Dragnea: Ce am furat eu? Dincolo de vile, terenuri, ferme, firme e ceva mult mai grav. Dacă rămâne pe funcție, Dragnea va fura asta de la fiecare român | EPISODUL 5

Averea lui Dragnea este uriașă. Nimic din veniturile lui declarate oficial nu poate justifica ceea ce am văzut până acum și încă nu știm dacă asta este totul. Domenii de lux la Alexandria și în Brazilia. Ferme, terenuri, păduri, hoteluri, magazine și restaurante, toate aflate în trecut în posesia statului. Dincolo de ele este însă ceva mult mai grav furat de Dragnea din Teleorman.
Fiecare român va plăti acest preț

Este ceva ce Dragnea va fura din toată România, dacă este lăsat să să rămână pe funcția de președinte al Camerei Deputaților, de unde controlează puterea majorității parlamentare și guvernarea.

Deja Dragnea a început să aplice, pe plan național, modul de operare cu care s-a îmbogățit în Teleorman. Pentru ca Dragnea să-și facă averea obscenă din care am descris până acum doar o parte, a plătit fiecare om din Teleorman. Dacă acest baron infractor va rămâne pe funcțiile publice, vom plăti același preț fiecare dintre noi, din Timișoara până la Constanța, de la Iași până la Cluj, de la Oradea până la Craiova.

Dragnea s-a îmbogățit, județul Teleorman a devenit o ”epavă socială”

Modul de operare prin care Liviu Dragnea s-a îmbogățit în Teleorman, dar și metodele prin care și-a asigurat imunitatea pe plan local, au avut un efect devastator asupra fiecărui om din acel județ.

An cu an situația economică a județului s-a agravat. Investitorii au ocolit feuda lui Dragnea și puțini au reușit să prospere într-un mediu sufocat de șmecheriile baronului roșu. Profesioniștii din instituțiile de stat au fost înlăturați, pentru a nu sta în cale găștii care îl servea pe Dragnea.
Toate acestea au determinat zeci de mii de teleormăneni să plece pur și simplu de pe locurile natale. Alții au rămas să se zbată în sărăcie. Un articol publicat de Adevărul, în decembrie 2016, descrie proporțiile uluitoare ale dezastrului provocat de modul de operare al lui Liviu Dragnea.

Catalogat de sociologi drept o epavă socială, Teleormanul este unul dintre cele mai îmbătrânite, sărace şi lipsite de perspectivă judeţe din România. Datele referendumului din 2011 au scos la iveală faptul că în judeţul păstorit vreme de 12 ani de Liviu Dragnea, depopularea este masivă. Populaţia stabilă a judeţului Teleorman mai numără 380.123 persoane, cu aproape 60.000 mai puţin decât în 2002. Faţă de primul recensământ realizat în România, în 1948, populaţia judeţului a scăzut cu peste 138.000 de persoane. 67% din populaţia judeţului Teleorman trăieşte în mediul rural. De acolo vine şi grosul şomerilor, al asistaţilor social şi al pensionarilor, categorii sociale care primează în judeţul lui Dragnea”, scrie Adevărul aici.

 

Cea mai mare rată a șomajului

 

În luna septembrie a anului 2016 cea mai mare rată a șomajului din România se regăsea în județul Teleorman: 11,76%, la o medie națională de de 4,77%. În Teleorman erau, în septembrie, 18.724 de șomeri din care 16.073 sunt șomeri de lungă durată, cu mai mult de șase luni de șomaj.

Asta indică faptul că, practic, eu am un sistem, în care întrețin o parte din populația respectivă pe beneficii sociale, și acest sistem nu are niște inițiative care să ducă cumva la reducerea acestei dependențe prin crearea de locuri de muncă. Și asta este o viziune a felului în care se gestionează problema acestor oameni”, a declarat atunci ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, pentru Republica.

 

Nu este o întâmplare că tot pe moșia lui Dragnea este cea mai săracă localitate din România

Comuna teleormăneană Necşeşti, declarată drept cea mai săracă localitate din România, este locul care pare să îşi aştepte sfârşitul. Oamenii abia trăiesc de la o zi alta, pământul nu-l munceşte mai nimeni, nu există apă curentă, canalizare, nici măcar o farmacie. Şi nici copii nu se mai nasc. De vină sunt „puturoşii”, sau autorităţile, sau, pur şi simplu, viaţa… ” explicau ziariștii de la Adevărul, într-un reportaj pubicat aici.

