Dragnea: Ce am furat eu? Cum s-a chinuit baronul infractor să ascundă un domeniu opulent care se vede și din satelit | EPISODUL 3

Conacul cu teren de tenis, parc propriu, piscină, case de oaspeți și solariu pe care Dragnea l-a făcut în Alexandria e marcat în Google Maps ”Vila lui Dragnea”. Vorbim de o proprietate amenajată pe aproape 7.000 de metri pătrați.
Suntem  în fața unui politician cu o avere atât de opulentă, încât s-a ajuns ca una dintre proprietățile lui să fie marcată în Google Maps. Adică se vede din satelit luxul opulent pe care este imposibil să-l explice veniturile de bugetar. Cu toate acestea, în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, Liviu Dragnea a avut nonșalanța să întrebe: ”Ce am furat eu, domnule Bot?”.


Citește și episoadele anterioare:
Liviu Dragnea: Ce am furat eu? Secretul imunității baronului de Teleorman îmbogățit deși a fost mereu bugetar | EPISODUL 1
Dacă plătea din salariul de bugetar, avea nevoie de 2.000 de ani numai pentru acest imobil cu nouă etaje | EPISODUL 2Cum l-a lăsat mască Dragnea pe un industriaș cu fabrici în toată lumea

O discuție pe care am avut-o în 2012 cu managerul unei companii multinaționale de sisteme electrice descrie perfect situația lui Dragnea. Acesta mi-a povestit că proprietarul companiei, care are fabrici în mai multe locuri din lume, era în România când televiziunile de știri au difuzat imagini filmate din elicopter cu domeniul lui Dragnea.


dragnea-elicopter.jpg


”Nu înțelegea românește, s-a uitat la imagini și m-a întrebat în ce industrie activează cel a cărui proprietate e filmată și de ce sunt difuzate imaginile la televiziune. Credea că e o știre despre vreun industriaș care a făcut ceva sau despre vreun cap al traficului de droguri. Când i-am spus că e proprietatea unui politician dintr-un județ sărac, a rămas mască. Arată mai bine decât proprietatea mea și noi avem fabrici în mai multe țări, suntem de trei generații în industria noastră”, mi-a povestit acesta.

”Vila lui Dragnea” este marcată și pe Google Maps, proprietatea fiind delimitată de străzile Ion Creangă, Cuza Vodă și Tudor Vladimirescu. Vizibil din satelit este faptul că domeniul baronului de Teleorman are ieșiri cu porți mari pe două străzi. Astăzi poprietar este Bombonica Dragnea, pentru că președintele infractor al PSD a divorțat după ce a fost trimis în judecată și averea s-a împărțit.
Dragnea a făcut tot posibilul să-și ascundă palatul opulent

Amenajările opulente pe care și le-a făcut Dragnea aici, în perioada când era președintele Consiliului Județean, bat la ochi din satelit. Fotografia Google Earth expune clar piscina, terenul de tenis, palatul principal și vila care e casă de oaspeți.

Vorbim de aproape 7.000 de metri pătrați în total, suprafață dezvăluită de ziariștii de la turnulcuștiri.ro, în 2012. (Sursa aici)

Interesant este că, de la bun început, Liviu Dragnea a făcut tot posibilul să-și ascundă luxul. A unit mai multe loturi de casă și la stradă a ridicat o perdea verde care maschează construcțiile și amenajările speciale. De asemenea, în zonele unde se vedea ceva printre pomi, a întins o plasă verde pentru a bloca vederea.
Dorința lui Dragnea de a ține la secret opulența de pe domeniul de lux se vede și în declarațiile de avere depuse de acesta. Din ele aflăm doar că în 2004 a dobândit baronul proprietatea, dar acesta nu a trecut așa cum impunea legea și suprafețele imobilelor sub pretextul că sunt în construcție.

Ani de zile Dragnea a completat incorect fiecare declarație de avere, ascunzând suprafețele imobilelor de pe domeniul din Alexandria prin mențiunea ”în construcție”.


declaratie-avere-dragnea


”Imobilul este recepționat și că plătește impozit pentru el. Terenurile au fost preluate de la persoane fizice, unul câte unul”, spune o sursa din administrația locală.

Pe strada Ion Creangă domină frica: vecinele care n-au avut curaj să spună care e poarta lui Dragnea

Știam adresa de pe ambele străzi a domeniului din Alexandria, când am mers la fața locului să filmez editorialul video al acestui articol.

Am încercat să intru în vorbă cu câteva femei care erau în poartă, la momentul când am ajuns acolo. Le-am întrebat care e poarta lui Dragnea, pentru a deschide discuția.

”Aoleu, sunteți domnul de la televizor! Mă nenorocesc dacă vede cineva că vorbesc cu dumneavoastră”, a spus una dintre femei, cu o privire efectiv îngrozită, după care aproape a fugit în curte speriată.

