Dragnea: Ce am furat eu, domnule Bot!? Dacă plătea din salariul de bugetar, avea nevoie de 2.000 de ani numai pentru acest imobil cu nouă etaje | EPISODUL 2

Liviu Dragnea nu a descoperit vreun sistem de operare și nici nu deține vreo multinațională, a fost bugetar toată viața lui. Cu toate acestea a reușit să-și agonisească o avere uriașă, inexplicabilă pentru un bugetar, pe care a spart-o după divorț. Numai pentru unul dintre imobilele pe care acum le deține, dacă plătea corect din salariul de la stat, Dragnea avea nevoie de 2.000 de ani, plătind cu toate veniturile lui de la stat.
Primul exemplu din averea fabuloasă a inculpatului Liviu Dragnea

Liviu Dragnea m-a întrebat, supărat, în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție: ”Ce am furat eu, domnule Bot?”.  Pune întrebarea aceasta un baron local care a dobândit o avere fabuloasă deși a ocupat numai funcții publice. Fostul baron de Teleorman, acum probabil cel mai puternic om din România prin controlul asupra majorității parlamentare și guvernării, președintele Camerei Deputaților nu și-a explicat niciodată cât de cât credibil averea oficială.

Dincolo de ceea ce a fost nevoit Dragnea să consemneze în declarațiile de avere, jurnaliștii de investigație scriu de ani de zile despre multe alte afaceri, conturi și imobile deținute de firme controlate de Dragnea sau interpuși ai acestuia pe care nu le regăsim în declarația de avere a acestuia. Vorbim de zeci și zeci de milioane de euro imposibil de justificat dintr-un venit anual de bugetar de 11.000 – 16.000 de euro.


Liviu Dragnea: Ce am furat eu? Secretul imunității baronului de Teleorman îmbogățit deși a fost mereu bugetar | EPISODUL 1

Sunt județele unde baronii locali au reușit să-și producă o imunitate de facto în fața legii care e mai puternică decât orice imunitate de iure stipulată în legi. Mulți se întreabă care e secretul baronilor locali imuni în fața legii, deși s-au îmbogățit într-o manieră imposibil de explicat legal. Explicația este aici!Toate veniturile de bugetar plăteau în două milenii numai pentru un singur imobil

Numai pentru un singur imobil recunoscut oficial și legal de Dragnea, acesta ar fi trebuit să plătească între 1.500 și 2.000 de ani tot venitul lui de bugetar.

Dacă ne raportăm la veniturile de deputat adunate cu cele de ministru, plătea în 1520 de ani. Dacă ne raportăm la veniturile de prefect și președinte al Consiliului Județean, plătea în peste 2.000 de ani numai pentru un singur imobil din averea lui recunoscută oficial.

Este drept, vorbim de ditamai imobilul cu 9 etaje, în suprafață de 1.528 de metri pătrați din centrul orașului Turnu Măgurele care are anexat și un teren de aproape 2.900 de metri pătrați. (sursa declarație avere Liviu Dragnea)

Jurnalistul Cătălin Prisacariu scria într-o investigație publicată în România liberă, în 10 noiembrie 2016, că valoarea reală a acestui imobil este de 25 de milioane de euro, el fiind preluat de familia Dragnea pentru o sumă mult subevaluată. (sursa aici)
Modul de operare al lui Dragnea: preluarea bunurilor statului

Aproape toate imobilele și afacerile dobândite de Dragnea cât a fost baron local, cele recunoscute oficial și despre care presa a scris că sunt plasate unor interpuși, au aparținut statului român. Este și cazul imobilului descris mai sus.
Vorbim despre Hotel Turris, construit de regimul comunist în anul 1983. Un fost ministru al Turismului, fost membru PSD, al cărui nume va rămâne anonim, a explicat că în anii `80 au fost construite mai multe hoteluri în zonele centrale ale municipiilor din fiecare județ.

”S-au construit din fondurile Uniunii Tineretului Comunist. S-au mai construit hoteluri din fondurile sindicatelor, dar acelea numai în zone turistice în rest BTT a construit sau ONT din banii statului român” a explicat acesta.

