Liviu Dragnea: Ce am furat eu? Secretul imunității baronului de Teleorman îmbogățit deși a fost mereu bugetar | EPISODUL 1

Răspunsul la întrebarea lui Liviu Dragnea este în județul pe care l-a condus timp de zece ani către sărăcie și dezastru economic în timp ce el, baronul local, se îmbogățea fără măsură. Este în declarațiile de avere ale lui Dragnea și în situația economică a județului Teleorman.

Este, în același timp, un răspuns care ține de mecanismele folosite de toți baronii locali, pentru că Dragnea e doar un exemplu, ”made in Teleorman” cu metode aplicate prin toată România.

Vă rog să aveți răbdare să citiți cu atenție analiza mea. Este puțin mai lungă, pentru că tratează o realitate cimentată în 27 de ani, cu rădăcini în cei 40 de ani de comunism. La finalul textului veți vedea limpede cum a fost posibil ca Dragnea să ajungă la o asemenea avere și mai ales care e modelul pe care deja îl clonează pentru a-și asigura controlul total al României.
Șmecheria din întrebarea lui Dragnea

Dragnea a fost foarte șmecher când a pus întrebarea ”Ce am furat?”. A făcut-o deși discuția cu el  era despre statutul lui de infractor pentru fraudarea referendumului. Știa că nu a fost condamnat pentru furt calificat și ca atare nu poate să primească un răspuns simplu la întrebarea adresată numai și numai ca să devieze discuția. Este ceva ce fac zilnic liderii PSD și nu numai atunci când nu vor să răspundă la alte întrebări mai importante.

În cazul Dragnea întrebarea care revoltă milioane de oameni este de ce mai ocupă acest om o funcție publică, deși este infractor irevocabil.
Este o întrebare decentă, normală, firească pentru orice persoană care este onestă și vrea să trăiască într-o țară normală.


Dragnea nu putea să spună adevărul despre el, care ar suna cam așa:

Da, sunt un infractor dar nu mă interesează asta și mă țin cu dinții de funcție pentru că altfel merg la pușcărie. Am alte dosare unde risc condamnarea, dacă nu folosesc puterea pe care o am de pe funcția pe care o ocup.

Dacă nu schimb legile penale, dacă nu schimb procurorii-șefi, dacă nu influențez magistrații cu puterea mea, risc să merg la pușcărie. De ce m-aș duce ca prostul la pușcărie când pot să scap folosind toată această putere?

Și nu numai că pot să scap. Pot să transform România în Teleormanul meu. De asta nu îmi dau demisia, domnule Bot.

Asta am citit în privirea lui, în momentul în care a explodat pentru că l-am întrebat insistent de ce nu demisionează.
Liviu Dragnea nu a fost niciodată condamnat pentru furt, simplu sau calificat

Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea, nu a fost niciodată acuzat sau condamnat pentru nicio infracțiune de furt. Nimic din ceea ce a făcut ca politician nu a generat până acum dovezi care pot să constituie ceea ce Codul Penal numește ”elemente constitutive ale infracțiunii”. De drept așa stau lucrurile.

Din punct de vedere penal, Liviu Dragnea nu a comis niciodată o astfel de faptă sau nu a fost prins niciodată cu așa ceva.

A fost prins cu alte fapte penale și chiar condamnat. Din capul locului fac, expres pentru avocații lui Dragnea, precizarea că nu îl acuz de comiterea infracțiunii de furt simplu sau calificat, așa cum este ea definită în Codul Penal. Vreau să fie acest lucru foarte clar pentru toți cititorii.
Politicieni nu își fac vilele furând noaptea, cu roaba, cărămizi din vreun depozit

Niciun politician căruia i-au crescut vile, terenuri, magazine, hoteluri, firme și ferme prin averea familiei, în mod inexplicabil, fără ca acel politician să explice transparent, clar și indubitabil mecanismele apariției acestor bunuri nu a fost acuzat vreodată de vreun procuror că a comis infracțiunea de furt.

