Sabin Orcan Can-Can. Momentul când mafia te denigrează cu viața privată și nu poți să te aperi | VIDEO

Sabin Orcan, director editorial Newsweek Romania, publica stiri false pe Facebook, asta generează campanii de denigrare la care au luat parte Ramona Ursu, Silviu Sergiu, Razvan Chiruță si alții. Cei trei sunt subalternii lui Orcan.

UPDATE: Informații noi apar în legătură cu sume mari de bani folosite de Orcan pentru a finanța un nou proiect.
Comunitatea ”Susțin presa liberă, Respect” a publicat acest video și am permisiunea să îl distribui pe Facebook. Follow the money … Cand am vazut 254 de mii de lei pe an profit, mi-a cazut fatza. Eu zic ca ar trebui sa ne lamureasca Sabin cum e cu investitorul ”bugetar”.

Ce contracte bănoase a rulat ”bugetarul” pe a doua firmă?

La ce ii trebuia partenerei lui un job in administratia domnului Firea-Pandele, dacă se ocupa cu o firmă care merge atât de bine?

Cine e angajatul ăla. mină de aur, care de unul singur face 2,4 miliarde de lei vechi profit?

Iată ce scrie pe Facebook, pe pagina unde a fost publicată dezvăluirea aceasta:

Transparenta financiara e vitala pentru a vedea dacă un produs de presa e onest sau nu.

Ca să fie credibil, când spune ca nu are în spate interesele unor moguli sau penali, Sabin Orcan ar trebui sa ofere public următoarele informatii:

1. De unde provin cei 73.000 de lei investiți de bugetarul J. D. S in noua firma?

2. Sa explice care este sursa profitului de 254 de mii de lei pe an al firmei Advertis SRL care are un singur angajat și cum e posibil ca un bugetar sa aibă asemenea performanta economica.

3. Sa explice public de ce nu și-a înregistrat firmele pe numele lui și dacă a activat ca jurnalist și agent de publicitate.


Sabin Orcan este omul în jurul căruia gravitează mai multe ”voci” care mă denigrează ca la balamuc zilele acestea. Se construiește o minciună urâtă despre mine pe care îmi este greu să o demonstrez, pentru că asta ar însemna să îmi expun viața privată, ceea ce contravine principiilor mele. De aceea nu pot să mă apăr expunând tot adevărul.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Public aici postările pe tema asta publicate pe Facebook și comentariul video de pe Youtube pentru a rămâne accesibile de acum încolo, ca într-o arhivă, oricui dorește să-și formeze o părere obiectivă asupra acestui subiect.

Aparent totul a pornit de la un fake news aruncat pe Facebook de Sabin Orcan care a mințit că eu i-am ”înjurat familia”, dar și folosind cuvântul cheie al propagandei mafiei împotriva mea ”alienat”. O lovitură sub centură foarte urâtă pentru că scopul ei era să valideze alte denigrări anterioare ale Mafia TV împotriva mea.

Evident că am reacționat, încercând să prezint corect informația. A urmat o veritabilă campanie de denigrare făcută parcă după un media-plan care a cuprins inclusiv folosirea fostei mele partenere de viată.

Un text scris aparent de Arina Ciocildău pe facebook a devenit subiect principal de denigrare în mocirla media, de la EVZ până la Romania TV. Inclusiv prin Can-Can a ajuns denigrarea mea. Repet, nu pot răspunde pentru că nu accept să fiu pus în situația să îmi expun viața privată. Nimeni nu ar trebui să fie denigrat astfel.

Reacția live de pe Facebook, imediat ce am aflat ce postase Orcan pe Facebook și textul ulterior de pe YouTube în care am sesizat care sunt faptele indubitabile.


 

 

 

 

 

 

 

 Sabin Orcan, director editorial Newsweek Romania, publica stiri false pe Facebook.

Acesta a spus despre mine ca i-am ”injurat familia”. I-am răspuns prin acest live de pe Facebook și dupa 24 de ore lucrurile stau asa.

Fact checking: 1. Sabin Orcan nu a putut să arate nimănui cum i-am „înjurat” eu familia. Ba chiar i-a blocat pe cei care i-au cerut asta.

Adevărul: Niciodată nu am făcut asa ceva, Orcan a mințit pur și simplu, ca să ascundă legăturile lui cu Florentin Panele & Firea după ceva scandalos. Un gest mizerabil la adresa mea, având în vedere ca avem mulți cititori comuni.

