Despre mine


Banatean resitean. Jurnalist independent din februarie 2017, susținut exclusiv de publicul care mă urmărește, prin platforma Patreon.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea Banatului și licențiat în Jurnalism la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicări,  domeniul de studiu Ştiinţe ale Comunicării, specializarea Jurnalism.

Paginile de rețele sociale unde putem intra în contact și poți vedea mai mult din activitatea mea.
Blogul WordPressInstagramTwitterprofilul personal de Facebookpagina publică de Facebookpagina de autor Humanitas.

 

Cariera în presă a debutat în 1994

Jurnalist, angajat la: Terra Sat (reporter 1994), ziarul Timpul (reporter 1995), revista Tempo (redactor-sef 1995-2000), ziarul Timisoara (director executiv 2001), Ziua de Vest si Focus Vest (reporter 2001 – 2004), Cotidianul (corespondent local 2004-2005), EVZ Timisoara (reporter 2005-2008), Adevarul de Seara Timisoara (redactor-sef adjunct din mai 2008 si redactor-sef regional din octombrie 2009), adevarul.ro (redactor-şef din iunie 2011 pană în octombrie 2012), evz.ro (redactor-șef online pana în august 2016), realizator B1 TV (din august 2014  – emisiunea ”Evenimentul zilei” și din ianuarie 2015 – emisiunea ”Sub semnul întrebării”, până în august 2016), romanialibera.ro (seprembrie 2016 – februarie 2017)

Am mai publicat in: Capital, Ziua, Ziarul, Dilema Veche, Adevarul, Click.

Colaborari radio-TV: TVR Timisoara, Radio 11 Plus, Teleuniversitatea, B1 TV.

Doua cărti la activ, editura Humanitas: Jurnalisti batuti, jurnalisti amenintati si Mafia camatarilor.


Despre libertate

Ziarele, televiziunile şi posturile de radio sunt controlate de persoane şi corporaţii, dar libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta!

Daca pun cap la cap orele pe care le petrec cand scriu si pe cele pe care le petrec citind, altceva decat “marfa” pe care o livram zilnic publicului, ajung la o concluzie trista. Scriem mult, citim mult, dar putin din ceea ce scriem si citim este cu adevarat important.

Cred că toate funcţiile pompoase din industria aceasta nu valorează nimic în comparaţie cu cea de reporter. Cred că toţi comentatorii care se fâţâie prin studiouri TV nu valorează cât un mic jurnalist care descoperă un subiect bun şi îl livrează publicului.

Cred că o funcţie ţi-o poate lua oricând, oricine, indiferent de cât de bine îţi faci treaba. Meseria bine făcută nu ţi-o va lua niciodată nimeni şi mereu va avea cineva nevoie de un reporter adevărat.

Cred că asta este tot ce contează.

Când banii vorbesc prea mult şi prea gălăgios

Dispreţuiesc mai mult decât orice oamenii care îşi rezumă întreaga existenţă la burdihan, buzunar şi aparenţe. Admir oamenii care, pentru o idee, sunt capabili să meargă până în pânzele albe şi să sacrifice orice, chiar viaţa lor, pentru un pricipiu. citeşte mai departe!

 

Malin Bot. Cine sunt. Ce am făcut. Cine mă susține. De ce #rezist

Sunt aici pentru a spune ceea ce cred și ceea ce îmi dictează conștiința, nu pentru a face cuiva pe plac. #NuCedam. Vă sunt mult mai util atunci când vă contrazic convingerile și vă pun pe gânduri, decât atunci când vă confirm ceva ce știți deja.

La finalul acestei prezentări sunt link-urile către paginile de rețele sociale unde putem intra în contact și poți vedea mai mult din activitatea mea.
Blogul WordPressInstagramTwitterprofilul personal de Facebookpagina publică de Facebookpagina de autor Humanitas.

Am parcurs toate treptele meseriei, de la simplu reporter al unei televiziuni și ziarului local din Reșița, TV TerraSat și ziarul Timpul, până la redactor-șef și realizator de emisiuni, la București.

Sunt născut în capitala Banatului Montan, Reșița, dar m-am format profesional la Timișoara.

În capitala Banatului am urmat cursurile Facultății de Jurnalism și am obținut licența în Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea de Vest din Timișoara, în anul 2000. În timpul facultății am coordonat ca redactor-șef revista ”Tempo” a Universității Banatului. În paralel am colaborat cu posturi de radio cum este Radio Timișoara, radio 11Plus, dar și cu postul TV TeleUniversitatea, al campusului universitar, precum și cu echipa de știri a TVR Timișoara.

Cele mai interesante experiențe din timpul facultății și imediat după au fost colaborările cu trustul Agenda și ziarul Timișoara.

Agenda a fost primul trust privat de presă și a tipărit o vreme revista ”Tempo”, unde eram redactor-șef. Astfel am cunoscut personal un pionier al presei libere: Zoltan Kovacs, patronul de atunci al trustului Agenda. Capacitatea lui de a construi din nimic un săptămânal regional care era atunci cel mai citit și un cotidian m-au inspirat în carieră.

Imediat după terminarea studiilor, în anul 2.000, am devenit director executiv al Ziarului Timișoara, primul ziar liber apărut la Timișoara și un simbol al rezistenței anti FSN – PDSR, unde am câștigat cel mai important lucru din cariera profesională: Adevărul despre 1989 și Revoluția de la Timișoara.

