Politrucul Dorneanu ne arată ce ne așteaptă dacă infractorul Dragnea își pune al doilea guvern proprietate personală

Nu există instituție și sistem de organizare a statului care să nu fie pervertite atunci când în posturi cheie sunt plasați oameni necinstiți, incompetenți, șantajabili sau pur și simplu cu caracter slugarnic, oameni care nu urmăresc satisfacerea scopului pentru care există acele instituții, ci acționează pentru a satisface interesele personale ale lor sau ale celor care îi controlează.
Este un principiu simplu formulat încă din antichitate:

O mie de legi bune nu vor funcționa într-o cetate condusă de un ticălos.

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli”, explică Platon.

Dictatura ceaușistă a ajuns la un faliment atât de grav și pentru că a promovat sistematic pe funcții importante oameni care nu aveau ce căuta acolo, dar care au fost puși acolo numai pentru că își dovediseră capacitatea de a executa orice le comandă șeful pe linie de partid.

Obiceiul comunist care ne-a ținut în loc

România nu a putut avansa în ultimii 27 de ani către normalitate și pentru că cei care s-au rotit la putere au continuat, mai mult sa mai puțin, să acționeze după obiceiurile Partidului Comunist Român. Continuator al PCR, partidul fondat de Ion Iliescu, a excelat în această practică, provocând efecte grave în societate.

Este un obicei care face ca instituții și sisteme întregi să funcționeze împotriva principiilor pentru care au fost înființate, împotriva interesului public și chiar să genereze corupție, munți de corupție.

Dezastrul din spitale este și un efect al faptului că prea mulți directori au ajuns pe funcții numai pentru a semna contracte cu clientela de partid. Școala ajunge să producă generații tot mai slab educate mai ales pentru că deciziile din sistem sunt luate de directori, inspectori și înalți funcționari proști, incompetenți sau ticăloși, puși pe funcții numai pe criterii politice.

Luați orice sistem puternic politizat și veți vedea că nu funcționează bine în România, că nu servește interesului public ba chiar ajunge să devină sursa unor aberații care fac mai mult rău în societate.

În contrast, priviți sistemele aflate în afara controlului politic și veți vedea că sunt cele mai eficiente. Justiția e cel mai bun exemplu. Principalul motiv pentru care procurorii anticorupție au putut să bage la pușcărie atât de mulți politicieni murdari și foarte puternici este faptul că au avut independența de a acționa așa cum le dictează conștiința și în interesul legii.

Când Parchetul General era condus de un procuror general slugarnic, așa cum s-a întâmplat în regimul lui Adrian Năstase, procurorii onești cum a fost Cristian Panait ajungeau să plătească chiar și cu viața refuzul de a executa ordine politice.

 

Politrucii PSD fac CCR să nu mai funcționeze normal

Astăzi, politruci plasați de PSD într-o instituție vitală pentru consolidarea democrației din România, Curtea Constituțională, provoacă grave anomalii. Valer Dorneanu, președintele CCR, fost parlamentar PSD, impune cenzura împotriva oricărui judecător al Curții care face opinie separată în deciziile luate aici.

Legea este foarte clară:

“Judecătorul care a votat împotrivă poate formula opinie separată. Cu privire la motivarea deciziei se poate formula opinie concurentă. Opinia separată şi, după caz, cea concurentă se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, împreună cu decizia”.

Politrucul Dorneanu, sprijinit de restul politrucilor plasați de PSD la CCR, și-a dat puterea de a bloca publicarea în Monitorul Oficial a ”oricărei opinii separate sau concurente”. Astfel, societatea nu va mai putea afla dacă există la CCR opinii diferite pe subiectele cele mai importante care ajung în dezbaterea instituției și pe ce argumente se bazează aceste opinii.
Este un act extrem de grav pentru că blochează accesul publicului la toate argumentele și principiile aduse în dezbaterile care stau la baza deciziilor CCR. În același timp impune cenzură împotriva judecătorilor Curții care fac o opinie separată sau concurentă.
Este o imixtiune gravă în libertatea de exprimare a judecătorilor CCR.

În cei mai simpli termeni, politrucii PSD din CCR alterează grav funcționarea instituției și încalcă principii elementare care trebuie să guverneze activitatea acestui for.

