Dilema bizară a multiplului inculpat Dan Andronic: editorialist impostor sau complice tăinuitor?

Dan Andronic, inculpat în două dosare DNA, este autorul unei schizofrenii editoriale unice. Involuntar s-a autodenunțat, marți 10 aprilie 2017, ca făcând parte dintr-un grup infracțional organizat care ar fi fraudat alegerile. Șocant este că acest ”autodenunț” involuntar bizar este într-o contradicție ciudată cu editorialele pe care același Dan Andronic le publica în trecut, tot în EVZ.

Dan Andronic din 2017 îl contrazice pe Dan Andronic din 2015 în articole diferite din EVZ, articole care, puse față în față, compun tabloul unei schizofrenii editoriale ciudate.
Cercetat și judecat în mai multe dosare penale, începând din decembrie 2015 când a și stat o noapte la arest reținut de procurori, inculpatul Dan Andronic încearcă disperat să convingă publicul că există o conspirație ocultă și ilicită împotriva lui. Folosește ziarul la care e patron, EVZ, dar și parteneriatele media pe care le are cu B1 TV sau cu RTV, televiziunea urmăritului internațional Ghiță.

Sub pretextul că face dezvăluiri despre grupuri oculte de putere (exact după modelul ”Telepatia”, patentat de condamnatul Dan Voiculescu) patronul EVZ, Dan Andronic, o atacă sistematic pe șefa DNA, Laura Codruța Koveși. Multiplul inculpat Andronic susține în articolele sale că șefa DNA ar face parte dintr-un grup de putere care îl hărțuiește judiciar pe nedrept, preluând de la Ion Cristoiu povestea ”binomului”. O poveste construită ca să fie folosită și de cuplul Udrea-Băsescu. Acuzele lui Andronic sunt preluate insistent și de Antena 3.


Citește și:

În momentul halucinant când mi s-a spus că Antena 3 e un exemplu de urmat am realizat că nu mai am nici un viitor la EVZ. Explicațiile pe care le datorez publiculuiUltimul articol, publicat de Andronic luni, 10 aprilie 2017, în EVZ, lansează acuze foarte grave, chiar cu o zi înainte ca patronul EVZ să se prezinte la sediul DNA pentru procedura legală de începere a urmăririi penale într-un nou dosar penal. La intrarea în sediul DNA, Dan Andronic a recunoscut că a scris ultimul articol după ce a primit citația, dar în același timp s-a prefăcut că nu știe de ce este chemat cu avocatul după el. În sediul DNA a fost oficial informat că e pus sub urmărire pentru favorizarea infractorului și mărturie mincinoasă.

Dan Andronic știe bine că cei chemați cu avocat urmează să fie puși sub învinuire, răspunsul că nu știa de ce a fost chemat e pur și simplu o minciună spusă fără să respire cu naturalețea unuia care minte constant și sistematic.
Surse judiciare apropiate anchetelor DNA spun că Andronic primise o citație înainte să publice ultima ”dezvăluire”, deci știa foarte bine ce urmează când și-a publicat articolul.


Andronic este atât de tăntălău încât singur demonstrează că știe bine procedurile, în acest sens. Vezi aici înregistrarea emisiunii cu Traian Băsescu când Andronic se oferă să-i explice fostului președinte ce calitate are într-un dosar în care a fost citat și spune: Haideți că vă explic eu. V-au chemat cu avocat? … la 1H.20min.În acest ”articol”, Andronic susține că ar fi participat, acum opt ani, la o întâlnire ocultă extrem de gravă.  Întâlnirea ar fi avut loc în 2009 acasă a Gabriel Oprea, unde ar fi fost și Codruța Kovesi, George Maior (fost șef SRI), Florian Coldea (prim adjunct al șefului SRI) și acolo, insinuează Andronic, rezultatul alegerilor ar fi fost falsificat în detrimentul lui Mircea Geoană, pentru Traian Băsescu.

Atât de grave sunt ”dezvăluirile” multiplului inculpat Dan Andronic încât patronul său politic, Traian Băsescu, a izbucnit seara, nervos, într-o emisiune de la postul B1 TV, cerând să fie arestați Gabriel Oprea, George Maior, Florian Coldea și Laura Kodruța Koveși.
În mod ciudat, Traian Băsescu nu a cerut și arestarea lui Dan Andronic care s-a ”autodenunțat”, de facto, ca participant la întâlnirea pentru care fostul președinte cere arestări. Ba chiar, Traian Băsescu a lăsat să se înțeleagă că Dan Andronic ar fi fost pus sub urmărire în acest nou dosar penal ca răzbunare pentru ”dezvăluirile” făcute.

