Agenda secretă a lui Dragnea și Tăriceanu împotriva DNA. Cum s-a manipulat pervers hotărârea CCR: un avocat explică

Sesizarea făcută la CCR de inculpatul președinte al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, expune existența unei agende secrete care vizează demolarea DNA.

Modul cum au ambalat apoi decizia și au livrat-o publicului televiziunile controlate de Dragnea & mafia denotă faptul că se derulează un plan bine pus la punct.

Planul vizează producerea unei impresii false, cât mai puternică, privind activitatea DNA.


Galeria penalilor, la protestul #rezist

Galeria penalilor, la protestul #rezistDragnea, Tăriceanu și asociații penali sunt implicați într-o operațiune de manipulare abil gândită în jurul anchetei penale privind condițiile în care a fost emisă Ordonanța de Urgență 13.

O șmecherie făcută de Tăriceanu prin sesizarea Curții Constituționale și mesajele plasate după ce CCR s-a pronunțat trădează agenda secretă și prefigurează scopurile urmărite de autorii acestui plan.

Știm deja că actuala majoritate condusă de condamnatul penal Liviu Dragnea și inculpatul Călin Popescu Tăriceanu lucrează la modificarea legislației penale. Știm deja că modificările propuse, pentru care pledează toți oamenii mafiei pe la televiziunile mogulilor, îl favorizează pe Dragnea și ajută o întreagă caracatiță a corupției.

Vorbim de o grup de interese infracționale din care fac parte primari, consilieri județeni, demnitari, oameni de afaceri care au dat șpagă și patroni de presă care acum comandă campanii de susținere a planului secret, ticluit la comanda infractorului Liviu Dragnea.
Vorbim de toată fauna penală care se hrănește de 27 de ani din resursele României și ar face orice să supraviețuiască. Ar face orice să-și păstreze munții de bani furați de la stat și să scape de momentul când Justiția le dă sentințe definitive.

Dacă ar putea, ar scoate România din NATO și UE, numai ca să-și salveze ei luxul și afacerile infectate de corupție.

Alianța penalilor din toate grupările, pentru atingerea scopului de a bloca Justiția și DNA, este o certitudine. Metodele cu care acționează sunt vizibile.

Modul cum au turat agresiv motoarele manipulării pe tema deciziei CCR în cazul OUG 13 expune faptul că oamenii se grăbesc rău de tot să pregătească terenul pentru ceva de zece ori mai grav ca ordonanța dată #noapteacahotii.

Protestul #rezist nu i-a descurajat.

I-a înrăit și i-a determinat doar să fie mai perverși și agresivi în pregătirea terenului pentru momentul cheie când vor lansa planul bine ticluit. Sunt ca niște hoți prinși la furat care se gândesc cum să facă să nu mai fie prinși.


spagagreatagainToate televiziunile, ziarele și site-urile care răspund comenzilor lui Dragnea, Tăriceanu & mafia, propagă o manipulare crasă privind decizia CCR pe OUG 13. În rețele sociale s-au activat, ca în campania electorală, grupurile de postaci de partid. Ei propagă isteric aproape, mai departe, această manipulare.

Tăriceanu este cel care a plasat la CCR o fumigenă juridică perversă, bine gândită de cineva mult mai inteligent și educat juridic decât manechinul care conduce Senatul. Spun asta pentru că Tăriceanu a demonstrat de nenumărate ori că e complet analfabet juridic.

Un astfel de om nu putea să gândească manipularea CCR.

Șmecheria constă în faptul că CCR a fost sesizată pe un principiu clar, la care răspunsul era clar de la bun început. Manipularea perversă constă în faptul că acest principiu e amestecat mincinos în ancheta DNA privind OUG 13.

Din Senat, după ce CCR a decis că nu e constituțional ca DNA să verifice oportunitatea emiterii unor acte normative, Triceanu a dat startul campaniei de dezinformare. A acuzat DNA de corupție, de abuz. A acuzat o atitudine ilegală și nedemocratică a Parchetului Anticorupție.
Cunoscând bine Codul Penal și Codul de Procedură Penală, am înțeles exact situația, înainte ca CCR să se pronunțe, pentru că sesizarea și decizia CCR nu pot fi amestecate cu situația concretă privind ancheta DNA în cazul OUG 13.

Pentru a vă oferi mai mult decât opinia mea am stat de vorbă cu unul dintre cei mai buni avocați din Banat care lămurește întreaga situație, explicațiile acestuia dezvăluind manipularea perversă din aceste zile.