Ziarul Timișoara, condus la acea vreme de Oscar Berger (nu mai este printre noi) era ziarul Societății Timișoara formată în jurul grupului revoluționar din decembrie 1989.

Societatea Timișoara: Vorbim despre grupul de intelectuali care a formulat Proclamația de la Timișoara. Acea experiență este definitorie pentru formarea mea profesională, pentru că a cimentat toate convingerile pentru care lupt și astăzi.

Nu vă ascund faptul că, venind dintr-un oraș muncitoresc cum e Reșița, convingerile mele politice erau mai degrabă influențate de TVR-ul controlat de Iliescu. Însă la Societatea Timișoara aveam să aflu că adevărul este total diferit și acolo.

Acolo am înțeles viziunea lustrației, importanța ruperii de trecutul comunist. În seara în care președintele Emil Constantinescu a spus, la Opera din Timișoara, că l-a învins ”sistemul” eram acolo și în anii ce au urmat am încercat mereu să înțeleg ce este acest ”sistem” și cum poate învinge chiar și un președinte.

Jurnalistul Iosif Costinaș, care îmi fusese profesor la Facultatea de Jurnalism și cadru didactic coordonator al Revistei ”Tempo”, este cel datorită căruia am ajuns la ziarul Timișoara. Iosif Costinaș și-a dedicat viața, ca jurnalist, investigării crimelor Revoluției de la Timișoara și a murit în condiții suspecte.

Luni de zile a fost declarat dispărut și apoi rămășițe ale unui schelet găsit într-o pădure au fost identificate ca fiind ale lui. Ancheta a concluzionat că a fost o sinucidere, dar foarte multe lucruri contrazic această teorie. Ulterior, aveam să realizez o anchetă pentru TVR Timișoara despre această ”sinucidere” necredibilă.

Aici puteți vedea investigația: 
Iosif Costinas, jurnalist timisorean disparut

Timp de 15 ani am activat ca jurnalist în Timișoara, ca reporter de eveniment – investigații, la publicațiile Ziua de Vest, Focus Vest, Evenimentul Zilei ediția regională, redactor politică-administrație, corespondent al unor publicații centrale. Am moderat emisiuni radio și TV la TVR Timișoara.

Două dintre serialele de investigații pe care le-am realizat au devenit subiectul unor cărți publicate de Editura Humanitas, mai jos este linkul către ele.

Una dintre cărți este despre rețelele de cămătărie care deposedau prin fraude oamenii de case și apartamente. Articolele pe care le-am scris în acest serial de investigații au stat la baza Legii care astăzi condamnă cămătăria ca infracțiune și am lucrat în acest sens cu specialiștii din Parlament care au formulat legea.

A doua carte este tocmai despre suprimarea libertății presei, în Timișoara, în perioada regimului Adrian Năstase și acolo este originea convingerilor mele că PSD e toxic pentru democrație, singura soluție pentru normalizarea României fiind desființarea acestei mafii.

Însă cea mai amplă și serioasă investigație a vizat afacerile imobiliare ale clanului Cârpaci care a acaparat aproape total zona centrală a Timișoarei. A fost o luptă incredibilă, purtată pe toate planurile: presă, procese, amenințări cu moarte proferate în redacție.
O luptă în care cred că le-am văzut și trăit pe toate și în care mi-am testat capacitatea de a-mi asuma toate riscurile meseriei.

Un rol important l-a avut atunci bunul meu prieten, avocatul timișorean Florin Kovacs. Datorită susținerii lui în Justiție, PRO-BONO, am putut să câștig toate procesele de intimidare intentate de diverși mafioți despre care scriam investigații. A fost ”dascălul” de la care am învățat care sunt limitele legale ale libertății de exprimare jurnalistice, ce înseamnă un litigiu în Justiție, care sunt procedurile.

Primul contact cu presa din București a fost la angajarea în redacția regională Timișoara a cotidianului Evenimentul Zilei. La vremea aceea EVZ era cea mai puternică redacție și dădea frisoane unor potentați al momentului cum era Adrian Năstase. Pentru că era un produs de presă prea puternic care punea în pericol grupările de corupție, EVZ a fost distrus din interior. Edițiile locale au fost închise după un timp și forța EVZ s-a destrămat.

În acel context am cunoscut un alt om de presă excepțional care m-a inspirat în carieră: Răzvan Cornețeanu. Era director executiv al trustului ”Adevărul” și formase o echipă excepțională în jurul unei viziuni unice: Un trust de presă cu publicații gratuite locale, în fiecare județ. Datorită lui Răzvan Cornețeanu am devenit redactor-șef adjunct al redacției regionale ”Adevărul”, redacție care coordona ediția de vest Adevărul și edițiile locale Adevărul de seară din Timiș, Arad, Bihor, Hubedoara și Caraș-Severin.

Ulterior aveam să devin redactor-șef regional și să trec prin perioada cea mai interesantă din perspectiva poziției de coordonare a unei echipe destul de mari, cu responsabilități diferite de cele jurnalistice: angajarea noilor jurnaliști, evaluarea constantă a celor din echipă, sincronizarea echipei jurnalistice cu zona de distribuție și tipar.

Ședințele de 10 ore la care Răzvan Cornețeanu convoca, în București, lunar, toți șefii redacțiilor regionale au reprezentat primul pas în cunoașterea modului de funcționare al presei românești, la vârf. În 2011, aveam să fiu chemat la București pentru a coordona ca redactor-șef online, site-ul Adevărul.