 

Record național la asistați social

 

Județul care i-a adus lu Dragnea atât de multă avere mai deține un record esențial pentru înțelegerea viitorului care ne așteaptă pe toți, dacă acest individ va rămâne la putere și va aplica pentru toată România singurul model pe care îl cunoaște: cel aplicat în Teleorman, cel care l-a îmbogățit scandalos.

Datele Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, din subordinea Ministerului Muncii, arată că, din cei 389.433 de locuitori ai Teleormanului, 10.837 primesc venitul minim garantat, o formă de ajutor a statului pentru cei mai săraci români. Chiar dacă nominal sunt județe care au un număr mai ridicat de beneficiari, procentual județul lui Dragnea este liderul țării la acest capitol, cu 2,78% din populație beneficiară a venitului minim garantat”, arată jurnalista Teodora Cimpoi într-o analiză publicată luna aceasta în România liberă.

 

Ați furat, domnule Dragnea, dreptul oamenilor la o viață decentă și un viitor mai bun!

 

Cel mai grav lucru furat de Dragnea în toți anii în care s-a îmbogățit transformând Teleormanul în feuda lui este viitorul locuitorilor acestui județ.

Pur și simplu a furat de la zeci și zeci de mii de oameni dreptul să aibă  o viață decentă. A furat dreptul oamenilor la un viitor mai bun. Și cred că a făcut-o deliberat, pentru că știa bine că astfel își va perpetua puterea.
Dragnea știa bine că dacă județul se dezvoltă și oamenii pot să-și asigure viitorul independent de pomenile lui sociale va pierde puterea, va pierde pârghiile care i-au permis să se îmbogățească și să devină imun în fața legii. Dragnea și cei ca el știu bine că depind de sărăcia care face zeci și zeci de mii de oameni dependenți de ajutoarele sociale acordate de primarii din șeptelul politic pe care ei îl controlează. Ei stiu asta și fac tot posibilul ca sărăcia să nu dispară, pentru ca să nu le dispară electoratul dependent de ei.

 

Dragnea aplică exact modelul care a provocat ravagii în Teleorman

 

Din prima zi în care PSD a câștigat alegerile sub coordonarea președintelui infractor ales cu unanimitate ceaușistă, condamnatul Liviu Dragnea a început să facă pe plan național exact ce a făcut în Teleorman.

Primul pas a fost să alcătuiască un guvern de marionete. A procedat exact așa cum, în Teleorman, și-a plasat servitorii disciplinați pe toate funcțiile publice, astfel încât toate instituțiile statului să licreze pentru el, nu pentru aplicarea legii. De aceea avem un prim-ministru care s-a grăbit să promoveze OUG 13. De aceea avem o fostă secretară din Teleorman ditamai ministru de Interne. De aceea avem la Agricultură o relicvă comunistă și la Muncă un personaj atât de dubios cum e Olguța Vasilescu. Lista poate continua cu fiecare ministru ales de Dragnea pentru un singur scop: să-i servească intereselor personale.

Incompetenții obedienți plasați în Guvern provoacă deja dezastre în domeniile de care răspund. Instituții întregi sunt paraizate din cauza sarabandei numirilor politice declanșată de Dragnea în jos în piramida statului.

 

Pentru că Dragnea riscă o nouă condamnare, Guvernul și Parlamentul se ocupă numai cu asta

Pentru că Liviu Dragnea riscă o nouă condamnare în al doilea proces în care este judecat, din decembrie 2016 Parlamentul și Guvernul se ocupă numai și numai cu producerea unor soluții care să-l protejeze pe Dragnea. Nu vă lăsați manipulați de cele câteva manevre de imagine făcute de PSD pe tema majorărilor salariale și de pensii.
Timpul va arăta că sunt măsuri nefundamentate economic, aruncate în societate din disperare, pentru a păcăli publicul că PSD mai face și alceva decât să caute să-l scape de Dragnea de pușcărie. Dincolo de manevrele de imagine nu e nimic concret. Singura preocupare concretă și cu efecte concrete care au și scos în stradă sute de mii de români este strategia pentru grațiere, ciopârțirea Codului Penal, încălecarea Justiției.

Dacă reușește să-și facă mendrele ne așteaptă teleormanizarea României

Dacă Liviu Dragnea e lăsat să-și vadă mai departe de planurile lui, din funcția de președinte al Camerei Deputaților și păpușar al majorității parlamentare, România are un viitor sumbru.