Tăriceanu a sesizat CCR pe un principiu, pornind de la o problemă punctuală, știind că CCR nu poate să decidă altceva decât ceea ce a decis. Însă principiul întărit de decizia CCR nu anulează, nu diluează, nu afectează alte principii la fel de importante prevăzute în Codul Penal.

Unul dintre ele este acela că orice plângere penală trebuie să primească un răspuns de la procurori. Legal, procurorii nu pot răspunde unei plângeri penale fără să îndeplinească o procedură obligatorie prevăzută de legea penală.

Avocatul Florin Kovacs explică:

”În cazul OUG 13 a existat o plângere penală. Procedura este clară. Procurorul are obligația să facă niște demersuri legale după înregistrarea plângerii penale, indiferent de infracțiunea sesizată. Articolul 305 din Codul de Procedură Penală îl obligă pe procuror să facă demersuri judiciare clare. Articolul 306 obligă procurorii să facă exact ce au făcut procurorii DNA. Acest parchet a avut înregistrată o plâgere pe o infracțiune de competența lui, legea a obligat DNA să facă cercetări pe faptă, adică în REM, ceea ce au făcut. Au descoperit că nu s-a comis acea infracțiune, dar s-au găsit indicii pentru alte fapte de competența Parchetului General și au trimis acolo dosarul. Totul e conform procedurii penale, nu e nimic abuziv sau ilegal”.

Comunicatul DNA privind OUG 13 spune clar pentru ce infracțiune s-a depus plângere și măsurile luate. Nimeni nu a depus vreo plângere pentru ”verificarea oportunității emiterii actelor normative” și procurorii DNA nu au verificat ”oportunitatea”, așa cum a mințit pur și simplu Tăriceanu.


Codul de Procedura Penală
CAPITOLUL IV: Efectuarea urmăririi penale

SECŢIUNEA 1: Desfăşurarea urmăririi penale

Art. 305: Începerea urmăririi penale

(1) Când actul de sesizare îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi se constată că nu există vreunul dintre cazurile care împiedică exercitarea acţiunii penale prevăzute la art. 16 alin. (1), organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la faptă…Procurorii DNA au verificat dacă sunt dovezi că s-a comis infracțiunea reclamată. Orice procuror era obligat de lege să facă asta, pentru orice infracțiune reclamată la Parchet.

Legea penală prevede condiții stricte în care nu se poate pune în mișcare acțiunea penală, la articolul 16 din Codul de Procedură Penală unde sunt bine delimitate ”Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale.

Pentru a confirma însă aceste condiții e nevoie să fie făcute verificări, exact ceea ce a făcut DNA.  Nu au găsit dovezi pe acea infracțiune, dar procurorii au descoperit că s-au distrus documente importante în mecanismul de decizie și că s-au falsificat rezoluții ale instituțiilor implicate în emiterea actelor normative.

Fapte care nu au nicio legătură cu ”oportunitatea” despre care CCR a spus că nu poate fi verificată de procurori.


Codul de Procedura Penală
CAPITOLUL IV: Efectuarea urmăririi penale

SECŢIUNEA 1: Desfăşurarea urmăririi penale

Art. 306 – Obligaţiile organelor de urmărire penală

(1) Pentru realizarea obiectului urmăririi penale, organele de cercetare penală au obligaţia ca, după sesizare, să caute şi să strângă datele ori informaţiile cu privire la existenţa infracţiunilor şi identificarea persoanelor care au săvârşit infracţiuni, să ia măsuri pentru limitarea consecinţelor acestora, să strângă şi să administreze probele cu respectarea prevederilor art. 100 şi 101.

(2) Organele de cercetare penală au obligaţia de a efectua actele de cercetare care nu suferă amânare, chiar dacă privesc o cauză pentru care nu au competenţa de a efectua urmărirea penalăDesigur, Parlamentul și Guvernul pot decide politic ce este oportun sau nu pentru România și niciun procuror nu are dreptul să interfereze cu decizia asta în condiții normale. Asta spune CCR. Nici nu putea spune altceva. Problema e că e irelevant acest principiu dacă ”oportunitatea” e determinată prin comiterea unor infracțiuni.

Dacă însă cineva a dat șpagă sau a făcut trafic de influență  pentru ca persoane din Parlament sau Guvern să construiască o ”oportunitate”  inexistentă, situația poate și trebuie să fie cercetată de procurori. Avem și practică judiciară, cel mai răsunător caz fiind cel al miliardarului Ioan Niculae, în dosarul gazelor ieftine.

