor din ONG-uri, dar pe alta tema. Atunci, din lipsa de argumente, nu m-au acuzat ca sunt platit, au mers pe povestea cu discriminarea.

Dupa ce am publicat acel text am avut o discutie aprinsa cu domnul care ma calomniaza azi si care ma acuza atunci atunci ca discriminez rromii.

Inteleg ca acum a profitat de discutiile cu ActiveWatch, pentru a defula, dupa ce a ramas probabil cu frustrari atunci, la fel cum e frustrat Toma si compania. Mai jos e pasajul relevant in discutie, tot textul e aici.

(http://bit.ly/17GvKgY)

Asta deşi în România sunt finanţate, din diverse surse, o grămadă de organizaţii care spun că luptă pentru drepturile romilor.

În realitate, multe sunt ONG-uri cu sediul într-un laptop, cu nimic diferite de firmele de apartament care căpuşează licitaţii publice. Pentru a-şi justifica existenţa şi fondurile încasate, din când în când vânează cuvinte prin presă şi răcnesc „discriminare!”. La asta se reduce, prea des, activitatea multor „activişti” pentru drepturile ţiganilor.

Mulţi dintre ţiganii repatriaţi din Franţa se întorc acolo după câteva luni. Nimeni nu-i ajută să schimbe ceva în viaţa lor din România, astfel încât să nu mai fie nevoie să plece de acasă. Nimeni nu se oboseşte să încerce să-i convingă că stilul lor de viaţă şi mentalităţile în care trăiesc sunt greşite, să le explice de ce e rău să furi sau să cerşeşti.

Asta deşi în România sunt finanţate, din diverse surse, o grămadă de organizaţii care spun că luptă pentru drepturile romilor. În realitate, multe sunt ONG-uri cu sediul într-un laptop, cu nimic diferite de firmele de apartament care căpuşează licitaţii publice.

Pentru a-şi justifica existenţa şi fondurile încasate, din când în când vânează cuvinte prin presă şi răcnesc „discriminare!”. La asta se reduce, prea des, activitatea multor „activişti” pentru drepturile ţiganilor.

Este un obicei ipocrit care ascunde, de fapt, lipsa unor soluţii eficiente pentru situaţia în care se află această minoritate, lipsa interesului de a schimba ceva sau pur si simplu foarte multă lene.

Pentru mulţi, un ONG e doar o sinecură şi etnia e paşaport către o destinaţie călduţă, unde munca nu e necesară.

E mai comod să vânezi cuvinte dintr-un birou, decât să mergi într-un sat uitat de lume şi să convingi trei familii să-şi trimită copiii la şcoală.

E mai comod să te cerţi cu un jurnalist la TV, pentru că a spus ţigan în loc de rom, decât să convingi un bulibaşă să renunţe la nunta copilului minor. Este mult mai uşor să redactezi un comunicat de presă la trei luni, decât să convingi o companie multinaţională să se implice social pentru o comunitate săracă.

Este comod, dar inutil, pentru că astfel nu se schimbă nimic în bine în viitorul comunităţilor cu probleme, indiferent de etnia care le formează.”

Consider ca orice om de buna credinta, curios sa isi formeze o opinie OBIECTIVA pe aceasta tema, o poate face daca citeste atent argumentele mele si textele citate. Tot acest caz expune perfect metodele prin care gasca smecherilor din ONG-uri baga pumnul in gura ziaristilor care le refuza propaganda.

Aici e o alta nota, care poate ajuta la intelegerea situatiei. https://www.facebook.com/notes/malin-bot/elocvent-pentru-atitudinea-necinstita-a-smecherilor-de-la-activewatch-in-aceasta/576896665705842

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s