A fost pasul la vârful presei și dincolo de experiențele de coordonare aveam să înțeleg mai bine ceva ce urmăream atent încă de la Timișoara, când am scris prima carte despre modul cum a limitat PSDR = PSD libertatea presei în capitala Banatului.

Patronatul Adevărul avea să se schimbe, toate produsele trustului fiind preluate de Cristian Burci care era și este asociat în afaceri feroviare cu Gruia Stoica, condamnat pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă în legătură cu o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia. Burci era decis să-l susțină pe Victor Ponta la alegerile prezidențiale ce urmau în 2014.

În perioada 2012 când Dan Voiculescu încerca disperat să scape de închisoare ajutat de Victor Ponta și Crin Antonescu, sub umbrela USL, am fost foarte activ în editoriale și prezențe la televiziunile de știri atrăgând atenția că tripleta Ponta – Antonescu – Voiculescu servește intereselor mafiei și grupărilor de corupție cimentate din 1990 în jurul FSN – PDSR – PSD.

Atunci mi-am atras ura propagandei mafiei, în special a salariaților infractorului Dan Voiculescu și am devenit constant subiect al denigrărilor de la Antena 3. La preluarea redacției Adevărul de către Cristian Burci am primit informația care avea să determine următorul pas în cariera mea profesională. A venit de la Răzvan Ionescu, cel care în calitate de redactor-șef EVZ distrusese în trecut edițiile regionale Evenimentul zilei, făcând produsul nerentabil și asta determinând vânzarea lui de către trustul elvețian Ringier.

Desigur, atunci nu vedeam legătura între ceea ce îmi spunea Ionescu și modul cum a fost distrus din interior EVZ. Astăzi sunt convins că nu e o coincidență

”Mălin, Burci a primit de la Ponta o listă cu ziariștii care au fost critici împotriva lui în 2012, tu ești pe listă și trebuie să pleci. Îți spun din timp ca să nu fie nevoie să te dăm afară, poate îți găsești tu o soluție”, mi-a comunicat Răzvan Ionescu cel care din poziția de director editorial era omul prin care Burci a preluat Adevărul de la Dinu Patriciu pe nimic, după ce noul director Peter Imre luase în serie decizii care au ruinat redacția.

Din nou Răzvan Ionescu a pledat pentru desființarea edițiilor locale Adevărul, care între timp deveniseră mai puternice decât edițiile EVZ și un pericol pentru mafiile baronilor locali care nu aveau niciun control asupra echipelor de jurnaliști.

În momentul când Ionescu m-a anunțat că sunt pe lista neagră cu numele pe care Ponta le vrea mazilite am căutat să înțeleg cu ce îl ”plătește” pe Burci pentru asta. Așa am aflat cum dorea cuplul feroviar Burci – Gruia Stoica să înhațe CFR Marfă și că Ponta promisese asta. Ulterior planul avea să cadă după ce Gruia Stoica intrase în colimatorul DNA și avea să fie condamnat.

În acel context am făcut pasul către Evenimentul zilei, devenind redactor-șef online la evz.ro unde am activat până în august 2016. În acea perioadă am realizat și emisiunea Evenimentul zilei de pe postul B1 TV. Direcția ziarului era pro-Justiție și anti-PSD, era susținută lupta anti-corupție și ”politica editorială” corespundea cu convingerile mele.

Totul s-a schimbat după ce DNA a început anchetele împotriva Elenei Udrea și a lui Dan Andronic. În anul 2016, speriat că va ajunge la închisoare, Andronic a început să procedeze exact ca Dan Voiculescu. Transformarea EVZ în Antena 3 m-a determinat să demisionez din toate funcțiile, după 22 de ani de presă.

Aici sunt toate detaliile demisiei mele de la EVZ:
În momentul halucinant când mi s-a spus că Antena 3 e un exemplu de urmat am realizat că nu mai am nici un viitor la EVZ. Explicațiile pe care le datorez publicului

În septembrie 2016 aveam să devin redactor-șef online la România Liberă, chemat acolo de Sabin Orcan cu care mă lega atunci o prietenie de peste 10 ani, din perioada în care el era editor la EVZ ediția de vest și eu reporter. Ulterior, când am devenit redactor-șef al redacției regionale Adevărul, Sabin Orcan era redactor-șef național al rețelei Adevărul de seară. În acea poziție a avut o atitudine curajoasă în fața lui Dinu Patriciu care m-a chemat la București ca să mă dea afară și asta m-a determinat ulterior, în 2016, să accept chemarea lui la România Liberă. Era ultima mea experiență în ”presa clasică”.

Patriciu a încercat să mă dea afară pentru că investigațiile despre clanul Cârpaci ajunseseră la Safta Criste, soția unui fost procuror general al României Mircea Criste. În perioada guvernului CDR Mircea Criste a fost procuror-general și Dinu Patriciu era un cunoscut al lui. Eu publicam articole despre faptul că soția lui Mircea Criste era notatul la care clanurile imobiliare făceau fraudele pentru a acapara imobile.

Nu știu cum a ajuns Criste să discute cu Patriciu, dar știu că cel din urmă a convocat o ședință la București cu toți șefii redacțiilor regionale în care personal Patriciu și Peter Imre (proaspăt numit director general după îndepărtarea lui Răzvan Cornețeanu) mi-au comunicat în acea ședință că sunt dat afară pentru că ”te-ai legat de Mircea Criste” și pentru alte articole despre afacerile dubioase ale lui Radu Duda în numele Casei Regale.

