Dragnea este un simbol al corupției la Bruxelles. PSD riscă o sancțiune fără precedent | VIDEO

PSD este în fața unei situații fără precedent. Socialiștii europeni își pun problema excluderii din grupul lor europarlamentar a PSD după dezbaterea din Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European.


Citește și: #REZIST. Sunt cetăţean european şi am dreptul să mă duc la parlamentul meu din Bruxelles, când cel din Bucureşti e confiscat de infractori

Declarația de admirație pentru protestul #REZIST dată chiar de șeful socialiștilor europeni spune clar că președintele penal al PSD, Liviu Dragnea, nu mai are absolut nicio credibilitate în Europa.

Un alt politician important socialist, fost ministru de stat în Ministerul de Externe German, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea merge până la o sancțiune fără precedent împotriva PSD, dacă Dragnea și Tăriceanu nu se opresc din planurile de stopare a operațiunilor împotriva corupției.

Dragnea și gruparea care îl servește la conducerea PSD pe acest infractor credeau că pot să păcălească Parlamentul European după protestele masive se stradă provocate de OUG 13. Planul șmecheresc pus la cale în România a ieșit însă pe dos în Parlamentul European.
Prin socialiștii europeni, gruparea Dragnea a cerut o dezbatere în comisia de Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a Parlamentului European. a Parlamentului European.

Dragnea și Tăriceanu l-au trimis acolo pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, după ce acesta făcuse un demers deloc întâmplător în România: declanșase procedura de evaluare a conducerii DNA și a procurorului general.

Planul era ușor vizibil: încercarea de a produce favorabilitate la Bruxelles pentru decapitările la care visează Dragnea și Tăriceanu. Decapitări prin care ei speră să își rezolve dosarele penale, soluție pe care mizează sute se alți politicieni și combinatori puși sub acuzare de procurorii DNA.

Nu le-a ieșit figura pentru că europarlamentarii Monica Macovei și Marian Jean Marinescu au reușit să-i aducă în dezbatere pe Gabriel Liiceanu, Liviu Avram și Atila Biro, dar și pe toți cei 42 de reprezentanți ai protestului #REZIST care am fost la Bruxelles.

Dincolo de dezbaterea din plen, am avut cu toții discuții separate cu lideri ai grupurilor parlamentare de la Bruxelles, unde am explicat situația.
Însă, dincolo ce ce am spus noi acolo, mulți dintre liderii politici din Parlamentul European erau deja foarte bine informați. Știau aproape la milimetru despre planurile lui Dragnea și Tăriceanu de încălecare a Justiției.

Printre ei este și unul dintre politicienii socialiști europeni cei mai importanți, Frans Timmermans. Adică un fel de ”șef” al lui Dragnea pe plan european. Acesta a făcut o declarație care arată ca Dragnea și acoliții lui nu mai au nicio credibilitate. Ba chiar sunt simboluri ale corupției la Bruxelles. Timmermans are funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și este comisar european responsabil pentru portofoliul de Reglementare, Reații interinstituționale, Stat de drept și Carta drepturilor fundamentale.

„Ați văzut devotamentul românilor din stradă față de Uniunea Europeană? Mi se pare foarte, foarte încurajator. Este fantastic să văd că românii au integrat în propria atitudine nevoia de a lupta cu corupția. Este ceva incredibil pentru o țară în care, în trecut, oamenii urau corupția dar trăiau cu convingerea că e ceva inevitabil.

Dacă trebuiau să ducă pe cei mici la școală, trebuiau să ducă ceva directorului. Dacă trebuiau să meargă la doctor, trebuiau să ducă un cadou doctorului. Și în special în politică, dacă aveai nevoie de ceva de la un politician, trebuia să îl mituiești. Românii și-au schimbat total atitudinea și spun că asta nu mai e normalitate pentru ei.