M-am simțit ca în documentarele despre Coreea de Nord.
Intenția lui Dragnea de a ascunde tot este foarte ușor de perceput

La fața locului, primul lucru pe care îl remarci este intenția clară a lui Dragnea de ascunde cât mai bine opulența imobilelor de după gard. Perdeaua verde maschează aproape total imobilele, astfel încât dacă nu existau imaginile din satelit și cele filmate ulterior dintr-un elicopter devine imposibil să înțelegi ce a putut să-și amenajeze Dragnea acolo.

Desigur, asta fără să pătrunzi pe domeniul acestuia neinvitat. Abia după ce am ajuns la fața locului pentru a filma și am sesizat cât de bine e mascat totul mi-a picat fisa că exact asta făcuse și în declarațiile de avere. Este evident că în privința acestei proprietăți Dragnea s-a comportat ca și cum ar avea ceva de ascuns.

Dacă pentru discreția oferită de perdeaua verde de la stradă poate exista o altă explicație logică ce ține de confort, pentru refuzul de a trece suprafețele imobilelor în declarația de avere singura explicație logică este că a încercat să ascundă ceva.

Dacă era totul făcut cu bani curați, de ce ar fi ascuns totul?
Dragnea a încercat să ascundă și suprafața terenului

Declarațiile de avere ale lui Dragnea conțin pentru această proprietate numai suprafața unui teren de 4.000 de metri pătrați. Jurnaliștii de la turnulcustiri.ro au explicat însă că Dragnea a ”porționat” terenul, tot pentru a nu bate la ochi în declarația lui de avere. O halcă de aproape 3.000 de metri pătrați fusese trecută pe numele fiului său.

”Liviu Dragnea a cumpărat prima parte din acest domeniu în anul 2002. De atunci a tot alipit din curţile vecine ( vreo patru!), ajungând la dimensiunea fabuloasă de 7000 mp. Ca suprafaţa să nu mai pară aşa mare, în data de 23.03.2011, jupânul i-a donat feciorului, Stefan Valentin, 2859 de mp, clădire plus construcţie, astfel că la dumnealui, în declaraţia de avere, mai apar doar 4036 de mp.”, scriu jurnaliștii de la turnulcustiri.ro în anul 2012. (sursa aici)

Videoclipul filmat pentru beizadeaua baronului, pe proprietatea luxoasă amenajată de șeful penal al PSD

În 2014 jurnaliștii de la Adevărul au reușit să pătrundă pe domeniul opulent al baronului de Teleorman. Reporterii nu au intrat ei pe proprietate, au descoperit că un videoclip a fost filmat acolo.  Din articolul ”VIDEO Averea lui Dragnea, expusă în videoclipul lui Alex Maţaev, iubitul fiicei vicepremierului” aflăm mai multe despre conacul pe care șeful PSD s-a chinuit să-l ascundă de privirile publicului.

”Alex Maţaev are o relaţie de Alexandra Dragnea, fiica vicepremierului, de mai bine de un an. Iubita interpretului este personajul principal din clipul filmat pe domeniul lui Liviu Dragnea. În clip se poate vedea curtea domeniului vicepremierului, terenul de tenis cu nocturnă, piscina şi imagini cu casa acestuia. Acesta sunt primele imagini cu averea lui Dragnea, dezvăluite publicului într-un mod inedit. Alexandra şi Maţaev, care joacă în videoclip rolul unor îndrăgostiţi, se plimbă prin curtea domeniului din Alexandria. Interpretul poate fi văzut relaxându-se pe peluza din curte sau cântând pe terenul de tenis cu nocturnă…” a scris Adevărul în 29 septembrie 2014. (sursa aici)
Palatul opulent al lui Dragnea a ajuns și în presa internațională

Atât de șocantă este diferența între domeniul luxos și veniturile de bugetar ale lui Liviu Dragnea, de o viață, încât până și ziariști de la publicații internaționale prestigioase au mers la Alexandria ca să documenteze acest subiect.

În februarie 2017 s-au dus la fața locului reporterii Le Monde. Aceștia au remarcat și contrastul șocant dintre somptuozitatea reședinței președintelui infractor al PSD și halul în care arată orașul Alexandria, capitala județului Teleorman, o zonă sărăcită în cei 20 de ani în care Liviu Dragnea s-a îmbogățit aici.  (sursa aici)
Întrebarea scriitorului Andrei Pleșu pentru Dragnea
Numai privind imaginile din satelit și din elicopter cu domeniul construit de Dragnea în Alexandria înțelegi cam ce răspuns ar trebui să primească acesta după ce a întrebat: Ce am furat eu, domnule Bot?

Cunoscutul scriitor Andre Pleșu a ajuns la aceeași concluzie, exprimată într-o emisiune de la Digi 24. Andrei Pleșu a spus, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că președintelui PSD, Liviu Dragnea, i-ar adresa o singură întrebare, legată de vila acestuia.

„Se discută de procesele lui (ale lui Liviu Dragnea- n.n.), de vinovățiile lui. Eu aș pune o singură întrebare: «Cum ați făcut bani pentru vila aceea formidabilă?»”, a spus Andrei Pleșu la Digi24. (sursa aici)
Lui Liviu Dragnea îi place luxul și în Brazilia
Cel mai bine pot răspunde întrebării lui Andrei Pleșu investigațiile echipei riseproject.ro.