Atunci, Sabin Orcan i-a spus lui Patriciu de față cu toți șefii redacțiilor regionale: ”Mălin și-a făcut corect meseria, dacă îl dați afară pe el, mă dați afară și pe mine”. Patriciu și Imre au avut o reacție la care nu mă așteptam: Au dat înapoi și așa am rămas redactor-șef al redacției regionale, apoi fiind chemat la București să ocup funcția de redactor-șef online adevărul.ro.

Acel moment m-a determinat să dau curs propunerii de mai târziu, din 2016, a lui Sabin Orcan să devin redactor-șef online românialiberă.ro. În 2016 presa deja era aproape toată de partea găștii lui Dragnea și toate grupările de corupție erau sincronizate pentru distrugerea DNA și mazilirea Laurei Codruța Koveși.

Faptul că Dragnea câștigase majoritatea în urma alegerilor din 2016 jucase un rol toxic pentru libertatea presei. Avea poziția și resursele să controleze total trusturile de presă și avea patronii de partea lui pentru că aproape toți aveau dosare penale și încercau disperați să scape de pușcărie.

După moartea lui Dan Adamescu, în închisoare, și preluarea controlului de către fiul lui Alexander Adamescu, condamnat pentru mită dată unor judecători și fugar la Londra, vedeam exact același scenariu de la EVZ: Politică editorială schimbată împotriva DNA și pentru interesele comune ale mafiei al cărei naș era Dragnea.

A fost momentul OUG 13 și debutul protestelor din Piața Victoriei la care participam ca jurnalist dar și ca cetățean revoltat de ceea ce vedeam în jurul meu. Participarea mea la protestele #rezist l-a determinat pe Alexander Adamescu s-l cheme pe Orcan la Londra și să-i poruncească să fiu dat afară.

De data aceasta, Orcan nu a mai fost același om care proceda corect în fața lui Patriciu. A venit la București și m-a dat afară fără discuții. Aveam să înțeleg ulterior, văzând schimbarea prietenului meu, ce fac banii și funcțiile din om.

Dar ”în tot răul e un bine”, după cum spunea tatăl meu de câte ori treceam printr-o încercare grea. Un bine imens și total necunoscut pentru mine: LIBERTATEA.

Detalii aici: 
Cum am fost dat afară de la România liberă exact acum un an de mogulul Adamescu

Nu a fost ușor din multe puncte de vedere: cel financiar și cel personal. Asasinatul profesional era urmat de cel financiar. Când am ajuns să nu mai am o funcție și banii aferenți a urmat și distrugerea vieții private. ”Nu îmi mai oferi confortul financiar pe care îl merit”, a fost răspunsul sec primit și momentul când am simțit lovitura cea mai grea a destinului.

Era deja aproape un an de când devenisem jurnalist independent și relatam cu un telefon crăpat, zi de zi, maratonul civic #rezist. Nu știam de Patreon, reușisem să activez veniturile din YouTube care abia îmi asigurau subzistenta, dar la regim ce corn cu iaurt.

Susținerea morală extraordinară primită direct, în stradă, de la miile de oameni cu care mă întâlneam la proteste și apoi în turneele din #diaspora m-au ținut în priză alături de o revoltă care nici azi nu e potolită și nu se va potoli cât timp mafia asta diabolică poate controla lucrurile în România.

Prietenii din #diaspora, în special cei din SUA, mi-au explicat ce este Patren, cum funcționează și de ce am nevoie de acest instrument pentru a putea susține financiar o cale cu totul nouă pentru România: Jurnalismul total independent, susținut direct de către public. Este o cale nouă care aduce libertatea totală.

În acest context, vezi comentariul video:
Decizie istorică: Justiția confirmă Cartelul Mafia Media. Mogul forțat să recunoască tot. MOTIVAREA

Desigur, astăzi vorbim de mafia politică și corupție, dar dincolo de asta libertatea presei e drastic limitată și de alți factori. De exemplu influența financiară a firmelor care plătesc bugete de publicitate și astfel ajung să cenzureze informația.

Este un factor important de limitare al libertății presei și calea Patreon îl elimină total.

De aceea vă mulțumesc  frumos tuturor celor care construiți prin mine, acest model al jurnalismului total liber și transparent, aflat numai în slujba publicului.

Sunt aici pentru a spune ceea ce cred și ceea ce îmi dictează conștiința, nu pentru a face cuiva pe plac. #NuCedam. Vă sunt mult mai util atunci când vă contrazic convingerile și vă pun pe gânduri, decât atunci când vă confirm ceva ce știți deja.

Tuturor celor care ați înțeles rolul și misiunea mea și sunteți alături de mine aici, pe Facebook sau oriunde altundeva, va mulțumesc frumos pentru încredere.

Tuturor celor care susțin direct activitatea mea pe www.patreon.com/malinbot va sunt recunoscător pentru ca împreună construim ceva fără precedent in Romania: Jurnalism 100% liber și dedicat interesului publicului.

Este un model total nou care deranjează, în același timp, vechile grupări de corupție interesate să poată controla presa, pentru a putea manevra oamenii sa-i tot voteze la infinit si astfel sa aibă mereu pârghii pentru a parazita banii publici.

În această perioadă total ieșită din comun vedem cele mai hidoase efecte ale corupției și lichelismului din instituțiile statului.

România nu ajungea aici dacă aveam jurnaliști liberi care să dea socoteală numai în fața propriei conștiințe și a publicului.

Eu pot astăzi să fiu liber numai pentru ca fiecare dintre dumneavoastră înțelege cât de important este să primească informații, opinii și analize corecte și făcute în interesul public.

