Soluția prin care se poate termina cu PSD, găsită la protestul #rezist din Milano. Toți pot face asta| VIDEO

Diaspora vede mai clar gravitatea situației din România mai ales pentru că cei aflați „afară” simt direct diferența uriașă față de situația din țară.

Văd autostrăzi, spitale, școli, servicii publice civilizate. Văd un alt tip de mentalitate. „Aici ești respectat. Nu te deranjează nimeni”, îmi explica Roxana Șerban, gazda mea.


VIDEO YOUTUBE: Cum am fost primit în Italia de Roxana Șerban și Ștefan Nedelcu & #rezist Milano și ce am constatat din prima ziRoxana și Stefan Nedelcu sunt cei care m-au găzduit pentru protestul #rezist din Milano. Datorita lor am putut face prima vizită în diaspora, la #rezistenta din Italia. Nu e niciun interes ocult, niciun Soroș sau alte prostii pe care le tot arunca propaganda mafiei.

Pur și simplu comunitatea #rezist Milano m-a invitat la protestul lor, Roxana și Ștefan mi-au trimis biletele și m-au cazat la ei acasă, într-o comună din regiunea Como de lângă Milano. Două zile au fost gazdele mele, niște gazde pur și simplu perfecte. Simplu ca bună ziua.

Fac o paranteză să vă spun că Roxana și Stefan sunt cei care m-au ajutat și cu echipament foto-video și cu alte câteva lucruri care mă vor ajuta mult la viitoarele relatări de la proteste.

Le sunt recunoscător pentru sprijinul primit de parcă eram prieteni de o viață. Este ceva interesant ce am remarcat fiind la Milano, cu ei.


VIDEO: Mesajele românilor din Italia care au venit la protestul #REZIST din MilanoÎn acest an de zile am primit foarte mult sprijin de la prieteni pe care i-am cunoscut în contextul protestelor și sprijinul lor a fost decisiv. Fără ei nu puteam ajunge până aici.

În prima zi când am aterizat în Italia, Stefan și Roxana m-au dus într-o mica plimbare pe lângă lacul Como și apoi până în Elveția. Am filmat minute bune rețeaua de autostrăzi și căi ferate care se cațără pe stâncărie sau sfredelesc munții.

M-am gândit la situația României. Aniversăm o sută de ani de existență și nu am fost capabili să facem o singura autostradă peste Carpați. Nu pentru că nu se putea, ci pentru că unii nu se mai satură de furat.

Italia nu e o țară scutită de corupție. Ba chiar au o mafie mult mai violentă decât a noastră. Pentru a se stopa anchetele, acolo s-au atuncat în aer bucăți de autostradă. Cu tot cu mafia asta însă, în Italia s-a făcut ceva. Mult, foarte mult, pentru a moderniza țara.

La noi doar s-a furat tot

Și autorii jafului vor să scape de pușcărie, ba chiar își dau legi ca să poată fura mai departe, fără grija că îi cheamă vreun procuror DNA și că riscă să ajungă la închisoare.


VIDEO: Ce spun românii din Italia despre corupția lăsată în urmă, în țarăTot ce a făcut în ultimul an gașca din jurul infractorul-sef al PSD Liviu Dragnea, a revoltat până la disperare românii din diaspora.

Cei din Italia, cu care am vorbit duminică, 18 martie 2018, la protestul #rezist Milano, mi-au transmis revolta lor. Pur și simplu li se pare inacceptabil ca un infractor și o gloata de alți politicieni cercetați sau judecați să încerce distrugerea independenței Justiției.

Problema e foarte serios tratată de românii din Italia pentru că mulți dintre ei percep situația și ca pe un pericol iminent legat de prezența României în Uniunea Europeană.


VIDEO YOUTUBE: Alții pot face orice, noi nu. De ce?„Vor să ne scoată din UE, ca să poată să fure ei mai mult”, spunea unul dintre românii italieni veniți la protestul #rezist Milano.

Am resimțit și o mare dezamăgire pentru semnalele din țara, venite de către majoritatea tăcută și neimplicată politic care nu a mai dat semne că e decisă să tranșeze problema cu gașca lui Dragnea printr-un protest masiv, la Parlament, mai multe zile.

Cei din Italia nu prea înțeleg de ce este în țară această aparentă letargie și tendință de a lăsa penalii să-și facă mendrele cu Justiția.


VIDEO: Am făcut o ”dezvăluire” pentru toți cei mai puțin inteligenți care cască gura la Mafia TV și sunt prostiți cu toate minciunile pentru că sunt ignoranți și nu se informează. Comentariul video e un pamflet, trebuie luat ca atare. 

 

Întrebarea cea mai des rostită a fost: Ce putem face?

Am discutat patru ore răspunsurile și din discuția asta e rezultat o idee foarte interesanta: Veniri masive în țară, în zilele alegerilor locale și parlamentare, ale românilor din diaspora, pentru a vota împotriva partidelor corupților.

Nu e nevoie să vină cinci milioane de români, câți sunt în pribegie prin toată lumea, alungați de #ciumarosie.

Unul din cinci dacă vine, votează cu cei care nu sunt #ciumaroșie, partidele corupților sunt basculate de la orice formă de putere.


VIDEO YOUTUBE: Povestea lui Marcel Dali, clujeanul care a ajuns manager de club în stațiunea de lux Como, de la granița cu Elveția.Este ceva foarte simplu. Din timp se vor cunoaște datele alegerilor locale și parlamentare.

Este important votul la local pentru că el definește pe cel de la Parlamentare. Dacă #ciumarosie pierde în prima fază administrațiile locale, nu mai pot controla la fel de eficient mersul și rezultatul alegerilor parlamentare.

Alegerile parlamentare sunt cele mai importante. Cine are majoritate în Parlament controlează și Guvernul.

De aceea e importantă mobilizarea diasporei la alegerile locale și parlamentare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s