Cum reacționează Dragnea la întrebarea: Un infractor dă jos propriul guvern pentru că nu îl scapă de pușcărie?

La conferința de presă de după excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD, președintele Liviu Dragnea a fost pus în fața celei mai importante întrebări a acestui scandal pe care el însuși l-a declanșat. A refuzat pur și simplu să răspundă.

Strâmbătura lui Dragnea arată că a auzit fiecare cuvânt. Nu a avut altă reacție și i-a fost frică să intre în dialog cu mine, pe tema asta. L-a salvat la fix reporterul RTV, fata care insistă peste întrebarea mea. Dragnea a răpsuns la ce i-a convenit.


Nu am insistat pentru ca îmi era clar că refuză să răspundă și nu voiam să mă trezesc iar că mă denigreaza RTV, A3 & Dragos Pătraru cu pretextul că fac „circ” pe teren, cu Dragnea. Două zile m-au denigrat astfel, după ce am fost mai insistent cu Dragnea la Înalta Curte când m-a întrebat: Ce am furat eu, domnule Bot?
Dragnea s-a putut însă abține să nu tragă o strâmbătură elocventă, vizibila și pe înregistrarea video. O grimasă care denotă că șefului PSD îi este frică de moarte să intre într-un dialog pe această temă. De ce? Pentru că nu poți justifica un adevăr evident pe care îl pricep acum până și cei mai radicali susținători PSD.

Cum a ajuns Dragnea să-și execute propriul premier

Joi, 15 iunie 2017, a fost ziua în care s-a scris o pagină bizară din istoria politică a României. Dragnea și cei care îl susțin în Comitetul Executiv al PSD (C.Ex) s-au adunat la sediul central al partidului pentru a-l da afară pe Sorin Grindeanu.

Prim-ministrul pus de PSD acum cinci luni a refuzat să își dea demisia și să accepte mazilirea pe care președintele penal al partidului i-a pregătit-o. Dragnea l-a adus la București și l-a dus de mână la Palatul Victoria, așa cum o mamă își duce copilul în prima zi de școală.

Dragnea a stat ore în șir în emisiuni TV pe la Antena 3 și RTV pentru a explica ce magnific e programul de guvernare al PSD și cât de competent îl aplică guvernul lui. Apoi, brusc, tot Dragnea a anunțat că același Grindeanu e un incompetent sadea și trebuie dat afară.

Toți jurnaliștii și analiștii care au comentat situația au scos în evidență faptul că Dragnea se aștepta de la acest guvern să promoveze mai repede legislația care schimbă Codul Penal, inclusiv să introducă pragul pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Un prag care îl scăpa pe Dragnea de închisoare în al doilea proces în care este judecat.

Dragnea e judecat și riscă pușcăria pentru că a plătit niște secretare ale PSD Teleorman din banii Direcției pentru Protecția Copilului.

Adică le-a angajat pe aceste femei la instituția publică, le-a plătit salariile cu banii publici alocați orfanilor din Teleorman, dar ele mergeau zi de zi la sediul PSD pentru a-i face cafele lui Dragnea.
Așa că în mintea îngustă a șefului PSD e oarecum logic să aibă pretenția ca Guvernul PSD să emită o legislație care să îl scape și pe el de pușcărie.

O legislație așteptată cu sufletul la gură și de moguli de presă ca Sebastian Ghiță, Dan Voiculescu, Dan Andronic și nu numai. De aceea Dragnea e atât de susținut la ceea ce eu numesc Mafia TV. De aceea toate evenimentele din aceste zile nu sunt prezentate corect la televiziunile și în ziarele controlate de patroni care îl susțin pe Dragnea.

Din motive pe care nu le știm încă, dar putem să le bănuim, Guvernul Grindeanu a tot amânat promovarea legislației care să rezolve problemele penalilor. În acest context a izbucnit scandalul și Dragnea a decis să-l mazilească pe Grindeanu.

Pentru că prim-ministrul a refuzat să demisioneze, Dragnea și acoliții lui din conducerea PSD, au organizat joi o ședința a C.Ex. în care l-au dat afară pe Grindeanu din PSD. Statutul PSD prevede însă că numai organizația din care face parte cineva poate să excludă persoana din partid. Adică, legal, Grindeanu trebuia dat afară de organizața PSD din Timișoara unde este membru.

