Tot mai toxici pentru democrație. Liderii PSD și ALDE, indezirabili de la Veneția până la Berlin, simboluri ale corupției la Bruxelles, mustesc de ceaușism

În numai o săptămână, liderii alianței PSD – ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au generat o serie de evenimente care le expun și mai puternic instinctele tipic comuniste. Din PSD, nu doar Dragnea s-a aflat în centrul unor evenimente care trădează caracterul tot mai toxic pentru democrație al grupării de la vârful acestui partid. Devine tot mai limpede cât de periculoși sunt acești oameni și găștile lor pentru viitorul nostru.


Video: Crima care ne arată modelul PSD pentru Justiție 

Cenzură în cultură și acțiuni de propagandă în școli tipic ceaușiste.

Legi importante pentru întreaga societate ținute la secret și lansate de la întruniri de partid, după ce numai ”tovarășul” a avut voie să vorbească despre ele. Legalizarea sistemului Pile Cunoștințe Relații. Excluderi din partide ca pe vremea comunismului.

Toate acestea sunt evenimentele produse, în foarte scurt timp, de lideri ai celor două partide care controlează acum majoritatea parlamentară și guvernarea.

Aceste evenimente trădează un singur lucru: România e condusă de indivizi cu grave dizabilități democratice. Ei acționează, conștient sau instinctiv, exact pe modelul după care a condus România Nicolae Ceaușescu, având în plus doza de disperare generată de dosarele penale pe care încă nu reușesc să le stopeze.

Liviu Dragnea a ratat momentul OUG 13 și a fost stopat din operațiunea de decapitare a conducerii DNA și a Parchetului General. De la Bruxelles și chiar din partea socialiștilor europeni, liderul PSD a primit semnale puternice care l-au forțat să renunțe la planul prin care spera să-și rezolve dosarele penale, deschizând astfel calea rezolvărilor și pentru toți pușcăriabilii care îl susțin.
Condamnatul Dragnea, inculpatul Tăriceanu și toată gașca politicienilor și combinatorilor anexați acestora, de la inculpatul Ponta la condamnata în primă instanță Udrea și de la inculpatul Andronic la urmăritul internațional Ghiță, mizau pe planul de schimbare din funcție a șefilor DNA și Parchetului General.

Plasarea la conducerea acestor instituții a unor procurori-șefi obedienți politic era pasul decisiv prin care mafia aceasta spera să-și ”rezolve” problemele penale, să scape de sentințe, să-și păstreze intacte averile și să poată să-și perpetueze accesul la putere, la bani publici. Își doreau să ne întoarcă în timp în urmă cu 15 ani, pe vremea regimului Năstase, când procurorii onești cum era Cristian Panait erau uciși dacă îndrăzneau să refuze comenzile politice.

Rămân la opinia că Tudorel Toader a fost doar un pion, un executant docil al acestui plan.

Faptul că Dragnea a ieșit public să spună că nu știa despre decizia lui Tudorel Toader de a renunța la declanșarea procedurii de demitere este irelevant. Liderul PSD nu avea încotro, a fost nevoit să declare asta public.

Trebuia să mimeze această surprindere pentru a nu părea slab în fața grupurilor penale care și-au pus speranța în el și îl susțin.
Dacă șmecherii se prind că e slab și nu le livrează soluții, își pierde susținerea.

Dragnea are nevoie de televiziuni cum e cea a condamnatului Voiculescu, a inculpatului fugar Ghiță sau de ziare și site-uri cum e cel al inculpatului Andronic. Trebuie să pară puternic în fața acestor șmecheri care îi sunt foarte utili și cu care are multe de negociat ca să-și mențină puterea.

Dar, mai ales, Liviu Dragnea trebuia să nu arate electoratului PSD îndopat cu lozinci anti-Bruxelles, anti-Europa și cu sloganuri naționaliste că s-a supus presiunilor de afară.

De aceea eu sunt de părere că greșesc cei care au tendința să vadă acum în Toader vreo speranță că acest ministru al Justiției se va opune planurilor mafiei de a încăleca Justiția.

Momentul când a acceptat să se subordoneze unui infractor este definitoriu. Se va subordona docil și va oferi soluții pentru planurile infractorului, chiar dacă pentru televiziuni oferă spectacolul unei independențe inexistente.

Faptul că Dragnea minte este simplu demonstrabil prin modul cum s-a contrazis singur, fără să realizeze. S-a declarat ”dezamăgit” că Tudorel Toader nu a demarat procedura de demitere a Codruței Koveși și a lui Augustin Lazăr la numai câteva zile după ce tot el a spus că nu vrea ca cei doi să fie demiși și l-a amenințat pe scriitorul Gabriel Liiceanu că îl dă în judecată pentru că a spus că asta urmărește.
Nu vrea ceva, dar apoi e dezamăgit că nu se întâmplă?  Dragnea s-a încurcat în ițele propriilor minciuni până când s-a contrazis singur.