Mulți au fost condamnați pentru că au luat șpagă. Mita nu e furt din punct de vedere legal. Alții au fost condamnați pentru abuz în serviciu, după ce au determinat prin autoritatea și puterea din instituțiile conduse ca proprietăți administrate de aceste instituții să intre în posesia lor sau a familiei lor, prin interpuși.

Da, nu au luat ei sub braț proprietățile, pe timp de noapte și nu au fost prinși în flagrant de polițiști cu vilele sub braț.

Însă au fost condamnați pentru că au obținut aceste bunuri prin comiterea altor infracțiuni. Arhiva comunicatelor de presă ale DNA cu condamnările politicienilor trimiși în judecată pentru fapte de corupție e plină cu astfel de exemple, acolo unde faptele au putut să fie instrumentate și prezentate Judecătorilor.
Nimic nu poate explica legal și decent averile obscene ale baronilor bugetari

Există și baroni care au reușit până acum să nu intre pe radarul Justiției pentru faptele prin care au reușit să se îmbogățească, aparent inexplicabil, deși au ocupat doar funcții publice plătite cu salarii sau venituri relativ modeste. Legislația privind incompatibilitățile nu le permitea să facă afaceri care să poată justifica legal aceste averi.

Nu au descoperit comori în codrii patriei și nici nu le-a picat aur din cer. Cu toate acestea publicul află din relatările presei de investigații că acești oameni au averi uriașe chiar și după standarde occidentale.

Averi care sunt cu atât mai sfidătoare și inexplicabile, cu cât sunt făcute în zone foarte sărace și economic aflate la pământ. Jurnaliștii de investigații au zugrăvit un tablou indubitabil al unei averi aparent inexplicabile

Președintele infractor al Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea, a reușit o astfel de ”performanță” într-un județ care a sărăcit sub domnia lui: Teleorman.

De ani de zile publicul vede investigații jurnalistice, imagini cu palate și hoteluri, din care află siderat că acest politician, bugetar toată viața lui, este un nabab. Investigații chiar mai ample, realizate prin demersuri care au mers mult dincolo de granițele României, expun proprietăți, bani și afaceri secrete. (sursa: riseproject.ro)

Avem în față un tablou cert și indubitabil al unei averi imposibil de explicat, care a crescut de la an la an. Liviu Dragnea avea un apartament cu trei camere și un Oltcit, când și-a început cariera politică în Teleorman (sursa: Adevarul, martie 2017).

Acum declarațiile lui de avere conțin o agoniseală de mii de ori mai valoroasă fără ca veniturile lui de bugetar să poată explica această evoluție. Și aceasta este doar averea admisă legal de acest politician.

Totul pare învăluit într-un aparent mister. Spun aparent pentru că, în același timp, pentru orice persoană cât de cât obiectivă este de domeniul evidenței să-și explice singură cum putea un baron dintr-un județ sărac să devină atât de bogat.

Nu poate să-și explice averea, dar întreabă teribil de nervos: Ce am furat?

Momentul când Liviu Dragnea s-a enervat, s-a uitat la mine cu o privire de interlop care e pe punctul să te lichideze și m-a întrebat ce a furat el, expune tupeul incredibil al acestui politician. Niciodată Dragnea nu și-a explicat cât de cât logic, rațional și decent averea uriașă, cu toate acestea pune nonșalant în stradă, în fața camerelor de luat vederi ale tuturor televiziunilor, o astfel de întrebare.

O face cu siguranța celui care știe că, din punct de vedere legal, este aproape imposibil să-i fie dovedite faptele din spatele averii obscene. Este o situație care generează de ani de zile din partea publicului o întrebare legitimă pe care zilele acestea mii de persoane au pus-o iar pe rețele sociale:

De ce nu e anchetat penal pentru tot ce nu poate explica?

