De ce a ales Dragnea un moment cheie ca să-l mazilească pe Grindeanu. Sorine, spune tot despre OUG 13!

Sorin Grindeanu a fost mazilit într-un moment cheie pentru viitorul României.
 

Delincventul-șef al PSD nu dărâmă doar un guvern pentru că nu l-a scăpat pe el de pușcărie, bagă România într-un început de criză exact când țara noastră făcea pași importanți către SUA și partenerii din Uniunea Europeană. Putin își freacă mâinile de bucurie.

Este cel puțin bizar momentul când și-a ales Dragnea să demoleze propriul guvern PSD. România este zilele acestea într-o ofensivă diplomatică extraordinară pentru siguranța viitorului nostru în Uniunea Europeană și NATO.
Dragnea provoacă o criză exact ca Iliescu în 1990

Există o asemănare cu situația din 1990 când România proaspăt ieșită din comunism era privită cu multă simpatie și devenea o destinație atractivă pentru cei care doreau să investească în Europa de Est. Asta până când Iliescu a îngrozit lumea cu mineriada din 13 – 15 iunie 1990 și a ucis din fașă democrația întârziind dezvoltarea României cu cel puțin 10 ani.

Le vremea respectivă, deciziile lui Iliescu a fost interpretate în cheia situației interne. Strict a situației interne. Apoi, după 10 de ani, când s-au desecretizat arhive de la Moscova, cercetătorii au aflat că, de fapt, Iliescu avea o agendă ascunsă stabilită în 27 decembrie 1989 cu ambasadorul URSS de la București.

Scopul principal: anexarea economică a României la URSS și blocarea ”evoluției lucrurilor către dreapta, către democrație ca în alte tări foste socialiste”, citatul e din cartea doamnei Domnița Ștefănescu în care este prezentată stenograma discuției dintre Ion Iliescu, Petre Roman și Evgheni Tiajelnicov, din 27 decembrie 1989, de la Ambasada URSS din București.


Citește și: Blestemul românesc: avem raiul pe pământ, dar numai pentru hoți și șmecheri. Deviza corupților: Totul pentru noi, nimic pentru țarăIliescu a reușit atunci să ne țină prizonieri ai Moscovei

Mineriada i-a alungat pe investitorii din Occident pentru ani buni și a închis România cu efecte devastatoare. Tot atunci au fost infiltrate partidele istorice cu tot felul de turnători și securiști care ulterior au fost detonați din interior și așa am ajuns în 2017 să avem o clasă politică aproape execrabilă. Spun aproape pentru că nu toate partidele sunt la fel, nu toți politicienii sunt ticăloși.

Sistemul însă, în totalitatea lui, e profund viciat.
Exact la 27 de ani după 13 – 15 iunie 1990, când Iliescu și restul inculpaților sunt trimiși în judecată pentru mineriada cu 4 morți și 1300 de răniți, infractorul Liviu Dragnea declanșează un alt fel de mineriadă, una politică. Își adună cozile de topor din PSD și provoacă debarcarea Guvernului Grindeanu.

Cea mai interesantă informație aruncată de Grindeanu

În conferința de presă organizată ieri seară de Sorin Grindeanu, încă prim-ministrul Guvernului României, aruncă o informație foarte interesantă. Ne spune că una dintre măsurile pe care Dragnea voia să le ia acest guvern era ”dezvoltarea relațiilor economice cu Federația Rusă”.

”România e țară membră a Uniunii Europene și membru NATO. La acest nivel există sancțiuni economice împotriva Rusiei. Dragnea și Vâlcov știu altceva”, a spus Grindeanu.

Este o informație foarte interesantă, pentru că în lumina ei arată altfel mineriada politică declanșată de Dragnea împotriva propriului Guvern PSD.

Nici măcar debarcarea propriului guvern nu e originală. În 25 septembrie 1991, Iliescu aducea iar minerii la București ca să-l dea jos pe Petre Roman. Dragnea nu mai are Valea Jiului la dispoziție, dar îi are pe ortacii în fustă Gabriela Firea și Olguța Vasilescu.

Atunci Iliescu o făcea cu gândul la ”nobilele idealuri ale socialismului”, astăzi Dragnea face același lucru cu frică de pușcărie și nu numai atât.

