Iliescu a construit o fabrică de politicieni toxici pentru democrație. Ce ne arată bătălia dintre Dragnea, Ponta și Firea

Ion Iliescu a reușit să lase moștenire României un partid care produce sistematic lideri politici absolut toxici pentru democrație.

Pare că Iliescu și-a atins perfect obiectivul declarat în 27 decembrie 1989, la Ambasada URSS, când spunea ambasadorului Evgheni Tiajelnikov că trebuie pe orice cale să blocheze ”devierea proceselor” către capitalism și democrație, ca în alte țări din Europa de Est care ieșiseră din comunism.

Principalul partid din România, construcția politică a lui Ion Iliescu, este o fabrică de lideri politici care, de îndată ce acaparează puterea, devin otrăvitori pentru democrație.
Discuția lui Iliescu cu ambasadorul URSS este consemnată în volumul ”11 ani din istoria României. Decembrie 1989 – decembrie 2000” al jurnalistei Domnița Ștefănescu.

”Acum trebuie lucrat individual, ca să evităm împingerea spre dreapta a proceselor, a problemelor sociale de la noi. Și eu cred că, din punct de vedere politic, preocuparea principală a celor câțiva care suntem aici este de a contribui la o dezvoltare sănătoasă, e cale revoluționară, și să frânăm posibilitatea elementelor de dreapta de a prelua comanda, tendințe care se manifestă în alte țări socialiste”, este fraza cheie în care se află înțelegerea răului cu care România s-a confruntat timp de 28 de ani, dar și motivele pentru care PSD, cel mai mare partid din țară a devenit o fabrică de lideri politici pur și simplu criminali pentru democrație.

Din momentul când a ieșit din ambasada URSS, unde a avut loc întâlnirea la care Iliescu a rostit fraza de mai sus, Iliescu și camarila lui s-au apucat de treabă.

Adică din 27 decembrie 1989.

Rezultatul sunt mineriadele, distrugerea partidelor istorice, distrugerea economiei prin blocarea intrării companiilor mari, în 1990, în România și o clasă politică putred de coruptă în care domină partidul construit de Iliescu: PSD. Un partid care produce sistematic lideri politici toxici pentru democrație.
Privatizările cu companii puternice, care aveau piețe și tehnologie, au fost blocate prin sindicatele anexate fostului PCR și preluate urgent sub controlul grupării lui Iliescu. Astfel am ratat șansa extraordinară a salvării unor mari părți din economia socialistă. Am ratat șansa de a avea sute sau mii de exemple de succes ca Dacia, care este acum una dintre excepțiile de la regula acelor ani.

Aici este sursa principală a dramei sfâșietoare pe care o trăiesc milioane de familii distruse, pentru că milioane de români au fost nevoiți să plece în străinătate ca să-și câștige un trai decent. Atunci s-au distrus milioane de locuri de muncă numai pentru că Iliescu visa să perpetueze socialismul în România.
Protestele din Piața Universității au fost urgent stopate cu bâtele minerilor, dar după ce printre cei care protestau au fost plasați strategic foști turnători ai Securității. Marian Munteanu e exemplul cel mai elocvent.

Regelui Mihai i s-a interzis inițial să intre în țară, apoi și Casa Regală a fost compromisă cu personaje ca Radu Duda.

Partidele istorice se reînființau în jurul unor lideri apăruți dintre puținii supraviețuitori ai comunismului. Au fost și ele infiltrate cu tot felul de turnători și colaboratori ai Securității care au sabotat din interior consolidarea vreunei opoziții. Alții au fost detonați mai târziu pentru a distruge speranțele românilor în schimbare.

Este un tablou pe care îl vedem acum, privind în urmă, foarte clar.

Citind și recitind ce îi spunea Iliescu ambasadorului URSS Evgheni Tiajelnikov, în 27 decembrie 1989, înțelegem perfect de ce s-au întâmplat toate cele de mai sus. Vedem limpede cum a fost sabotată orice șansă a României de a intra cu dreptul în democrație.