Poți afla totul despre activitatea mea jurnalistica, aici:
https://malinbot.wordpress.com/

Sunt și pe Instagram, aici:
https://www.instagram.com/malinbotziarist/

Pe Twitter, mă găsești aici:
https://twitter.com/BotMalin

Mă găsești pe Facebook, aici:
https://www.facebook.com/malin.bot
https://www.facebook.com/malinbotpublic/

Aici poți afla detalii despre cărțile pe care le-am scris:
https://humanitas.ro/autori/malin-bot

#SemperFI#Diaspora#NextLevel#insist#rezist#exist

 

39 de gânduri despre “Despre mine

 1. Daca iti place si esti de acord cu site-ul asta:
  http://pvtepes.wordpress.com/
  as vrea sa colaboram. Am nevoie de un om curajos, care lucreaza in bransa ta, ca sa prezinte realitatea asa cum e.
  Partidul e o initiativa de-a mea si deocamdata nu am nici un suport. Si eu sint din Timisoara, deci daca vrei ne putem intilni.
  As prefera sa nu apara comentariul asta pe blogul tau, nu vreau sa fiu acuzat de spam 😉

 2. Seara buna,

  Numele meu este Mihaela si mi-ar placea sa va prezint o idee de lucru, in domeniul educatiei, idee reusita si testata. Mai exact, coordonez un Centru de zi unde copiii vin si vad exemple pozitive, de educatie.
  In masura in care gasiti ca este interesant, mi-ar placea sa ne sprijiniti in promovarea unei idei frumoase si eficienta!
  Cu drag!
  Mihaela

 3. Apreciez foarte mult ceea ce faceţi. Şi cred că înţeleg cu atât mai bine cu cât şi eu am avut parte de o experienţă oarecum asemănătoare – am preferat să fiu dat afară decât să-mi abandonez principiile şi valorile în care cred. https://danteca1.wordpress.com/2015/04/27/anatomia-unui-esec-preambul-2/
  Însă asta nu m-a descurajat nici pe mine. Dimpotrivă, am învăţat din asta şi am mers mai departe întărit.

  Acum ne aflăm în plin proces de construcţie a unei organizaţii politice care, aşa cum am conceput-o, va fi, credem noi, imună la corupţie şi va acţiona exclusiv în interesul cetăţenilor – tocmai am finalizat adoptarea valorilor centrale pe care se bazează această construcţie politică http://non-partid.forumgratuit.ro/t82-un-nonpartid-construit-pe-valori – dacă vreţi, echivalentul „doctrinei” de la alte partide (noi nu suntem adepţii doctrinelor, şi nici a ceea ce se înţelege acum prin termenul de „partid”).
  Avem încredere că ceea ce am început noi va putea schimba, pe termen mediu şi lung, (măcar în parte) sistemul politic din România.
  Dacă consideraţi că suntem pe aceeaşi lungime de undă, vă invit la o discuţie în care să vă dăm mai multe detalii, în vederea posibilităţii de a vă alătura Grupului nostru de iniţiativă.

  Haideţi să facem împreună ceva cu adevărat important pentru ţară, ceva ce ar putea rămâne în cărţile de istorie.

 4. Au fost publicate la editura Integral romanele: Prizonierii destinului și Inchisoarea vieții ale lui Marius Concita. S-ar putea să-ți placă. M-ar interesa părerea ta sinceră. Crăciun fericit!

  • Si eu vreau sa stiu cum se poate dona. Ar ajuta eventual un cont paypal pt diaspora. E mai usor de folosit si fara taxe de transfer international. Multumesc

 5. Bună dimineața, domnule Mălin Bot. Respect pentru ceea ce faceți. Vă scrie un reșițean, stabilit în București, apoi în Bragadiru, mazilit în 2006 decembrie, de cuplul, posibil penal, Ecaterina Andronescu-Mihnea Costoiu. Vă admirăm curajul și încercăm să îl sprijinim.

 6. Băi Măline! Protestatarii tăi Valerian Horlescu și Andreea Ram Micu m-au reclamat la FB și-am fost blocat! Era ceva nelegat de interesele lor… Cine îi pune pe ei să facă pe polițaii și să-mi judece atât de aspru postări pe care nici nu le înțeleg?!

 7. Oamenii ăștia se comportă mai rău decât jandarmii lui Dragnea și sunt niște cârtițe intolerante! Îți fac de râs tot demersul… Ți-am mai zis eu cum e cu derbedeismul politic! Nu te lăsa copleșit de oameni fără caracter, care fac ei pe judecătorii!

 8. Buna ziua domnule Malin Bot. Dorim sa va semnalam o situatia care tine de banii publici. Poate ati auzit ca s-a creat un program Diaspora Start-up prin care se doreste readucerea romanilor in tara si finantarea acestora ptr a deschide afaceri in Romania.Aceste fonduri publice care se ridica la suma totala undeva la peste 60 milioane de euro, in loc sa fie distribuite direct de ministerul fondurilor ,( tipic romaneste) sunt distribuite prin 30 si ceva de intermediari alesi de minister. Ei, unul dintre acesti intermediari (poate or fi si altii) sa gandit sa faca o regula foarte in avantajul sau si anume: Daca doresti sa primesti o finantare sa zicem de zece mii de euro ptr a porni o mica afacere ei iti vor da (din cate se deduce obligatoriu )( 40 ore de cursuri video si practice plus ceva consiliere si alte bla bla uri) pe care si le vor factura din aceste fonduri la suma de 10 000 EURO per capita de candidat. I-am intrabat daca transporta candidatii din diaspora spre romania cu avioane sau masini de lux, daca le aduc ca si profesori cei mai eminenti economisti de la Oxford,pentru a justifica cumva aceasta suma colosola pe care doresc sa si-o bage in buzunare per candidat, din fondurile publice, dar ne-au raspuns sa fim noi sanatosi. (ceva gen vezi-ti de treaba ta si sa fii sanatos,spus printre dinti) . Ne-am saturat ca si dvs de hoti si jmecheri care sunt afaceristi pe banii publici. Doriti sa ne ajutati in ai atentiona pe acesti administratori de bani publici ptr a-si revizui lacomia?