Frica de pușcărie îl face disperat pe Dragnea

Este evident că șeful infractor al PSD tot încearcă să forțeze Guvernul să emită legislația de care are el nevoie ca să scape de pușcărie, dar ar putea să fie mai multe lucruri în spatele deciziei de a demola propriul guvern PSD pentru a băga România în criză politică.

Există acum un val de opinie pozitivă la adresa lui Grindeanu, pentru lucrurile spuse în conferința de presă de miercuri seară. Tuturor celor care îl apreciați acum pe Sorin Grindeanu vă spun că vă pripiți. Sorin Grindeanu a spus lucruri interesante, dar nu a explicat lucrul cel mai important în conferința de presă de miercuri, 14 iunie 2017. A evitat subiectul OUG 13.
Grindeanu nu poate evita subiectul OUG 13

Grindeanu are obligația să insiste pe acest subiect, să spună tot ce știe, pentru că acesta este motivul pricipal al debarcării lui.

Nu ne poate convinge că e opozantul lui Dragnea dacă ascunde cele petrecute la acel moment și evită o discuție care să expună toate condițiile în care s-a emis OUG 13 și, mai departe, toate presiunile ascunse pe care Dragnea le-a făcut până acum pentru a determina guvernul să emită legislația de care el are nevoie ca să scape de pușcărie.

Este o certitudine că șeful condamnat penal al PSD forțează schimbarea garniturii guvernamentale pentru a plasa acolo oameni care să-i rezolve această problemă, dar este posibil să fie și altceva în spatele acestei mișcări care, cu certitudine, provoacă o criză în momentul în care România face pași importanți pentru a-și asigura un viitor în care Rusia nu poate juca niciun rol important.
Idioții utili Moscovei

Dragnea și Tăriceanu devin, prin debarcarea Guvernului Grindeanu, foarte utili Moscovei. Nu știm dacă sunt doar idioți utili sau dacă o fac pentru o agendă ascunsă dictată din Rusia. Efectele sunt certe: provocarea unei crize politice grave în momentul în care România își negociază legături mai strânse cu SUA și o poziție mai solidă în Uniunea Europeană. Dacă o fac din prostie este halucinant, dacă o fac cu intenție este ceva extrem de grav.

Dragnea poate să facă aceste lucruri și pentru că reușește să controleze ca un dictator întregul PSD. Este pur și simplu de neînțeles cum poate acest delincvent să prostească cel mai mare partid al României, astfel încât să nu crâcnească nimeni în partid și să nu aibă parte de o revoltă care să-l elimine pe el.
PSD chiar este un partid numai cu corupți?

E greu de înțeles cum pot accepta sute de mii de oameni ca un individ să folosească astfel un partid ca să scape el de pușcărie.

Niște oameni normali la cap îl aruncau afară din partid pe Dragnea, mai ales acum când problemele lui penale compromit victoria PSD în alegeri și blochează guvernarea. Putem găsi o explicație logică în susținerea de la baza partidului pentru Dragnea numai în numărul uriaș de primari, baroni locali, mici politicieni prinși de Justiție cu acte de corupție care toți au interesul comun cu Dragnea să scape de pușcărie.

Asta ar însemna că PSD este, realmente, partidul corupților.

Rămâne să vedem cum vor evolua lucrurile și în PSD unde ar putea să înceapă o luptă pentru schimbare, dacă au mai rămas suficient de mulți oameni cinstiți în acest partid.

Însă pentru asta e necesar ca Sorin Grindeanu să explice public toate lucrurile pe care Dragnea le-a făcut numai și numai ca să-și scape pielea de pușcărie. Trebuie să ne arate cum a forțat guvernul să se ocupe numai cu asta în loc să guverneze.

4 gânduri despre “De ce a ales Dragnea un moment cheie ca să-l mazilească pe Grindeanu. Sorine, spune tot despre OUG 13!

  1. Pingback: De ce a ales Dragnea un moment cheie ca să-l mazilească pe Grindeanu. Sorine, spune tot despre OUG 13! | mariaratiu

  2. Pingback: Întrebarea la care Dragnea nu a putut răspunde. Reacția liderului penal al PSD când e fără cuvinte | Reporter Virtual | Portal

  3. Pingback: Youtube Video De ce il mazileste Dragnea pe Sorin Grindeanu – Babylon – DePe-NET

  4. Pingback: Mormolocii lui Dragnea | Reporter Virtual | Portal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s