Tabloul jenant al decăderii unui fost președinte. Întrebarea cheie: cu ce îl are la mână Elena Udrea?

Îl mai țineți minte pe acel Traian Băsescu, președinte în funcție, care spunea la Cotroceni că între libertatea fratelui și independența Justiției, alege independența Justiției?


Calcă Traian Băsescu exact pe urmele lui Dan Voiculescu? ”Telepatia” și ”Binomul” sunt, de fapt, același lucru?Mai este vreo legătură între acel Traian Băsescu și cel de azi? Mă întrebam aceste lucruri încă din septembrie, anul trecut, înainte de alegeri.


VIDEO. Traian Băsescu, în 2014: Nu sunt dispus să cred decât varianta Justiției, nu varianta fratelui meu. Nu pentru că nu am încredere în el, pentru că într-un stat de drept varianta Justiției e cea corectă.
Multi dintre cei care acum sunt revoltați de atitudinea lui Traian Băsescu, inclusiv Robert Turcescu, m-au atacat urat atunci pentru ca am spus aceste lucruri. Astăzi au ajuns mulți la concluzia mea.

Lucrurile sunt însă mult mai grave pentru ca aflam, chiar din ceea ce spun Udrea, Băsescu și Andronic, că ei aveau tot felul de înțelegeri secrete cu Ponta, cel pe care, de fațadă, îl declarau inamicul lor. Aceste înțelegeri secrete pot explica misterul candidaturii Elenei Udrea la prezidențiale.

Vă mai aduceți aminte cum a fost îndepărtat Cristian Diaconescu, spre dezamăgirea și uimirea multora?

 

Nu cred că Băsescu era atât de rupt de realitate încât să creadă o secundă că Udrea ar putea câștiga alegerile prezidențiale. M-am întrebat de atunci de ce l-a dat la o parte pe Cristian Diaconescu, ca să o pună pe Udrea?

După tot ce am aflat în ultimele luni se conturează dovada modului cum și-a trădat Traian Băsescu electoratul.

Singurul candidat căruia Udrea îi era necesară ca aerul era Victor Ponta. Cu Udrea pe scenă, Ponta, putea să remobilizeze cel mai eficient tot electoratul USL să-l voteze.

Tema anti-băsistă se pierdea în campanie prin încetarea mandatului lui Băsescu și cu un candidat ca Diaconescu, un politician pe care Ponta nu putea să-l acuze eficient că e un simbol al răului. Udrea, în schimb, era o mină de aur pentru Ponta, pentru Antena 3 care avea exact instrumentul necesar să isterizeze electoratul USL și să-l mâne la vot pentru PSD & Ponta.

Traian Băsescu își dorea ca Ponta să ajungă președinte și nu Iohannis, pentru că știa că nu are „nicio intrare” la Iohannis, în timp ce cu Ponta deja negocia pe ascuns prin Udrea, Ghiță, Andronic.

Cred că Băsescu a luat decizia asta în momentul când a înțeles că e posibil ca Justiția să ajungă și la el.


4 februarie 2014: președintele în funcție Traian Basescu spunea acest lucru absolvenților Institutului Național al Magistraturii:

Sunteti procurori si judecatori, oameni care veti avea de cercetat si de stabilit adevarul, pe de-o parte, iar pe de alta parte aveti obligatia sa aparati valorile statului de drept..

Daca vreodata voi ajunge in instanta in care dumneavoastra lucrati, va rog sa va aduceti aminte ca nimeni nu e mai presus de lege…A fost un moment când a înțeles că reformele pe care le-a susținut ca președinte pot să îl facă inclusiv pe el pușcăriabil pentru multe lucruri.

Nu a avut puterea să pună interesul României de a avea o Justiție puternică și corectă deasupra intereselor lui personale și se dovedește că de Udrea se leagă cele mai sensibile interese personale ale lui Traian Băsescu.

Când a înțeles că Justiția nu o va cruța pe Udrea, ca să-l protejeze pe el, Traian Băsescu a decis să schimbe placa.

Așa îmi explic și de ce în campania electorală Andronic, prin EVZ, dar și Oancea prin B1 TV, au făcut jocurile lui Ponta și l-au tot atacat pe Iohannis. Era comanda lui Băsescu pentru că îl voia pe Ponta la Cotroceni.

Desigur, Băsescu nu își imagina că ar putea să-i aducă astfel voturi lui Ponta, urmărea doar să determine lehamite și cât mai mult absenteism în electoratul de dreapta. Asta îi asigura victoria lui Ponta.

Ce dovadă mai mare a cârdășiei Ponta – Ghiță -Andronic – Udrea – Băsescu vreți decât faptul că la televiziunea lui Ghiță, prietenul lui Ponta, Băsescu a fost și este ca acasă?

Parteneriatul Andronic – Ghiță (EVZ – RTV – B1), e altă dovadă. Sunteți mii de cititori și telespectatori care ați observat de luni de zile cum își ridică mingi la fileu. Cum își rostogolesc subiectele. Este ceva de domeniul evidenței.

Cu Ponta la Cotroceni, Băsescu putea să-și joace perfect cărțile. Udrea însăși s-a lăudat că mergea să negocieze cu Ponta, pe ascuns. Deci era un partener de dialog.

