Să vă fie frică, țara se ridică! Ardealul și Oltenia se mobilizează pentru #NEXTLEVEL: 6 martie 2018, Parlamentul României

Grupurile și organizațiile civice din Ardeal și Oltenia s-au organizat deja pentru protestul de marți, 6 martie 2018, de la Parlamentul României.

Este primul protest din maratonul civic #REZIST organizat într-o zi lucrătoare, la ora 10.00, oră la care sunt în Parlament cei care țin oamenii în stradă de un an de zile.

Este un protest vital pentru că vine în contextual în care infractorul-șef al PSD, Liviu Dragnea, alături de gașca adunată în jurul lui declanșează o ofensivă și mai puternică împotriva Justiției.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.Am văzut cum au votat deja trei legi care ajută corupții, legi trimise înapoi în Parlament de Curtea Constituțională. Zilele acestea am văzut un asalt fără precedent pentru decapitarea Direcției Naționale Anticorupție prin tentativa ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a obține demiterea Laurei Codruța Kovesi.

Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori, a respins cererea lui Tudorel Toader cu toate voturile exprimate. Mai puțin cel al lui Tudorel care și-a votat singur propria propunere.

Decizia CSM are rol consultativ, iar corupții care sunt în spatele lui Tudorel Toader vor ca președintele Klaus Iohannis să fie forțat să accepte demiterea.

PSD, Dragnea & Tăriceanu folosesc un dublu discurs, procedeu tipic comunist. Oficial spun că nu vor suspendarea lui Klaus Iohannis, pe la spate lucrează la asta. Privită din prisma cifrelor consemnate la alegeri, situația e revoltătoare. Klaus Iohannis a fost votat de peste 6 milioane de persoane. PSD & ALDE au adunat puțin peste 3 milioane de voturi.

Așadar, politicieni care pe partide au luat jumătate din numărul de voturi luat de Iohannis pe persoană fizică vor să-l suspende.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.În spatele lui Dragnea și Tăriceanu se află personaje foarte toxice pentru România cum sunt patronii de presă cu problem penale. Dintre ei se remarcă infractorul Dan Voiculescu = Antena 3, inculpații fugari Sebastian Ghiță = România TV și Alexander Adamescu = Romania libera sau triplul inculpate Dan Andronic = EVZ.

Pentru a pune presiune pe șeful statului, încă înainte de a anunța Tudorel Toader că declanșează procedura împotriva șefei DNA, figuranți ai postului Antena 3 au fost duși la Cotroceni de deputatul PSD Liviu Pleșoianu. Vorbim de un parlamentar care promovează constant mesajele Rusiei pentru România și este promovat sistematic de oficinele Moscovei din România.

Figuranții infractorului Dan Voiculescu au fost duși și la sediul DNA, dar și la Ministerul Justiției, pentru a induce falsa impresie că ar exista o susținere populară pentru decapitarea DNA.

Toate acestea în timp ce televiziunile, ziarele și site-urile cu patroni infractori sau inculpați difuzau un serial de dezinformare cu clanul baronului roșu Mircea Cosma în rolul principal. Este vechea metodă de șantaj în societate patentată de Dan Voiculescu în procesul ICA,atunci când a inventat gogorița ”Telepatia”.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.Toate aceste manevre au iritat opinia publică. În seara în care Tudorel Toader a anunțat că declanșează procedura de demitere a șefei DNA mii de oameni au ieșit în stradă în Piața Victoriei. Apoi, duminică 25 februarie 2018, a avut loc un nou protest în Piața Victoriei, organizat de comunitatea Corupția ucide.

În acest context, toți cei care au participat la maratonul civic #rezist au devenit și mai deciși să participe la protestul de la Parlamentul României, de marți 6 martie 2018. Diaspora s-a mobilizat printr-o acțiune inedită: Ștafeta Steagului Uniunii Europene.

Un drapel uriaș al UE a fost expus în Bruxelles și multe alte orașe mari din Europa. Sâmbătă, 24 februarie 2018, Ștafeta Steagului Uniunii Europene a intrat în România prin Vama Borș, unde am fost și eu prezent.
Toată noaptea am condus pentru a putea să-mi țin promisiunea făcută patrioților ardeleni că voi participa la acest moment unic. Din Vama Borș ne-am dus în centrul capitalei județului Bihor, Oradea unde am documentat protestul celor care au predate ștafeta către cei veniți de la Cluj.

Seara am ajuns și în capital Ardealului, la Cluj, unde am discutat până seara târziu cu grupul de activiști civici clujeni. După o noapte petrecută în Cluj, am plecat către Sibiu pentru a documenta protestul mut de acolo, organizat zilnic în fața sediului PSD.

Pe drum am făcut un live, la ieșirea din Cluj, în timpul căruia am fost invitat la Râmnicu Vâlcea, în Oltenia, de oltenii minunați care protestează în orașul cu primar dublu condamnat penal. Pentru că știu cât de greu e să te opui corupției în fieful unui primar penal, am răspuns pe loc invitației.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.Nu știam că vor urma zile de viscol și ninsoare, cu drumuri blocate și zone calamitate. Dar, o promisiune este o promisiune și trebuie respectată.

