Capcane şi greşeli legate de UDMR şi maghiarii din România

Cred ca gresesc toti cei care pun semnul egal intre UDMR si maghiari.  Nu toti cetatenii romani de etnie maghiara simpatizeaza si voteaza UDMR.

La fel cum unii dintre cetatenii romani de etnie maghiara nu sunt deloc interesati de politica sunt si maghiari care se lasa atrasi de discursurile exagerate si anormale ale unor politicieni maghiari care frizeaza limite naziste ale discursului public.

Imagine

Un lucru e cert, politicienii de toate felurile, de la UDMR sau alte partide mai noi, folosesc abil temele nationaliste si fetişul cu autonomia pentru a atrage voturi si mai ales pentru a ascunde incompetenta in administratie.

Argumentez acest punct de vedere cu una dintre constatarile facute personal vara trecuta, intr-o documentare prin zona turistica Tinutul Secuiesc. Aici este REPORTAJUL realizat pentru evz.ro după documentarea despre care vorbesc.

Gheorgheni, oras condus de primarul Mezei Janos, sustinator al nazistului Vona Gabor, era praf. Gropi şi mizerie in centrul orasului, in fata primariei. E doar un exemplu in care incompetenta si lipsa de inteligenta in administrarea unei comunitati sunt mascate cu discursuri extremiste. O unealta politica pe care o folosesc si unii politicieni romani, dar parca nu le mai ”ţine vrăjeala” in ultimii ani.

Imagine

Bine e sa se trezeasca si maghiarii si sa-i trimita pe cei care fac asta la cosul de gunoi al politicii si istoriei. Primarii trebuie intrebati de drumuri, de spitale, de scoli, de reducerea birocratiei, atragerea fondurilor europene pentru modernizari, starea calalizarii, costurile termoficarii, calitatea transportului in comun, strategiile pentru atragerea investitorilor, investitii in spatii verzi si zone de relaxare si multe altele.

Nimic din toate acestea nu se rezolva cu steagul vreunui tinut, cu vreo autonomie pe ctiterii etnice sau orice alta bazaconie pe care o vântura extremistii.

Imagine


Ieri am mai comentat, în EDITORIALUL EVZ, despre o capcană ascunsă a aducerii UDMR în Guvernul României. Este vorba tocmai despre sprijinul pe care pot sa îl primească politicieni ca Mezei Janos din partea unor prefecţi puşi pe funcţii în urma acordului PSD-UNPR-PC-UDMR. Dincolo de acest aspect, este interesant de rememorat în acest context modul cinic în care Victor Ponta a jonglat, la randul lui, cu discursul naţionalist extremist si cu propaganda anti UDMR pentru ca astazi sa bată palma cu acest partid.

EDITORIALUL EVZ. Capcana ascunsă a prezenţei UDMR la guvernare

Pentru a rămâne prim-ministru, Victor Ponta a semnat ieri acordul cu UDMR, după ce a negociat cu politicienii maghiari funcţiile acestora şi noi condiţii de colaborare. În termeni populari, s-a făcut frate şi cu Dracul numai pentru a-şi trece noul guvern prin Parlament. Citiţi mai multe: AICI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s