2. Sabin Orcan a recunoscut, în cele din urmă, ca nevasta lui e băgată la primăria lui Panele. Concluzie: eu am spus adevărul, în timp ce Orcan a mințit. Orcan a procedat exact ca Gâdea & restul servitorilor lui Felix. Restul sunt detalii irelevante.

Despre Răzvan Chiruta și Ramona Ursu nu am scris niciodată altceva decât cuvinte de apreciere. Fapt: Nu aveau niciun motiv sa ma denigreze și singura concluzie logica e ca au întrat în asta din banal și meschin lichelism și pupincurism pentru șeful lor, ignorând pur și simplu adevărul.

Doi „jurnaliști” care se pretind profesioniști au sărit public sa apere o minciună și un mincinos, lovind hidos pe cel care a spus adevărul.

Mai departe, Orcan mai are de răspuns la întrebările următoare:

1. A lucrat sau nu personal pentru MRU (ex Sie) și de ce?

2. A fost cureaua de transmise între penalul fugar Dan Adamescu și triplul inculpat Dan Andronic, pentru articole denigratoare la adresa DNA?

3. Ce legături are cu firma de PR a Corinei Vințan, ex Sie?

4. Cum a fost el un ziarist onest și obiectiv cu Gabriela Firea, de când nevasta lui e băgată la primăria lui Panele?

5. Ce a făcut el concret în cazul Black Cube și în privința campaniei de denigrare a conducerii DNA? Nu mie trebuie sa-mi răspundă, ci celor care îl urmăresc și mai cred ca își face onest meseria.

Ca sa știe oamenii ce interese servește, pe persoana fizica sau prin orice „proiect” pe care îl prezintă ca fiind ceva curat. Eu nu mai cred despre Orcan că e în slujba cititorilor și a interesului public. Cred ca face, de mult timp, jocuri ascunse care servesc intereselor mafiei din politică.

Am mai observat pe pagina de Facebook ca niciun prieten din cei 112.600 de acolo sau vreunul dintre cei 75.000 de pe pagina publică nu a dat o secundă crezare campaniei de denigrare la adresa mea.

Va sunt recunoscător pentru încredere și vreau să știti ca acest moment m-a făcut sa înțeleg multe cu privire la cât de mult mă susțineți. Sunt foarte impresionat si optimist pentru viitor. Când văd cum sunteți alături de mine parcă mă simt invincibil.

Pur si simplu am convingerea ca nimic nu poate sa ne blocheze drumul.

In fiecare dimineață spun o mica rugăciune. Nu ma dau religios, nu sunt foarte bun enorias, dar sper ca undeva exista ceva deasupra noastra care stie sensul lucrurilor .

Spun asa: Doamne, da-mi intelepciunea sa fac ceea ce e bine si corect in provocarile pe care le am astazi, sa nu dezamagesc oamenii care au incredere in mine.

Toata increderea pe care am vazut-o si zilele acestea, cand viata mea privata e scoasa la mezat si se construieste o minciuna perversa in jur, imi da putere sa merg mai departe.

Chiar nu stiu destinatia finala, dar stiu bine pentru ce am plecat pe acest drum si am refuzat sa ma abat de la el. Va multumesc frumos pentru apreciere si incredere.


 

 

 

 

 

 Comentariul scris de Razvan Corneteanu, manager de presa si fost direrector general Adevarul despre Sabin Orcan, acum exact un an:

Sabin, Famila Adam(escu) si Minciuna.

Nu o fabula ci o poveste ce nu va fi niciodata publicata in Romania Libera

Ieri (joi), cand ieseam de la emisiune impreuna cu Grigore, am avut surpriza sa dam nas in nas cu Sabin in parcarea Casei Presei.

A inceput sa-mi reproseze imediat reactia mea (postarea) la minciuna sfruntata pe care in mod ciudat s-a simtit (!?!) obligat s-o livreze pe Facebook in legatura cu concedierea lui Malin Bot si Ondine Ghergut.

Mai exact este vorba de un comentariu al meu la postarea lui din 24 Februarie.

Deranjat ca cineva a indraznit sa nu inghita minciuna aia ieftina, Sabin incerca ieri prin parcarea Casei Presei vorbiond mult, tare si fara rost sa ma traga de urechi vis-s-vis de tupeul meu de a spune adevarul.