La finalul C.Ex. am întrebat-o pe Ecaterina Andronescu care e situația. Iată dialogul scurt
L-ați dat afară pe Gridneanu din PSD?
E. A.: Da!
Statutul nu prevede că numai organizația locală poate face asta?
E.A. Ba da, dar va ajunge și acolo!

La finalul zilei, Sorin Grindeanu, a organizat o altă conferință de presă în care a ținut să spună: ”Sunt pesedist și rămân pesedist”.

Ce nu s-a arătat la TV în ziua când PSD și-a executat propriul prim-ministru

În timp ce Dragnea și cei din C.Ex. îl mazileau pe Grindeanu, în fața sediului PSD se întâmpla ceva important. Într-o țară cu televiziuni care nu sunt controlate de penali, vuiau buletinele de știri pe tema asta. La noi nu. Câțiva dintre protestatarii #REZIST din Piața Victoriei au organizat un protest în fața sediului PSD. Celor din interior li s-a strigat că PSD e un partid de hoți, că Dragnea trebuie să demisioneze și că Grindeanu trebuie să explice în ce condiții s-a emis OUG 13.

Protestatarii au mai arătat celor din sediul PSD trei manechine cu Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu în zeghe. Manechinele au fost plasate pe poarta principală de acces în curtea partidului și apoi pe trotuarul din față, după ce Jandarmeria a intervenit pentru a da amenzi.

Au fost ore de protest spontan în fața sediului PSD, reporterii de teren și-au făcut datoria de ziariști și au luat declarații de la protestatari, dar mai departe, mesajul nu a ajuns la public.
Dragnea se teme de întrebarea cea mai importantă

În timp ce afară protestatarii #rezist îi cereau lui Dragnea să demisioneze, în clădire avea loc o conferință de presă la care am intrat și eu pentru a-i adresa lui Dragnea cea mai importantă întrebare a acestui scandal:

Cum e posibil ca un infractor să demoleze guvernul propriului partid numai pentru că nu îl scapă pe el de pușcărie?

I-am pus această întrebare, s-a uitat la mine și s-a strâmbat, având în priviri pur și simplu multă frică.

M-am uitat foarte atent în ochii lui pentru a-i vedea reacția. Pur și simplu nu a răspuns, oferind răspuns unei alte întrebări a altui jurnalist. Nu am insistat, era clar că lui Liviu Dragnea îi era frică să intre într-un dialog pe tema asta pentru că știe că nu poate să spună adevărul și nu există o minciună care să explice ceea ce face.

Cum vrea Grindeanu să-i tragă partidul de sub picioare lui Dragnea

Cazul Dragnea este fără precedent și va ajunge obiect de studiu la facultățile de profil. Liderul unui partid care a câștigat alegerile cu șase luni înainte își execută propriul guvern oferind explicații neconvingătoare.

Un lider cu o condamnare la activ, care folosește pentru ”evaluarea” propriului guvern un alt politician cu dosare penale, acuzat că ascundea șpăgile prin cimitire. Este ceva ce nu poate să nu revolte orice om cu cât de cât bun-simț.

Grindeanu vrea să-și atragă șeptelul penal al PSD

Pe revolta stratului de la baza piramidei PSD se bazează și Sorin Grindeanu când a decis să îl confrunte pe Dragnea, refuzând demisia din funcția de prim-ministru.

După prima conferință de presă foarte mulți dintre cei care consideră PSD un partid toxic pentru România s-a grăbit să-l aplaude pe Grindeanu pentru că devenise cel mai dur opozant al lui Dragnea. Ziua următoare s-au enervat când Grindeanu a ținut să spună ”Sunt un pesedist și rămân pesedist”, într-o conferință de presă în care a afișat foarte multă siguranță de sine.

Prin acest mesaj Gridneanu a declanșat oficial lupta din PSD pentru preluarea partidului. Prim-ministrul știe că supraviețuirea lui depinde de voturile parlamentarilor PSD.

Dacă Dragnea nu trece moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern, totul se va întoarce împotriva lui. Grindeanu știe că așa poate să-l învingă pe actualul șef al partidului, de aceea nu îi pasă de nimic altceva decât de cum își atrage partidul de partea lui. Asta face acum Grindeanu.

