Şocantul Klaus Iohannis şi puturosul Cezar Paul Bădescu

În Banat spunem oamenilor leneşi şi tentaţi mereu să frece menta că sunt ”puturoşi”. Nu înseamnă că emană vreun miros urât, înseamnă doar că se feresc ca Dracul de tămâie sa pună osul la bătaie.

Cezar Paul Bădescu

Scriitorul Cezar Paul Bădescu.

Pornind de la câteva titluri online despre Klaus Iohannis, scriitorul Cezar Paul-Bădescu m-a pomenit pe pagina personală de Facebook, într-un comentariu cam puturos. Asta pentru că emană un iz urât mirositor de răzbunare meschină.

Omul nu e prost, aşa că şi-a ambalat gestul urât mirositor în hârtia velină a revoltei scriitorului de geniu împotriva tabloidizării online. A dat-o ”cu mantă” şi figura i-a ţinut, dovadă că au vibrat la mesajul lui persoane onorabile care nu ştiau ce se află de fapt în spatele acestui gest rău mirositor. În ciuda ambalajului fin, gestul emană miros urât şi mai jos veţi vedea de ce.

Cezar Paul-Bădescu Pulcinella

Cezar Paul Bădescu, ca un  Pulcinella dâmboviţean, şi-a plasat ”pachetul” pe Facebook după ce în prealabil mi-a blocat accesul la pagina lui, crezând probabil că rămâne secretul lui murdar şi astfel evită un răspuns al meu.

cezarpaulbadescu

Mai mulţi cunoscuţi comuni din mediul virtual mi-au transmis mesajul şi aşa s-a născut nevoia de a spune tot adevărul pe această temă, pentru a rămâne în posteritate ambele opinii. Cititorul dornic să-şi formeze o opinie obiectivă va trage concluziile corecte.

Cezar Paul Bădescu, care are cultura şi inteligenţa necesare pentru a pricepe bine cum funcţionează un site, cu linkuri generate automat, parteneriate şi titluri atractive, a făcut pe prostul, ca Pulcinella, numai pentru a putea să-mi tragă cu sete o copită.

Le-a trântit pe toate la un loc, pe Facebook, făcând pe prostul care nu ştie rolul şi rostul lor.

Sub pretextul că e revoltat de titlurile despre Klaus Iohannis, cu care s-a întâlnit pe evz.ro, şi-a început critica sclifosită pomenindu-mă. Un gest aparent justificat, dacă motivele reale erau cele invocate.

Cezar Paul Bădescu Pulcinella şi-a indus însă în eroare audienţa.

În spatele gestului nu stau motive serioase, este cu totul şi cu totul altceva.

Este  vorba de frustrarea măruntă a unui fost coleg suparat din pricină că m-au lasat rece CV-ul lui şi ifosele lui de vedetă literară atunci când am preluat coordonarea adevarul.ro şi aveam obligaţia să mă asigur că toţi redactorii publică un număr rezonabil de titluri.

Pentru că e veneam de la Timişoara, din provincie, şi pentru că Cezar Paul Bădescu e un ziarist lamentabil, nu a înţeles din prima că are în faţă un coordonator cu experienţă, care nu pică pe spate în faţa unui CV cu titluri de cărţi publicate. Spun că e ziarist lamentabil pentru că nu l-a dus capul să facă o minimă documentare din care afla uşor cu cine stă de vorbă.

Pentru că este o persoană arogantă şi plină de ifose, Cezar Paul Badescu a înţeles mai greu că adevarul.ro nu este Uniunea Scriitorilor şi că are obligaţia, ca orice alt ziarist plătit de redacţie, să livreze în produsele redacţiei într-un ritm stabilit de persoanele responsabile pentru performanţa produselor.

În termeni mai simpli, credea că scapă de muncă dacă face pe şmecherul. N-a scăpat şi s-a supărat.

Pur şi simplu, pentru asta, Cezar Paul Pulcinella a prins contextul potrivit şi a plătit meschin o poliţă personală.

Eu recunosc că nu i-am citit cărţile nici acum. Dacă le citeam şi mă impresionau, tot nu avea asta cum să îmi influenţeze deciziile ca manager adevarul.ro. Pentru acele decizii ma pomeneşte azi Cezar Paul Badescu.