Doamnei Bombonica Dranea i s-a ”restituit” un hotel construit de Republica Socialistă România

Ultima declarație de avere a lui Liviu Dragnea ne arată cea mai recentă schimbare de proprietate pentru acest imobil este provenită în urma divorțului de Bombonica și a avut loc la 28 iunie 2015.

Într-o altă declarație de avere, mai veche, Dragnea consemnează că imobilul a fost dobândit de Bombonica, printr-o ”restituire”. Este un termen foarte bizar, având în vedere că hotelul a fost construit de regimul comunist din banii statului și doamna Bombonica nu era proprietar al Republicii Socialiste România.
Frică și iar frică. Exact ca în Coreea de Nord

”Hotelul a fost luat de Dragnea, prin nevasta lui, când a ajuns președinte la Consiliul Județean. Pusese ochii pe el încă de când era prefect. L-a luat printr-o firmă la care soția era acționar majoritar, apoi sub pretextul restituirii unei datorii către acționar, doamna a luat hotelul pe persoană fizică. Știa cum să facă pentru că a luat tot așa magazinele din oras, un restaurant și un han de la altă societate care era a statului”, spune un fost angajat al hotelului care a dorit să-i fie protejată identitatea.

Teama pe care o au teleormănenii când e vorba despre Dragnea este de speriat. Fusesem contactat de acest om după ce televiziunile au prezentat dialogul meu cu Dragnea de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Mi-a oferit câteva informații interesante, care au stat și la baza deplasării la Trunu Măgurele, unde am înregistrat și comentariul video al acestui material.
Am văzut în privirea lui o teamă pe care am întâlnit-o apoi și la Alexandria, când am filmat în fața uneia dintre intrările pe domeniul cu palat, piscină și teren de tenis construit de Dragnea. Ajuns la fața locului, pe strada Ion Creangă, am întrebat o vecină dacă aici locuiește Dragnea. S-a uitat la mine îngrozită și mi-a spus:

”Aoleu, sunteți domnul de la televizor. Mă nenorociți dacă vede cineva că vorbesc cu dumneavoastră” apoi a fugit în casă.

Ceva mai încolo o altă femeie care bătea la o altă poartă a avut o reacție asemănătoare. M-am simțit ca în Coreea de Nord.

Jurnalista Marilena Nedelcu confirmă informațiile

Modul cum a ajuns hotelul în proprietatea familiei Dragnea fusese dezvăluit în presă încă din 2014 de către jurnalista Marilena Nedelcu.

”Cel mai mare hotel din Turnu Măgurele, construit în 1983, a fost preluat în locaţie de gestiune de societatea Dacorom SRL înfiinţată în 1991, iar din 1996 a fost trecută, printr-un protocol, către o firmă a familiei Dragnea, cu tot cu datorii – 7 milioane de lei la stat plus 11 milioane de lei la bănci și furnizori. Liviu Dragnea s-a ocupat de administrarea complexului printr-o firmă nou înființată, scăpând, astfel, de datoriile vechi…” se arată într-un articol publicat de sursazilei.ro în 21 iulie 2014. (sursa aici)

ANAF a sesizat Parchetul, dar cazul a fost închis de un protejat al lui Ponta

Jurnalistul de investigații Cătălin Prisacariu a prezentat valoarea reală a hotelului: 25 de milioane de euro.
Prisacariu a explicat, în anul 2016, că așa zisa ”restituire a unei datorii” era de fapt doar o vânzare-cumpărare mascată astfel pentru ca soția lui Dragnea să nu plătească impozit către stat. ANAF s-a sesizat și cazul a ajuns la Parchet, dar procurorul general Tiberiu Nițu a dispus clasarea dosarului. Nițu a fost pus pe funcție de Victor Ponta și s-a făcut remarcat prin mai multe situații în care i s-a reproșat că a acționat în favoarea unor lideri PSD.

”Practic, clădirea unui hotel, evaluată la peste 25 de milioane euro, a ajuns în proprietatea soției lui Dragnea prin propria ei decizie unilaterală, fără nici un fel de justificare comercială și/sau legală. ANAF a considerat restituirea ca fiind doar o modalitate prin care Bombonica a mascat o tranzacție imobiliară de vânzare-cumpărare, stra¬¬tage¬¬mă menită să o scape pe soția lui Dragnea de plata unui impozit de 17 milioane de lei (peste patru milioane de euro)…”, a scris Prisacariu aici.