Vom avea toți soarta celor din Teleorman și aceasta e o amenințare reală la adresa fiecăruia dintre noi pentru că astăzi Dragnea este mai priculos decât orice alt derbedeu cu cazier care caută să-și rezolve problemele penale prin influență politică. Vedem, în ceea ce s-a întâmplat cu Teleorman, ceea ce se va întâmpla cu toată România.

Dragnea este atât de periculos pentru că astăzi aproape nimeni nu-i ține piept

 

Politicieni care în trecut luptau pentru consolidarea Justiției îl susțin acum pe Dragnea. Exemplul jenant al lui Traian Băsescu este elocvent. Dragnea are acum alături de el aproape toate televiziunile care fac jocuri perfide așa cum în trecut făcea numai teelviziunea condamnatului Dan Voiculescu.

Suntem la o răscruce de drumuri în care avem doar două direcții. Acvceptăm ca Dragnea să teleormanizeze toată România și cu siguranță vom plăti fiecare dintre noi prețul pentru asta. Sau ne luptăm pentru viitorul nostru și facem tot ce putem ca să-l oprim pe Dragnea.Citește mai departe seria despre averea lui Liviu Dragnea:

EPISODUL 1: Secretul imunității baronului de Teleorman îmbogățit deși a fost mereu bugetar

Răspunsul la întrebarea lui Liviu Dragnea (Ce am furat eu, domnue Bot?) este în județul pe care l-a condus timp de zece ani către sărăcie și dezastru economic în timp ce el, baronul local, se îmbogățea fără măsură. Este în declarațiile de avere ale lui Dragnea și în situația economică a județului Teleorman. Este, în același timp, un răspuns care ține de mecanismele folosite de toți baronii locali, pentru că Dragnea e doar un exemplu, ”made in Teleorman” cu metode aplicate prin toată România.
Citiți aici mai departe!EPISODUL 2: Dacă plătea din salariul de bugetar, avea nevoie de 2.000 de ani numai pentru acest imobil cu nouă etaje

Numai pentru unul dintre imobilele pe care acum le deține, dacă plătea corect din salariul de la stat, Dragnea avea nevoie de 2.000 de ani, plătind cu toate veniturile lui de la stat. Dacă ne raportăm la veniturile de deputat adunate cu cele de ministru, plătea în 1520 de ani. Dacă ne raportăm la veniturile de prefect și președinte al Consiliului Județean, plătea în peste 2.000 de ani numai pentru un singur imobil din averea lui recunoscută oficial. Este drept, vorbim de ditamai imobilul cu 9 etaje, în suprafață de 1.528 de metri pătrați din centrul orașului Turnu Măgurele care are anexat și un teren de aproape 2.900 de metri pătrați. Detalii aici!EPISODUL 3: Cum s-a chinuit baronul infractor să ascundă un domeniu opulent care se vede și din satelit

Interesant este că, de la bun început, Liviu Dragnea a făcut tot posibilul să-și ascundă luxul. A unit mai multe loturi de casă și la stradă a ridicat o perdea verde care maschează construcțiile și amenajările speciale. De asemenea, în zonele unde se vedea ceva printre pomi, a întins o plasă verde pentru a bloca vederea.Conacul cu teren de tenis, parc propriu, piscină, case de oaspeți și solariu pe care Dragnea l-a făcut în Alexandria e marcat în Google Maps ”Vila lui Dragnea”. Vorbim de o proprietate amenajată pe aproape 7.000 de metri pătrați. Detalii aici!EPISODUL 4: Mina de aur înhățată de la stat și exploatată de clanul baronului PSD. Legăturile cu beizadeaua și hotelul acestuia

Este o mină de aur care ar putea să explice de unde a avut familia Dragnea bani pentru hoteluri, vile și domenii de lux, ferme, magazin. Firma are zeci de legături cu afacerile familiei Dragnea, cu proprietăți dobândite de clanul acestuia.  Sunt chiar și legături directe cu beizadeaua lui Liviu Dragnea. Schema prin care s-a ajuns aici e simplă și a fost executată în mii de alte locuri în România unde responsabilii unor firme de stat au provocat intenționat falimentul acestora pentru a le prelua apoi pe nimic, direct sau prin interpuși. Detalii aici!