Pentru ca parlamentarii PSD să voteze împotriva moțiunii lui Drangnea, Grindeanu știe că are nevoie să provoace multă indignare și emoție la baza partidului, asta va pune presiune din teritoriu pe parlamentarii PSD. De aceea a făcut această declarație, de aceea l-a luat pe Victor Ponta aliat.

Siguranța cu care l-a atacat pe Dragnea în cele două conferințe de presă nu este aceea a unuia rămas singur în partid. Denotă că Grindeanu a primit multe semnale care l-au convins că are șanse mari să-l înlăture pe Dragnea de la șefia PSD.

Siguranța cu care Grindeanu acționează este explicabilă logic numai prin existența unor demersuri pe are acesta deja le-a făcut ca să-și atragă PSD de partea lui.

Suntem spectatori la un meci care s-a mai petrecut în 1991 când Ion Iliescu a decis să-l mazilească pe Petre Roman. Iliescu a avut alte mijloace atunci. A chemat minerii iar la București și l-a dat jos pe Roman cu ciomagul. Astăzi, Dragnea mai are doar câțiva ortaci la dispoziție. Gabriela Firea, Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu și minerii Gâdea, Ciutacu & co. de la televiziunile penalilor.

Săptămâna viitoare vom afla dacă Grindeanu supreviețuiește, ceea ce înseamnă sfârșitul pentru Dragnea. Între cei doi, acum, este clar că nu există comparație. Dragnea e simbolul corupției din politica ultimilor 27 de ani.

Între Dragnea și Grindeanu e o mare diferență

Grindeanu e cu totul altceva, are însă problema faptul că a acceptat să fie marioneta lui Dragnea în episodul OUG 13. De aceea este obligat să explice public ce s-a întâmplat atunci, să ofere toate informațiile despre asta. Cu siguranță că sunt informații care l-ar demola pe Dragnea însă e o sabie cu două tăișuri și Grindeanu știe bine asta. Din acest motiv nu atacă pe acest front.

Grindeanu are acum nevoie inclusiv de susținerea sutelor de lideri locali PSD care au probleme cu dosare penale. Dacă l-ar ataca pe Dragnea pe frontul acesta și-ar îndepărta șeptelul penal. Este important pentru Grindeanu să arate șeptelului pușcăriabil că e dispus să-l ajute, să ofere ceea ce Dragnea nu a fost capabil să facă. Din acest motiv cred că Grindeanu va evita o discuție largă pe tema OUG 13.

Reclame

7 gânduri despre “Cum reacționează Dragnea la întrebarea: Un infractor dă jos propriul guvern pentru că nu îl scapă de pușcărie?

 1. Interesant de ce tace justitia ,DNA – ul !? Cum este permis unui condamnat sa fie sef de partid si sa aiba atita avere ilicita ,sa faca atita dezastru in partid ,in politica si in toate judetele unde activeaza PSD -ALDE si sa nu fie oprit de nimeni!? Mai exista oare justitie pentru penalii din politica in tara asta!?

 2. Pingback: Premierul Grindeanu vine azi la Timişoara. La partid! - Republica Banat

 3. Eu nu vad prin asta o rezolvare. Ei se bat pt supremație si romani care i-au votat unii dintre ei nu au cu ce-si plății facturile…
  Cerea ce-mi doresc este ca acest partid ilegal deoarece nu este în slujba votanților si a țării sa dispară de pe scena politica.
  Altfel nu va fi decât aceeasi Mărie cu alta pălărie….

 4. Pingback: Întrebarea la care Dragnea nu a putut răspunde. Reacția liderului penal al PSD când e fără cuvinte | Reporter Virtual | Portal

 5. Pingback: Mormolocii lui Dragnea | Reporter Virtual | Portal

 6. Pingback: Adevărul dezamăgitor din spatele Guvernului Proprietate Personală 2.0 al infractorului Dragnea | Mălin Bot, jurnalist

 7. Pingback: Ce ne așteaptă după instalarea Guvernului Tudose. Dragnea are toate motivele să fie vesel | Reporter Virtual | Portal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s