Aceștia au explicat în detaliu cine sunt interpușii prin care Dragnea a stors bani de la stat și cum și-a plasat șeful penal al PSD mare parte din avere foarte departe de ochii curioși ai publicului românesc, peste Oceanul Atlantic, în Brazilia. Anchetele Rise Project expun multe alte proprietăți ale lui Dragnea, făcute pierdute de acesta prin declarațiile lui de avere.

”Banii din Brazilia s-au făcut în România. Peste un milion de euro. Atât a încasat liderul PSD Liviu Dragnea din vânzarea a șase proprietăți amplasate la mare, la munte și în lunca Dunării. Banii au dispărut apoi din declarațiile de avere ale politicianului. Cumpărătorul secret a fost Costel Comana, un afacerist care a păgubit statul cu sute de milioane de euro și apoi s-a sinucis într-un avion, în drum spre Costa Rica . Pe persoană fizică, Dragnea a încasat ultima tranșă de bani de la Comana cu trei zile înainte ca CFR să dubleze afacerile acestuia din urmă. Iar asta printr-un contract parafat inclusiv pe mâna aceluiași Dragnea. Dragnea și Comana au fost colegi de cămin în facultate…” scrie riseproject.ro.
Fraza face parte dintr-un articol, publicat într-un serial de investigații care răspunde elocvent și eshaustiv întrebării pe care președintele infractor al Camerei Deputaților a pus-o cu mult tupeu în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție: ”Ce am furat eu, domnule Bot!?”

Va urma.

Anunțuri

4 gânduri despre “Dragnea: Ce am furat eu? Cum s-a chinuit baronul infractor să ascundă un domeniu opulent care se vede și din satelit | EPISODUL 3

  1. In Telemorman, bolsevicii au furat pana si resedinta de aproape 500 de ani a judetului si a fostei regiuni Teleorman, mun. Rosiorii de Vede (sau Russenart)!… citadela istorica si culturala ce are in spate aproape 2.000 de ani de la prima atestare documentara, cel mai important centru polarizator, rutier si feroviar din judet iar in perioada interbelica cel mai dezvoltat si bogat oras la mijlocul distantei intre Bucuresti si Craiova, intre Pitesti, Slatina sau Targoviste si portul dunarean Giurgiu. Faptul ca nici pana in momentul de fata nu s -a remediat aceasta grava stare de fapt, este cea mai buna confirmare ca bolsevismul nu a fost invins, ca el continua sa se manifeste pregnant la orase si sate, nu doar prin impostori si indivizi cu trecut bolsevic, fara viziune, imorali si incompetenti, lipsiti de viziune, de spiritul adevarului si dreptatii, ci si prin structura administrativa a tarii asa cum a fost statuata de carmaci in anul 1968. Ca sa aflati cine, cum si de ce a distrus spiritul liberal in Teleorman si cum au fost maziliti adevaratii liberali, cum si de ce mun. Rosiorii de Vede a fost privat aproape complet de orice fonduri de dezvoltare, astazi, fiind in mod practic condamnat la anonimat si complet paralizat economic, cultural si administrativ v -as sugera sa stati totusi de vorba cu dl Nutu Ion, un om inatacabil moral si uman, fost vice -primar liberal in doua mandate si primar liberal in alte doua mandate al mun. Rosiorii de Vede. Cum si de ce a fost distrus aceasta straveche citadela considerata prea burgheza, in perioada interbelica printre cele mai bogate din sudul tarii, neagreata de carmaci in 1968, ramasa totusi un centru industrial puternic pana in 1990 (cand se inregistrau aici aproape 27.000 de salariati), pana in 2012 fost (si unic) bastion urban al liberalismului teleormanean si unul din foarte putinele municipii liberale din Muntenia. Este interesant de stiut si va asigur, nu veti regreta daca veti face si acest demers in tentativa laudabila de a salva firava noastra democratie si de a spune lucrurilor pe nume. In acest sens, v -as ruga sa il contactati si pe dl Alexandru Cautis, colegul dvoastra, care este la curent cu o buna parte din aceste adevaruri ascunse.

  2. Pingback: Dragnea: Ce am furat eu!? Mina de aur înhățată de la stat și exploatată de clanul baronului PSD. Legăturile cu beizadeaua și hotelul acestuia | EPISODUL 4 | Mălin Bot, jurnalist

  3. Recuperati averea Romaniei!Ne-am ales cu tot felul de tampiti si excroci milionari si miliardari pe banii romanilor!Si nu au averi doar in Romania,in toata lumea!Striga tiganii din bandele lor”afara din casele lor cu totii „!Imbolnavesc si ucid populatia-mai ales tinerii,batjocoresc,umilesc si sodomizeaza lumea sub protectia unor tampiti de militieni totul ca sa se umple de averi:SCARNAVIILE SI IMBECILII!

  4. Pingback: Dragnea: Ce am furat eu? Dincolo de vile, terenuri, ferme, firme e ceva mult mai grav. Dacă rămâne pe funcție, Dragnea va fura asta de la fiecare român | EPISODUL 5 | Mălin Bot, jurnalist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s