De ce vor Băsescu, Dragnea, Tăriceanu și Voiculescu să cotrobăie în arhiva SIPA. Planul declansat prin ”săgeata” Andronic devine vizibil

În limbajul din pușcăria unde se teme Dan Andronic ca va intra, ”săgeata” este complicele folosit de interlopi pentru loviturile pe care le dau. ”Săgeată” este cel care e pus să strige la paznic, pentru a-i distrage atenția când hoții trec peste gard, prin spate. ”Săgeată” e complicele pus să ”stea de șase” și să-i anunțe dacă ”vin gaborii”. În rețelele cu activități mai complicate, cum sunt hoții care clonează carduri și fură din conturi, ”săgeata” e cel care transferă banii, ca intermediar, pentru a li se pierde urma.
Cum a văzut Andronic un document secret destinat CSAT?

În scandalul arhivei SIPA, dublul inculpat Dan Andronic pare tot mai clar ”săgeata” lui Traian Băsescu și a altor personaje importante vizate de marile dosare împotriva corupției.

Băsescu a fost șeful Consiliului Suprem de Apărare a Țării când ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a trimis un raport către CSAT legat de arhiva SIPA. Fostul președinte deține, cu siguranță, din acea perioadă informații importante care pot fi confirmate cu documente din arhiva SIPA.

Prima întrebare cheie e cum a putut Andronic să vadă un document secret destinat numai CSAT.
Gașca Ghiță – Udrea- Andronic – Băsescu și parteneriatul media penal

Legăturile lui Andronic cu Băsescu sunt de notorietate. Nu mai e un sceret pentru nimeni că patronul EVZ și-a pus ziarul la dispoziție pentru toate manevrele de imagine declanșate împotriva DNA, din momentul în care Elena Udrea a fost pusă sub acuzare în primul ei dosar.

Dacă la început aceste manevre s-au făcut mai discret, prin campanii semnate exclusiv de Ion Cristoiu, după ce Andronic a fost reținut și el de DNA și pus sub acuzare în primul dosar lucrurile au devenit evidente. Andronic și Ghiță s-au susținut reciproc, în cadrul a ceea ce eu numesc ”parteneriatul media penal”, în toate scandalurile pe care le-au provocat cu țintă precisă: decapitarea conducerii DNA, grațiere, modificarea legislației penale.

Întotdeauna a fost prezent pe România TV Traian Băsescu, ca să le valideze ”telepatiile”, ”cucuvelele”, manipulările de tip voiculescian. Postul a susținut-o frenetic pe Elena Udrea în toate manevrele comune împotriva DNA.

Vorbim de campanii susținute în comun de RTV, de EVZ și B1 TV. Implicarea EVZ în aceste manipulări de tip voiculescian este motivul pentru care am decis în august 2016 să renunț la funcția de redactor-șef online EVZ și să plec. Știam că vine campania electorală și intuiam la ce nivel va duce Andronic murdăria.

Tot ce s-a întâmplat în ultimele luni confirmă punct cu punct ce am spus că se petrece cu EVZ atunci când am plecat de acolo.


Calcă Traian Băsescu exact pe urmele lui Dan Voiculescu? ”Telepatia” și ”Binomul” sunt, de fapt, același lucru?”Dezvăluirile” lui Andronic despre SIPA, nimic legat de Adrian Năstase

Modul cum s-au derulat lucrurile în ultimele zile, reacțiile imediate ale condamnatului Liviu Dragnea, a inculpatului Călin Popescu Tăriceanu, a ministrului Justiției și insistența cu care trustul condamnatului Dan Voiculescu promovează ”dezvăluirile” lui Andronic conturează un plan bine determinat al cărui scop este desecretizarea arhivei SIPA.

SIPA este un serviciu secret înființat inițiat cu scopul să adune informații din penitenciare. Sub regimul Năstase SIPA ajunsese să adune informații compromițătoare despre procurori și judecători. Informații personale cu care puteau să fie șantajați.

Este perioada în care tânărul procuror Panait era împins la moarte, pentru că refuzase să execute o comandă politică venită de la Adrian Năstase însuși.
Este și perioada în care actualul dublu inculpat Dan Andronic îl servea pe Adrian Năstase din poziția de consigliere.