Realitatea din spatele revoltei lui Cezar Paul Bădescu în faţa titlurilor cu Klaus Iohannis este frivolă.

Pur şi simplu Bădescu e un leneş incurabil pe care l-am pus la treabă foarte greu cand lucram împreună la adevarul.ro. Nu mai intru în detaliile discuţiilor penibile dintre noi. Ideea este că a trebuit să trag de el până mi s-a facut lehamite şi mi-a fost mie ruşine de ruşinea şi aroganţa lui. În cele din urmă omul a fost dat afară de la Adevărul. Nu a fost decizia mea, bănuiesc că şi coordonatorii altor produse au ajuns la aceeaşi concluzie.

Asta este, în Romania, pe malurile Dâmboviţei, dacă pui pe cineva să fie punctual şi să muncească te tine minte mai mult decât dacă îl injuri de mamă.

Astăzi, după aproape trei ani ani, Cezar Paul Pulcinella a simţit nevoia să-mi tragă o copită şi de aici eu trag concluzia rezonabilă că saracul de el a ramas cu sechele ireversibile. Mie îmi pare tare rău că a luat-o aşa personal şi ca stat frustrat atât de mult timp. Nu a priceput că pur şi simplu asta era în fișa postului meu, în acel moment.

Eu uitasem de discutiile penibile cu el. Uitasem și de existența lui cu totul.

Pentru mine rămăsese doar un redactor leneș, blazat, dar plin de ifose, care nu prea îşi justifica salariul baban.  În 20 de ani de presa şi peste 10 de coordonare în diverse zone am întalnit des astfel de personaje de bâlci, ca atare nu a fost un caz aparte pentru mine.

Astazi, scriitorul Cezar Paul Badescu a demonstrat public ce caracter mizer are, manipulând audienţa de pe Facebook să ia parte la o denigrare. O răzbunare care nu are nici pe departe ca sursă revolta sinceră a unui scriitor virgin, violat copios de titluri prea tabloide.

E răzbunarea unui puturos arogant care s-a simţit abuzat pentru că i s-a cerut să-şi câştige cu puţin efort măcar o parte din salariu. Culmea este că scriitorul vexat de titluri bombastice online este din categoria autorilor care cred că este genial să plasezi limbaj vulgar în cărţi. Un ipocrit sadea.

Cezar-paul-badescu2

Observaţiile corecte ale lui Cezar Paul Bădescu. De ce este şocant Klaus Iohannis

Dincolo de asta, ambalajul în care şi-a împachetat răzbunarea meschină conţine nişte observaţii corecte la care vreau să răspund tot aici cu argumente pertinente.

Iohannis este şocant şi am explicat în mai multe articole cum stau lucrurile. Public şi un editorial în EVZ pe aceeaşi temă din care cititorul obiectiv va înţelege cum se justifică la milimetru cuvândul ”şocant” asociat cu Klaus Iohannis. Desigur, suntem pe un tărâm subiectiv în care aproape orice se poate argumenta pro sau contra. Acestea sunt însă argumentele mele şi mai jos este o situaţie obiectivă pe care niciun coordonator online nu o poate schimba acum şi la care s-ar adapta exact la fel Cezar Paul-Bădescu, dacă s-ar naşte din nou cu hărnicia şi inventivitatea necesare pentru un site general de șiri.

Pentru alte titluri din evz.ro, este mai complicată discuţia. În primul rând, pentru că cele mai multe sunt parteneriate, ceea ce înseamnă că le stabilesc site-urile partenere. Ele sunt marcate cu eticheta care conţine denumirea site-ului care le generează, deci cititorul este corect informat.

Este complicat mecanismul şi nu poţi să acţionezi altfel, dacă ai obligaţia să stai între primele 10 cele mai citite site-uri din România.

Cezar Paul Bădescu ştie bine contextul acesta, nu asta era grija lui.