Am putut intrezari influenta nefasta a unui patron cu mari probleme penale (Alexander Adamescu) fiu al unui puscarias mituitor de judecatori din pacate decedat in spital in timp ce-si ispasea pedeapsa (Dan Adamescu) si sot al unei doamne isterice (Adriana Constantinescu) predispusa la a plange, urla, jeli si tipa pe 4 voci sincronizat impotriva “ticalosului” sistem de justitie care indrazneste sa-i acuze familia.

Indraznesc sa fac aprecierea ca nicio familie de mogul, penal sau nepenal, nu a adus atatea prejudicii Romanei ca familia Adam(escu).

Inafara faptului ca Alexander Adamescu este o catastrofa de mogul, trebuie amintite uriasele deservicii pe care aceasta familie le face Romaniei angajand experti si organizand conferinte la Londra in care domnul cu bratara la picior (Alexander) explica tuturor culoarea bananelor din Republica Bananiera, Romania.

Tradat de Peter Imre dupa o perioada de dragoste intensa si imensa (Imre, un alt personaj de folclor ) si motivat de un salariu pe care probabil il ia la timp (spre deosebire de angajatii sai), Sabin s-a abandonat total in bratele penalei familii Adam(escu) carora le-a imbratisat cauzele, ordinele si problemele.


 

 

 

 

Postare de pe Facebook: Lupta noastră nu e cu persoane, e cu mentalități.
 

Ieri, in fata unui Grigore Cartianu care nu mai stia cum sa aplaneze duelul verbal (multumesc, Grigore!), Sabin incerca sa-mi explice ca i-a dat afara pe Malin si Ondine pentru ca nu era multumit de ei si nu pentru ca primise ordine de la familia Adamescu asa cum imi relatase doar cu putin timp inainte de 24 Februarie. Celor 2 (Malin si Ondine), Sabin le-a spus invers, cum ca a fost fortat sa o faca de catre patron. Te doare mintea!

Acest balet semnatic pe care il face Sabin, tipic celor care nu stiu sa-si asume anumite decizii mie imi repugna. Si avand in vedere ca minciuna lui Sabin a fost adresata oamenilor de presa cu care avea legatura pe Facebook as fi reactionat oricum si as reactiona oricand, chiar Sabin reprosandu-mi ieri ca “te-ai gasit tu….”.

As vrea sa completez povestea admitand faptul ca Sabin si echipa lui au dezghetat lucrurile la Romania Libera si au venit cu materiale care au trezit ziarul din somnul criogenic profesional instalat acum multi ani.

Sabin a adus o echipa buna acolo promitandu-le ca vor face jurnalism liber si ca va plati salariile la timp, lucruri care NU se intampla.

Aceasta echipa a produs subiecte spectaculoase pe care insa ziarul familiei Adamescu nu le poate monetiza prea bine pentru ca este partial compromis prin apartenenta la ……Familia Adamescu.

Sabin a devenit intre timp prea obedient in fata unei familii penale (tata si fiu si nora), probabil inspirat de personalitatea mentorului Peter Imre, cel care punea tablouri cu Dinu Patriciu in loc sa se ocupe de intreprinderea ce se ducea de rapa.

Ca si in cazul acestuia, lucrurile se vor termina lamentabil daca nu reuseste sa-si regaseasca echilibrul si sa realizeze ca jurnalism va exista si dupa ce familia Adam(escu) se va plictisi sa dea ordine cine sa scrie si ce sa scrie in ziarul proprietate personala.

Cam asta e povestea la care trebuie sa adaug ca Sabin nu ar fi ajuns niciodata la Adevarul fara sustinerea mea totala si neconditionata iar in Iasi nu avea cum sa faca jurnalism. Increderea, functia plina de responsabilitati si salariul pe care i l-am acordat la Adevarul (sfatuit si de alti colegi), mentalitatea de “supravietuitor”, toate l-au ajutat sa ajunga pe o pozitie neclara la Romania Libera unde valseaza intre sef al redactiei, manager executiv si omul de casa al familie Adamescu.

Cum recunostinta este floare de colt in presa romana, am pomenit asta doar ca sa subliniez inca o data SINGURUL lucru care a deranjat in postarea unui simplu comentariu:

Sabin Orcan a MINTIT in declaratiile in care spunea ca i-a concediat pe Malin Bot si Ondine Ghergut din motive de reduceri de costuri, el primind din partea familiei Adamescu o lista intreaga cu nume care “trebuie sa dispara din redactie”.


 

Postare Facebook: Sunt pur și simplu hidoase metodele prin care constat că se lucrează 

Familia Adamescu a mintit continuu referitor la “ticalosia sistemului juridic romanesc” si cum sunt ei supusi (cica) unui linsaj juridic in Romania.