Când Monica Macovei a ajuns ministrul Justiției, a desființat SIPA. Interesant este că, deși știe lucruri extrem de interesante despre regimul Năstase, Andronic nu spune nimic legat de ce făcea SIPA atunci.

Întrebările simple care desființează ”dezvăluirile” dublului inculpat Andronic

Fostul consigliere al lui Năstase vine însă, luni 15 mai 2017, cu alegația că Monica Macovei și judecătorul Cristi Danileț ar fi scos din arhiva SIPA informații folosite apoi la șantajarea unor magistrați.

A realizat el, după aproape zece ani în care l-a servit și pe Traian Băsescu tot din poziția de consigliere, că totuși arhiva SIPA a fost folosită murdar împotriva unor magistrați. Nu oferă absolut nicio probă pentru a-și susține acuzele, așa cum ar face un jurnalist de investigații care publică ”dezvăluiri”.

E firesc, pentru că Andronic nu mai este jurnalist de foarte mult timp, e consultant politic, consilier, inculpat, ”calități” care nu presupun vreo rigoare jurnalistică.

Andronic nu e capabil să ofere un răspuns cât de cât decent la o întrebare banal de simplă:   De ce ați tăcut aproape zece ani?

Nu a fost capabil să ofere acest răspuns nici după ce ”și-a amintit” brusc despre presupuse petreceri consumate acum opt ani la care ar fi participat persoane importante din Justiție și unde chiar s-ar fi pus la cale fraudarea alegerilor. Un alt scandal care a avut ca țintă unică pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, lăsat cu formarea unei comisii parlamentare.

O altă întrebare simplă, la care Andronic nu are niciun răspuns cât de cât inteligent, este: Cum de v-au apucat ”dezvăluirile” abia după ce ați ajuns inculpat și riscați pușcăria?

Într-o frază scurtă se poate descrie exact poziția lui Andronic: Vorbim de un dublu inculpat, trimis în judecată inclusiv pentru mărturie mincinoasă, care vrea să-l credem pe cuvânt când vine cu alegații despre lucruri petrecute acum zece ani, fără să explice cât de cât decent de ce a tăcut în tot acest timp și mai ales fără să vină cu vreo dovadă cât de cât palpabilă că spune adevărul.

Colac peste pupăză, judecătorul Cristi Danileț a făcut el o plângere penală la Parchet acuzându-l pe Andronic că minte. Monica Macovei a spus același lucru despre Andronic.
DIICOT trebuia să se sesizeze din oficiu împotriva lui Andronic

În intervențiile de la Antena 3, Dan Andronic vorbeste despre raportul secret prezentat de Cătălin Predoiu în CSAT. Vorbește ca și și cum ar fi văzut acel raport. Chiar și după ce magistratul Cristi Dănileț și Monica Macovei au declarat public că Andronic minte, acesta insistă că există acel raport și că el conține lucrurile ”dezvăluite” de el în EVZ.

Când insistă să spună că nu minte, Andronic nu realizează că se pune într-o situație legală complicată. Legal nu avea cum să vadă un document secret destinat CSAT.

DIICOT trebuia să-l cheme deja pe Andronic să dea cu subsemnatul pe tema asta. Dacă nu era dublu inculpat în dosare penale, Andronic putea să invoce principiul confidențialității sursei. Pentru că nu acționează ca jurnalist, ci ca patron urmărit penal, Andronic nu poate invoca principii care protejează munca ziariștilor onești.
Informațiile pe care Băsescu le știe, din arhiva SIPA, sunt inutile dacă rămân secrete
Lăsând la o parte situația chiar jenantă a lui Andronic, important în scandalul SIPA este să observăm scopul pentru care a fost declanșat.

Este o certitudine că Băsescu a aflat informații din arhiva SIPA, în perioada în care a fost șeful CSAT și aici ajunsese inclusiv un raport despre ce conține această arhivă.

De asemenea, e un fapt incontestabil, că aceste informații au caracter secret și nu pot fi folosite acum în presă sau în vreun alt fel fără ca cel care o face să nu se expună riscului iminent să fie pus sub acuzare.

Orice știe Băsescu din arhiva SIPA, dacă apare în presă sau e folosit în vreun mod, cineva riscă pușcăria.