Cred că este un semnal minunat. Și când au constatat că politicienii vor să ducă țara înapoi, nu înainte, au ieșit în stradă. Este ceva atât de încurajator! Asta arată o adevărată schimbare în societatea românească. Cred că românii ar trebui să fie foarte, foarte mândri de ei pentru că fac asta”, a spus Frans Timmermans.
Acesta nu este singurul lider socialist din Europa care și-a exprimat în Parlamentul European admirația pentru protestul #REZIST. Gernot Erler, deputat social-democrat în Bundestag și fost ministru de stat în Ministerul de Externe al Germaniei, a dat un interviu în care se vorbește inclusiv despre excluderea PSD din rândul socialiștilor europeni, dacă nu se debarasează de Dragnea.

”Știți că eu sunt social-democrat și avem relații de camaraderie cu PSD în România. Dar suntem foarte frustrați și dezamăgiți de ceea ce fac ei acolo, deoarece este împotriva tuturor țelurilor României ca lupta obligatorie împotriva corupției și crimei organizate să fie continuată.

Este inadmisibil ca politicieni care, datorită faptului că au fost în guvern, să se bucure de imunitate prin modificarea abuzivă a legii. Este inadmisibil și am transmis foarte clar asta în România. Asta afectează relațiile noastre, este foarte clar.

Este interesant că s-a creeat o mișcare de stradă, practic o opoziție extraparlamentară. Planurile pentru schimbarea în forță a legislației au eșuat datorită protestelor de stradă, susținute și de președintele Iohannis.

România are acum o opoziție extraparlamentară, iar cei ce poartă răspunderea să se gândească la faptul că situația se poate complica, dacă protestul devine permanent. Ar fi ca un regiment al străzii și asta nu poate aduce nimic bun.”, a declarat Gernot Erler.

Europarlamentarul german a fost întrebat apoi de jurnalistul Alexander Andreev, de a Deutsche Welle, dacă se va discuta excluderea PSD din grupul socialiștilor europeni.
 

Răspunsul nu este deloc bun pentru PSD, dacă acest partid nu găsește o cale să se debaraseze de liderul penal care e perceput acum la Bruxelles ca un simbol al corupției.

”Nu se obișnuiește, în mod normal, să fie pusă problema centrală a apartenenței la grupul nostru. Dar folosim contactele existente pentru a le spune răspicat și clar care este poziția noastră despre aceste tentative și cât sunt ele de periculoase pentru dezvoltarea României”, a răspuns Gernot Erler.

Mesaje la fel de ferme, care arată fără dubii faptul că Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu sunt percepuți ca simboluri ale corupției, au venit din Parlamentul European și de la europarlamentarii grupului Popularilor Europeni.

Eurodeputatul PPE Roberta Metsola, care s-a exprimat chiar în plen, în cadrul dezbaterii de la Comisia LIBE de săptămâna trecută.

Discursul ei arată cât de bine este înțeleasă situația din România în Parlamentul European și expune din nou faptul că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, liderii PSD și ALDE care controlează majoritatea parlamentară și Guvernul, sunt personaje total decredibilizate în Uniunea Europeană.
”Încep prin a sublinia că trebuie spune aceste lucruri neapărat în dezbaterea din această comisie. Știu că au fost unele păreri că e vorba despre o problemă națională.

Eu nu sunt de acord cu asta. În numele grupului PPE vreau să spun clar că România este Europa și Europa este România și corupția este antiteza Uniunii Europene.

Un atac asupra Statului de Drept într-un stat membru nu poate fi ignorat și ar trebui să avem un sistem european concret de verificare și control reciproc care să prevină așa ceva. Toți cei care suntem aici i-am auzit pe românii care au ieșit în stradă.

Am văzut o întreagă generație care a sfidat gerul iernii pentru a forma în stradă, cu luminile telefoanelor mobile, drapelul național și drapelul Europei. Cei care credem în proiectul european este imposibil să nu fim mișcați și emoționați de aceste momente.