 

Reclame

9 gânduri despre “Dragnea: Ce am furat eu? Dincolo de vile, terenuri, ferme, firme e ceva mult mai grav. Dacă rămâne pe funcție, Dragnea va fura asta de la fiecare român | EPISODUL 5

 1. Orice intamplare si orice eveniment rau, nedorit, catastrofal, are o cauza. Fara sa o cunoastem si sa o anihilam, intamplarea si evenimentul isi continua cursul haotic, erodand, distrugand, aducand prapad si nenorocire, molipsind spatiul din jur cu puteri insutite. Daca, imediat dupa evenimentele din 1989 resedinta judetului ar fi fost restabilita acolo unde este firesc ca sa fie, unde mai functionase vreme de aproape cinci sute de ani, in mun. Rosiorii de Vede, asa cum s -a solicitat insistent (si cum se solicita si acum de oameni competenti si morali, buni cunoscatori ai meleagurilor teleormanene dar ignorati de autoritatile rosii, si, din pacate, se pare ca si de alte culori!..), astazi nu am mai fi avut un Liviu Dragnea, nici conace si limuzine de milioane de euro ce nu pot fi justificate in niciun fel si nici o mafie a fostilor bolsevici si securisti, dezvoltata intr -o localitate proletcultista marunta, cu nici 180 de ani de existenta pe harta tarii dar atat de agreata de carmaci si declarata in 1968, fara nicio justificare istorica, culturala, economica, administrativa, urbana sau macar impusa de traditii si pozitie geografica, mare dregatorie de judet. In consecinta, ne meritam soarta, dle Malin Bot. Si suntem cu totii partasi pentru aceasta soarta cruda, pentru ca refuzam adevarul, inspirandu -ne exclusiv din sursele puse la dispozitie de putere. As fi curios sa imi raspundeti la o intrebare, dar simt ca nu o veti face: Ati incercat macar o singura data, dvoastra, ca ziarist, vreun post de televiziune „de dreapta” sau macar conducerea PNL sau USR sa stati de vorba cu dl Nutu Ion, fostul vice -primar liberal in doua mandate si totodata primar liberal cu alte doua mandate al municipiului Rosiorii de Vede, un om inatacabil moral si uman, mazilit in 2012 culmea, de conducerea rotita si travestita peste noapte a PNL Teleorman, devenit o anexa a PSD!? Macar daca ati fi citit cu atentie cartea „Incotro” a colegului dvoastra de breasla, Alexandru Cautis, si tot ati fi aflat cateva informatii utile din Teleormanul acesta atat de rosu, rosu pentru ca asa il doriti!… Ati fi aflat cum a fost distrus spiritul liberal autentic, intr -unul din foarte putinele bastioane ale liberalismului din Muntenia, cum a fost pauperizat, umilit, paralizat economic si cultural mun. Rosiorii de Vede, ca sa se alinieze curentului rosu. Poate, ceva ceva ati fi aflat si de la dl Cristian -Mihai Dide, eroul rosiorean din Piata Victoriei neclintit din 31 ianuarie a.c. pana azi, ca de la primul impuscat din ’89, la Universitate, si el cu origini rosiorene, nu mai puteti; este mort de 27 de ani. Sunt multe, foarte multe lucruri de spus, dar se pare ca nici pe dvoastra nu va intereseaza cauza, originea si esenta realitatii, ci doar decorul ei, colorat in fel si chip de bolsevici travestiti in mielusei albi. Aceea realitate nu este insa adevar si nu are nimic de -a face cu adevarul, pentru ca adevar inseamna cauza si esenta realitatii si nicidecum infloriturile ei superficiale si aparente, mimate.

  • Domnule Dogeanu, dvs, ati aflat, ati citit, v-a spus cineva ca, Mihai Viteazu a fost omorat? Nu v-a venit greata de atata gargara? Malin face – ceea ce face, cat si cum face – ACUM.Dvs, cetatenii de onoare ai Tarlomormanului, aveti un obicei inradacinat ca pirul, in judet
   : puneti mortii pe drumuri…

 2. Pingback: #REZIST. O sută de zile în stradă pentru dreptul la o viață decentă, după trei decenii furate și ratate. Îi lăsăm să fure și viitorul copiilor noștri? | Mălin Bot, jurnalist

 3. Pingback: Mandatul de deputat al delincventului Dragnea nu trebuia validat. Ciorbea ar fi trebuit să sesizeze Curtea Constituțională cu această lege | Proiectul AGORA | Mălin Bot, jurnalist

 4. Pingback: Afacerea TelDrum îi explodează penal în nas lui Dragnea. DNA anchetează tot | Mălin Bot, jurnalist

 5. Pingback: Ce s-a intamplat azi la DNA si nu a aratat MAFIA TV | VIDEO - Aktual24

 6. Pingback: Imagini cu Dragnea din fața DNA pe care televiziunile penalilor le-au ascuns | VIDEO | Reporter Virtual | Portal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s