Legătura penală dintre Dragnea, Modern SA și Tel Drum

Preluarea hotelului construit de comuniști nu a fost prima experiență de acest fel a lui Dragnea. Într-un alt articol din 2017, jurnalistul Cătălin Prisacariu a descris modul cum a mai reușit Dragnea să mai preia, tot în Trunu Măgurele, alte spații comerciale, un restaurant și un han. Chiar firma Darcom SRL, folosită la înhățarea hotelului Turris apare și în cazul Modern SA.  (sursa aici)

În 2002 în Modern SA existau cinci asociați:
Dragnea, Florinel Marinaș, Mădălin Ioniță, Andrei Florea și Dacorom SRL.

Florinel Marinaș este cumnatul lui Liviu Dragnea. E căsătorit cu sora Bombonicăi Dragnea, fosta soție a șefului Camerei Deputaților. A preluat pe numele lui afaceri ale politicianului.  (sursa: riseproject.ro)
Mediafax scrie în septembrie 2014 că Marinaș era urmărit penal alături de Marian Fișcuci, primul patron TelDrum, o firmă a Consiliului Județean Teleorman ”privatizată” când Dragnea era președintele CJT. Despre asta în alt episod.

”Sunt urmăriţi penal Marian Fişcuci, administrator al SC Proinvest SRL, pentru evaziune fiscală, şi Florinel Marinaş, administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, în perioada 2012 – 2014, Marian Fişcuci, prin SC Proinvest SRL, a achiziţionat din spaţiul intracomunitar utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu, pe care le-a livrat unor societăţi româneşti…”
scrie Mediafax. (sursa aici)

Primul ”tun” al prefectului Liviu Dragnea

Articolul «Istoria primului „tun“ imobiliar al lui Liviu Dragnea: Teleormanul a fost cumpărat cu un dolar pe metru pătrat», explică:

”Peste 18.000 de metri pătrați de clădiri și teren pentru numai 22.000 de dolari. Adică în jur de un dolar și 25 de cenți pentru fiecare metru pătrat de imobiliare constând în restaurante, spații comerciale, terenuri. Toate fuseseră ale statului. Până când, în 2005, au ajuns în proprietatea lui Liviu Dragnea…”

Dragnea a fost prefect de Teleorman în perioada în care guvernul a decis să privatizeze Modern SA, prin FPS. Exact ca și în cazul Hotel Turris, societatea Modern deținea imobile construite în perioada comunistă în Turnu Măgurele: un restaurant, un han și mai multe magazine.
Iată ce spune Cătălin Prisacariu despre acest caz:

”Ce am aflat, așadar, că se întâmpla la sfârșitul lui 2002 în Modern SA? Am aflat că, probabil de la bun început, adică de la privatizarea companiei, în 1999, unul din acționari era Liviu Nicolae Dragnea. Și încă un acționar mare. Atenție, dacă Dragnea a intrat în companie încă din 1999, de la privatizare, se afla într-un conflict de interese evident (atunci, Dragnea era prefect, adică reprezentant în teritoriu al guvernului, iar FPS era controlată de guvern). La vremea aceea, însă, conflictul de interese nu era normat și nici sancționat…”, o declarație care poate să fie un răspuns bun pentru întrebarea pusă de Liviu Dragnea: ”Ce am furat eu, domnule Bot!?”.
Om de afaceri: ”Dragnea și partenerul lui au împărțit juma-juma Turnu Măgurele”

Informațiile de mai sus sunt despre afaceri și imobile a căror urmă a putut să fie luată prin documente oficiale, astfel încât țin de zona afacerilor pe care Dragnea nu le poate ascunde. Ele par însă că sunt numai vârful unui aisberg al afacerilor dubioase prin care baronul de Teleorman a reușit să înhațe mult mai mult din Turnu Măgurele. Despre zona ascunsă a vorbit în anul 2014 un om de afaceri local.