S-a construit atunci o fundație complet greșită pentru România și de aceea facem atât de greu progrese. Tot atunci, din camarila instruită la Moscova care l-a servit pe Iliescu, s-a născut actualul PSD, moștenirea toxică pe care Iliescu ne-o lasă.
Un partid atât de toxic care nu reușește să depășească stadiul de fabrică de dictatori criminali pentru democrație. Fotografia anului 2017 pentru PSD este o imagine de coșmar pentru viitorul României.

Acum lider al partidului este un infractor condamnat cu suspendare, un baron local îmbogățit obscen în unul dintre cele mai sărace județe ale României, un individ lipsit de cultură și cu o educație sumară.

O catastrofă din punct de vedere democratic.

Dragnea nu acceptă nicio critică în presă. Dacă ar putea, ar trimite la canal toți ziariștii care nu-i ridică ode. Încă nu poate să facă asta, dar în multe cazuri a reușit să determine concedierea unor voci critice prin tot felul de înțelegeri ascunse cu patroni cu probleme penale, exact ca ale lui.

Peste toate acestea, aflat într-un al doilea proces cu deznodământ previzibil. Martorii au confirmat acuzațiile, aproape toți inculpații și-au recunoscut vina. Asta prefigurează o condamnare previzibilă a lui Dragnea, de data asta cu executare. O condamnare pe un prejudiciu care e ridicol de mic comparativ cu afacerile fabuloase care se învârt în jurul lui și pe care nu le investighează temeinic instituțiile responsabile, dintr-un motiv care scapă tuturor.

Dacă Dragnea nu reușește să-și mai dea vreo OUG 13, prin care să-și rezolve dosarul cu condamnare iminentă, un nou lider va trebui să preia puterea din PSD și apoi să controleze majoritatea parlamentară și guvernarea.

Ce lideri a produs PSD pentru a-l înlocui pe Dragnea?
Victor Ponta, trimis și el în fața judecătorilor de procurorii DNA, speră la o revenire.
E susținut de ”marele” Adrian Năstase.

L-am mai văzut în exercițiul puterii guvernamentale și dezastrul pentru democrație a fost la fel de mare ca acum, sub Dragnea. La fel de mincinos, la fel de incapabil să gândească și să acționeze democratic. Singura diferență este că Ponta nu a fost baron local, dar este produsul, pupilul și marioneta baronului suprem al României: Adrian Năstase.

Gabriela Firea este alt lider produs de PSD care ar putea să-i urmeze lui Dragnea.

Se visează chiar candidat la președinție și deja a început campania electorală. Firea se apropie de momentul când va puncta un an de când e primar general al Capitalei. Un an în care nu a făcut absolut nimic. Nicio promisiune din campania electorală nu a fost îndeplinită. Niciun proiect major nu a fost finalizat.

Niciun proiect important nu a fost demarat. Firea nu a fost capabilă nici măcar să gestioneze cât de cât decent probleme curente cum a fost deszăpezirea. Incompetență administrativă crasă, gargară electorală cât cuprinde.

A reușit însă performanțe negative șocante. Ultima este actul de cenzură tipic comunistă de la Teatrul Excelsior, unde un spectacol a fost anulat pentru că directorii teatrului au interzis prezentarea unui filmuleț despre protestele #REZIST.
Vedeți vreo diferență între Gabriela Firea și Liviu Dragnea? Eu nu văd!

Și nu văd niciun alt lider la vârful PSD care să fie cât de cât decent, care să priceapă cât de cât ceva din modul cum trebuie să funcționeze o democrație, capabil să respecte principii elementare. Văd un partid în care se bat pentru control găști la fel de otrăvitoare pentru democrație.

Pur și simplu, PSD este acum o fabrică de criminali în serie pentru democrație.

O fabrică foarte eficientă care produce politicieni numai buni să facă ceea ce gândea Ion Iliescu în 1989 și îi spunea ambasadorului URSS: sabotarea democrației.

Reclame

2 gânduri despre “Iliescu a construit o fabrică de politicieni toxici pentru democrație. Ce ne arată bătălia dintre Dragnea, Ponta și Firea

  1. Pingback: De ce a ales Dragnea un moment cheie ca să-l mazilească pe Grindeanu. Sorine, spune tot despre OUG 13! | Mălin Bot, jurnalist

  2. Pingback: Subiectul pe care nu are voie să-l evite Sorin Grindeanu | Reporter Virtual | Portal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s