Ponta a simțit că Dragnea e vulnerabil și de aceea a ieșit la atac, declanșând un război în PSD care nu are ce să aducă bun României. Ambii combatanți sunt la fel de răi, la fel de penali și au în spate aproape aceleași găști care se repliază imediat acolo unde e puterea.

În acest context, Dragnea a scos urgent din joben povestea cu Legea Salarizării, pentru a genera urgent alt subiect de dezbatere publică.

Abilă, Gabriela Firea și-a generat propria campanie de imagine, cu gândul la proverbul: ”Doi se bat, al treilea câștigă”. Numai că s-a întors împotriva ei.

Un proiect important pentru întreaga societate, care afectează pe toți cei 1,2 milioane de bugetari, a fost anunțat exact ca pe vremea comunismului, după o ”plenară” PSD, fără dezbateri publice în care să fie consultați cei afectați.

Exact ca în dictatura ceaușistă, proiectul a fost pritocit ”la partid”, sub ”directa supraveghere a tovarășului” Liviu Dragnea, de către ministrul Lia Olguța Vasilescu, un personaj politic căruia este foarte greu să-i atașezi conceptul de competență în orice domeniu.
Exact pe vremea PCR, când era total irelevant cine conduce guvernul, pentru că toate deciziile majore erau luate de Ceaușescu, prim-ministrul Sorin Grindeanu a fost o cantitate neglijabilă, pe lângă Dragnea și Olguța.

La conferința de presă de după ”plenara” PSD de la Sinaia, când s-a anunțat proiectul de lege, Grindeanu a fost doar un element de decor. Era un fel de umil Constantin Dăscălescu, pe lângă Nicolae și Elena Ceaușescu.

Citește și: Ca să nu se supere tovarășa Gabriela Firea, la Teatrul Excelsior numai fluturii sunt liberi

Gabriela Firea a reușit și ea să etaleze exact același tip de mentalitate ceaușistă instinctivă, la numai o săptămână de la scandalul de cenzură în cultură de la Teatrul Excelsior, unde un spectacol al unei reviste culturale a fost anulat pentru că directorii teatrului au cenzurat un montaj video cu protestele #REZIST. Sunt tot directorii care aprobaseră bucuroși anul trecut, ca PSD să-și lanseze candidații la alegeri pe scena Teatrului Excelsior.

Propagandă politică în teatru și cenzură împotriva celor care deranjează partidul, tipic comunist.

Ahtiată după propagandă, Gabriela Firea, a reușit să producă un nou moment la fel de ceaușist, când s-a dus la o școală generală din Sectorul 6, unde a fost primită de elevi îmbrăcați în haine populare, exact așa cum erau primiți Elena și Nicolae Ceaușescu când mergeau în ”vizite de lucru” prin țară.
Zeci de elevi au fost folosiți pentru operațiunea de propagandă a primarului general, pe un subiect care nu se prea regăsește printre principalele atribuții din fișa postului edilului-șef din București. Nu are legătură nici cu gropile din drumuri, nici cu traficul blocat, nici cu transportul în comun, termoficarea sau întreținerea spațiilor verzi. Nu e legat nici măcar de buna administrare a clădirilor în care funcționează școli, unde primarii au atribuții.

Gabriela Firea pare că ar face orice, numai să nu se ocupe de problemele pentru care a fost votată de bucureșteni și pe care și le-a asumat în campania electorală.

La nici un an de la alegerile locale și mai puțin peste 100 de zile de când PSD &ALDE au preluat puterea guvernamentală, devin tot mai evidente problemele grave pe care le au politicienii care controlează aceste partide. Sunt semnale care se văd foarte bine și din afara României.
Mesajele de la Bruxelles au fost foarte dure, după declanșarea protestului #REZIST. Din 100 de zile de guvernare, 60 sunt marcate de protestul #REZIST. Este o performanță negativă fără precedent în istoria recentă.

Când îi întrebi despre aceste derapaje, reprezentanții PSD vin cu răspunsul:

”Am câștigat alegerile, poporul ne-a dar dreptul să facem ce vrem”.

Atât înțeleg ei din democrație și ideea de stat de drept. Gogorița asta este transmisă mai departe electoratului lor fidel. Deseori m-am întâlnit cu replica asta pe rețele sociale, venind de la oameni simpli și naivi care încă nu reușesc să înțeleagă adevăratul caracter al celor pe care i-au votat.

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio ținut să atragă atenția lui Dragnea, Tăriceanu & Asociații penali asupra faptului că cei care câștigă alegerile nu pot să facă orice.

Le-a spus, practic, ceea ce au spus în stradă și sutele de mii de protestatari #REZIST.

”Cei care câștigă alegerile nu pot impune anumite opțiuni societății, indiferent de transparență și incluziune”, a declarat președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, vorbind despre situația din România.