 9. Salut Malin la Sibiu se elibereaza buletine in regim de urgenta si sambata … pt. a putea sa mergi la vot… serios:(
  Poti sa te interesezi daca si in alte orase este acel program special de elibert buletine sambata … este strigator la cer.
  Multumesc

 10. De ce rezist este o idee proasta?

  Va vorbesc, din adapostul anonimatului, pentru ca sunt militar de cariera. Iar un militar de cariera stie ca ordinele nu se discuta se executa.

  Din acest motiv nu imi pot dezvalui identitatea. Daca as face acest lucru as lua in discutie ordinele in vigoare in acest moment in Armata Romana. Si nu-mi doresc sa fac asta pentru ca am iubit toata viata mea militaria, iar acum, la o oarecare varsta, o iubesc si mai mult.

  Ar insemna sa imi calc in picioare, in fata oamenilor, toata cariera de militar. Las totusi ca fapta mea, aceea de a lua in discutie ordinele Armatei Romane, sa fie pedepsita de bunul Dumnezeu atunci cand voi muri.

  Ma adresez tuturor oamenilor de buna credinta, in special celor tineri, care in zilele noastre sunt angrenati intr-o lupta de strada, si tin sa subliniez acest cuvant al luptei, cu clasa politica, cea pe care ei o considera nedreapta. Nu ma voi aventura intr-o dezbatere in jurul vinovatiei acestei clase politice conducatoare, pentru ca nu ma pricep la altceva decat militarie, iar intr-o astfel de lupta sau dezbatere de ordin juridic sau politic am toate sansele sa pierd. Politica si justitia nu sunt arma mea, militaria da.

  Din punct de vedere militar, strigatul de lupta rezist nu este o idee buna de lupta.

  Nu este o idee buna pentru ca un astfel de strigat de lupta nu are sorti de izbanda. O astfel de misiune de lupta militara nu este una sortita victoriei. In arta luptelor militare, trebuie sa intelegeti, ca un ordin de retragere executat de un militar nu reprezinta pentru acesta o dezonoare. Retragerea nu este o dezonoare din punct de vedere militar.

  O trupa militara aflata in misiune de retragere nu bate pasul pe loc.
  Insa misiunea de lupta militara intitulata #rezist este una care cere trupei sa stea pe loc.
  O trupa militara care sta pe loc nu are sorti de izbanda, nu are cum sa obtina victoria militara.
  O trupa militara care are ca misiune doar rezistenta (sa reziste) nu se afla in lupta.
  O trupa care doar rezista se afla in aparare.
  Doar prin aparare nu se poate obtine victoria militara.
  Cea mai buna rezistenta este atacul.
  Iar pentru a castiga o lupta e nevoie de atac care sa reziste in forta.
  Nu de pozitionare pasiva. E nevoie de cea activa.

  In istoria luptelor militare, la romani, dar si la alte popoare, rezistenta nu a fost prezenta vreodata alaturi de victorie.

  Dragilor, sunteti tineri, este normal sa va doriti izbanda binelui.
  Si eu, in profesia mea, in toata cariera mea militara, mi-am dorit victoria – inca din tinerete sau chiar copilarie – asta m-a si condus catre aceasta profesie.
  Mult mai tarziu, spre batranete, mi-am dat seama ca victoria pentru o cauza dreapta reprezinta pentru un militar sau om, din orice arma, cea mai pretuita dintre toate soldele.

  Imi doresc din tot sufletul ca aceasta luare de cuvant a unui militar roman (de cariera) anonim sa ajunga la cei tineri implicati in acest conflict intitulat rezist. As aduce o dezonoare uniformei mele militare (si numelui meu in memoria urmasilor) daca mi-as dezvalui identitatea si pentru ca in cele ce urmeaza voi lua in discutie ordinul miliatar curent din cadrul Armatei Romane. Dumnezeu sa ma ierte pentru asta. Si voi incerca sa ma adresez, din adapostul anonimatului, Statului Major al Aparării, in speranta ca prin intermediul mijloacelor moderne de comunicare in masa mesajul meu va ajunge la conducatorii armatei romane:

  Sa traiti!
  Consider ca solda platita de cetatenii acestei tari, in acest moment, pentru a va sustine voua uniforma militara, dar si pe a mea, coroborata cu prevederile din articolul 118 din Constitutia Romaniei, va obliga sa ordonati altfel decat o faceti in momentul de fata.

  Este inacceptabil ca in forul suprem al Armatei Romane (CSAT) sa se afle 12 persoane dintre care doar 3 militari de cariera. Restul sunt politicieni, in frunte cu Presedintele Romaniei, iar astfel siguranta nationala este periclitata.
  Gandirea politica nu are cum sa, si nu este, mai limpede decat gandirea unui militar cand vine vorba de siguranta nationala.
  Cum sa dam militaria jos din pod cand in pod stau politicieni?