Ei, nevinovatii, acuzati ca au dat mita unor judecatori in prezent in puscarie……

Malin Bot, Ondine Ghergut si opinia publica au fost mintiti de doua ori, prima oara cand li s-a spus ca trebuie sa plece pentru ca asa suna ordinul de la familia Adamescu si a doua oara cand Sabin si familia Adamescu imprastie in piata versiunea ca nu faceau treaba si ca asta era de fapt motivul real.

Romania Libera nu are cum sa (re)castige credibilitate facand pauza de adevar atunci cand acesta este prea incomod. Asta daca vrea ca dezvaluirile cu Mugur Isarescu si altii sa aiba vreun efect.

postarea lui Sabin Orcan pe Facebook din 24 Februarie:

CÂTEVA EXPLICAȚII DESPRE REDUCERILE DE LA ROMÂNIA LIBERĂ & ACADEMIA CAȚAVENCU

Redacția “România liberă” este o echipă mai mică începând de ieri. Ne-am despărțit de doi oameni: Malin Bot și Ondine Ghergut.

Sunt doi jurnaliști cunoscuți la care am renunțat cu regret. Așa că nu vă așteptați să vă spun ceva rău despre ei.

Motivul despărțirii este cât se poate de obiectiv: trebuia să facem reduceri financiare ca să rezistăm.

Nu e ușor, știu, dar așa funcționează economia de piață. Nu putem trăi la nesfârșit din banii primiți de undeva.

Așa că a trebuit să iau această decizie grea.

Au plecat Mălin și Ondine, dar au rămas Răzvan Chiruţă, Cătălin Prisacariu, Mircea Marian, Mihai Duta, Silviu Sergiu, Petre Badica și toți ceilalți.

Ca dovadă ca suntem într-o criză financiară, tot ieri am decis să închidem ediția tiparită a Academiei Cațavencu și a revistei Căminul.

Și, evident, vom renunța și la niște angajați din aceste redacții.

Repet, sunt măsuri excepționale, pe care nu le-am fi luat dacă nu am fi avut probleme financiare

Asta nu înseamnă că vom schimba politica editorială a ziarului. Vom continua să scriem despre afacerile politicienilor corupți, dar și despre abuzurile unor instituții ale statului.

Părerea noastră despre Dragnea, ca să iau doar un exemplu, rămâne aceeași.


Postare Facebook: Am scris aceste rânduri pe la 4 dimineața 

Este un corupt și un mincinos, pe care îl vom taxa cu fiecare ocazie! Iar PSD, cu puține excepții, se comportă ca un partid de mafioți și nu va avea liniște câte zile vom avea noi la “România liberă”!

Despre Tăriceanu? Un individ care a întors-o ca la Ploiești și a dat papionul european pe cravata roșie rusească!

Despre DNA? O instituție foarte necesară, dar de politicile căreia a ajuns să se îndoiască mai nou până și vechiul ei susținător Dan Tăpălagă.

Deci nu toți procurorii anticorupție sunt niște Robespierri fără pată și prihană (Volintiru sau Negulescu sunt doar două contraexemple).

Despre SRI? O instituție foarte necesară, dar care a moștenit, peste ani, năravurile fostei Securități de a-și băga nasul în viețile noastre, ale tuturor..

Sunt doar câteva dintre concepțiile noastre, ale celor care scriem în continuare la RL, care rămân neatinse de nicio restructurare.

Când n-o să le mai putem exprima liber, vă promit că sunt primul care pleacă.
(https://www.facebook.com/sabin.orcan)

comentariul meu (unul dintre multele) la postarea respectiva:

“Nu este adevarat, concedierea lui Malin Bot si Ondine Ghergut nu s-a facut din motive de reduceri de costuri ci la presiunea patronilor, Alexander Adamescu si Adriana Adamescu. Clar!

Si orice incercare de a justifica altfel nu aduce decat transformarea unei situatii jenante intr-una penibila.

Dealtfel nu inteleg de ce e nevoie sa umblam cu ciori vopsite (ne ofera PSD-ul destule in perioada asta) si nimeni nu are curajul sa spuna si sa-si asume adevarul.

Cum sa prezervi credibilitatea uui produs de presa unde Sabin si cativa oameni valorosi chiar incearca sa faca o treaba buna daca atunci cand este vorba de „propriul adevar” el devine „alternative facts” asa cum se exprima cinic sinistra Kellianne Conway?”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s