Este o situație bizară. Dacă se impun arestări, așa cum susține Traian Băsescu, de iure s-au comis infracțiuni. Dacă este adevărat ce spun Andronic și Băsescu, că s-au comis infracțiuni la presupusa întâlnire ocultă, ceea ce o inculpă pe Codruța Kovesi, patronul EVZ nu poate pleda nevinovat fără să frizeze bunul-simț, legea și logica elementară.

Niște persoane care se întâlnesc, într-un grup infracțional organizat, pentru a comite orice fel de faptă ilicită nu cheamă la momentul comiterii faptei martori inocenți, care nu cunosc obiectul infracțiunii și pot deconspira totul. Nu au niciun motiv să facă așa ceva. Mai ales când era vorba de un ”jurnalist” și în același timp de un om de casă al lui Traian Băsescu.

Când Băsescu spune că nu știa nimic despre întâlnirea descrisă de Andronic, face ca articolul patronului EVZ să fie și mai absurd.

De ce ar fi chemat Oprea acasă la el pe omul lui Băsescu ca să afle despre un complot despre care Băsescu nu știa nimic?

Ca să-i spună lui Băsescu?

Dacă admitem situația în care cineva, prin absurd, e chemat să asiste la comiterea unei infracțiuni, fără să fi știut înainte de planurile făcute pentru comiterea faptei, Andronic are altă problemă la fel de mare. Este complice pentru că a participat și nu a denunțat imediat faptele. Complicitatea este cu atât mai gravă cu cât, opt ani de zile, Andronic a tăinuit comiterea acestor fapte.


Citește și: Servitorii lui Ghiță deghizați în ”jurnaliști dedicați meseriei”| VIDEODeci, dacă Koveși, Maior, Coldea și Oprea se fac vinovați de vreo faptă penală, Andronic este vinovat de participare la comiterea ei, de participare la grupul infracțional organizat și de tăinuire. Dacă nu s-a comis nicio faptă penală, atunci toată ”dezvăluirea” lui Andronic este de fapt un articol despre nimic. Pentru nimic nu are de ce să fie cineva victima unei hărțuiri judiciare, ceea ce contrazice tot ce clamează Andronic de luni de zile în articolele anti-DNA prin care a transformat EVZ în ceva la fel de insalubru ca Antena 3.

O situație ciudată și jenantă în același timp în care Dan Andronic s-a băgat singur, din motive pe care numai el le știe. Cert este că suntem în fața unei manevre foarte lipsită de inteligență, din moment ce este atât de ușor demontabilă. Dar asta nu e totul.

Situația devine de-a dreptul schizofrenică jurnalistic, în momentul în care pui față în față articolul cu acuzele lui Andronic din aprilie 2015 cu un editorial scris de același Dan Andronic, într-o zi de luni, 6 aprilie 2015, exact în urmă cu doi ani, la șase ani de când acesta ar fi asistat la întâlnirea ocultă pe care o acuză azi.


schizofrenie-editoriala


Deși a asistat la astfel de fapte ”reprobabile” pe care Traian Băsescu le consideră penale și pentru care cere arestări, Dan Andronic scrie în aprilie 2015 un editorial laudativ, elogiativ și admirativ la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

” Laura Codruța Kovesi este modelul de funcționar al Statului care a decis să facă o carieră în mod instituțional, nu prin favor politic. Cu alte cuvinte, performanța prin care-și dorește Laura Codruța Kovesi să rămână în memoria oamenilor este construită pe rezultatele DNA, pe declanșarea unui proces de curățire a societății…”

Cum putea Koveși să fie un model de funcționar al statului în 2015, dacă Andronic știa și tăinuia din 2009 că participase ca procuror general la acte atât grave cum este influențarea din culise a alegerilor prezidențiale, o treabă penală în opinia lui Traian Băsescu?

Dilema în care se bagă singur Dan Andronic este fabuloasă.

Dacă Dan Andronic de azi spune adevărul, înseamă că Dan Andronic din 2015 a mințit. Dacă Dan Andronic a mințit în 2015 atât de grav, de ce l-am crede pe Dan Andronic din 2017? Dacă Dan Andronic din 2015 a spus adevărul înseamnă că ceea ce publică Dan Andronic în 2017 este o minciună și acest personaj este tot un impostor.

Pur și simplu, prin contradicția între ce scria Andronic în 2015 și ce scrie în 2017 se descrie singur, inevitabil, ca fiind un impostor sadea.

Practic, multiplul inculpat Dan Andronic rostogolește într-o formă proprie exact aceleași acuzații lansate în spațiul public de Sebastian Ghiță, Elena Udrea și chiar Traian Băsescu. O face cu disperare, pentru că nu mai ține cont de propriile articole din trecut când spunea cu totul altceva.
Toți au decis să vină în fața publicului cu această poveste numai după ce au început să fie inculpați în diverse dosare penale, deși multe dintre faptele la care fac referire s-au petrecut chiar cu foarte mulți ani în urmă.