  Este oare puterea politica mai puternica decat arma de razboi?
  Consider ca nu.

  Va putea fi oare obtinuta vreodata pacea daca arma de razboi va sta la cheremul politicienilor?
  Politicienii vin si pleaca, un militar de cariera ramane in functie indiferent de regim si raspunde pentru fapta de arma si siguranta nationala.

  Nu oare disciplina militara e lasata tocmai pentru stapani arma de razboi?
  Si tin sa repet acest cuvant: stapanire.

  Tin sa va raportez. Starea de fapt a societatii romanesti este una ce solicita instituirea legii martiale. Institutiile nu functioneaza, procesul democratic este acaparat, paturi sociale cheie pentru buna functionare a societatii sunt reduse la tacere, institutii cheie pentru siguranta poporului roman sunt sub stare de asediu, iar decizia politica a dus poporul roman in pragul dezastrului social.

  Consider ca disciplina militara, prin instituirea legii martiale in momentul de fata, are capacitatea de a solutiona, pasnic, aceasta stare de fapt pe care eu, ca militar, o raportez sub anonimat. Judecata este un proces paralizat in societate, iar instaurarea legii martiale are capacitatea de a acorda doza de autoritate necesara pentru iesirea din impas ce tine de siguranta nationala. Si nu cred ca are nimeni de ce sa se teama de o astfel de instituire a legii martiale.

  Tin sa repet ceea ce cred: gandirea si judecata militara este de departe cea mai disciplinata.

  Stiu ca Dumnezeu nu ma va ierta pentru neascultarea mea fata de ordinul militar actual din Armata Romana, asa cum stiu si ca Dumnezeu nu va va ierta pe voi, toti comandantii si generalii Armate Romane, pentru nedreptatea la care participati prin pasivitate in zilele noastre.

  Tinerii rezist se lupta in strada cu si impotriva membrilor Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.
  Este strigator la cer!

  Un militar roman.
  25 noiembrie 2018

 11. Buna seara,
  Va rog sa analizati promovarea initiativei ,,Zece minute de tacere,, pentru toti romanii si toata mass media care se solidarizeaza cu Realitatea TV si mai ales cu libertatea de exprimare pentru care NU TREBUIE SA UITAM ca in Romania s-a MURIT
  Multumesc,
  Mirela Braescu, Barlad

 12. Buna ziua,
  Va urmaresc mereu si stiu ca daca puteti oferii ajutor nu ezitati. Apelez cu o problema la o banca, mai exact banca BCR. Credeti ca ma puteti ajuta in acest sens?(cu un avocat bun). Multumesc!

 13. as dori sa iti scriu un mesaj in legatura cu cele intamplate pe 10 aug 2019 … nu am facebook … la ce adresa de mail iti pot scrie? eventual, pot lasa mesajul si ca un comment la vreunul din articole/video-uri … insa as prefera sa imi indici unde, ca sa fiu sigur ca citesti/raspunzi

 14. Directorul interimar de la Institutul Cultural Roman din Londra – Magda Stroe – fura statul Roman de 13 ani!

  PSD-ista Magda Stroe este femeia care a strans peste 161.000 euro in 13 ani!

  Magda Stroe fura bani, benzina, detergent si hartie igienica de la ICR Londra!

  Magda Stroe foloseste banii de protocol in interes personal, la fel ca si masina institutiei pe care o conduce exclusiv sotul ei

  Directorul interimar de la Institutul Cultural Roman din Londra PSD-ista Magda Stroe este femeia care, de 13 ani, este uitata la post la Institutul Cultural Roman din Londra. A venit la post in 2003 ca simplu referent relatii pentru un mandat de 4 ani. Insa, din 2007, cu spagi date pe la toate conducerile ICR care s-au tot perindat, dar si pe la diverse doamne din conducerea Ministerul Afacerilor Externe, aceasta femeie nu s-a mai lasat dusa de la post. Iar din vara lui 2018 este coordonatorul misiunii, director interimar la ICR Londra. Si asta pentru ca…. chipurile nu s-a gasit nicio persoana care sa fie numita director. Iar Stroe a tot sperat si tot spera sa fie numita director. Tot da in stanga si in dreapta spagi pentru ca, din 2007 – culmea ironiei – i se preluneste mandatul din an in an! Culmea, Magda Stroe a reusit unica performanta de a sta la post mai mult decat oricine altcineva, mai mult si decat orice ambasador.

  Un simplu calcul: salariul sau ca referent relatii din 2003 pana in 2018 era de 3.000 euro luna. La care se adauga inca 1.500 euro, bani pe care ii lua pentru sot ca o insotea la post la Londra. Deci, practic salariul sau era de 4.500 euro. Deci timp de 15 ani Magda Stroe a acumulat 4.500 euro / luna x 15 ani = 67.500 euro in total! Iar, de un an si jumatate, de cand coordoneaza activitatea la Institutul Cultural Roman din Londra salariul sau a fost marit cu inca 1.000 euro / luna. Adica acum ia 5.500 euro / luna. Calculand iar, in ultimele 17 luni a luat 93.500 euro! Aproape 100.000 de euro in mai putin de 2 ani! Facand un calcul final: 67.500 euro (bani din salariul pe 15 ani) + 93.500 euro (bani castiati in ultimele 15 luni) = 161.000 euro in total bani acumulati in 13 ani de cand e plecata si uitata la post! Cine mai castiga atatia bani? Intelegeti acum, cu toate spagile date la conducerile ICR de la Bucuresti si MAE cum de este uitata la post de 13 ani???
  Si asta nu este tot. De 13 ani de cand este uitata intentionat la post la Institutul Cultural Roman din Londra Magda Stroe a nascut doi copii. In Marea Britanie, la Londra. Pentru care ia si pentru ei bani (tot in euro), bani de intretinere care sunt 500 euro / lunar pentru fiecare copil in parte. Logic ca nu mai stie unde este Romania si nici nu vrea sa auda sa se intoarca acasa. Pai unde vreodata mai primeste ea banii astia?