Mai departe, chiar dacă Guvernul sau Parlamentul au decis obiectiv și pentru motive oneste că ceva e oportun pentru România, nu înseamnă că punerea în aplicare a deciziei se poate face cu comiterea unor infracțiuni. Nu se pot falsifica acte pentru asta. Nu se pot distruge actele care complică aplicarea măsurii.

Guvernul nu poate trimite tancurile pe străzi pentru a impune în societate o decizie ”oportună”. Aplicarea unei decizii ”oportune” nu poate justifica în niciun mod comiterea unor infracțiuni și cercetarea acestor infracțiuni nu este vreun abuz care să aibă vreo legătură cu dreptul constituțional al legislativului de a decide politic ce e oportun sau nu pentru țară.


putereacorupeTăriceanu a fost instruit să amestece pervers un principiu corect într-o situație concretă care nu are nicio legătură cu acest principiu. Vă construiesc o situație ipotetică extremă care ajută la înțelegerea manipulării comise de Tăriceanu.

Imaginați-vă un polițist de la Rutieră care vine băut la serviciu și pleacă cu mașina într-o misiune. Circulă legal, cu sirenă și girofar. Pătrunde într-o intersecție și lovește o mașină ucigând șoferul și după ce se află că el era băut la volan (a comis o infracțiune) își acuză colegii că îi fac abuziv dosar penal, deși era în misiune și circula perfect legal cu girofarul pornit.
Una e una, alta e alta.

Comunicatorii care sunt la cheremul lui Dragnea, Tăriceanu și mafia penalilor din politică au folosit decizia CCR într-o manieră foarte perversă, pentru a induce ideea că DNA ar fi greșit cu ceva.

ssssssss.jpg

Intensitatea acestei campanii de dezinformare și insistența cu care e derulată denotă faptul că o agendă ascunsă este în derulare.
Scopul denigrării DNA nu poate să fie altul decât să producă favorabilitate în societate pentru măsuri care să limiteze independența și forța Justiției în cazurile de corupție.

În termeni mai bulevardieri, gașca penală se zbate să manipuleze românii să creadă că DNA face lucruri foarte rele și pentru asta trebuie schimbate legile, astfel încât puterea acestei instituții să fie redusă.

Dragnea, Tăriceanu și gașca penală din politică lucrează la un plan mult mai grav decât OUG 13.

Un scop al acestui plan, dezvăluit chiar prin declarațiile lui Tăriceanu, este îndepărtarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia instituției.

La o zi după ce a lansat campania de dezinformare privind abuzul inexistent comis de DNA in cazul OUG 13, Tăriceanu a emis un comunicat de presă în care cere demisia șefei DNA. Cred că planul va merge mai departe și vizează demiterea șefei DNA.

Dragnea, Tăriceanu și asociații știu că cel mai simplu și eficient pentru ei e să plaseze la șefia DNA un procuror-șef obedient. El va promova câțiva procurori la fel de obedienți în poziții cheie în care către ei se vor dirija viitoarele dosare și astfel se poate decide politic soarta anchetelor penale.

Este exact modelul de lucru din perioada lui Adrian Năstase și a Rodicăi Stănoiu când controlul era atât de pervers și ticălos încât procurorul Panait a murit pentru că a refuzat să se supună.

Reclame

5 gânduri despre “Agenda secretă a lui Dragnea și Tăriceanu împotriva DNA. Cum s-a manipulat pervers hotărârea CCR: un avocat explică

  1. Pingback: #REZIST. Mândru că e român, repetentul Dragnea şi-a ascuns averea în Brazilia. Conjurația impostorilor | Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

  2. Pingback: #REZIST. Țara mea nu este moşia unui plod de milițian ajuns baron de Teleorman și vătaf peste România | Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

  3. Pingback: Dragnea minte cu nerușinare. El dirijează haita hienelor din Parlament, după acest plan bine pus la punct | Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

  4. Pingback: Toată România ar fi în stradă dacă s-ar înțelege acest rău fără precedent pe care îl fac Dragnea și Tăriceanu | Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta. Mălin Bot. Jurnalist

  5. Pingback: Tupeu uluitor. Cum vrea inculpatul Dan Andronic să manipuleze Justiția. Acțiunea emană mentalitate a la Dragnea, Ponta, Ghiță, Voiculescu. Răspunsul meu: #REZIST | Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, d

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s