În principiu așa ceva este inadmisibil, contextul și motivele pentru care s-a ajuns aici fac întreaga situație să devină de-a dreptul scandaloasă. Este vorba despre faptul că un judecător al Curții a avut o opinie separată care contravine planului gândit de Liviu Dragnea, pentru a scăpa e pușcărie.

 

Planul prin care Dragnea vrea să scape de pușcărie

Dragnea e acuzat de abuz în serviciu, printre altele. Poate scăpa de o pedeapsă pentru această infracțiune dacă impune în legea penală un prag valoric mai mare decât prejudiciul produs de el prin faptele pentru care e judecat.

Pur și simplu, Dragnea vrea să schimbe legea, astfel încât valoarea pagubei pentru care el e judecat să nu-l mai încadreze în categoria infractorilor.

Într-o decizie recentă privind exact abuzul în serviciu, Curtea Constituţională îl ajută pe Dragnea. CCR impune existența unui prag valoric. Să existe o sumă de la care, în sus, devine infractor cel care a comis fapta penală.

Suma o stabilește Guvernul prin OUG sau Parlamentul, prin lege, adică exact instituțiile unde Dragnea are controlul și poate impune un prag care să îl scape pe el de pușcărie.

”Judecătoarea Livia Stanciu a formulat o opinie concurentă, argumentând că CCR nu poate impune obligaţii legiuitorului deoarece Curţile Constituţionale nu fac politica legislativă, nu creează legi, ele doar asigură supremaţia Constituţiei în limitele competenţei date de legiuitorul constituant. Această opinie concurentă a fost ştearsă deja de pe site-ul CCR”, explică Adevărul (sursa aici)

Este inadmisibil, la un asemenea nivel, să ajungă o instituție să devină unealta unui infractor cocoțat la butoanele puterii politice.

Subiectul acesta nu este însă numai despre CCR, Dorneanu și opinia separată a Liviei Stanciu. Este despre cum va funcționa toată România dacă Liviu Dragnea va controla mai departe majoritatea parlamentară și Guvernul României.

 

Modul acesta de operare va paraliza toate instituțiile statului

Vor apărea astfel de anomalii grave în toate instituțiile statului român unde deciziile sunt impuse prin Parlament sau Guvern. Este ceva foarte grav și periculos pentru democrație și normalitate, pentru viitorul României și al fiecăruia dintre noi.

Nu vă amăgiți că nu va ajunge până la fiecare dintre voi, pentru că vă înșelați amarnic. Nu va exista domeniu în care să nu existe efecte din momentul în care peste tot vor ajunge astfel de politruci în funcții cheie.
Ce se întâmplă acum la CCR prefigurează modul cum vor funcționa multe alte instituții ale statului, vitale pentru democrație, dacă infractorul Dragnea va avea un nou guvern mult mai obedient și va fi lăsat să controleze mai departe o majoritate parlamentară.

Politrucii ca Valer Dorneanu reușesc să transforme încet CCR într-o instituție docilă în mâna șefului delincvent al PSD. Cu Dragnea la butoanele puterii guvernamentale și majorității parlamentare acest model se va aplica încet în toate instituțiile statului.

Puținii profesioniști și funcționari onești, dedicași aplicării legii, vor fi îndepărtați și înlocuiți cu politruci docili. Așa ajung instituții întregi să funcționeze pentru interesul personal al unor politicieni ca Dragnea și împotriva interesului publicului sau al legii.

Este un mecanism care, la final, va face ca nici măcar Protecția Consumatorilor să nu mai alice legea dacă are în față un cârnățar cu relații la PSD.

Din aceste motive România se află zilele acestea în fața unui viitor destul de sumbru. Nimic nu pare să poată stopa răul pe care condamnatul penal Dragnea îl face.

Omul controlează o majoritate parlamentară care îl sprijină în toate acțiunile lui. Și astăzi toate acțiunile pe care le gândește Dragnea au ca scop să-l scape pe el de pușcărie și să-i aducă mai multă putere, cât mai multă putere toată puterea din România dacă se poate.

Dragnea este zilele acestea pe cale să meargă mai departe către scopul pentru care acționează de ani de zile. Dacă nu este oprit, România are un viitor sumbru.