Niciunul dintre ei nu explică, atunci când lansează astfel de acuze, de ce au tăinuit ani de zile presupusele fapte ilegale și de ce vin în fața publicului cu ele abia după ce au ajuns să aibă probleme penale. Interesant este că povestea ”Binomului” a fost lansată prima dată de Ion Cristoiu, care susține că ar avea și un jurnal unde Elena Udrea ar fi consemnat, ca o școlăriță naivă, ce făcea în fiecare zi ca ministru.

Încercați să vă imaginați scena cu Elena Udrea stând singurică cuc pe canapea, cu un caiet cu coperți roz în brațe și un pix cu puf de struț, tot roz, scriind cuminte seară de seară pățaniile ei de ministru, ca o copilă naivă. Așa este că imaginea asta vă jignește inteligența și bunul-simț?


base-udreaAdevărul este că jurnalul era necesar pentru a da credibilitate poveștii ”Binomului”  care se mulează perfect pe calapodul de manipulare ”Telepatia”, calapod folosit de condamnatul Dan Voiculescu  prin trustul Intact (Antena3, Antena1, Jurnalul Național) sau prin alte publicații care îi servesc interesele cum este Luju.

Povestea are variante și personaje negative diferite în funcție de prieteniile celor care o spun.

Sebastian Ghiță niciodată nu l-a acuzat pe George Maior, deși acesta era șeful lui Coldea, pe care patronul fugar al RTV l-a acuzat de toate relele din lume. Ghiță era prieten cu Maior. Televiziunea lui Ghiță îl acuză însă pe Traian Băsescu că sub regimul lui s-a construit ”binomul”.

Elena Udrea, Dan Andronic și Ion Cristoiu nu îl acuză pe Traian Băsescu de existența ”binomului”, deși ca șef al statului, prin Consiliul Suprem de Apărare a Țării, preșdintele României e șeful șefului SRI și Maior îi raporta direct.


udrea-basescuO asemenea operațiune făcută de SRI fără știrea și aprobarea lui Traian Băsescu ar însemna automat că acesta a fost un președinte naiv, marionetă, care habar nu avea ce fac subordonații lui. O astfel de imagine intră într-un contrast la fel de schizofrenic cu tot ce a făcut Traian Băsescu în cele două mandate prezidențiale când a și spus de mai multe ori că este ”cel mai informat om din România”.

Liviu Dragnea, Victor Ponta, slujbașii lui Dan Voiculescu și Felix însuși susțin că Băsescu a construit binomul și l-a folosit într-un mod abuziv pentru care fostul președinte ar trebui să fie judecat și condamnat.

Traian Băsescu însuși acuză existența ”binomului” ocult, fără a explica în același timp de ce l-a tolerat sau de ce nu știa despre el. Niciun jurnalist din cei care îl au ca invitat de sute de ori la RTV sau B1 TV nu i-a pus această simplă întrebare lui Traian Băsescu:

Ați aprobat ca șef CSAT existența binomului?

Mă întreb cum ar răspunde Dan Andronic la această întrebare astăzi și dacă peste doi ani nu s-ar contrazice iar singur….

Indiferent că vorbim de ”Telepatia” lui Voiculescu sau ”Binomul” lui Ghiță-Băsescu, tot acest circ pe care îl fac inculpații ca Udrea, Andronic, Ponta, Dragnea și toți penalii care participă la campaniile de denigrare împotriva DNA nu explică ceva foarte important: toate condamnările dispuse în Justiție împotriva mafiei din politică.


Pe aceeași temă:
Tupeu uluitor. Cum vrea inculpatul Dan Andronic să manipuleze Justiția. Acțiunea emană mentalitate a la Dragnea, Ponta, Ghiță, Voiculescu. Răspunsul meu: #REZISTKoveși sau procurorii din subordine nu arestează pe nimeni. Nu dau sentințe. Sunt actori egali cu avocații în cadrul procesual penal. Procurorii DNA merg în fața unor judecători cu probe pentru care cer arestări sau condamnări.

Marii inculpați de pe scena politică au averi obscene care le permit să-și angajeze cei mai buni avocați pe care cineva îi poate cumpăra în România. Acești avocați cunosc toate chichițele și portițele prin care își pot avantaja clienții. Ei pledează în fața magistraților cauzele clienților lor și contrazic procurorii DNA.

Judecătorii sunt cei care decid sentințele sau arestările, nu Kovesi sau Coldea, după dezbateri cu avocații inculpaților. Și nu decide un judecător, decid mai mulți magistrați. Măsurile preventive și sentințele penale au instanțe de control care verifică deciziile primare. Vorbim de dosare în care decid atât de mulți judecători încât e pueril să clamezi că Koveși singură bagă pe cineva la pușcărie.