Acești oameni au adoptat o poziție fermă și au arătat Uniunii Europene care sunt valorile care reprezintă Europa. Despre asta este vorba: democrație, justiție, domnia legii. Acestea nu sunt valori academice arbitrarii, sunt valorile pe care oamenii le-au apărat de-a lungul istoriei.

Lupta împotriva corupției și protejarea Statului de Drept în fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să devină unul dintre principiile directoare ale Uniunii Europene… În calitatea noastră de legiferatori europeni avem datoria să acționăm, deoarece altfel ar însemna că ne trădăm misiunea. Discuția asta nu este doar despre România, este despre valorile noastre comune”, a spus Roberta Metsola.
Situația în care a ajuns Liviu Dragnea după ce s-a întors împotriva lui toată povestea cu dezbaterea pe care PSD o ceruse la Bruxelles nu privește însă doar acest partid și pe alegătorii care au votat PSD sau ALDE.

Este o situație care afectează toată România foarte grav. Faptul că majoritatea parlamentară și guvernarea sunt controlate de doi politicieni considerați simboluri ale corupției la Bruxelles reduce drastic capacitatea de negociere a României într-un moment cheie pentru viitorul tuturor românilor.

În această perioadă se renegociază tot raportul de forțe în Uniunea Europeană. România nu poate negocia nimic cu un simbol al corupției șef în Parlament și președinte al celui mai mare partid.

Suntem într-un impas care ne poate afecta viitorul pentru foarte mult timp, dacă Dragnea continuă să se țină cu dinții de funcții și  PSD nu se poate elibera de el.
Dincolo de handicapul pe care  îl are România la nivelul Uniunii Europene, lucrurile de degradează repede și acasă.

Dragnea și acoliții lui sunt  într-o ofensivă fără precedent împotriva tuturor vocilor critice din media. Ziariștii care au deranjat această putere putred de coruptă sunt vânați unul câte unul și mafia reușește să obțină concedierea lor.

Reclame

10 gânduri despre “Dragnea este un simbol al corupției la Bruxelles. PSD riscă o sancțiune fără precedent | VIDEO

 1. Numele corect al comisiei este Libertati civile, justitie si afaceri interne. Domnul Timmermans este Vice-Presedintele Comisiei Europeene, nu seful PS din Parlamentul European.

  • Am trecut titulaturile exacte si legaturile cu paginile oficiale ale acestuia si ale comisiei LIBE. Multumesc pentru observatie. Astept si opinia dumneavoastra pe subiectul discutat.

 2. Domnule Malin Bot, desi nu sunt si nici nu am fost vreodata vreun simpatizant al PSD-ului, cu toata sleahta lui bolsevica si de talhari, nici cu dumneavoastra nu mi-e rusine.

  Vad ca tot jubilati cu probabilitatea ca PSD-ul sa fie exclus din Partidul Socialistilor europeni. De unde stiti asta ? Oare trebuie sa dam crezare unui obscur europarlamentar care doar a sugerat chestia asta ? Daca sustinea asta unul dintre liderii de frunte ai socialistilor, poate v-as fi dat crezare. Nu mai spun de faptul ca nimeni din randul socialistilor nu are interesul sa excluda vreun partid din grupul lor in aceste momente de tensiune din Occident (alegerile din Franta si Germania).

  • D-le Georgio så stiti cå si Sociali Democratii din SUEDIA cer excuderea PSD-ului sånt critici dure la adresa PSD din Romånia si in ziarele Suedeze

  • Frank e varianta engleza a olandezului Frans, insa observatia e corecta am editat cu varianta numelui in limba materna a acestuia. Multumesc frumos pentru observatie. Inteleg ca, in rest, ati prins esenta comentariului meu. E interesant sa dezbatem aici fondul problemei, nu chichițe.

 3. E necesara o noua generatie de politicieni,curati si inteligenti…din pacate,cei ce conduc tara la ora asta isi promoveaza curvele, fii, nepotii…

 4. Pingback: Mălin Bot: Dragnea este un simbol al corupției la Bruxelles. PSD riscă o sancțiune fără precedent | RoEvanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s