Înțelegerea situației lui Dragnea, care e situația tuturor baronilor locali generați în România din 1990 până azi, este răspunsul la întrebarea de mai sus. Politicienii corupți nu emit deliberat legislație de control a averilor ca să nu fie întrebați de unde au vilele și conturile.

Primul răspuns banal de simplu

Primul răspuns, mai simplu, este că, timp de 27 de ani, clasa politică a avut grijă să nu emită legislație care să permită verificarea retroactivă a averii. În 1990, când Iliescu și o gașcă întreagă formată din foarte mulți securiști conectați la Moscova punea la cale preluarea României s-a legiferat că ”orice avere este prezumată a fi dobândită legal”.

Știau că urmează să fure peste măsură și au stabilit, printr-o prevedere legală, că nimeni nu poate să le verifice ulterior averile.

Totuși, pe măsură ce România mergea, mai greoi dar sigur, către Europa și mai ales după ce am aderat la UE, s-au impus legi privind corupția în special, legi care au început să atingă politicienii îmbogățiți peste măsură.

Nu le sunt verificate averile cu totul, dar unii au fost anchetați și condamnați pentru faptele prin care au dobândit aceste averi, acolo unde pe plan local instituțiile responsabile au putut să-și facă cât de cât datoria și unde au existat persoane care au avut curajul să denunțe faptele la momentul producerii lor sau ulterior.

 


Dacă plătea din salariul de bugetar, avea nevoie de 2.000 de ani numai pentru acest imobil cu nouă etaje | EPISODUL 2

Liviu Dragnea nu a descoperit vreun sistem de operare și nici nu deține vreo multinațională, a fost bugetar toată viața lui. Cu toate acestea a reușit să-și agonisească o avere uriașă, inexplicabilă pentru un bugetar, pe care a spart-o după divorț. Numai pentru unul dintre imobilele pe care acum le deține, dacă plătea corect din salariul de la stat, Dragnea avea nevoie de 2.000 de ani, plătind cu toate veniturile lui de la stat… detalii aici! 

Răspunsul mai complicat: Legea și instituțiile sunt paralizate și inutile când baronul și-a pus peste tot oamenii lui

 
Există însă și județe unde toată legislația împotriva corupției și toate instituțiile au fost complet blocate în activitate. Sunt județele conduse da baroni locali ca Dragnea sau Oprișan.

Vorbim de județe închise ermetic din care nu a plecat către centru nicio informație privind șmecheriile prin care se îmbogățesc baronii locali. Nu e o întâmplare că aceste județe sunt și cele mai sărace și cu cele mai puține investiții. Este așa pentru că cei care puteau să investească știau situația și nu s-au dus să-și arunce banii undeva unde aplicarea corectă a legii e puternic viciată.

Sunt județele unde baronii locali au reușit să-și producă o imunitate de facto în fața legii care e mai puternică decât orice imunitate de iure stipulată în legi. Mulți se întreabă care e secretul baronilor locali imuni în fața legii, deși s-au îmbogățit într-o manieră imposibil de explicat legal.

Răspunsul este în perpetuarea sistemului comunist de promovare prin instituțiile publice, aplicat timp de 27 de ani de baronii la Liviu Dragnea. Pentru că au asigurat, ani de zile, partidelor lor câștigarea alegerilor în aceste județe, liderii naționali ai partidelor le-au dat baronilor dreptul să decidă discreționar toate numirile în toate instituțiile statului din județele lor.

Ani de zile în astfel de județe baronul local a decis tot

A decis cine să fie șeful Poliției. A decis cine să avanseze șef în Parchet, chiar cine să avanseze șef în instanțe. A pus cu mâna lui șefi la ANAF, la diviziile și unitățile locale ale serviciilor de informații. De la directorii Protecției Consumatorilor, până la șefii SRI, baronii locali au decis tot astfel încât au reușit să-și producă o rețea perfectă de control al statului.