Pe scurt, la modul general, prezenţa unor cuvinte cheie (şocant, incredibil, uluitor) în titluri face diferenta între 1.000 sau 10.000 de afişări. Întreaga piaţă procedează aşa şi nu poţi face notă discordantă fără să suferi consecinţe financiare serioase.

Nu e nimic rău sau bun, este pur şi simplu un mod de a atrage publicul care accesează titlurile cu aceste cuvinte cheie.

Nimeni nu este obligat să umble pe Internet în zonele unde apar aceste titluri, dacă este deranjat de ele. Cât timp aceste cuvinte atrag, redactorii online le vor plasa sistematic în titluri.

Cuvintele acestea cheie deranjează un grup restrâns de persoane, dar atrag zeci de mii de internauţi care generează venituri. Fiecare afişare înseamnă încasări suplimentare din publicitate, singura sursă de venit, în condițiile în care nu există conținut plătit.

Este un rău necesar acum, care ne ajută să plătim ziariştii pentru toate titlurile şi articolele pe care le apreciaţi toţi cei deranjaţi de titlurile prea bombastice.

Pentru cei ca dumneavoastră, care îşi doresc un conținut premium, vom lansa în curând o platformă platită evz.ro. Ramane să vedem câți români sunt dispuşi să plăteasca pentru conţinutul de calitate în numele căruia fac tot felul comentarii critice, mai mult sau mai puţin justificate.

Este şi un fel de „hipstereală” să te declari periodic agasat de titluri…

Lui Cezar Paul Badescu îi voi face eu cadou un abonament gratuit pe 6 luni. Apoi plăteşte, dacă mai vrea calitate.

Calitatea costă, nu este gratis.

În final, mesajul care  a generat replica de mai sus. Ortografia aparţine, în exclusivitate, marelui scriitor Cezar Paul-Badescu.

Exemplu de presă quality, marca evz.ro, de fapt marca Mălin Bot – șeful online-ului de-acolo, pe care-l știu ca pe un cal breaz de când era șeful online-ului la adevarul.ro.
Titlu: Ce le făcea profesorul Iohannis elevelor obraznice
Ce poate urma după un asemenea titlu? Un articol brăzdat din când în când de alte titluri-linkuri scrise cu roșu:
Declarația DURĂ a lui Klaus IOHANNIS care îl va ÎNFURIA la culme pe Ion ILIESCU
și
Declaraţia ŞOCANTĂ a lui Iohannis despre Ceauşescu
și, la final, bomboana de pe colivă:
ŞOC: KLAUS IOHANNIS ÎŞI DĂ DEMISIA!!
Printre atâtea șocuri, ni se dă declarația unei foste eleve:
”Era un om sobru, autoritar, dar nu deborda de duritate, aşa cum ar putea părea. Ne mai scotea afară de la ore dacă făceam gălăgie, dar limbajul era mai mult ca o invitaţie, decât ca un reproş. Nu s-a enervat niciodată pe noi, deşi nu toţi eram buni la Fizică. Era foarte corect. Nu umfla notele, dar nici nu te pedepsea inutil. Cât luai, atât meritai. Nimeni nu i-a contestat vreodată vreo lucrare de control. Mie nu prea mi-a dat sub 8, dar nici peste 9. Astea erau notele mele”, a povestit Andreea Fuşle pentru Click.Mergi la Click și dai peste un alt șoc.
Titlu: Angela Gheorghiu, declaraţie-şoc despre Klaus Iohannis
Și declarația: „Îmi aduc aminte, l-am întâlnit pe Klaus Iohannis odată cu aderarea României la UE, în 2005, cu ocazia unui concert. Au venit toţi trei preşedinţii pe care i-am avut până acum, dar a fost şi Iohannis. Era primar, cum a fost de altfel şi până acum, dar era ca din altă lume: el a venit la spectacol, ceilaţi nu. A stat acolo, a ştiut să se poarte”, a povestit Angela Gheorghiu pentru adevarul.ro.Și tot așa…

Pe scurt: mai șochează pe cineva că presa din România a ajuns nefrecventabilă? Și, apoi, ăsta e online-ul de care se tot vorbește?

Reclame

4 gânduri despre “Şocantul Klaus Iohannis şi puturosul Cezar Paul Bădescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s