Marea ratare din decembrie 2016. Lecţia cea mai importantă a protestului #REZIST | Proiectul AGORA

De cinci luni de zile România este paralizată de graţieri, amnistie, ciuntirea Codului Penal, pentru că majoritatea şi guvernarea au ajuns pe mâna unor politicieni a căror singur obiectiv este să scape cumva de puşcărie. Nimic altceva nu-i interesează şi pentru acest scop se susţin reciproc nume grele: Dragnea, Tăriceanu, Ghiţă, Udrea, Băsescu, Voiculescu, Andronic.

 

Un proiect interesant este pregătit la Timişoara. ONG-urile care au organizat protestul #REZIST, au cerut administraţiei locale aprobarea pentru o „Proiectul Agora”, o zonă de dezbatere cu aprobare permamentă în Piaţa Sfântul Gheorghe din capitala Banatului.
Este o continuare firească a protestului #REZIST, pentru că acest protest a transformat, de fapt, în agore locurile cele mai importante din marile oraşe. Piaţa Victoriei din Bucureşti este cea mai importantă agora din România, acum.

Protestul #REZIST este, în realitate, un exerciţiu democratic fără precedent în istoria noastră

 

Este vorba de cea mai mare dezbatere publică din istoria României, purtată în agora. Sute de mii de oameni au ieşit în piaţa publică pentru a spune puterii că respinge demersurile făcute pentru politicienii acuzaţi sau condamnaţi pentru corupţie.
Tot fără precedent în istorie este şi agora virtuală, reţelele sociale unde milioane de oameni dezbat problema cea mai importantă acum pentru România: eforturile grupului politicienilor penali de a scăpa de Justiţie.

În stradă au ieşit pentru asta peste 600.000 de persoane, o participare fără precedent a publicului la o manifestare provocată de folosirea imorală şi ilegală a puterii parlamentare şi guvernamentale, pentru a pune un grup de infractori şi inculpaţi deasupra legii.
Ei au tranformat Piaţa Victoria şi pieţele centrale din marile oraşe în agore, pentru a spune celor care deţin majoritatea parlamentară şi guvernarea că nu sunt de acord ca cineva să se plaseze deasupra legii. Că nu sunt de acord ca nişte persoane cu probleme penale să-şi emită legi pentru a se plasa deasupra Justiţiei.

Nu ştim cât au priceput Dragnea, Tăriceanu, Băsescu, Ghiţă, Ponta şi gaşca din mesajul #rezist. Pare că nu au priceput mare lucru, din moment ce îşi continuă planurile imorale prin care caută să-şi rezolve problemele penale.
România are nevoie de aceste spaţii libere de dezbatere, în condiţiile în care democraţia este grav afectată de demersurile grupului penal din politică. Un grup care schilodeşte zilnic democraţia. Ziariştii oneşti sunt eliminaţi unul câte unul. Principalele televiziuni dezinformează în favoarea penalilor. Cele care nu vor să facă asta sunt amendate de CNA pentru motive aberante.

Amendă aberantă pentru Realitatea TV

 

Realitatea TV a primit 10.000 de lei amendă pentru că într-o emisiune la care eu eram invitat am insistat pe faptul că Dragnea e infractor şi vrea să-şi construiască un guvern obedient.

Sunt adevăruri pentru care CNA a aplicat o amendă total abuzivă. Faptul că Dragnea e infractor e decis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este un fapt induibitabil stabilit de cea mai înaltă instanţă din România.
Vorbim de o sentinţă pe care CNA o cenzurează la TV, ca să-l protejeze pe Liviu Dragnea, prin servitorii PSD din această instituţie. În acelaşi timp vorbim de un act menit să determine o televiziune să nu mai invite o voce incomodă pentru actuala putere. Este şi o lichidare profesională a unui jurnalist.

Sunt politruici obedienţi care au paralizat o instituţie a statului executând comenzi politice. Este o încălcare gravă a libertăţii de exprimare şi a democraţiei. Este şocant că o instituţie a statului cenzurează mediatizarea unei sentinţe a celei mai importante instanţe din România.
Suntem în faţa unui tablou care descrie o situaţie gravă. Protestul #rezist insistă de peste 100 de zile tocmai pentru că sunt mulţi cei care realizează gravitatea situaţiei. Important este să tragem concluzia cea mai importantă.

Peste 600.000 de oameni au ieşit în stradă pentru că o putere politică a decis să acţioneze imoral şi ilegitim ca să-şi scape liderii de problemele penale. Aceşti politicieni au ajuns însă aici printr-un vot exprimat democratic. Problema noastră e provocată de modul cum s-a votat în decembrie 2016.