Acesta e un principiu democratic pe care nu îl pot pricepe indivizi ca Dragnea, Tariceanu și alți lideri politici din gașca lor. Pur și simplu acești oameni sunt incapabili să proceseze și să înțeleagă democrația și de aceea sunt atât de periculoși pentru viitorul României. De aceea ei cred cu convingere că au dreptul să ciuntească legile cum îi taie pe ei capul, numai ca să-și rezolve problemele penale.
”Ceaușescu făcea ce voia el în România, noi trebuie să facem la fel”, așa gândesc indivizi ca Dragnea sau Tăriceanu.

Ei trăiesc cu convingerea că cine câștigă alegerile poate să facă absolut orice vrea el. Să anuleze, din Codul Penal, infracțiunile pentru care este judecat. Să decapiteze instituții. Să emită alte legi care le legalizează furtul. Să legalizeze nepotismul. Să cenzureze ce vor ei în presă, în teatre, în cărți și cinematografe. Să comande lichidarea profesională a jurnaliștilor sau altor voci publice care li se opun.

Sunt lucruri extrem de grave pentru cei care înțeleg democrația și mai ales pentru politicienii importanți din țările civilizate.

Tocmai de aceea a primit actuala putere atât de multe semnale din Europa.
Îngrijorarea este uriașă din cauza derapajelor provocate de Dragnea, Tăriceanu & asociații.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care are în coordonare și domeniul domeniul Justitie – Stat de Drept, vine la București, unde urmează să aibă un dialog cu cetățenii, pe 20 aprilie 2017.

Timmermans este un politician socialist important. Acesta a ținut două discursuri în Parlamentul European, la Bruxelles. De aici, prim-vicepreședintele Comisiei Europene s-a exprimat foarte dur pe tema corupției și tentativelor de încălecare a Justiției comise de cuplul Dragnea-Tăriceanu prin guvernul marionetă Grindeanu.
În același timp, Timmermans a lăudat protestul #REZIST și eforturile făcute de sistemul judiciar în lupta cu corupția. De la Bruxelles, oficialul european a spus clar și răspicat că actuala putere PSD & ALDE are lideri simbol al corupției.

Discursurile lui Timmermans de la Bruxelles și multe alte poziții, susținute de europarlamentari  din alte grupuri, au expus clar faptul că Dragnea și compania sunt un simbol al corupției la Bruxelles și nu numai.

Din Germania, un reprezentant al socialiștilor, deputat și fost ministru în ministerul de Externe, a dat un semnal dur PSD, vorbind despre o posibilă excludere din grupul socialiștilor europeni.
Peste aceste semnale, putem adăuga un altul, foarte important, de săptămâna aceasta.
Președintele Parlamentului Germaniei (Bundestag) Norbert Lammert, s-a oprit în România aproape în paralel cu momentul când președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, atrăgea atenția PSD că nu e democratic să acționeze ca pe vremea PCR.

Norbert Lammert, șeful Bundestag, a discutat doar cu președintele Klaus Ioannis.

I-a ignorat total pe șefii Parlamentului României, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea. Este un semnal foarte important în tot acest context.

Asta chiar dacă, după ce presa a remarcat situația, Ambasada Germaniei a publicat un comunicat de presă în care a răspuns politicos că agenda încărcată și timpul scurt de escală în România nu au permis președintelui Parlamentului Germaniei să aibă mai multe întâlniri.
Norocul României este că suntem în Uniunea Europeană și NATO, având alături parteneri din democrații consolidate care sunt interesați să ne țină țara de drumul la care ne-am angajat când am intrat în această familie.

Dorința fraților mai mari din familia europeană de a ajuta România să meargă pe acest drum nu este însă suficientă, dacă noi nu ne trezim le realitate și nu înțelegem că în democrație lipsa de participare la vot este cel mai mare rău pe care putem să-l facem împotriva noastră, a familiilor noastre și a țării noastre.
Asta pentru că cei mai răi politicieni, cei mai hoți dintre ei, cei mai periculoși dictatori în fașă, sunt cei care manipulează ușor o masă critică de alegători naivi, mai puțin educați, mai vulnerabili social.

Dacă aceste categorii sunt lăsate să decidă pentru toți, ajungem la situații ca cea de acum în care un condamnat penal înconjurat de o veritabilă mafie a ajuns să controleze România și să pună democrația în pericol.

2 gânduri despre “Tot mai toxici pentru democrație. Liderii PSD și ALDE, indezirabili de la Veneția până la Berlin, simboluri ale corupției la Bruxelles, mustesc de ceaușism

  1. Pingback: Ziua în care regimul Năstase a comis cea mai revoltătoare crimă. După 15 ani, marii inculpați ai patriei caută să ne aducă tot acolo | Reporter Virtual | Portal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s