  Si ce este mai grav abia acum urmeaza:

  Din vara anului trecut de cand a fost numita Director Interimar, Magda Stroe are grija foarte atent de banii statului. Adica are grija ca din banii de protocol pe care ea ar trebui sa ii foloseasca pentru diverse intalniri cu britanicii, ea iese la restaurante cu familia ei si apoi deconteaza baniii ca fiind intalniri de protocol. Bani pe care statul roman ii da pentru promovarea culturii romane si nu pentru a-i hrani ei familia. Adevarul este ca la cat sunt de grasi si ea si sotul ei…

  Mai grav!! PSD-ista Magda Stroe si sotul ei tin contabilitatea la ICR Londra. Adica deconteaza ce vor ei. In plus, tot din banii statului, ea se foloseste de tot ceea ce ii e necesar: detergent, solutii de curatat vase, hartie igienica, recizitele copiilor… Totul este insusit de aceasta femeie care nu se mai satura sa fure din banii statului Roman! Totul platit din banii publici! Pentru ca Magda Stroe este detasata ca functionar public, platit din banii nostri, ai contribuabililor!

  Iar bomboana pe coliva este faptul ca masina Institutiei este condusa exclusiv in interes propriu si personal de catre sotul Magdei Stroe. Isi insuseste masina pentru mers in vacante, cu masina isi duce si aduce copii de la scoala, cu masina statului isi fac toate intalnirile personale. Practic isi plimba toata familia pe benzina platita de statul Roman. Sa ne intelegem!

  Asta este cu adevarat PSD-ista Magda Stroe. Aceasta femeie fura de rupe statul roman de 13 ani. V-am dat doar cateva exemple care se stiu deja in comunitatea de romani din Londra. Insa, conducerea ICR si MAE nu o cheama acasa pentru ca primesc spagi foarte frumoase / mari de la ea! Altfel nu ne inchipuim cum de este uitata la post de 13 ani, oameni buni! Acum isi asteapta o noua prelunire. A 14-a! Ar fi culmea tupeului ca conducerea MAE si respectiv cea a ICR sa ii mai prelungeasca mandatul pentru al 14-a an de stat Londra si furat din banul public!

  Semneaza:

  Un grup de romani din Londra care sunt satuli de furtisagurile acestei femei false pe nume Magda Stroe.

 15. As dori sa cunosc numele judecatorului care a dispus arestarea la domiciliu a acestui domn (cu d mic). Beuran. Asemenea judecatori ar trebui cunoscuti si felicitati, de vreme ce-si asuma riscul de a fi improscati cu neadevaruri de Antene si Romania TV. Bravo, Domnule, sau Doamna judecator !

 16. Dragă Mălin,
  Sunt sigur că ai pregătit ceva atractiv pentru comemorarea celor 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990, dar îţi propun un subiect poate la fel de interesant pentru publicul larg. În ultimele săptămâni, lumea ştiinţifică şi culturală s-a cutremurat după apariţia unor articole privitoare la o sinecură a statului român: Facultatea de Arhivistică & Arhivele Naţionale (vezi detalii AICI şi AICI). Pentru publicul larg se naşte întrebarea: Ce legătură au sinecuriştii cu mineriada din iunie 1990?
  Aparent niciuna, doar că sinecuriştii sunt depozitarii tăcuţi ai adevărului evenimentelor din istoria recentă a României şi cei care transformă criminalii în eroi, doar publică lucrări ştiinţifice (în opinia lor). În schimbul unor privilegii şi subordonarea lor directă de către Ministerul de Interne, angajaţii Facultăţii de Arhivistică de la Academia de Poliţie formează viitori colaboratori ai Departamentului de Informații și Protecție Internă şi ai fostelor cadre ale Securităţii Statului şi Partidului Comunist Român. De-a lungul timpul, presa a tot scris despre cum personalul din Arhivele Naţionale a făcut să dispară dosarul de cadre a lui Ion Iliescu (vezi AICI) şi a altor nomenklaturişti.
  Propun:
  Luni, 15 iunie 2020, ora 9.00, să realizezi un Live de pe strada Padina din Bucureşti, în spatele Academiei de Poliţie (nu au pază şi acolo e clădirea Facultăţii de Arhivistică), prin care „Ceauşescu” să le reamintească sinecuriştilor cine sunt ei şi care e „misiunea” trasată de cei care i-au înfiinţat („istoricii” Lungu şi Scurtu).
  Nici tov. Corneliu-Mihail Lungu nu ar trebui evitat, adresa sa este Strada Mitropolit Grigore, nr. 58, Sector 4, Bucureşti. C.M. Lungu mai poate fi găsit la firma privata de arhive pe care o deţine (Stefadina Comserv; adresa: Strada Baicului 82, București 021784). Aceşti indivizi trăiesc cu pensii speciale, au firme private în domeniu, coordonează teze de doctorat după modelul Gabriel Oprea şi şantajează cu dosarele vechii Securităţi.
  Succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s