“Dragnea și cu partenerul său cumpăraseră, prin metode încârligate, toate clădirile din sistemul de comerț socialist. Cei doi au împărțit juma-juma Turnu Măgurele. După ce am cumpărat eu un spațiu de la partenerul lui Dragnea, în 2000, zici că au dat dracii în oraș”, își amintește proprietarul grupului Unicom. Astfel, dacă până atunci avea mai multe colaborări cu primării comunale cărora le vindea metalo-chimice, după 2000 contractele s-ar fi sistat. “M-au torpilat cu controale. Când nu am mai putut, am simțit nevoia să mă protejeze cineva. Numai așa poți răzbi, mi s-a spus”, a declarat Ion Codrea
(Mai multe declarații pe revista 22.ro).

Omul de afaceri Ioan Codrea a înființat prima firmă privată din Turnu Măgurele și a explicat efectul devastator al lui Dragnea asupra zonei:

“Fă tot posibilul să-i sărăcești pe oameni, ca să-i poți conduce cum vrei tu. Au alungat investitori mari din județ, cum a fost Pirelli, care are acum fabrică la Slatina, cu 4.000 de angajați. Au reușit să sărăcească județul ăsta, au reușit să-i închidă porțile. Nu intră nimeni cu afaceri aici”

Așadar, dincolo de imobile, terenuri, afaceri, Liviu Dragnea este acuzat că a furat dreptul la viață decentă și la siguranță economică al unor zeci de mii de români din zonele pe care acesta le-a stăpânit ca baron local.

Va urma.

8 gânduri despre “Dragnea: Ce am furat eu, domnule Bot!? Dacă plătea din salariul de bugetar, avea nevoie de 2.000 de ani numai pentru acest imobil cu nouă etaje | EPISODUL 2

  1. Pingback: Liviu Dragnea: Ce am furat eu? Secretul imunității baronului de Teleorman îmbogățit deși a fost mereu bugetar | EPISODUL 1 | Mălin Bot, jurnalist

  2. D-le Bot, ati pus intrerbarea in mod gresit! Eu l-as fi intrebat altfel: „D-le Dragnea, cum ati dobandit aceasta avere uriasa dintr-un salariu modest de slujbas la stat?”

    • Cred ca este foarte usor ,sa fie trimis dupa gratii,acest infractor ,care a saracit un judet si el a facut o avere uriasa.Parchetul General si DNA ,ARE DESTULE ELEMENTE, PENTRU A CERE SA EXPLICE AVEREA FACUTA DIN SALARIUL DE BUGETAR.

  3. Pingback: Dragnea: Ce am furat eu? Cum s-a chinuit baronul infractor să ascundă un domeniu opulent care se vede și din satelit | EPISODUL 3 | Mălin Bot, jurnalist

  4. Pingback: Dragnea: Ce am furat eu!? Mina de aur înhățată de la stat și exploatată de clanul baronului PSD. Legăturile cu beizadeaua și hotelul acestuia | EPISODUL 4 | Mălin Bot, jurnalist

  5. Pingback: Dragnea: Ce am furat eu? Dincolo de vile, terenuri, ferme, firme e ceva mult mai grav. Dacă rămâne pe funcție, Dragnea va fura asta de la fiecare român | EPISODUL 5 | Mălin Bot, jurnalist

  6. Si s-au spalat la banii prin acest hotel la greu. Orice firma de constructii de drumuri care castiga contract de reabilitare a unor drumuri din judet, isi caza muncitorii fictiv la hotel pe sume modice :). e de investigat… money money money…

  7. Tovarasi din justitie.Nu luati nici o masura? A, nu stiti inca valoarea spagii.Firati ai dracului de derbedei.80 % din judecatori si magistrati ar trebui impuscati dupa un proces de 25 de minute.De ce nu se introduce sistemul american cu 10 jurati.Nu aveti nici un interes PUTORILOR.Sunte-ti aparatori fidele ai mafiei SECURISTO COMUNISTE.Va veni o zi cind veti raspunde pentru toate faradelegile monstruoase pe care le-ati facut Sa va pregatiti.Funia nu e prea departe de gitul vostru si al progeniturilor voastre spurcate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s