Victimele iadului #Colectiv plâng după dreptate. Infractorii încalecă Justiția, ca să scape de pedepse | VIDEO

Coșmarul #colectiv a lăsat în urmă răni oribile, care nu vor trece niciodată. O dramă pentru care încă nu a plătit nimeni, la doi ani de la producerea ei. Justiția e încâlcită în proceduri și victimele plâng după dreptate. Pentru drama lor nu se face nicio ”reformă” a legilor Justiției.
Politicienii care pretind că reprezintă interesele românilor au alte preocupări. Conduși de un infractor sadea, ei reformează legile Justiției pentru ei. Pentru a scăpa de propriile dosare, pentru a evita sentințele care îi bagă la pușcărie.

Ministrul Justiției, politrucul Tudorel Toader, a scos din penitenciare mii de hoți, tâlhari, violatori și chiar pedofili. Legile pe care el le-a gândit sunt pregătite pentru adoptarea prin parlamentul condus de infractorul-șef al PSD, Liviu Dragnea și inculpatul-șef al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Majoritatea pe care cei doi o conduc nu aude lacrimile de durere ale victimelor de la #Colectiv. Cele două situații puse față în față, cea a procesului Colectiv și legile pentru politicienii corupți, ne arată cât de strâmb merg lucrurile acum, în România.

Da, România are nevoie de o reformă a legilor penale. Dar are nevoie de o reformă care să sprijine lupta împotriva corupției, nu să o stopeze. Avem nevoie de legi mai dure care să protejeze oamenii onești și să stârpească mai eficient hoții din politică.

In loc să dăm legi despre cât de mari și lucioase trebuie să fie oglinzile din pușcărie, mai bine am legifera obligativitatea judecării cu maximă celeritate a cauzelor care privesc un număr mare de victime, prejudicii mari, persoane aflate pe funcții înalte.

Legi care să grăbească procesele cum este cel pentru drama de la #Colectiv sau procesele marilor inculpați ai patriei. Nu se poate ca un individ cum e infractorul Liviu Dragnea să fie judecat cu încetinitorul, astfel încât acesta să terorizeze o țară întreagă ani de zile.

România are nevoie disperată de o reformă a Justiției care să impună pedepse mai mari, adevărate, pentru corupții de top. O reformă care să impună recuperarea urgentă a prejudiciilor și mai ales judecarea rapida a cauzelor.
Nu se poate ca un individ cum este Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de pușcărie, să scape din închisoare după doi ani și șapte luni și fără să achite integral prejudiciul de 60 de milioane de euro. Un individ care a produs o asemenea pagubă trebuia ținut închis mulți ani, foarte mulți.

Sunt doi ani de la drama #Colectiv. Sunt nouă luni de când am luat parte la trezirea unei conștiințe superbe. O conștiință a romanilor onești, care refuză minciuna, corupția, hoția.

Am ieșit în stradă jumătate de milion de oameni și nu am cerut luna de pe cer. Am cerut doar normalitate, dreptul să trăim într-o țară în care să nu mai fim uciși de corupție. Cerem o țară în care să fim tratați normal, o țară ca afară.

Știm că o astfel de țară nu se poate construi cu infractori, cu hoți și derbedei care văd în politică doar o cale de îmbogățire, cu orice preț, prin orice mijloace.  Astfel de politicieni corupți, hoți și mincinoși pun în aplicare zilele acestea planul prin care vor scăpa de anchete, de dosare, de Justiție.

Din păcate pentru noi, mulți dintre cei care au sesizat pericolul acum nouă luni și au ieșit în stradă în număr mare, nu conștientizează cât de grav este ce se întâmplă acum.Cei mai mulți nu sunt foarte atenți la știrile din jur și riscăm să repetăm greșeala de la alegerile parlamentare când neatenția celor mai mulți a permis celor 3,2 milioane de naivi care votează penali să ne decidă tuturor soarta.


https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmalin.bot%2Fposts%2F1540972762638892&width=500 

Reclame

3 gânduri despre “Victimele iadului #Colectiv plâng după dreptate. Infractorii încalecă Justiția, ca să scape de pedepse | VIDEO

  1. Buna ziua,

    Am nevoie de sprijin sa obținem din punerea in circulație a tramvaiului 5 , pe Calea Bogdanestilor , in Timisoara. A fost scos la începutul lii Septembrie si de atunci nechinuie cu microbuze PINA la Cetății iar de vrei săptămâna circula un autobuz PINA la Piața 700 . Merg in audiență marți si cum am certitudinea ca nu rezolv nimic voi face liste cu cei din Romat care doresc repunerea in circulație a tramvaiului 5. Dacă veți crede ca ne puteți ajuta aștept vesti. Mulțumesc.

    Cu respect, Dorina Androne

    Pe 29 oct. 2017, la 12:39, Mălin Bot, jurnalist a scris:

    > >

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s