Mutatis mutandis  ajungem la explicația logică pentru campaniile în care Koveși este atacată atât de agresiv. Cei care le comandă și dirijează o fac ”la șantaj și intimidare” în special de frica anchetelor care urmează. Speră ca cei din conducerea DNA să fie intimidați de toată această uriașă mașinărie de denigrare și să ceară procurorilor din subordine să o lase mai moale.

Este exact ce făcea Dan Voiculescu pe vremea când Traian Băsescu declara, la ora 5 de la Palatul Cotroceni, că are mai multă încredere în Justiție decât în fratele lui.

Dincolo de asta mai e un aspect important, faptul că multiplul inculpat Dan Andronic pozează în jurnalist. Eticheta de jurnalist pe care și-o asumă Andronic este o ofensă și o nedreptate făcută tuturor ziariștilor onești din România.
Omul acesta nu are nicio legătură cu jurnalismul, ba chiar prin ceea ce face produce daune uriașe meseriei noastre. Putem să-i spunem consultant politic, consilier de relații publice, combinator de politicieni sau samsar de politici editoriale, chiar bișnișar media, dar în niciun caz jurnalist.

Andronic a fost reținut de procurorii DNA în decembrie 2015, fiind acuzat că face parte dintr-un grup infracțional organizat care a determinat retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa, provocând astfel un prejudiciu uriaș: 145,8 milioane de euro. (sursa: Agerpres)

Alte detalii despre reținerea lui Andronic, aici!

Acest dosar a fost trimis în judecată. Cercetările din acest dosar i-au adus lui Călin Popescu Tăriceanu inculparea pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, fiind acuzat de DNA că a mințit în fața procurorilor pentru a favoriza inculpații din dosarul retrocedărilor. Andronic a lucrat pentru Tăriceanu și a fost un apropiat al acestuia.

Ce spune DNA despre acuzele la adresa lui Tăriceanu:

Suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România.

Exact pentru o astfel de situație a fost pus sub acuzare și Dan Andronic, în dosarul penal pentru care a fost chemat marți, 11 aprilie 2017, la DNA. Acesta e acuzat de procurorii DNA că a mințit atunci când a fost audiat într-un alt dosar penal care viza 6 inculpați printre care Elena Udrea și Ioana Băsescu.

Ce spune DNA despre noul dosar al lui Andronic:

La data de 22 septembrie 2016, în cadrul actelor de urmărire penală efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la privind plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni, suspectul Andronic Dan – Cătălin, în depoziția luată sub jurământ, a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate.

Concret, suspectul ANDRONIC DAN – CĂTĂLIN a făcut afirmații mincinoase cu privire la semnificația sumelor de bani încasate de către societatea D.A. COMMUNICATION MEDIA S.R.L., la care era asociat, de la societățile administrate de inculpatul Francesco Giovanni – Mario, încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârșirea faptelor de care erau acuzate și că sumele nu au nicio legătură cu consultanța politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale.

Alte detalii despre dosarele lui Dan Andronic

Dan Andronic, trimis in judecata în dosarul ”Ferma Băneasa” cu retrocedări ilegale, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență

”Prejudiciul din dosarul privind retrocedarea fermei Băneasa, estimat la 135.874.800 euro, ar acoperi plata alocațiilor timp de un an pentru aproape un milion de copii, situație care poate provoca o reacție virulentă a opiniei publice, se arată în referatul prin care procurorii DNA cer joi arestarea preventivă a inculpaților Remus Truică, Dan Andronic, Marius Marcovici, Robert Roșu și Lucian Mateescu”, scrie Agerpres în decembrie 2015.

Dosar retrocedare ferma Băneasa: Prejudiciul ar acoperi alocațiile pe un an pentru aproape un milion de copii (referat DNA)
Mediafax scrie, în 10 decembrie 2015: Dan Andronic ar fi folosit Evenimentul Zilei pentru dobândirea averii revendicate de Prinţul Paul. STENOGRAME din dosar

Robert: E ok, e în regulă
….Ascultă! Trebuie să-l ajuţi mai mult, Dan, cu prinţii….Faptul că ea te f…la cap nu prea ajută proiectul. Ştii? Nu prea e de ajutor să fii cu capul în nori. …..
membru grup : Ok. Dar ziarul?
Andronic Cătălin Dan: Da, ziarul o poate face, dar nu este suficient. Am făcut ceva. Reacţia nu a fost minunată, deci nu vreau să mai folosesc acelaşi canal.
membru grup : Ziarul?
Andronic Cătălin Dan: Da. O să fac ceva înainte de moment.”

Citiți mai departe aici!

Reclame

Un gând despre “Dilema bizară a multiplului inculpat Dan Andronic: editorialist impostor sau complice tăinuitor?

  1. Pingback: Efectul ”telepatiilor” multiplului inculpat Andronic. De ce numesc RTV, Antena 3 și B1 ”Mafia TV” | Reporter Virtual | Portal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s