Ponta e pe cale să ne aburească pe toţi încă o dată

Se împlinesc luna aceasta trei ani de când Victor Ponta a reuşit să preia puterea guvernamentală. A făcut-o în aprilie 2012, după ani de zile în care a aburit milioane de români susţinând că USL are soluţii pentru cele mai grave probleme din societate.

victor-ponta

Propaganda pe care şi-a bazat succesul de acum trei ani şi eficienţa electorală de la alegerile din 2012 funcţionează acum mai bine ca niciodată, ba chiar cu unele îmbunătăţiri care îl pot ajuta să aburească încă o dată România, în 2016.

În 27 aprilie 2012 USL începea mișcările pentru preluarea puterii guvernamentale şi parlamentare, cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu.

A cazut Guvernul Ungureanu, au urmat alegerile cu toată propaganda lui Ponta, care s-a cocoţat la putere răcnind că are soluții pentru România şi că poate repara tot ceea ce a criticat la guvernările anterioare.

Mai țineți minte milionul de locuri de muncă sau autostrăzile promise? Unde sunt?

Tragem linie, după trei ani în care Ponta a avut putere nelimitată şi constatăm că nu a făcut nimic din ceea ce a promis. A reuşit timp de trei ani să-şi aburească electoratul cu acelaşi dincurs din perioada în care se afla în opoziţie.

pontavot-rc

Ba chiar a produs mai mult rău în societate. Ura pe care şi-a bazat mare parte din succesul electoral a fost amplificată la cote uriaşe. A împins lucrurile atât de departe încât s-a învins singur la alegerile prezidenţiale din 2014.

Adaug la asta corupția care bălteşte în jurul lui. A promis românilor în 2012 cel mai cinstit guvern din istorie, dar este prim-ministrul cu cei mai multi penali extraşi din Executiv. Un prim-ministru care propune românilor un nou Cod Fiscal conceput de un ministru al Finanţelor arestat pentru corupţie.

Cu toate că e responsabil de o guvernare incompetentă şi coruptă, Ponta speră să se perpetueze la putere după 2016 manipulând grobian publicul.

E o întâmplare că reîncepem să trăim paradoxul propagandei de dinainte de 1989, când presa lui Ceauşescu scria despre propășirea socialismului pe cele mai înalte culmi şi în alimentară erau rafturile goale?

Eu cred că nu e o întâmplare. Cred că e rezultatul unei strategii.

07-05-13-P_04

Cred ca Ponta executa deja un plan pervers de manipulare publică pentru anul 2016, plan menit să îi asigure o nouă majoritate după alegerile parlamentare.

Asta înseamnă, în primul rând, îndepărtarea vocilor critice care nu accepta să-i facă jocul. E o întâmplare că un guvern atât de incompetent şi corupt este atât de puţin criticat?

Era stilul de lucru al comuniștilor, a fost o metodă utilizată eficient de Nastase. O aplica Ponta acum. Din acest motiv au dispărut vocile critice şi acide care spuneau adevarul despre acest Guvern şi vedem prea multe voci care rostogolesc mesajele manipulatoare construite în laboratoarele de propagandă bolşevică ale PSD.

ponta-valcov

Din acest motiv asistăm la situația paradoxală în care un guvern incompetent şi putred de corupt nu este criticat aproape deloc. Într-o ţară normală era tocat mărunt zilnic, 24 din 24.

Ma tem că, pe fondul inexistenţei unei opoziţii inteligente şi băgând pumnul până la cot în gura ziariştilor incomozi, Ponta va putea să mintă suficient de multă lume în 2016, astfel încât să se perpetueze la putere, cu tot cu şleahta lui de hoţi şi impostori.

Asta dacă nu ajunge la el vreo anchetă de corupţie. Cu o opoziţie care doarme în bocanci şi e incapabilă să dezvolte vreun plan şi cu principalele canale media sub control, Ponta chiar poate să aburească iar România.

Sistemul judiciar, independent de controlul impostorului de la Palatul Victoria, este zona care a funcţionat cu toate motoarele turate şi acum aici este speranţa pentru un viitor mai bun, cu o clasă politică deratizată prin Justiţie.

E o zona unde am făcut progrese vizibile. Însă nu e nimic ireversibil.

Ponta-Voiculescu

Mai ales când se aud tot mai tare vocile care doresc să inducă publicului ideea că e rău ce se întâmplă în Justiție, că se exagerează şi că trebuie regândită atitudinea publică faţă de sistemul judiciar.

Dacă vor avea succes vocile care doresc reducerea turaţiei motoarelor Justiţiei şi îşi vor impune direcţia, lucrurile vor evolua în şi mai rău. Şansa noastră pentru un viitor mai bun este în impunerea legii şi a principiului că nimeni nu e mai presus de ea. Nu există alternativă pentru un viitor civilizat. Impunem legea şi Justiţia în societate sau mergem pe urmele Ucrainei, ca sa dau un exemplu apropiat nouă.

La cum arata acum fotografia scenei politice si culisele ei, eu am convingerea ca sansa noastra pentru un viitor normal este în primul rând în curăţarea scenei politice de corupţi şi de toti cei care ne-au nenorocit ultimii 25 de ani.

Asta nu se va putea face dacă publicul acceptă manipularea şi rămane inert. Lipsa de reacţie în fata acestui adevăr echivalează cu acceptarea minciunii.

Mă tem că suntem într-un moment cheie în care lucrurile depind de reacţia puternică a publicului, în stradă. Cazul Sova a scos lumea în stradă, dar prea puţini au participat la proteste şi lucrurile au rămas în coadă de peşte. Pare că cei mai mulţi au acceptat acest moment revoltător şi că Ponta a reuşit să aburească publicul şi de data asta.

Lehamitea este sentiment pe care mizeaza Ponta pentru a avea succes. Tot ce are nevoie în 2016 este să inducă suficient de multă lehamite în publicul pe care nu poate să-l manipuleze, pentru a-l ţine departe de urne. Astfel masa de manevră USL pe care poate să o controleze va putea să-i aducă o nouă majoritate.

Reclame

3 gânduri despre “Ponta e pe cale să ne aburească pe toţi încă o dată

  1. Aș fi dat like pentru articol pentru că în principiu sunt de accord cu ce scrieți dar pentru pasajul următor „ Mai ales când se aud tot mai tare vocile care doresc să inducă publicului ideea că e rău ce se întâmplă în Justiție, că se exagerează şi că trebuie regândită atitudinea publică faţă de sistemul judiciar.” mă abțin.
    Justiția asta mai sesnsilă decât căprioarele de la Vatican îl menajează pe Ponta. Nu o să-l vedeți cercetat de către DNA, nu mă credeți mai vorbim, pentru că au căzut la înțelegere.
    Am înțeles abia luni seară, un nou mandat e recompensa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s