Îmbătat de convingerea că va ajunge președinte, după ce Băsescu i-a oferit în campanie aspiratorul perfect de voturi USL: Udrea, Ponta a devenit și mai arogant. Asta l-a făcut să piardă, deși îi făceau jocurile cei care aparent erau împotriva lui. Asta l-a adus la Cotroceni pe Iohannis cu care Băsescu nu putea să negocieze nimic.

Ce avea de negociat?

De exemplu numirea unui nou șef SRI la care să aibă și el intrare mai departe, cu care să-și negocieze protecția, așa cum discuta cu Maior. Un șef care sa păstreze active și cu influență grupările cum era cea a prietenului Ghiță.

N-a fost să fie. Acum Ghiță e vidanjat și veți vedea ce efecte va avea asta pentru Băsescu. Efecte devastatoare, judecând după disperarea lui Băsescu dar și a lui Andronic.


VIDEO. În 2014 Dan Andronic și Traian Băsescu îl condamnau pe Dam Voiculescu pentru ”campaniile de manipulare și presiunile publice” împotriva Justiției. În 2017 gruparea Udrea-Ghiță-Andronic procedează exact ca Voiculescu…Mai putea influența numirea unui procuror general la care să aibă și el intrare, să-l ajute „în caz de ceva”. N-a fost să fie, așa că și aici i s-au închis ușile.

Văzând că nu îi ies jocurile și nu are ușa deschisă la Iohannis, pentru sfori trase pe ascuns, Băsescu a sperat că Laura Codruța Koveși îi va proteja interesele, pentru că el a promovat-o.

Când a văzut că Kovesi își lasă procurorii din subordine să acționeze cum vor ei și că nu protejează pe nimeni, Băsescu a început campania furibundă împotriva acesteia.


19 iunie 2014: Traian Băsescu a susținut la Cotroceni acest discurs

Nu sunt dispus să cred decât în varianta Justiției și nu în varianta fratelui meu. Nu pentru că nu am încredere în el, dar într-un stat de drept varianta Justiției este cea adevărată. Așa că nu mă voi transforma într-un avocat al lui…

Plec de la premisa că în fața Justiției, indiferent cum ne cheamă sau ce funcție avem, toți suntem egali, iar faptul că ești fratele președintelui nu te scutește de responsabilitatea în fața Justiției și a legii. Sper ca varianta fratelui meu să fie cea reală, dar sper. Varianta în care voi crede va fi cea a Justiției..

Între nevoia de consolidare a Justiției și reflexul firesc de a-ți apăra fratele, aleg consolidarea Justiției”Atunci a acceptat să servească pe oricine, indiferent cât de mari inamici au fost (Voiculescu, Tăriceanu and co.) numai să o distrugă cumva pe Kovesi cu două scopuri.

Primul este sa ajute la decapitarea ei pentru a susține apoi numirea unui șef DNA obedient, care să-i facă jocurile.
Al doilea scop era impunerea autocenzurii printre procurorii DNA. Vă dați seama ce impact ar avea asupra fiecărui anchetator să vadă că mafia a decapitat conducerea instituției?

Poveștile lui Andronic cu întâlniri secrete unde se falsificau alegeri fac parte tot din urzeala prin care Băsescu insistă să provoace cumva decapitarea DNA. E același joc făcut de Ghiță cu bufnițele mov, în altă variantă.

Prin el, Băsescu și gașca lui se pun la dispoziție, ca niște cozi de topor, lui Dragnea, lui Tăriceanu, lui Voiculescu. Toți au interesul comun să facă cumva să decapiteze DNA și să pună șef acolo pe cineva obedient.
Toți au dosare în curs pe care nu le pot „rezolva” cât timp DNA acționează independent, în interesul legii. Desigur, în paralel, tot acest grup infracțional organizat în politică acționează cu disperare pentru schimbarea legii însăși.

Este un veritabil măcel juridic ce pun la cale oameni ca Nicolicea, Șerban Nicolae și mai nou Băsescu însuși. De aceea este vital să stăm cu ochii pe ei ca pe butelie și să nu-i lăsăm să-și facă mendrele.

#rezist #insist #vavedem

Anunțuri

3 gânduri despre “Tabloul jenant al decăderii unui fost președinte. Întrebarea cheie: cu ce îl are la mână Elena Udrea?

  1. Atacul lui Basescu la adresa justitiei si DNA nu cred ca este atat de mult legat de Udrea cum lasati sa se inteleaga. Este evident si asta un motiv de suparare insa eu personal am sesizat la el o schimbare radicala nu in momentul in care Udrea a inceput sa fie plimbata la DNA ci in momentul in care Ioana Basescu a fost adusa la DNA si acuzata de complicitate la abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani.

  2. Băsescu a fost o dezamăgire și pentru mine… Dar așa sunt toți politicienii români – una spun și alta fac – niciodată nu va fi altfel !!! Astea sunt ,,regulile jocului,, – analizați cu atenție ,,spiciul,, politicienilor și comparați cu ce fac. Dacă fac. Pentru ei. Pentru restul …fac iu !

  3. Unul dintre secretele lor comune: cum s-au infiintat, apoi au disparut magazinele de etno botanice. Si unde s-au dus banii… si cine profita, dupa desfiintarea lor… conturi… etc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s