Din momentul în care șeful delincvent al PSD a ajuns președinte al Camerei Deputaților și a decis primul guvern al lui, România a intrat deja într-un proces agresiv se teleormanizare. Un proces care zilele acestea se va accelera, dacă Dragnea își va pune în funcție un nou guvern proprietate personală.

Un viitor în care un astfel de individ are și mai multă putere nu poate arăta bine pentru nimeni și e important să privim atent la faptele acestui politician pentru a-i înțelege exact imoralitatea și capacitatea de a face rău.
Să înțelegem exact caracterul condamnatului Liviu Dragnea

Se tot vorbește de procesul în care este judecat acum Liviu Dragnea, despre aspectele legale ale dosarului de care acesta se teme. Dar nu se insistă pe aspectul ”de facto” cel mai elocvent, aspect care descrie perfect caracterul acestui individ și pericolul uriaș pe care el îl reprezintă pentru România.

Dragnea e judecat pentru ca a deturnat din banii alocați orfanilor din Teleorman. Pentru asta erau banii Direcției de Asistență Socială cu care actualul șef al PSD a plătit secretarele de la partid. Erau bani pentru o instituție care se ocupă de orfani.

Dragnea putea să ia bani de oriunde, din instituțiile din Teleorman, dar nu a avut nicio jenă să deturneze din banii pentru orfani, nicio remușcare, nicio problemă morală.

Înțelegeți ce caracter și ce moralitate are acest individ?

Înțelegem ce este capabil să facă un asemenea individ, dacă e lasat la butoanele majorității parlamentare?

Moțiunea de cenzură a demonstrat că șeful delincvent al PSD este susținut în orice aberație de 241 de parlamentari. Sunt oameni la fel de imorali și corupți ca Liviu Dragnea. Sunt persoane care văd în el modelul de urmat și soluția pentru viitorul lor.
Unii sunt atât de slugarnici încât acceptă orice umilință cu bucurie.

 

Deja e comunism de anii `50 în PSD

 

E o atmosferă de comunism al anilor 50. Oamenii aceștia s-au declarat bucuroși incompetenți, pentru ca asta le-a ordonat „conducătorul iubit”. Este vorba despre demisionarii din Guvernul Grindeanu.

Au demisionat din funcții, asumându-și în scris că partidul are dreptate când spune despre ei că sunt proști, incompetenți, incapabili să guverneze.

Au mers apoi în Parlament unde, într-un gest de slugarnice absurdă, au validat prin vot că sunt proști, incompetenți, incapabili să guverneze.

Apoi, tot la comanda lui Dragnea, au revenit ca proștii cerând să le fie anulate demisiile. Au făcut acest gest de o slugărnicie fenomenală printr-un text cu greșeli gramaticale. Același text scris de un incult, asumat de toți, la grămadă, fără discuții.

Ditamai ministrul Educației nu a avut curajul să corecteze greșeala din textul trimis de la Cabinetul 1!

Vă dați seama cât de lipsiți de orice reper moral sunt acești oameni? Cat de nevertebrați sunt?

Este ceva rușinos pentru România, dar și foarte periculos.

Nimic bun nu ne poate aștepta cu un Parlament și un Guvern care servesc interesele personale ale unui astfel de individ și sunt populate cu asemenea mormoloci.

Sub Dragnea, statul este populat masiv cu astfel de faună și pe măsură ce procesul avansează, lucrurile se vor degrada grav în România și nu va exista om care să nu fie, în cele din urmă, afectat de asta.

Reclame

3 gânduri despre “Politrucul Dorneanu ne arată ce ne așteaptă dacă infractorul Dragnea își pune al doilea guvern proprietate personală

  1. Pingback: Adevărul dezamăgitor din spatele Guvernului Proprietate Personală 2.0 al infractorului Dragnea | Mălin Bot, jurnalist

  2. Pingback: Ce ne așteaptă după instalarea Guvernului Tudose. Dragnea are toate motivele să fie vesel | Reporter Virtual | Portal

  3. Pingback: Mălin Bot: Ce ne așteaptă după instalarea Guvernului Tudose. Dragnea are toate motivele să fie vesel | Pagina de Politică | Parte din familia RV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s