Așa că marți, 27 februarie 2018, cu exact o săptămână înainte de protestul din 6 martie, am pornit la drum pe crivăț și nămeți. Vremea s-a domolit și m-a ajutat să ajung în Oltenia și de acolo să dăm împreună cu vâlcenii minunați un semnal important.

Am avut plăcuta surpriză să găsesc la Râmnicu Vâlcea și patrioți veniți din Pitești să ne vedem, după ce au citit anunțul meu de pe Facebook.

Călătoria nu se oprește aici, urmează să ridicăm Moldova. Rămâneți pe recepție.

De la Cluj am discutat cu un profesor universitar de istorie care ne-a scris și o descriere a evenimentelor din 6 martie 1945, data la care România s-a infectat cu #ciumarosie.

Data de 6 martie 2018 s-a ales pentru protestul de la Parlament tocmai pentru că sperăm ca la 73 de ani de când ne-am infestat cu ciuma roșie să începem trezirea conștiinței naționale care să declanșeze un tratament definitiv pentru #ciumaroșie.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.De ce 6 martie. Cum ne-am infectat cu #ciumarosie în 6 martie 1945.

Istoricul Ecaterina Suciu, din Chișinău, ne-a făcut o scurtă descriere a evenimentelor din 6 martie 1945.

Este un text interesant care ne explica și multe dintre lucrurile de astăzi. E important să aflați aceste lucruri ce țin de istoria noastră.

Ecaterina Suciu: 6 martie 1945, momentul când comunismul s-a instalat politic în România

Pe 6 martie 2018, se împlinesc 73 de ani de la instaurarea la București a primului guvern pro-comunist.

Anume la această dată se începea cea mai neagră perioadă pentru România şi pentru români.

Sub presiunea șantajului forțelor sovietice care amenințau cu neretrocedarea nordului Ardealului către România unui guvern care să nu fie democrat,or, în viziunea lor asta însemna un guvern ostil rușilor, a fost instalat primul guvern pro-comunist din istoria țării, condus de Petru Groza.

Comunismul s-a instaurat în România treptat, marcat printr-un șir de evenimente ce au avut loc începând cu data de 24 februarie 1945 când “Scânteia” publică pe prima pagină un manifest prin care îndemna populaţia capitalei şi pe locuitorii din Ilfov să ia parte la o manifestaţie organizată de Frontul Naţional Democrat în Piaţa Națiunii.

Ca rezultat capitala este împânzită de simpatizanţi ai Frontului Naţional Democrat condus de Vasile Luca ( Luka László) care de fapt era o acoperire a Partidului Comunist Român.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.În Piaţa Unirii, manifestanţii strigă „Vrem guvern FND!“, „Vrem să ne conducă muncitorii!“, „Jos Rădescu!“, „Jos fasciştii!“, „Moarte reacţionarilor, moarte trădătorilor!“.
Treptat, demonstraţia devine violentă. Aceste manifeste stradale erau coordonate de către comuniști și ținute sub observație de către sovieticii infiltrați peste tot și organizate cu scopul de a destabilizeze situația din țară.

Se trag focuri de armă dinspre şi înspre protestatari. Asemenea acțiuni au loc și în Craiova, Timișoara, Brașov, unde sunt înregistrați morți și mulți răniți.

În mersul acestor proteste regăsim stilul specific comuniștilor. Adică, organizau manifestații pe care tot ei le boicotau, după care acuzau autoritățile de haos și vărsare de sânge.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.Numărul victimelor și celor răniți a stârnit furia populației care acuza guvernul de declanșarea unui război civil.
Premierul Nicolae Rădescu susţine, la radio, o celebră cuvântare:

„Cei fără patrie şi fără Dumnezeu, conduşi de doi venetici, Ana Pauker şi ungurul Luca, au hotărât să înece ţara în sânge“.

Acesta fiind catalogat de către istorici ca ultimul discurs public anticomunist din România pentru mai bine de 45 ani.

A doua zi, 25 februarie, un grup format din oamenii Kremlinului (Petru Groza, Gheorghiu-Dej, Lucreţiu Pătrăşcanu, ș.a) semnează un apel adresat regelui Mihai prin care cer demisia guvernului Rădescu.

 


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.La numai 2 zile de la declanșarea acestor evenimente în București sosește Andrei Vîșinski, adjunctul ministrului sovietic de Externe, Veaceslav Molotov.

Tot el a fost Procuror General al Uniunii Sovietice între 1935 și 1939, în timpul sângeroaselor epurări staliniste. Acest personaj în literatura istorică română mai este numit și ”pumnul lui Stalin în România”.

Conform relatărilor martorilor evenimentului, Vîşinski imediat de cum a ajuns în capitală a cerut audiență la Regele Mihai în aceeași seară pentru a-i transmite un comunicat de la Moscova.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.Emisarul Moscovei i-a comunicat Suveranului României că este trimis de guvernul sovietic pentru a impune, fără întârziere, „restabilirea ordinii democratice” Întrevedere care s-a încheiat cu un ultimatum bătut la propriu cu pumnul în biroul regal.