Așadar, devine ușor de înțeles că scopul acestui scandal este crearea cadrului legal în care informații din arhiva SIPA să poată să fie folosite. Modul cum au decurs lucrurile din momentul în care ”săgeata” Andronic a lansat ”dezvăluirile”, ne arată exact cine vrea să folosească astfel de informații și în ce scop.

Dragnea, Tăriceanu, Toader au acționat dubios de prompt

Este clar ca suntem în fața unui plan bine gândit și executat precis al cărui scop încă nu îl stim  detaliu, dar vedem modul de operare și putem să bănuim cine e ținta.

1. Dublul inculpat Andronic, ”săgeata” lui Băsescu, vine cu „dezvăluirile” despre SIPA.

2. Inculpatul Tariceanu vine imediat cu declarații că vrea să se facă o altă comisie parlamentară. O astfel de comisie reprezintă o excelentă ”supapă” prin care pot apărea informațiile vizate, dar dacă sunt desecretizate.

3. Condamnatul Dragnea merge la Antena 3 imediat și spune că Tudorel Toader trebuie să desecretizeze repede arhiva SIPA, că încrederea lui în Toader va ajunge la zero dacă ministrul Justiției nu desecretizează arhiva.

4. În a treia zi, Toader ”se execută” și anunță că începe procedura pentru a desecretiza arhiva SIPA.

Dacă arhiva rămâne secretă, nu pot accesa documentele parlamentarii penali din comisia care se va forma, pentru că nu au certificatele de acces la informații secrete obligatorii prin lege.
Informațiile nu se pot da către Mafia TV, ca să fie atins scopul urmărit de penali: denigrarea, îndepărtarea magistraților care sunt ținta acestei operațiuni.

Pentru că până acum ținta a fost aproape exclusiv șefa DNA, Codruța Kovesi, este foarte probabil ca și de data aceasta să fie vorba de o altă operațiune care vizează îndepărtarea ei din funcție. Dar nu e exclus să fie vorba și de alți procurori sau judecători implicați în dosarele care îi vizează pe cei implicați în povestea asta: Andronic, Băsescu, Ghiță, Tăriceanu, Dragnea, Voiculescu.

De ce e evident interesul inculpatului fugar Ghiță și al condamnatului Voiculescu
Interesul evident al lui Ghiță și Voiculescu în acest plan este indubitabil și dovedit prin modul cum pun umărul televiziunile celor doi.

Ba chiar, la Antena 3, salariații lui Voiculescu care în trecut îl scuipau de Dan Andronic au fost nevoiți să accepte să-l pupe exact acolo unde l-au scuipat. Mai mult ca niciodată, alegațiile lui Andronic au fost umflate și rostogolite de Antena 3, patronul EVZ ajungând chiar să fie invitatul lui Mihai Gâdea.
Brusc, dintr-un motiv pe care îl știe ce mai bine condamnatul încarcerat la Rahova, Dan Voiculescu, omul pe care Antena 3 îl denigrează de ani de zile acuzându-l, printre altele mult mai grave, că e un mincinos, devine o sursă credibilă și e citat copios.

Oamenii lui Voiculescu au insistat cu subiectul chiar și după ce RTV a mai redus tonul în fața plângerii penale depuse de magistratul Cristi Danileț. Așadar, Voiculescu este teribil de interesat de ceva din arhiva SIPA care nu poate acum să fie folosit pentru că e secret și cineva ar trebui să meargă la pușcărie dacă informațiile devin publice.

Gașca merge țintit în arhiva SIPA

Opinia mea este că gașca aceasta merge țintit personajul care putea cel mai bine să știe ce trebuie căutat este Traian Băsescu. Poate fie ceva ce cred ei că se afla acolo despre procurori din DNA sau judecători care le judecă dosarele. Cert este că ei sunt disperați să își producă un cadru legal pentru a putea să scotocească prin arhiva asta.

Disperat să o scape pe Udrea, Băsescu l-a ajutat pe Dragnea să  ajungă la putere

Cristoiu, Ghita, Andronic fac de mult timp jocurile lui Traian Băsescu. Așa crede fostul președinte ca poate să o scape pe Elena Udrea de pușcărie sau chiar pe el. Acțiunile lui Băsescu din ultimii doi ani, împotriva Justiției, au determinat și mai mult absenteism la alegerile din decembrie 2016.