Toată legislația anticorupție este inutilă într-un județ în care șefii instituțiilor judiciare își datorează funcția unui baron local. Ei știu că baronul i-a pus acolo și îi sunt lui fidel, nu legii sau șefilor de la București.
Este un mecanism ușor de înțeles, care explică imunitatea perfectă de care acești oameni beneficiază, imunitate prin care județe întregi au fost transformate în moșia personală a baronului local. Județe în care nu există pentru un om cinstit opțiunea luptei cu gașca. Există opțiunea ”să ne ferim de gașcă” sau opțiunea părăsirii pur și simplu a moșiei baronului local.

Nu e o întâmplare că exact în județele controlate astfel avem cea mai mare rată a migrației.

Moșierul de Teleorman vrea să fie moșier național

În anii în care a fost prefect și președinte al Consiliului Județean Teleroman și a decis discreționar cine ocupă funcții publice, Liviu Dragnea și-a construit gașca prin care a dobândit imunitate în fața legii.

A putut să se îmbogățească, pentru că a știut că instituțiile statului care trebuiau să îl verifice lucrau de fapt pentru a-l acoperi, pentru a-l ajuta să se îmbogățească.

A mai știut că poate controla atât de bine moșia lui, încât aproape nimeni nu va avea curajul să-i demaște faptele la București și că acest control ar face aproape imposibilă o anchetă venită de acolo în județul lui.

Devenit lider național și acum deținător al butoanelor puterii parlamentare și guvernamentale, Liviu Dragnea, aplică acum prin Parlament și Guvern, modelul care i-a asigurat imunitatea și succesul în Teleorman.
Vrea decapitarea DNA și a Parchetului General pentru că acolo sunt oameni pe care nu îi controlează. A numit în guvern numai personaje șterse din punct de vedere profesional, dar care sunt cuminți executanți ai ordinelor lui, exact așa cum a procedat în Teleorman ani de zile. Încet, încet, instituțiile satului sunt împânzite cu persoane care sunt pe același calapod.

Liviu Dragnea supune acum România unui proces de teleormanizare forțată care ne va duce într-un viitor sumbru. Semnalele sunt foarte grave.

Efectele teleormanizării României sunt deja grave

Libertatea de exprimare e grav afectată de faptul că Dragnea e protejat de majoritatea redacțiilor mari. Publicul nu e corect informat și fac asta televiziuni cu cea mai mare audiență. Ziariștii care au refuzat să-i facă jocurile au ajuns să fie lichidați economic și profesional.

Scriu pe bloguri sau pe Facebook. Sunt județe cum e Vrancea unde și simplii cetățeni au ajuns să fie hărțuiți pentru că critică pe rețele sociale baronii PSD. În siajul lui Dragnea alți baroni locali își înrobesc și mai mult comunitățile.

Cenzura, de orice fel, în critica celor care exercită putere este cel mai important instrument al alterării democrației într-o țară. Dacă oamenii nu pot să se informeze corect, nu mai pot vedea corect ce fac cei care decid puterea și devin prizonierii acestor politicieni. Votul este, în final, grav viciat pentru că nu e exprimat după ce alegătorii cunosc adevărata față a celor pe care îi votează.
Curtea Constituțională se teme să emită o decizie simplă și amână de luni de zile ceva ce nu poate evita. În Parlament, o haită întreagă al cărei coordonator e tot Liviu Dragnea ciopârțește legislația anticorupție pentru a bloca DNA și Justiția din curățenia începută împotriva lor.

Este un proces care evoluează vertiginos și care ne va duce, cu certitudine, într-un viitor în care Dragnea reușește să replice, pe plan național, modelul cu care s-a îmbogățit în Teleorman. Despre averea lui vorbim în episoadele următoare, direct de la fața locului.