”Aveţi exact 2 ore şi 5 minute pentru a face cunoscut poporului că generalul Rădescu a fost demis. La ora 8 trebuie să informaţi despre numele succesorului său”.

Cel propus de către ruși era Petru Groza, reprezentantul Frontului Naţional Democratic.

Între timp la București și în comunele din prejmă sosesc din Moscova tot mai multe unități NKVD, fiind estimate la peste 4000 persoane și zeci de tancuri sovietice staționate în Piața Palatului.

În ziua de 4 martie, la ora 12.45, după ce Regele făcuse demersuri semnificative, dar fără prea mare rezultat, în direcţia lui Groza, Vîşinski întăreşte:

 

„Anularea mandatului lui Groza va fi considerată de guvernul sovietic drept un act ostil“.

Şi, ca argument suprem, există deja cinci-șase divizii sovietice staţionate în Bucureşti, plus altele care pot intra oricând în oraş.

În data de 2 martie, Regele i-a convocat în audiență pe cei mai importanţi lideri ai vieţii politice, înercând împreună să găsească o soluție. De fapt, el spera la un sprijin din partea aliaţilor– Statele Unite şi Marea Britanie.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.Reacţia a constat în aceea că reprezentanţii acestor puteri la Bucureşti i-au sugerat să accepte propunerea sovieticilor, cu condiţia ca Petru Groza să formeze un guvern în baza principiilor democratice…

În aceste condiţii, în seara zilei de 2 martie, Regele Mihai I l-a desemnat pe Petru Groza noul prim-ministru, trasându-i acestuia misiunea de a forma noul executiv. Groza a început negocierile cu partidele politice încă din noaptea aceea.

Astfel,marți,la 6 martie, Groza şi miniştrii săi depun jurământul înaintea regelui Mihai I, primului guvern pro-comunist din istoria României care a dus treptat la nimicirea democraţiei şi statului de drept în România.

Născut pe 7 decembrie, 1884, la Hunedoara, Petru Groza a fost prim-ministru în primele guverne comuniste al României, între 1945 și 1952.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.Ca orientare politică Groza nu era comunist, dar primise conducerea guvernului pentru a înșela opinia publică românească, dar mai ales cea internațională pentru a evita declanșarea unor reacții negative a asociaților anglo-americani.

Reprezentantul S.U.A. în Comisia Aliată de Control, generalul Schuyler, descria astfel situaţia din România de după instaurarea guvernului Groza:

„Actualul guvern român este un guvern minoritar, impus naţiunii prin presiuni sovietice directe. Acest guvern este dominat de partidul comunist român, care reprezintă, probabil, mai puţin de 10% din populaţia românească. Marea majoritate a poporului român este profund naţionalistă şi se opune energic sistemului comunist sub orice formă”

Petru Groza prelua şefia unui executiv ce urma să lichideze Regatul României şi să instaureze în loc,haosul și fărădelegile după bunul plac al unei grupări străină de idealurile și năzuințele poporului român…

Astăzi, la 73 ani distanță de la acest eveniment, asistăm la același film.

Prin clasica manipulare mediatică,diverse tertipuri politice,formarea partidelor satelit la cârma țării au ajuns indivizi care nu sunt decât o reminsceță a comunismului ce nu-și doresc evoluția acestei țări.

Ne-au divizat în ai ”noștri” și în ai ”voștri”.

La fel ca și predecesorii lor batjocoresc fără nici o jenă instituțiile statului și cetățenii ei arucând țara înapoi în comunism. Diferite categorii sociale, chiar și etnice sunt asmuțite una împotriva celeilalte.

Suntem în Anul Centenarului ! La 1 Decembrie 1918 românii s-au unit în cuget și ideal în patria România Mare.

După 100 de ani de la marele eveniment, într-o Românie ce se face tot mică cu zeci de mii de oameni ce-și părăsesc demoralizați țara, vorbim tot mai mult de Marea Dezbinare.

După ce pe 21 februarie, în plenul Senatului, coaliția PSD-ALDE-UDMR a dat vot negativ proiectului de lege privind obligarea autorităților locale de a monta steaguri tricolore pe bulevardele principale, la orașe și pe străzile principale la sate, cu ocazia Zilei Naționale, nu m-ar mira să ajungem a sărbători-23 august,”Ziua eliberării României”.


VIDEO YouTube/malinbot. Puteți să vă abonați la pagina mea de youtube pentru a vedea în timp real materialele publicate.Să nu uităm că:

” Istoria nu uită, nu iartă”.


Iar ignoranța și pasivitatea civică atât de convenabilă actualei guvernări o să ne coste foarte scump!

 

2 gânduri despre “Să vă fie frică, țara se ridică! Ardealul și Oltenia se mobilizează pentru #NEXTLEVEL: 6 martie 2018, Parlamentul României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s