Dacă înţelegem bine ce s-a întâmplat în decembrie 2016, putem ca în viitor să nu mai repetăm aceeaşi greşeală şi chiar să producem soluţia pentru problema noastră.
Vorbim de 3,2 milioane de alegători care, în opinia mea, nu au ieşit mental din comunism şi sunt uşor de manipulat să voteze orice, au votat pentru partidul care şi-a ales un infractor preşedinte, în unanimitate. Dar nu ei sunt problema noastră.

La alegerile din decembrie 2016 au fost înregistraţi peste 18 milioane de alegători cu drept de vot. Problema noastră sunt cei care ştiu bine ce reprezintă PSD, partidul corupţilor, nu ar vota niciodată cu aşa ceva, dar au refuzat să meargă la vot.

Problema derivă din faptul că mulţi au ales să nu voteze. Cine nu a votat, nu a contat. De asta am ajuns aici.
Mulţi dintre cei care nu au votat s-au lăsat atraşi în manipularea lui „nu ai cu cine să votez” sau a lui „toţi sunt la fel”. Sunt lucruri neadevărate.

Au existat variante mult mai bune în decembrie 2016 şi ne era acum mult mai bine, dacă eram atunci conştienţi de asta şi se mobilizau la vot toţi cei care au lipsit. Este adevărat, sunt corupţi şi în alte partide.

Dar toţi cei cu probleme penale din alte partide au renunţat la toate funcţiile politice de îndată ce au fost puşi sub acuzare. În acelaşi timp au existat partide noi care nu au avut persoane cu probleme penale. Deci existau variante mai bune ca absenteismul care, indirect, a însemnat concret umflarea rezultatului PSD, partidul corupţilor.

Singurul partid cu preşedinte infractor ales în unanimitate, cu prim-ministru condamnat, cu şef de guvern judecat.

România a ratat teribil în decembrie 2016. Nu vorbim doar de faptul că au ajuns la putere nişte politicieni cu probleme penale care se preocupă doar de dosarele lor. E vorba de viitorul nostru pe termen mult mai lung, într-o negociere care e dincolo de graniţele noastre, la Bruxelles.
Toate relaţiile şi raporturile de forţe în Uniunea Europeană sunt renegociate acum. Era vital pentru România să aibă acum o putere politică fără probleme penale, capabilă să negocieze eficient la Bruxelles.

Ce pot negocia infractorul Dragnea, inculpatul Tăriceanu sau marioneta Grindeanu?

România este, din pricina ratării din decembrie 2016, în cea mai nefericită situaţie, dintre toate ţările fostului bloc comunist. Din pricina penalilor care au speriat Europa, suntem în situaţia în care nu avem niciun argument de negociere.

Este o situaţie gravă provocată nu de cei 3,2 milioane care încă votează cum i-a învăţat PCR, ci de cei care au lăsat o decizie atât de importantă la mâna acestui grup pe care l-au controlat penalii.

Reclame

2 gânduri despre “Marea ratare din decembrie 2016. Lecţia cea mai importantă a protestului #REZIST | Proiectul AGORA

  1. Trebuie sa trecem de la democratia reprezentativa la cea participativa . Parlamentarii trebuie sa raspunda in fata celor care i-au ales ,nu in fata poporului care a devenit o notiune fara fond . Deci este nevoie de modificarea Art.69 din Constitutie . CNA ,CCR ,CSM Avocatul Poporului trebuie depolitizate . Trebuie modificata legea alegerilor . Milioane de romani nu pot vota la alegerile parlamentare si locale . Unii nu pot vota nici la cele prezidentiale .Madam Olguta n-are habar de realitatea romanesca bietii oameni fac naveta in orasele de la distantecu mult mai mari de 50 de KM unii locuiesc in baraci de santier si merg acasa la cateva saptamani sau doar la sarbatorile religioase .Altii vin cu microbuze ,autocare si lucreaza 24 cu 48 de ore ,sunt soferi de TIR care si daca ar fi in Romania ,nu-si pot parasi masina si incarcatura pentru a veni sa voteze ,marinari ,piloti Toti sunt exclusi de la vot . La prezidentiale poti vota si in alta localitate in afara de cea de domiciliu. Din aceasta cauza n-a fost in stare PSD sa mai castige alegerile preidentiale,ei nu sunt in stare sa adune mai mult de 18 % din voturi . Mandatele lui Iliescu ma fac si ele sa-mi pun intrebari. La al doilea mandat intreg sa zicem ca a fost votat ,sa nu iasa nebunul de Vadim dar la al doilea s-ar putea sa fi fost furturi ,oamenii incepusera sa realizeze cam ce hram poarta atat el cat si PDSR sau cum se numea PSD in acea vreme .

  2. Pingback: Mandatul de deputat al delincventului Dragnea nu trebuia validat. Ciorbea ar fi trebuit să sesizeze Curtea Constituțională cu această lege | Proiectul AGORA | Mălin Bot, jurnalist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s