A scârbit mulți dintre foștii lui alegători care au refuzat să mai voteze

Prin acest efect al acțiunilor lui Traian Băsescu împotriva DNA și a Justțtiei, fostul președinte  este responsabil pentru victoria PSD la alegeri. Infractorul Dragnea controlează majoritatea și guvernarea datorită lui Băsescu.

Astazi, Traian Basescu și gasca lui se afla în cârdășie cu Dragnea și restul penalilor care uneltesc grațieri, schimbări ale legii penale, scheme și manipulări prin care să poată scapa de pușcarie și mai ales să poată fura mai departe.

Astazi, Traian Basescu a decăzut atât de mult încât a ajuns sa fieîin cârdășie cu Dan Voiculescu. Trustul lui Felix promovează cel mai isteric cucuvelele pe care Andronic le vântură ca să ofere justificări pentru tot felul de manevre ascunse.

Sunt înțeleși toți și actionează ca o gașcă pentru a-și atinge scopurile murdare. Băsescu e parte din mizeria asta.
Ce spune Cătălin Predoiu despre acest scandal

„În mandatul meu nu s-a intrat în arhiva SIPA. Arhiva a rămas sigilată pe toată durata mandatului. Legat de ceea ce s-a întâmplat până în 2008, am cerut comisiei Chiuariu un raport pe care l-am trimis la CSAT. Ulterior, am facut o consultare scrisă inter-instituțională, o dezbatere publică și un proiect de lege pe care l-am trimis Secretariatului General al Guvernului. Proiectul prevedea preluarea arhivei SIPA de către Arhivele Statului”

Ce spune judecătorul Cristi Danileț despre arhiva SIPA

Ieri am sesizat Parchetul General cu privire la deținerea sau dezvăluirea nelegală a unor informații din arhiva SIPA. Cine știa de așa ceva și a tăcut până acum este cel puțin complice. Nimeni dintre „curajoșii” ce comentează în online sau în presă nu a făcut până acum o astfel de sesizare. Mie mi-a luat fix trei minute. Iar cu legea…eu nu mă joc.

EvZ dezinformează cititorii. Astea nu mai sunt speculații sau interpretări, sunt pur și simplu minciuni. Acord 24 de ore publicației pentru a-și proba afirmațiile sau a și le retracta, însoțite de scuzele aferente față de mine și de cititori.

Este halucinant cum nimeni nu se întreabă care miniștri au ordonat SIPA să strângă informații despre magistrați, care au fost agenții ce au strâns aceste informații în perioada 1991-2005, de ce i-au supravegheat pe magistrați în viața privată, cu cât au fost plătiți informatorii, cine au fost aceștia și unde au ajuns ei în prezent, dar sunt făcute acuze la adresa celor care au dezvăluit public și în mod repetat aceste abuzuri!

Ce spune Monica Macovei despre arhiva SIPA

Spun înca o data foarte ferm: nu am primit niciun dosar din arhiva SIPA. Nu am fotocopiat niciun dosar din arhiva SIPA. Nu am sustras si distrus niciun dosar SIPA. Nu am avut nicio informatie despre judecatori sau procurori din dosarele SIPA.

Eu am decis desfiintarea acestui serviciu secret, intrucat existau informatii in spatiul public ca facea abuzuri. Justitia nu avea nevoie de un serviciu secret. Am decis sa desfiintez SIPA, iar arhiva sa fie inventariata si predata Administratiei Penitenciarelor. Am fost singurul ministru care a decis desfiintarea unui serviciu secret.

Minciunile publicate astazi de Evenimentul Zilei si rostite aseara de Dan Andronic la Romania TV sunt cu atat mai grave, cu cat, de-a lungul timpului, am scris si am spus adevarul despre arhiva SIPA. Chiar in noiembrie 2016, cand pe acelasi subiect mintea Antena 3, am facut urmatoarele precizari:

Nu credeti minciunile Antenei 3. Nu am avut informatii despre magistrati, ca ministru al Justitiei, din arhiva DGPA (fost SIPA).

