VIDEO. Timişoreanul care a depus statutul Partidului Rezist la Tribunalul Bucureşti: Orientarea e către NATO şi UE. Luptă pentru eliminarea corupţilor din funcţiile publice

În 3 martie 2017 un timișorean a trimis la Tribunalul București actul constitutiv și statutul Partidului Rezist.

Conform registului electronic al acestei instanțe, documentele au fost înregistrate aici, astfel fiind blocată o iniţiativă similară a unui grup din Argeş. Documentele au fost întocmite în 27 februarie 2017 şi autentificate la un notar din Timişoara.

Timișoreanul Petrică Folică spune că astfel a reușit să blocheze o inițiativă similară a unui grup de persoane din Județul Argeș care ar fi încercat să înregistreze simbolul #rezist și la OSIM, grup despre care spune că avea intenții ascunse fără nicio legătură cu motivele pentru care sute de mii de români au protestat din momentul tentativei Guvernului Tăriceanu de a schimba Codul Penal prin OUG 13.

partid-rezist-5

”Ei au mințit când au spus că au înregistrat la OSIM simbolul #rezist. Nu se putea face procedural așa de repede. În acel moment am decis să întocmesc statutul și documentele constitutive ale Partidului Rezist și să demarez primul procedura la Tribunalul București. În 3 martie 2017 am trimis documentele, autentificate notarial, la instanță, pentru a legaliza partidul. Cunosc foarte bine procedura și legea și dosarul este complet, nu văd de ce l-ar respinge instața. Teoretic, legal, am fost primul, respect condițiile impuse de lege și Tribunalul București ar trebui să accepte înființarea acestui partid. Din acest motiv cei de la Argeș nu s-au mai dus să înregistreze partidul, deși îi așteptau toate televiziunile”, a declarat Petrică Folică.

partid-rezist-folica-petricas

Partidul Rezist a fost fondat cu trei persoane.

”Este un partid de Centru – Dreapta care militează pe pentru eliminarea corupților din funcțiile publice, pentru aplicarea Punctului 8 din Proclamația de la Timișoara care impunea o interdicție la funcții publice pentru foști securiști și activiști de partid. Pe termen imediat, cerem demisia lui Dragnea, Tăriceanu și a tuturor inculpaților și condamnaților care sunt pe funcții publice”, a mai explicat Folică.

Timișoreanul a mai spus că Partidul Rezist este un partid care va milita pentru orientarea europeană a României și pentru consilidarea parteneriatului militar cu NATO. ”Suntem declarat împotriva apropierii de Rusia, ca să fie foarte clare lucrurile”, a mai spus Folică.

partid-rezist-3.jpg

L-am întâlnit pe Petrică Folică la Timișoara, în Piața Operei, în ziua 48 a protestului #rezist. Era acolo, alături de alți câțiva protestatari care zi de zi sunt în centrul orașului, din seara în care Guvernul Grindeanu a avut tentativa modificării CoduluI Penal prin OUG 13.
Folică spune că iniţiativa lui nu e cunoscută pentru că nu a vorbit cu reporterii televiziunilor de știri.

”Cei de la PRO TV au aflat de la Tribunalul București și m-au sunat,nu am dorit să le dau prea multe detalii ca să nu îmi fie blocată acțiunea. În rest nu a fost mediatizată inițiativa mea. Televiziunile s-au ocupat cu cei de la Argeș și când ei nu au mai putut să înregistreze partidul, nu au mai insistat”

Pertică Folică are experiență politică în Timișoara: „Eu am înfiinţat filiala locală a PPDD , dar când partidul a fost preluat de UNPR-ul lui Oprea, am plecat de acolo. Am mers în PNL. Am fost consilier local şi am candidat apoi ca independent la ultimele alegeri locale”, a mai explicat acesta.

partid-rezist2

În 8 martie 2017 Tribunalul Bucureşti a mai înregistrat un document în acest dosar. Urmează ca instaţa să stabilească un termen la care va continua procedura legală de validare a înfiinţării noului partid.

partid-rezist6
La aflarea veştii că grupul din Argeş încearcă să înfiinţeze Partidul Rezist, reacţia grupurilor implicate în organizarea protestelor #REZIST a fost foarte critică. Astăzi, pe pagina de Facebook Corupţia Ucide a fost făcută din nou o precizare de delimitare faţă de partide politice:

„Facem o precizare importantă: grupul de Facebook #REZISTENȚA nu este și nu se va transforma în partid politic, dar va susține ideile oricărei formațiuni politice care va dovedi că luptă pentru binele țării și al cetățenilor ei, și va sancționa prompt orice derapaj de la acest parcurs. Decizia de a se alătura oricărei formațiuni politice actuale sau viitoare va fi, ca și până acum, la latitudinea exclusiva a membrilor grupului”

În câteva momente puteţi vedea interviul video cu fondatorul Partidului Rezist.

partid-rezist-4.jpg

Un gând despre “VIDEO. Timişoreanul care a depus statutul Partidului Rezist la Tribunalul Bucureşti: Orientarea e către NATO şi UE. Luptă pentru eliminarea corupţilor din funcţiile publice

  1. Pingback: Răsturnare de situaţie: Cine a înregistrat, de fapt, partidul #Rezist | Olt Alert

Lasă un comentariu