Profitorii Revoluției sar în apărarea călăului. Mecanismul pervers prin care Ion Iliescu și-a asigurat protecția

Câțiva ”revoluționari” din Timișoara au sărit imediat în apărarea lui Ion Iliescu, în scandalul din PSD, împotriva deputatului Sebastian Ghiță care l-a atacat pe preșeidintele de onoare al partidului. Demersul demonstrează ceva foarte important.

Citește și: România, între comunistul naiv Bobu, criminalul Iliescu şi securistul Voiculescu

E bizar să vezi cum este apărat călăul Revoluției și autorul mineriadelor, de timișoreni care își spun revoluționari.  Nu sunt revoluționari, sunt doar profitori ai sacrificiului făcut de eroii și martirii Revoluției de la Timișoara, pe care Iliescu a furat-o.

Ghiță nu este nici el vreun personaj perfect curat. Ion Iliescu a acuzat, în scrisoarea deschisă generată de atacul lui Ghiță, un anumit tip de  mentalitate specifică României.

E mentalitatea șmecherilor care au făcut foarte mulți bani în condiții neclare și cel mai probabil ilegale.

În țări cu democrație consolidată și capitalism de sute de ani, cu proprietari de industii din mai multe generații, oameni care produc mărci celebre nu se lăfăie în proprietăți și averi ca ale șmecherilor îmbogățiți în 25 de ani de capitalism românesc.


VIDEO. Ion Iliescu, prima apariție la TV, în  decembrie 1989. Vorbește despre ”teroriști”


 

Ceva pute de la o poștă în România și e evident, fără să mai fie neoive de vreo anchetă DNA sau DIICOT pentru a vedea acest adevăr. E de bun simț.

Iiescu atacă mentalitatea acestor indivizi care cred că pot să cumpere orice în România: un partid, o televiziune, un loc în Parlament sau Guvern, chiar și țara cu totul, dacă au ambiții prezidențiale.

Asta nu îl face însă vreun arganhgel în aceste zile în care PSD e în implozie.


VIDEO. Ion Iliescu, apariție la TV în 1989: ”Ceaușescu a întinat numele Partidului Comunist …”

 

Iliescu rămâne cel mai toxic politician din România, din ultimii 25 de ani și pretinșii revoluționari care îl apără sunt vinovați moral pentru perpetuarea la putere a acestui personaj comunistoid sovietic.

Eu vin din Timișoara, unde am profesat 15 ani ca jurnalist și am scris zeci de articole despre Revoluția de la Timișoara. Cunosc mulți timișoreni care au participat la Revoluție și nu au cerut niciun certificat de revoluționar.

Cunosc oameni care au avut rude ucise la Revoluție și care nu au fost interesați de mita pe care Iliescu a dat-o unor revoluționari.

A fost însă interesat un lider al unei asociații de revoluționari care și-a făcut club de dans erotic în spațiul primit cadou de la primărie pentru asociație. A fost bucuros să se lase corupt de Ion Iliescu un alt mare revoluționar din Timișoara care fura televizoare în 1989 în timpul Revoluției.


Eu nu pun semnul egal între revoluționari și eroii Revoluției. Eroii Revoluției de la Timișoara sunt cei care știu că au fost în stradă pentru libertate, pentru adevăr și împotriva dictaturii, nu pentru indemnizații, terenuri, case, scutiri de impozite sau sedii de asociații.

Ion Iliescu a aplicat după 1989 o strategie perversă care i-a permis să confiște Revoluția și să blocheze startul normal al României în democrație.

A pervertit intenționat grupul revoluționarilor, pentru a se putea perpetua la putere, cu tot felul de șpăgi date ca privilegii. Statul trebuia să asigure un trai decent celor care au avut rude ucise și celor răniți. Tot ce a dat Iliescu dincolo de asta a reprezentat mită pentru tăcere și susținere.


 

VIDEO. Iliescu cere minerilor să ocupe Piața Universității: ”Avem de-a face cu elemente de-a deptul fasciste, grupuri drogate… Armata nu trebuie să stea indiferentă…”


 

Cei care au acceptat mita lui Iliescu sunt părtași la tot răul făcut României în 1989 și după 1990.

Iliescu și-a dat seama că românii se vor prinde că el e un comunistoid de sorginte sovietică, împins de la spate să confiște Revoluția. A construit mecanisme care să-i permită să păstreze puterea. Mita dată revoluționarilor este un astfel de mecanism.

Profitorii Revoluției sunt acum datori să sară în apărarea tovarăsului Ion Iliescu, în scadalul cu Sebastian Ghită. Însă ei iau apărarea propriului călău.

Ion Iliescu este principalul responsabil moral pentru fiecare român ucis în decembrie 1989 după ce Nicolae Ceaușescu a abandonat puterea și a fugit cu elicopterul. Ion Iliescu este principalul vinovat pentru toate victimele mineriadelor care au ucis Piata Universității.

 

Iliescu avea nevoie de diversiunea teroriștilor și a drogaților din Piața Universității pentru a induce frică în societate. Cu frică și ură nemărginită, Iliescu a reușit să manipuleze milioane de români să-l accepte în fruntea țării.

Revoluționarii din Timișoara și din întreaga țară ar trebui să fie în stradă pentru a cere judecarea și condamnarea lui Ion Iliescu pentru crimele Revoluției și pentru mineriade. Faptul că unii îl apărără acum dovedește că au fost, 25 de ani, complicii lui Iliescu în toate nenorocirile pe care acest personaj toxic le-a abătut asupra României.

Pagina de autor a jurnalistului Mălin Bot, de pe evz.ro

Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Reclame

2 gânduri despre “Profitorii Revoluției sar în apărarea călăului. Mecanismul pervers prin care Ion Iliescu și-a asigurat protecția

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s