Acesta este adevarul, minciunile Antenei 3 otravesc deja spatiul public. O data la cateva saptamani, oamenii condamnatului Voiculescu rostogolesc aceleasi minciuni, fara oprire. Aseara au reluat subiectul SIPA, fostul serviciu de informatii al Ministerului Justitiei, in floare pe vremea lui Nastase&Stanoiu.

Judecatorul Cristi Danilet a fost una din persoanele desemnate sa inventarieze arhiva fostului SIPA si stie cel mai bine ce s-a intamplat atunci: nu a ajuns la mine nicio informatie despre magistrati.

Printre primele decizii pe care le-am luat ca ministrul al Justitiei a fost schimbarea activitatii SIPA si, ulterior, desfiintarea acestui serviciu. In ianuarie 2006, obtineam acordul Guvernului pentru desfiintarea DGPA, fost SIPA, iar intregul patrimoniu al DGPA sa fie inventariat si predat catre Administratia Nationala a Penitenciarelor.

La sfarsitul lunii iunie 2006, procesul de desfiintare a DGPA s-a incheiat, iar baza logistica a fost predata Administratiei Nationale a Penitenciarelor, potrivit prevederilor HG 127/2006

Reclame

5 gânduri despre “De ce vor Băsescu, Dragnea, Tăriceanu și Voiculescu să cotrobăie în arhiva SIPA. Planul declansat prin ”săgeata” Andronic devine vizibil

 1. excelentă analiză! felicitări, domnule Bot! inclusiv pentru că ați preferat să plecați de la la evenimentul mereu gravid, ca găina cu pui vii.
  vă dau și o informație careci rculă, deocamdată, ca zvon: grație cuiva inetersat(ă) și dezamăgit(ă) de eforturile zadarnice ale lui Băsescu-Senatorul întru iertarea condamnaților, s-ar fi ajuns la un cont unde se vărsau banii de la magazinele de vise – cele deschise sub oblăduirea Traia și Elena Băsescu în 2009

 2. Exact aceleasi intrebari mi le-am pus si eu . Nu este prima oara cand declaratiile gastilor interlope incalca logica cea mai simpla . Ei stiu ca nu pot desecretiza arhiva . Cauta doar motive pentru a ataca procurori si judecatori , pentru a cere rejudecarea cauzelor iar demiterea lui Covesi ar fi pentru ei cireasa de pe tort ,dovada ca ei pot face ce vor in justitie ,pot schimba pe oricine ,dupa bunul plac . Mai tineti minte cat s-au zbatut Vanghelie si Catalin Voicu sa puna mana pe Direcția Generală de Informații și Protecție Internă , urmașa fostei „Doi și-un sfert” . Ambele servicii au fost infiintate de Adrian Nastase .Acum apare si Vanghelie sa faca dezvaluiri Voicu cred ca este inca dupa gratii ,altfel ar fi aparut si el .

 3. 1)Dl Bot aveti doar partial dreptatre. Arhiva SIPA trebuie desecretizata, pentru a afla ( vorba dl-ui Danilet) ,,care miniștri au ordonat SIPA să strângă informații despre magistrați, care au fost agenții ce au strâns aceste informații în perioada 1991-2005, de ce i-au supravegheat pe magistrați în viața privată, cu cât au fost plătiți informatorii, cine au fost aceștia și unde au ajuns ei în prezent”.
  2)Legea de desecretizare trebuie sa prevada OBLIGATORIU:
  -dezvaluirea publica a informatiilor din arhiva SIPA este infractiune si se pedepseste foarte dur ( de ex.cu cel putin 10 ani de inchisoare si 1-100 milioane de euro amenda)
  -daca din informatiile din arhiva rezulta producerea unor infractiuini se va sesiza Parchetul General. Cercetarea penala, urmarirea penala si judecata nu vor fi publice, publica va fi doar solutia finala.

 4. Pingback: Mandatul de deputat al delincventului Dragnea nu trebuia validat. Ciorbea ar fi trebuit să sesizeze Curtea Constituțională cu această lege | Proiectul AGORA | Mălin Bot, jurnalist

 5. Pingback: Efectul ”Telepatiei” multiplului inculpat Andronic. De ce numesc RTV, Antena 3 și B1 ”Mafia TV” | Reporter Virtual | Portal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s