Reclame

17 gânduri despre “Liviu Dragnea: Ce am furat eu? Secretul imunității baronului de Teleorman îmbogățit deși a fost mereu bugetar | EPISODUL 1

  • LEGEA AVERILOR NEJUSTIFICATE!,,,,,,,,,ca Romania sa devina cu adevarat o tara cu mai putini hoti si democratica! –Am fost sofer de TIR si ajungand si la Focsani sa descarc marfa adusa din Italia, am mers in vama orasului pentru a face documentele si neavand ce face pana erau gata m-am dus in cabina portarului sa treaca timpul, stand de vorba. –Cunoscand situatia cu

   • baronul local, Oprisan, l,am intrebat cat il mai suporta locuitori judetului Vrancea?,,,,,,,stiti ce mi-a raspuns?,,,,domnule vrei sa fiu deportat, ia du-te matale afara si ma dat afara din cabina porti, asta ca sa vedeti cata frica li sa inoculat celor din judetul respectiv, nu pot uita acest episod desi au trecut vre-o 15 ani de atunci!

  • Ca el sunt foarte multi. Toti au furat sau prin actiunile lor au saracit portiunile din tarisoara asta pe care le-au administrat. Acesta e unul, dar ca el sunt zeci de mii Pe aceia cand ii vom vedea adusi in fata legii. Cand le vom vedea averile facute ilicit confiscate.

 1. Parerea mea personala este ca aceste specimene nu vor putea fi eliminate din sistem decat de un personaj „undercover” asemeni lor, dar cu valori si principii complet opuse lor. Un fel de Zoro, poate. Suntem controlati prin dezbinarea pe care o instiga si o perpetuaeaza. Saracia la care suntem supusi, care ne forteza sa ne calcam in picioare unii pe altii cand nu mai putem sa ne platim datoriile. Ei nu sunt alesi ai poporului, sunt ilegal toti sau aproape toti in sistemele de conducere ale Romaniei. Atat timp cat justitia va ramane controlata si nu independenta fata de institutiille de stat, ne meritam soarta.

   • ……asanarea s-ar putea sa depopuleze atunci tara de populatie. Uitati-va! ….peste tot esti „smecher” cu sensul de bun daca furi si cat mai mult. Tot se inventeaza fel de fel de smecherii „jidanesti”, fara sa am nimic cu poporul evreu, il stimez f. mult, ca sa castige ei si numai ei, noi cetatenii nu castgam niciodata, pierdem mereu.

 2. Pingback: Dragnea: Ce am furat eu, domnule Bot!? Dacă plătea din salariul de bugetar, avea nevoie de 2.000 de ani numai pentru acest imobil cu nouă etaje | EPISODUL 2 | Mălin Bot, jurnalist

 3. Pingback: Dragnea: Ce am furat eu? Cum s-a chinuit baronul infractor să ascundă un domeniu opulent care se vede și din satelit | EPISODUL 3 | Mălin Bot, jurnalist

 4. Pingback: Dragnea: Ce am furat eu!? Mina de aur înhățată de la stat și exploatată de clanul baronului PSD. Legăturile cu beizadeaua și hotelul acestuia | EPISODUL 4 | Mălin Bot, jurnalist

 5. Pingback: VIDEO – Studiu de caz: Dragnea, Puterea si Averea – de Ziua mondiala a libertatii presei! | Mures Stiri - Comunitate • Civism • Stiri • Informatie

 6. Pingback: Dragnea: Ce am furat eu? Dincolo de vile, terenuri, ferme, firme e ceva mult mai grav. Dacă rămâne pe funcție, Dragnea va fura asta de la fiecare român | EPISODUL 5 | Mălin Bot, jurnalist

 7. Pingback: Mandatul de deputat al delincventului Dragnea nu trebuia validat. Ciorbea ar fi trebuit să sesizeze Curtea Constituțională cu această lege | Proiectul AGORA | Mălin Bot, jurnalist

 8. Si Ciorbea,cu ce e mai breaz ???Ca n=a furat cat Dragnea Unii sunt mari hoti ca Dragnea,altii mai ‘”subtirei
  „,dar inca n=am vazut un psd-ist,.sarac !!!Noi.romanii ,suntem vinovati ca am tolerat atata timp hotia si impostura !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s